Experient Enterteiment Ltd. / ingatlanbazár

BocskaiCs # 2012.01.05. 20:53

Azt írtam: gyanú. Nem nyomoznának, ha nem feltételeznék.

BocskaiCs # 2012.01.06. 06:37

Nem mellesleg nagyon egyértelmű a helyzet: két-három éve még magyar kft-ként működött (All-Finance Management Kft. Expend Kft), aztán a bíróság érvénytelennek nyilvánított pár szerződési feltételt, erre reakcióként kb az ítélet után az irányító ürge nem törölte az érvénytelenített szerződési feltételeket, hanem virtuális offshore céggé változtatta a honlap üzemeltetőjét, hogy így bújjon ki a bírósági ítélet alól, s ezt most észre is vette a GVH és bűntetett is emiatt (és más miatt is) !!!

Miért is virtuális a cég? Mert a tértivevényes levelek ismeretlen címzettel jönnek vissza a honlapon és máshol megjelenő címről, nagy valószínűséggel az interneten regisztrálta az offshore céget Magyarországról, így a címen nincsen semmi.

Új infó (ha igaz), a http://tudatosvasarlo.hu/…tlanbazar-on írta valaki:

"ELKEZDTÉK ÁFÁS-ÍTANI A RÉGI SZÁMLÁIKAT AMIKET KÜLDÖZGETTEK."

Beijedtek a NAVtól?

szabov # 2012.01.06. 13:22

2011.12 hóban kiállított számlát már Áfásitva küldte, igaz 0 % az Áfakulcs.

Itt az átverés az, hogy hiába próbálod 1 hónapon belül törölni az oldaladat, csak látszólag lehet. Én is teljesen megnyugodtam, mivel azt hittem, hogy időben töröltem a hirdetést. Azonban az én elképzelésem szerint láthatatlan oldalt készit, és azon futtatja tovább a hirdetésedet.

A legnagyobb csalásnak azonban azt érzem, hogy addig, amíg a többi hirdetési oldal úgynevezett "generált" jelszót küld, addig ez az cég azt a jelszót küldi ki, amit én megadtam. Tehát tudja a jelszavadat. Itt az a legnagyobb gond, hogy mi nők nagyon sokszor ugyanazt a jelszót használjuk mindenhova, csupán lustaságból is. Így bárhova be tud lépni!!!!

Ezen senki nem gondolkodott?

BocskaiCs # 2012.01.06. 16:25

Aki hozzáfér az adatbázishoz, az az automatikusan generált jelszót is bármikor megnézheti.

Más.

Úgy néz ki, nem törődik a GVH döntésével a cég, tovább próbálkozik mindenkinél... s nem lehet törölni 12 hónap előtt a hirdetést. Sőt sok ember szerint a 30 nap próbaidő alatt sem lehet törölni. Lassan tényleg a rendőrségen a sor, hogy lekövessék hol tartózkodik és leállítsák.

BocskaiCs # 2012.01.07. 08:27

Kovács_Béla_Sándor

Ehhez mit szólsz?
http://www.facebook.com/ingatlandepo

"Amikor bent voltam a Versenyhivatalban tanuskodni, azzal kezdte a Dr. Okostojás” (megj.: a cég üzemeltetője)„, hogy ez a Versenyhivatali döntés nem befolyásolja az én polgári jogállásomat.”"

Egyáltalán nem fogja érdekelni a GVH által indított per.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.07. 08:35

Istenem....
Hát akkor perelgessen. Rendre elveszti mindet. Engem nem zavar, valamiből az ügyvédeknek is élni kell.

BocskaiCs # 2012.01.07. 08:48

Nem "csak" az a gond, hogy perelgetni szeretne, hanem fenyegeti az embereket, és sok ember aki nem olvassa ezeket a fórumokat, beijed a fenyegetésektől és fizet... néha százezres tételeket.

telkes # 2012.01.09. 13:05

Én felvettem a kapcsolatot az ügyben nyomozó hölggyel, aki a Váci Rk. beosztottja.
Küld nekem tanúkihallgatási jegyzőkönyvet.
Ügyészségi felügyelettel (mint rendesen) nyomozás folyik a tetvek ellen csalás és más bűncselekmények miatt.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.09. 14:03

Küld nekem tanúkihallgatási jegyzőkönyvet.

Mekkorát röhögtem. Mert azok nyilvánosak ám, és csak úgy lehet őket küldözgetni.

BocskaiCs # 2012.01.09. 14:25

Adatvédelmi biztos helyett: NAIH

http://www.bajuszestarsai.hu/…-adatvedelmi

A vizsgálat során a hatóság

1. a vizsgált adatkezelő kezelésében levő, a vizsgált üggyel összefüggésbe hozható összes iratba betekinthet, illetve azokról másolatot kérhet,
  2. a vizsgált üggyel összefüggésbe hozható adatkezelést megismerheti, az adatkezelés helyszínéül szolgáló helyiségbe beléphet,
  3. a vizsgált adatkezelőtől, illetve az adatkezelő bármely munkatársától írásbeli és szóbeli felvilágosítást kérhet,
  4. a vizsgált üggyel összefüggésbe hozható bármely szervezettől vagy személytől írásbeli felvilágosítást kérhet, és
  5. az adatkezelő hatóság felügyeleti szervének vezetőjét vizsgálat lefolytatására kérheti fel.

A Hatóság adatvédelmi hatósági eljárást indít, ha a bejelentésen alapuló vizsgálat alapján vagy egyébként valószínűsíthető a személyes adatok jogellenes kezelése, és a jogellenes adatkezelés

1. személyek széles körét érinti,
  2. különleges adatokat érint, vagy
  3. nagy érdeksérelmet vagy kárveszélyt idézhet elő.

Az eljárásban hozott határozatában

1. elrendelheti a valóságnak nem megfelelő személyes adat helyesbítését,
  2. elrendelheti a jogellenesen kezelt személyes adatok zárolását, törlését vagy megsemmisítését,
  3. megtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását,
  4. megtilthatja a személyes adatok külföldre továbbítását,
  5. elrendelheti az érintett tájékoztatását, ha azt az adatkezelő jogellenesen tagadta meg, valamint
  6. a jogsértés megállapítása mellett bírságot szabhat ki.

A kiszabott bírság mértéke százezertől tízmillió forintig terjedhet.

Elnöke: Dr. Péterfalvi Attila

A Hatóság székhelye: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

http://www.naih.hu/

BocskaiCs # 2012.01.10. 00:52

Úgy olvastam, postán küldve is lehet tanúvallomást tenni, s ehhez a rendőrség küldi a szükséges íratokat. Valószínű erre gondolt, nem más által tett tanúvallomásokra.

De azért röhögjél csak.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.10. 06:19

Fogalmazni tudni kell.

telkes # 2012.01.11. 13:15

Igaza van, ügyvéd úr! A lényegen azonban nem változtat a dolog. Kitöltöm, amit kell, és visszaküldöm. Ha fontos leszek, úgyis személyesen kell megjelennem, nemde?üdv.

Morning.glory # 2012.01.15. 09:43

Jó napot! Segítséget szeretnék én is kérni.Sajnos beleestünk mi is az Ingatlanbazár csapdájába.A tavalyi év utolsó napján kaptunk egy 30.300,-Ft-ról szóló felszólító levelet.Ugyanúgy jártam mint sokan, hogy a hirdetésemet a letelt ingyenes hirdetés után nem tudtam törölni,de még a hírlevelüket sem lehetett (lehet) leállítani. Jelen levelükben azt írják,hogy többszöri felszólításukra sem fizettem, eddig egy felszólítást sem kaptam tőlük.Nem utolsó sorban a levél senki által nincs aláírva,a boríték szerepel egy Dr. ... bélyegzője,aki szintén nem írta alá a felszólítást.Az ingyenes hirdetésünk augusztus 12-ig futott, szerintem utána nem is ment a hirdetés,mert azóta érdeklődő sem volt rá,előtte voltak jelentkezők.Mivel a hirdetés még nyáron lett feladva,sajnos semmit nem találtam ezzel kapcsolatban.Visztont nem tudok róla,hogy hozzájárultam volna ahhoz,hogy a hirdetésem tovább menjen,főleg,hogy már nem is volt rá szükség.Máshol is hirdettünk a neten,de más cégekkel nem jártunk így,nem hosszabbítottam meg a hirdetést,így automatikusan megszüntették a szerződést. A kérdésem,hogy hova lehet fordulni ebben az ügyben,tegyünk feljelentést,vagy hol lehet panaszt tenni az Ingatlanbazár ellen?Bármilyen segítséget előre is köszönök.Üdv.

fferlen # 2012.01.21. 14:31

Remélem, hogy a továbbiakban semmilyen további pénzt nem fizet be senki!

AZ ingatlanbazár-os oldal egy nagyon egyszerű program, ami mögött nincs egyáltalán élő személy. Azt kell mondjam, hogy a rendszer nagyon jól kitalált, de sajnos teljes mértékben átverés ... viszont, amivel vigasztalódhat bárki, aki mondjuk egyszer fizetett is, hogy azért a hirdetése tényleg megjelent, tehát semmiképp teljesen kidobott pénz.

Elmondom a program működési elvét.

Van egy adatbázis, ahol nyilvántartják, hogy a hirdetést feladó mennyit fizetett be. Illetve azt, hogy az utolsó reakció mikor érkezett be a weboldalukon keresztül. Továbbá megírtak előre pár e-mail sablont, amit a rendszer automatikusan küldözget, ha bizonyos feltételek teljesülnek. Nem sorolom fel az összeset, csak néhányat, pl.

• Letelik a 3 hónap, küldi a rendszer a figyelmeztető e-mailt. Ennek hatására sajnos sokan megijednek, talán még fizetnek is. Ezután felmennek az oldalukra és elolvassák azt a szerződést, amit elfogadtak. Ettől még jobban beparáznak, és még többen fizetnek.
  • Akik fizetnek, annak egy kis időre leveszik a hirdetését, majd később újra visszarakják. És kezdődik a procedúra ismét. Mert sajnos még így is vannak, akik hajlandók fizetni.
  • Akik nem fizettek, azok zöme 99%-a a weblapos levélküldőn ír egy levelet. Nem nehéz kitalálni, senki nem dicsérni fogja őket. A rendszer vizsgálja, hogy a számlán mennyi a bejövő összeg, volt-e már utalás, volt-e már reakció. Ha pl. még sose volt befizetés, és ez az első levél a weben keresztül, akkor a rendszer küld egy újabb formulát, hogy tartozása van, addig nincs módja semmire, amíg azt ki nem fizeti.
  • Aki soha nem reagál, nem is fizet, azt kb. 2-3 év múlva automatokusan kidobja a rendszer, mert nem gazdaságos olyanoknak is leveleket küldözgetni, akik egyáltalán nem reagálnak.

.... és így tovább, ha végiggondolja mindenki, akkor kb. 15 eset lehetséges, azokra kell egy formalevél, és máris automatikusan működik a rendszer.

Ezért van az is, hogy választ sosem kap senki.

Miért nem kell rettegnie senkinek.

• Ha elolvassa azt a szerződést, amit elfogadott, akkor az még szerényen szólva is aggályos. Mi az, hogy ön nem keltheti valakinek a rossz hírét, és ezt egy szolgáltatási szerződésbe belerakják. Ön annak kelti rossz hírét, akinek akarja, max az illető a későbbiekben indít egy jogi peres eljárást. De ő egy egyszerű, mondjuk úgy, hogy szolgáltatási szerződésben nem mondhatja meg, hogy mit csináljon, mert az már alkotmány ellenes. Hasonló okokból nem tilthatja meg egy szerződésben, hogy őket fel ne jelentse ... és így tovább, sorolhatnám még.
  • Az e-mailes számla nevetséges. Számlára olyat nem írunk, hogy üdvözlettel.
  • A számlán nincs semmilyen hivatalos utalás. Adószám, telefonszám, cégbejegyzés, elektronikus aláírás ...stb.
  • Magyarországon az ÁFA nem 20%.
  • Ha külföldi cég, akkor is a magyar ÁFA-t kell feltüntetnie, ha Magyarországon folytat kereskedelmi tevékenységet.

És még a végtelenségig sorolhatnám a hibákat, aggályokat, amiért ezt nem szabad komolyan venni.

Sajnos az emberi pszichológiára építve kiépítettek, programozás szempontjából nézve egy egyszerű rendszert, ahol csak az átvertek 10%-a fizessen első körben (ennél szerintem jóval több, legalább 70% ez), akkor is a nagyszámok törvénye alapján rengeteget keresnek.

Egyébként a beérkezett pénzt is azonnal utalják egy másik számlára, onnan egy harmadikra, majd negyedikre ... és máris nyomon követhetetlen az egész.

A legegyszerűbb szerintem az, ha SPAM-ként jelöli meg a levelet, és nem foglalkozik többet vele.

FF

Eliza2012 # 2012.01.27. 15:26

Tisztelt Fórumozók!

A mai napon egy fővel bővült az ingatlanbazár által átvert és lehúzott emberek létszáma. Csak miután kifizettem a 21.600 Ft-t akkor kezdtem el tájékozódni. Nem is magamnak, hanem szívességből egy ismerősnek segítettem hírdetni egy ingatlant. Nekem is rögtön feltűnt, hogy az ingyenesnek szánt hírdetés pénzessé válásakor semmiféle értesítés nem érkezett, csak a belső hirdetéskezelői felületen voltak e-mail-k, amiket persze az e-mail címemre egyszer sem nem küldtek meg. Nagyon szégyellem, hogy ilyen ostoba voltam, de a megtévesztésük tökélyében annyira bíznak, hogy a botrány kellős közepén is folytatják a lenyúlást.

Szégyenemben legszívesebben hallgatnék, de ez nem a kellő fellépési mód. Arról nem beszélve, hogy az előttem hozzászóló elmondta, hogy a befizetés ellenére sem törölnek és tovább folytatják a zaklatást.

Kérem, akinek van használható ötlete a további tortúrák elkerülésére segítsen.

Köszönettel:

Eliza

szabov # 2012.01.29. 14:29

Változás állt be a számlázási címükben, amelyet a kitudja hanyadszor kiküldött fizetési felszólító e-mailjükben tájékoztatásként feltüntetnek:

"Tájékoztatjuk, hogy az üzemeltető 2011-12-30 napjától a Weltimmo S.R.O. kérjük, hogy a hirdetési díjat a most megadott számlaszámra szíveskedjen átutalni!"

sacccy # 2012.02.02. 07:54

Üdv a csapatban!

Én is kaptam egy feszólítást karácsony előtt,a levelet Sopronban adták fel, az ügyvéd aki anem is létezik Kecskeméti,a cég meg Komarnoban na elmennek a ...
Felvettem a kapcsolatot egy ügyvéd barátommal aki azt mondta ne fizessek.Kértem kp-s számlát és azt hogy tüntessék föl rajta azt hogy miért is tartozok de erre nem hajlandóak.
Gyerekek föl kell jelenteni ezeket mivel egy tolvaj offshore cég. A NAV-nak kellene vele foglalkozni.Én erősen gondolkodom rajta hiszen mindenki csak jajgat de nem teszünk ellene semmit.

Kenderice # 2012.02.02. 09:28

Hát tévedsz ha azt hiszed, hogy nem tett senki semmit.
http://www.panaszfal.hu/…g172177.html#new
"....A NAV 2011 decemberében 14.-én érkezett feljelentése az Experient Enerteiment Ltd. és működésével összefüggő más gazdasági társaságok vonatkozásában olyan újabb, a lefolytatott nyomozás során nem ismert bizonyítékokat szolgáltatott, amelyek az adócsalás bűncselekményét alátámasztják...
...ezért a nyomozás tovább folytatása indokolt..."
Tehát folyik a nyomozás a többtucat feljelentés alapján.
Amúgy én is azt tanácsolom, hogy ne fizess és semmilyen nem hivatalos (aláírás és pecsét nélküli) levélre ne válaszolj, egyenesen dobd a kukába.

sacccy # 2012.02.02. 16:14

Ma ismételten kaptam egy választ,hogy nem áll módjukban törölni a hírdetésemet mivel én a regisztráció során elfogadtam a feltételeiket, ezért fizessek. Ezt a válazt azután kapam hogy ismét felszólítottam a tisztelt offshore céget kézpénzfizetési számlát állítsanak ki a részemre és indokolják meg miért is tartozom? És csak kötik az ebet a karóhoz hogy nincs számla, fizessek a megadott bankszámlára.Komolyan az ember esze megáll!

Kenderice # 2012.02.04. 15:34

Mint tanácsoltam: Ne fizess és nem is foglalkozz a dologgal. Ne mászkálj fel az oldalra, ne nézegesd az üzeneteket, ne kérj számlákat.
Magyarán szard le.

ruzio1 # 2012.02.13. 07:24

HIRTV_a a youtubon ha ezt beütitek meg lehet nézni ,benkőt ,és szabót is ők az ingatlanbazár ,és az exe csalás naggyjai.

rizikos # 2012.02.27. 08:55

Üdv!
A hétvégén én is kaptam email-ben az ingatlanbazártól egy fizetési felszólítást. Érdeklődnék, hogy hivatalos jogi álláspont van-e az ügyben? A Versenyhivatal döntését, hogyan kell értelmeznem? http://www.gvh.hu/gvh/alpha?… válaszukat köszönöm.

Paladso # 2012.02.27. 12:15

Tisztelt Károsultak,
én fél évvel ezelőtt estem bele az ingatlanbazar.com csapdájába.A jogtalanul kiszámlázott hirdetési díjat a nyomásukra kifizetem.A minap találtam rá erre a fórumra.Azt olvasom hogy nem kellet volna fizetnem,mivel semmilyen peres úton nem tudták volna behajtani rajtam ezt a megtévesztésből kirótt büntetést!A pénzemre keresztet vethetek,vagy velakinek sikerült már a befizetett összeg vissza szerzése?

Bridget_B # 2012.03.13. 15:18

Üdv a klubban! Az ügy elején tartok, nem szeretném a pénzt az ablakon kidobni, de semmit tenni sem megoldás! Nem akarom, hogy évekig zaklassanak több százezres követelésekkel. Levelezek velük, vagyis a rendszerrel, fogást próbálok rajtuk találni. Kértem számlát, amire a következő válasz érkezett:
"A számlát a hirdetési díj beérkezése után, 15 napon belül állítunk ki és küldünk el.
Pénzügyi teljesítés nélkül számlát kiállítani folyamatban lévő teljesítés közben nem áll módomban."

Úgy látom más is kapott pontosan ilyen választ, nem hiszem el, hogy a számlázási szabályoknak ez megfelel? Tud valaki segíteni, melyik törvény hivatkozás tartozik ide?

Arra a felszólításra, hogy szedjék le a hirdetést, mert ne számoljanak arra az időszakra, amire nem akarok hirdetni, ez a válasz:

"Amint bankunk jelzi tartozása befizetését töröljük hirdetését.

A hirdetését félcímkézheti ingyen ha elkelt az ingatlan és azt a kereső is látja."