Körülbelül két hete figyelem újra, egy év kihagyás után, mi történik a témában, nem csak érdeklodöm, beugrottam én is.
A csel bejött, felhasználó azt gondolja, hogy csak valami általános "ne rakjál fel csúnya képet, eddig és eddig lesz fent, stb." AFSZ-szel van dolga, aztán nekem két hónap múlva kiderült, hogy nem csak, pedig én már hogy megszoktam az ilyen AFSZ-eket! Jeleztem töröljék e-mail-ben, válasz: nem, mert elfogadtam, hogy egy évig nem, és tényleg elfogadtam. Kértem küldjenek áfás számlát, nem, mert ok biza külföldiek és mit tudom én talán tényleg, amúgy eléggé belföldinek tunnek, vagy ott külföldön jól tudnak magyarul. És még lehetne még sorolni ilyen különös dolgokat.
Ami eddig leesett az az, hogy per nélkül nem nagyon lehet ezt megúszni, mert ráutaló magatartást tettem, megjegyzem ez most esett le nekem ebben a két hétben, ez is csak véletlenül. Mikor másfél éve eloször futottam beléjük, akkor kiröhögtem oket, most már nem annyira nevetséges. Akkor én errol a jogi fogalomról nem tudtam, kész csoda, hogy eddig eléltem nagyobb baj nélkül.
Az én helyzetem speciális annyiban, hogy a hirdetett ingatlan címére soha nem voltam bejelentve lakosként. Résztulajdonos voltam, kis részarányban és el is lett adva azóta. Szóval nehezen fog megtalálni, az új tulajjal is közöltem ne vegyen át nevemben levelet. Mindenképpen kell egy kört tennie a földhivatalban. Aztán az sem nyilvánvaló, hogy én vagyok az, akit a tulajdoni-lapon (nem is abban, hanem az átírási papírokon, mert abban ugye már nem vagyok) talál. Ugye valahogy bizonyítani kell, hogy én adtam fel a hirdetést. Ehhez ip cím kell, azt szolgáltató kiadja hivatalos megkeresésre, ahhoz min. polgári peres eljárást kell indítania, de lehet inkább ismeretlen tettes ellen kell feljelentést tennie a rendorségen, ahol leadja az általa logolt ip címet és tevékenységet, mely elkövetohöz tartozik. Macerás lesz.
Ja, ne higgye senki, hogy az internet elrejti, én ezt hittem, jelzem már elmúlt. Ezek sütiket (nem a finomabbikból) tesznek a gépre (ezt látom), ip címet figyelnek (ezt tv musorban hallottam, és tényleg) és proxy mögül eleve be sem engednek, triv. gyujtik a tevékenységrol az adatokat. Az mondjuk kérdéses lesz egy esetleges perben, hogy a bíró az adataikat bizonyítékként elfogadja e. Ha ugye szerverparkban tartják a szervert a manipuláció kizárható, legalábbis lehet valakit keríteni, aki aláírja az ezt igazoló papírt.(bár szerintem akkor sem zárható ki) Ha meg én vádolok, hogy manipulálták, akkor nekem kell bizonyítani...
Ja, bizonyíték. A kommunikációs csatornák kikötése az ÁFSZ-ükben nagyon megnehezíti az utólagos bizonyítást a részünkrol. Azt, hogy mikor mit kommunikáltunk csak e-mailekkel lehet bizonyítani, na meg külföldi tértivevényes levelekkel, melyek visszajöttek, már akinek van, mert próbálkozott. A webes felületüket ok kezelik, könnyedén ki tuják törölni a számomra kedvezo leveleket. És utólag nem lehet kimutatni, hogy voltak ilyenek, ezt rendszergazdától tudom!
Screenshot röhej, nem bizonyító ereju, én is tudok bármikor, bármirol csinálni, esetleg a fájl bináris tartalma, ha beleálmodik valamit a rendszer, akkor fölhasználható, talán.
E-mail már bizonyítóbb, de ha webes a mail-ed, akkor a szolgáltatótól igazolást kell kérni, hogy nem piszkáltál semmit. Mert ugye hamisítani lehet.
Ez az egyoldalúság zavarbaejto, de a buli fontos része.
Párszor már átgondoltam, ez csalás. Viszont nem biztos, hogy ennek a vége az, hogy nekem majd nem kell fizetnem. Nem biztos, hogy jogilag nem tudják kisajtolni a pénzt.
Sokat írtam, aki érdemlegeset tud ezekre válaszolni, esetleg megnyugtatni engem, próbálja meg.
Proxy nélkül már nem is merek netremenni.
Ide is írtam bovebben:
http://ingatlan.net/…t-az-ugyfel/