Ebből is látszik, hogy egy csaló társasággal van dolgunk, Hiába fizetsz a tartozás marad?? hogy van ez???Miért tartozol még??, Irány a NAIH, Váci rendőrség G.V.H. Megtalálod az elérhetőségeket, Várják gyűjtik a károsultakat, Az ügyészség a múlt héten elítélte Őket, olvasd az index-et,és az összefogás az ingatlan depo ellen oldalt,
Experient Enterteiment Ltd. / ingatlanbazár
Sziasztok!
Tudnátok segíteni az én esetemben, jogos e a követelés, fizessek e az ingatlandepónak?
Júli 15én regisztráltam, feltettem a hirdetésemet, a regisztrációt visszaigazoló emailt most olvastam vissza, szerepel benne hogy csak 30napig ingyenes a hirdetés, utána hirdetési díjat számolnak fel ha nem törlöm. Aug 12én kaptam tőlük emailt, hogy 3 nap múlva lejár az ingyenes hirdetésem, most végig olvastam, szerepel benne hogy utána fizetős lesz. Október 17én kaptam tőlük egy egyenlegértesítőt 16.500 Ftról, azaz 3 havi hirdetési díj fizetésének lehetőségéről, erre kaptam fel a fejemet. A hirdetést töröltem azóta, minden gond nélkül, erről kaptam visszaigazolást is, ugyan a felhasználó felületen látszik még az inaktív hirdetés.
Kérdés: Fizessek?
A válaszokat előre is köszönöm!
Ezen a kérdésen ne is gondolkodj. NE FIZESS!!!!! olvasd az index-et. Szorul a hurok a csaló banda körül.Magasröptű társunk nagyon vigasztaló sorokat tett ki, A Pest megyei ügyészség honlapján olvasta és megosztotta ott , de az összefogás az ingatlandepo ellen oldalon is kint van.
engem még azzal is ijesztgettek, hogy emailenként 500 forintott számoltak fel ami alapból nevetséges és komolytalan. ebből is látszik, hogy milyen piti csalók, de sajnos így is vannak áldozataik. az internet egy nagy piac ahol minden lehetséges csak nagyon kell figyelni az átverések ellen.
Nekem is már valami 80e körül volt a "tartozás".
Most átadták behajtásra egy tűzifás cégnek (sic!), de már lement 32.400.-ra. :D
Komoly! :D :D
Kenderice... „" Nagyon jól jártál AKCIÓBA futottál bele, ”Nem csak Te, még nagyon sokan vagyunk. Ez a b.s. egy rendkívül jóindulatú bácsi (érted a lényeget). Reméljük hamarosan elveszik a kedvét a bredis levelek küldözgetésétől, Olvasod az index-et??? meg a panaszfalat??,,
Indexet nem olvasom (elvből), panaszfal meg már régen megdöglött...
Kenderice:::A panaszfalat tudom hogy nem él, az index-re miért haragszol????, Hol követed akkor a depo-bazár fejleményeket??? Te is érintett vagy??,,Sajnos Én belefutottam a b.s. által működtetett oldalba is, és a Gumiller Kft (ingatlanapród)"ingyenes hirdető oldallal kapcsolatba is .......
Érintett vagyok, mert tettem fel oda hirdetést.
Itt követem néha figyelemmel az ügyet, de nagyon nem izgulok miatta.
Azon kívül, hogy e-mail-eket küldözget (ami automatikusan megy a spam-ek közé), nem sok vizet zavar. Simán levegőnek nézem.
Ha valami csoda folytán (ez lenne a nyolcadik a világon) mégis tenne jogi lépéseket, simán letagadom, hogy én tettem fel a hirdetést. Ő meg bizonyítsa az ellenkezőjét...
Épp most kaptam kézbe egy BEDI-s levelet én is. Sopronban adták fel. Már-már kezdtem megijedni. De gyorsan feljöttem és olvasgattam itt a hsz-ban. De még mindig nem nagyon vagyok megnyugodva. Egy jó darabig csönd volt, nem jöttek az e-mail-ek. Aztán most itt van ez. Mit tegyek? Fizessek?
Tértivevénnyel jött?
Gothicrea... eszedbe ne jusson fizetni, Olvass vissza, és küld el a csekket+ levél másolatát a lentebb megadott címekre. Csaló társasággal van dolgunk, Nincs jogalapja a követelésének, törvénytelen amit csinál, ,ha egyáltalán létezik ez a „behajtó cég.”" Hogy kaptad a csekket??, sima postai levélként??? Mi a biztosíték arra, hogy megkaptad??, semmi....
Rendben én is elküldöm akkor a címre. Egyébként simán jött. Csak be volt dobva a postaládába.
Erről van szó Gothicrea,,,, Egy jogos hivatalos levél így érkezik a cimzethez??? Egyébként ha utána olvasol ez a behajtó cég nem is létezik, de még ha létezne is semmi jogalapja nincs a követelésének ,, törvénytelen amit csinál, Csak azt nem értem a hatóságok miért engedik még mindig a zaklató levelek küldözgetését....Nyugi tedd meg a feljelentésedet "sok lúd disznót győz" reméljük hamarosan vége lesz b.s. -nek
Tudomásom szerint az eddig indított perekben mindben nyertek és volt olyan akinek több százezer Ft-ot kellett fizetnie.
Honnan veszitek, hogy jogtalan a követelés, mikor azt csak a bíróság állapíthatja meg?
Üdv Manota.... Ha visszaolvasol nagyon sok embert zaklat ,jogtalanul, Az Én esetembe olyan címre küldözgeti a behajtós leveleit, csekkeket, ami 4 éve már nem is a mi tulajdonunk, Azt a házat nem hirdettük egyetlen oldalon se, Két éve hirdettünk egy másik lakást, az ország másik részén, Az adatainkat innen lopta el, egy éve hogy először küldött emailt azóta folyamatosan zaklat, Mi ez ha nem csalás. Három évig nem talált meg??? nem is találhatott....Nem hirdettem a nevezett oldalain, Egyébként Én még nem hallottam hogy valakit bíróság elmarasztalt volna ,és ki kellett volna fizetni a b.s. által követelt összeget Te hol olvastad?,, Szeretném ha válaszolnál.... köszönöm,,,
Sziasztok!
Én pár napja kaptam egy levelet ettől a Bedi cégtől, sima levélként be volt dobva a ládámba. 32.400 ft-ot követelnek tőlem. Eddig számtalan e-mailt kaptam, de lassan egy éve új szolgáltatóm van és új e-mail cimem, igy ott nem tudnak zaklatni. El is felejtettem őket, mig ez a levél nem jött. Ez egy külföldi behajtó cég, fenyegetőznek mindenfélével,majdhogy nem főbelövéssel ha nem fizetek, de minden ingóságomat el veszik, autót stb. Mi a francot csináljak velük, van valami ötletetek? Engem az ingatlan.com átvert és nem tudtam lerázni őket. Üdv.
Üdvözöllek,,,, Hogyan kaptad a levelet(csekket)??Hivatalos, jogos követelés úgy érkezik, hogy annak feladója megbizonyosodjon arról hogy levele célba ért, Gondolom sima levélként landolt a postaládádba, mint a többieké,, Küld tovább az ügyészségre, Vácra .... Ők várják és gyűjtik a panaszokat, Fizetni ne fizess, nincs miért.. Mit tett érte b.s. által üzemeltetett honlap??? Külföldi behajtó cég (ha létezik egyáltalán) milyen alapon hajt be Magyarországon... Nincs bejegyezve,,,,
„dóraleticia”
hali!
Mi egy kurzuson foglalkoztunk ezzel az üggyel.
Előkerült pár ítélet ezzel kapcsolatban, a prof hozta.
Tulajdonképpen nem is a jogszerűségen volt a hangsúly, hanem a kötbér a mértékén, ha jól emlékszem, de ennek már talán 2 éve.
Te egyébként jogász vagy, hogy ilyen határozottan állítod, hogy nem kell fizetni, vagy csak bízol benne?
Ha csak magadról van szó, azzal nincs baj, de másnak így tanácsot osztogatni nem biztos, hogy ésszerű.
Egy nem más mint egy bűnszervezet, a behajtó cég nem létezik, benkő sándor és aranyi ágnes adja fel a behajtós leveleket Sopronból. Nézzetek után a neten a hajtó cégnek, nyoma sincs sehol.
idézek:
http://www.mklu.hu/…ternetes.pdf
Akitől követelnek valamit, jelezze az ügyészségnek, rendőrségnek! Vádat emeltek ugyanis a bűnözők ellen!
PEST MEGYEI
FŐÜGYÉSZSÉG
Budapest VI., Vörösmarty u. 34/a1400 Pf. 78
e-mail: pes.fou@mku.hu
S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
A Váci Járási Ügyészség csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot két vádlottal szemben a Váci Járásbírósághoz a következők miatt:
A vádlottak egyike 2009. és 2012. év közötti időben ingatlan hirdetéssel foglalkozó internetes oldalakat hozott létre és üzemeltetett. Célja és szándéka azonban nem a hirdetett szolgáltatás nyújtása, hanem a hirdetőknek a portálokra csábítása és minél tovább kötelemben tartása,majd tőlük jogtalan szolgáltatói díj megszerzése volt.
A vádlott a 30 napig történő ingyenes hirdetés agresszív reklámozásával csalta lépre ahirdetőket. Magyarországon az interneten működő, közismert ingatlanhirdetéssel foglalkozó piacvezető portálok egységes gyakorlatával szemben azonban a vádlott honlapjain a 30 napig történő ingyenes hirdetést követően külön értesítés és felhasználói jóváhagyás nélkül díjkötelessé vált a szolgáltatás.
A hirdetések törlése technikailag nem volt lehetséges.
A hirdetésre érdeklődőket bonyolult regisztrációra kötelezték. Ha esetleg valaki ennek ellenére mégis érdeklődött, az adatait nem továbbították a hirdetők felé. Így a hirdető sértettekkel senki sem vette fel a kapcsolatot.
A vádlott és cégeit jogtanácsosként képviselő társa a jogtalan hirdetési díjak megfizetésére a sértetteket zaklató és agresszív módon próbálta rávenni. A sértetteknek továbbított küldemények száma túllépte az elfogadható mértéket, mert a hirdetők már gyakran hetente vagy még sűrűbben kaptak felszólító levelet.
A vádlottak a sértetteket folyamatosan azzal fenyegették, hogy minden követelést bírósági úton fognak érvényesíteni. Ezzel szemben csupán négy esetben indítottak peres eljárást.
Az ingatlan hirdetési oldalakat létrehozó vádlott 2011 júliusában egy pénzügyi szolgáltatócéggel is kapcsolatba lépett azért, hogy a mintegy 6000 hirdetővel szemben támasztottjogtalan követeléseit behajtsa. A pénzügyi szolgáltató cég azonban a megbízást felmondta.
2011 folyamán a hirdetőktől jogtalanul követelt és a sértettek által a honlapokat üzemeltető vádlott bankszámlájára átutalt összeg meghaladta a 100.000.000,- forintot.
A Váci Járási Ügyészség csalás bűntettével, csalás bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel vádolja a vádlottakat.
Budapest, 2013. október 8. napján
Szerintem felesleges ennyire felfújni a dolgot.
Aki nem fizetett még (kár nem érte) az miért jelentse fel a céget? Mert kapott egy igencsak kifogásolható tartalmú levelet?
És?
Dobja ki és kész.
Ilyen vélt vagy valós követelésekről felszólításokat küldözgetni se nem szabálysértés, se nem bűncselekmény.
Egyszerűen erkölcstelen, de az nem büntethető cselekedet.
Aki fizetett, annak valóban lehet jogalapja feljelentgetni, mert összegszerű kár érte.
A tigáz is ezt csinálja, hogy mindenféle valós vagy vélt (de leginkább vélt) szabályszegésre kötbérez.
Olyanokra is megpróbál kötbért kiszabni, amely egyértelműen nem lehet szabálytalan vételezés.
Emiatt még nem marasztalta el hatóság őket, mert ez nem tilos.
Ha van mögötte cselekedet is (pl. kizárás a szolgáltatásból) az már lehet jogszerűtlen, ami büntethető.
Teccikérteni?
- A rendőrség 100millió forintos bankszámláról beszél.
- Mivel a bűncselekmény megtörtént, minden olyan eset fontos az ügyben, ahol csak próbálkoztak is a bűncselekmény elkövetésével, így tudja az ügyészség, a bíróság teljes terjedelmében vizsgálni az ügyet.
- akit zaklatnak a háza, lakása, autója elvesztésével az is tegyen feljelentést, mivel a zaklatás és az ilyen fenyegetés is bűncselekmény.
Üdv,,, Manota,,, Nem vagyok jogász, (a családban van) Ő ismeri az esetemet.... Nem kötöttem szerződést ,nem hirdettem az adott oldalakon, tehát nincs miét fizessek.. Nem vagyok károsult se, de szeretnék nyugalomban élni nem kitéve b.s. és társainak a zaklatásának,fenyegetőzésének, Ha olvasod az előttem levő hsz, az mindent elmond erről az ügyről ,,,,,,,és szereplőiről....
Köszi Bocskai Cs...
A másik az, hogy akit "csak" fenyegetnek, és még sokáig szeretné élvezni a fenyegetéseket, az ne tegyen semmit. Cserébe 5 év múlva is kapni fogja a fenyegetéseket. Jó élvezkedést!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02