Az ingatlanbazáros ügy tovább bonyolódott. Egy ideig csönd volt, gondoltam vége a történetnek. De nem. Ismerősöm kapott először is egy "ügyvéd" általi felszólításhoz hasonló e-mailt, hogy a tavaly még 4500 Ft mostanra már majd 90 ezer lett, és azonnal fizesse ki a jogutódnak Weltimmo s.r.o. cégnek, mert ha nem akkor ez, meg ez fog történni. Megállapítottuk, hogy ez újabb próbálkozás. De még nincs vége. Ma kapott megint egy levelet, hogy törölje a hirdetését, mert már lehet?!
Kérdésem: eddig miért nem lehetett törölni? ki a hunyó akkor? Mi tévők legyünk?
Köszönöm.
Experient Enterteiment Ltd. / ingatlanbazár
Én is kaptam levelet arra vonatkozóan, hogy töröljem...
Most akkor lehet törölni, vagy azt próbálgatják, hogy reagálunk-e valamit?
Mi a véleményetek?
"Egy 2010-ben feltett hirdetés, amit két évig nem lehetett törölni, most nem lesz ezzel a lépéssel jogszerű!
Az 5 éve tartó jogosulatlan adatkezelést nem lehet egy kis programozással visszamenőleg semmissé tenni!"
Én már rég megírtam az ingatlanbazárnak, hogy nem járulok hozzá hogy az adataimat kiadják, ezt én felraktam a youtubra is úgy hogy , tagadni nem tudják, a jogosulatlan adat kezelést.
A levél :
A válasz :
Újabb próbálkozása az ingatlanbazárnak.
Az első ingyenes hirdetés, amelyre egyébként vevők voltunk, amit később soha nem lehetett törölni.
Aztán több százezer forint tartozásáról szóló, behajtással és egyéb jogi lépésekkel fenyegető e-mailek érkeztek tőlük, persze ezekre sosem lehet válaszolni.
A közelmúltban, valószínű, hogy vesztett perek után, újabb e-mailek jöttek, az általuk megálmodott összeg, most már csak töredékének kérése, ultimátum adása ("ha befizeted nem indítunk eljárást ellened" címmel.
Ami azonban most nagyon felháborított, hogy ismét küldtek egy e-mailt, amiben közölték velem, hogy most még törölhetem a hirdetésemet, de innentől kezdve ketyeg az óra. Természetesen az oldalukon semmilyen általunk feladott hirdetés nem jeleníthető meg.
Tehát ismét jogszerűtlenül felhasználják az adatainkat egy újabb pénzkicsikarás "csalás" reményében.
Hol van a nyomozó hatóság? miért nem radírozzák már végleg le őket az internetről és a földről egyáltalán?
Sziasztok sorstársak!
Engem is behúztak a csőbe hogy nem töröltem a jelentkezésemet az ingyenes 30 napon belül, és hogy fizessek nekik 16000 forintot, hogy a fizetési kötelezettség az engem is terhel... volt vagy lassan 10 levélváltásunk.. Ezek teljesen hibbantak.
Össze tudnátok nekem foglalni hol jelenthetem fel ezeket a félszemű csókákat? (lehetőleg minél részletesebb információt a szervekről, mert én már holnap be akarom izzítani a feljelentésem nehogy nekem is kiszámlázzák a sok kamu fizetnivalót..
Komolyan mondom az agyam megáll ezt is megéri az ember...
Köszönöm a válaszotokat előre is!
Szép napot Fórumozók.
2012 júliusában én is tettem fel hirdetést az ingatlan bazár oldalra 20 nap után nem lehetett törölni..most kaptam egy emailt 16200ft-ról mivel nem fizettem be 8 napon belül ,küldtek másikat...32 400 ft -ról. igaz ,most már tudtam törölni azok után,hogy az első emailt meg kaptam tőlük....de eddig miért nem küldtek egy levelet,hogy törölték hirdetésem?? meg vártak több mint 3 hónapot,hogy fizetni kelljen?? Most mit tegyek?? hova forduljak?? Minden jó tanácsot szívesen fogadok....fizessek?? várjak?? mit tegyek??
http://forum.index.hu/…/showArticle?…
Gazdasági Versenyhivatal (a tisztességtelenség miatt)
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
http://www.gvh.hu
Váci Rendőrkapitányság (ők nyomoznak z ügyben)
2600 Vác, Zrínyi utca 7.
Postacím: 2601 Vác, Pf.266
Telefonszám: 06-27-501-955
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (törlés tiltása miatt)
posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
http://www.nfh.hu/…iok/elerheto
Telefon: 06-30-9-NFH-SOS(06-30-9-634767)
Nemzeti Adó-és Vámhivatal (magyar áfás számla hiánya miatt)
http://www.nav.gov.hu
csetnej:
Ne szaladgálj sehova, ne foglalkozz velük, nézd őket levegőnek. Csak fenyegetőznek.
Kedves Sorstársak! :)
Segítséget szeretnék kérni! Úgy látom nem egyedül estem bele ebbe a csapdába!
Őszintén szólva meglehetősen ostobának érzem és emiatt szégyellem is magam...
Azt hiszem az én problémám ott kezdődött, hogy ugye a Felhasználási feltételeket csak úgy beikszeltem, de nem olvastam el (tudom, el kell...stb. de most már mindegy). Szóval egy internettel nem rendelkező ismerősnek az ingatlanát hirdettem meg a sokat említett honlapon, tehát az ingatlan mégcsak nem is saját tulajdon. A hirdetés feladása ingyenes, képet annak fizetős volta miatt nem is töltöttem fel.
A regisztrációm és a hirdetés is egészen a mai napig elfelejtődött, ma ugyanis kaptam egy értesítést 16200 Ft-os tartozásról. A hirdetést töröltem is azonnal, annak inaktiválásáról visszaigazolást is kaptam. E-mailben nem lehet velük felvenni a kapcsolatot, csakis a honlapon keresztül. Azt írják, a szerződés, amit a hirdetés feltöltésével kötöttem (és 30 napon belül nem töröltem) 6 hónapig érvényes,6 havi hirdetési díjat vagyok köteles fizetni, hacsak be nem fizetem a fenti összeget.
Interneten már olvastam 2011-es fórumot, akkor lezárult peres eljárásról.
- A bíróság határozata, miszerint a díjkövetelés jogtalan, ma is hatályos?
- Érvényes ez a 2012-ben "kötött serződésekre" is?
- Mi történhet, ha 8 napon belül nem utalom át a megjelölt összeget? (sajnos erre sem nekem, sem az ismerősömnek nincs pénze)
- a megadott bankszámlaszámhoz semmiféle név, információ (pl. pénzintézet, akármi)nem tartozik, kizárólag a számlaszám
- és ami a legfontosabb, jogosan követelik rajtam az összeget, tehát tényleg muszáj befizetnem, ha ne akarok nagyobb tartozást?
Elnézést a hosszúra sikeredett, butának tűnő kérdésekért!
A válaszokat, segítséget előre is köszönöm!
Miért gondolod, hogy neked mást válaszolunk, mint amit másoknak mmár ezerszer elmondtunk itt?
Merthogy a dolog azóta annyit változott, hogy megtudtam, hogy a hirdetés lejárta előtt (állítólag) pár nappal értesítettek annak fizetős voltáról.
A hirdetésem a korábban már megírt összegről való értesítés után azonnal (azaz tegnap) törlésre került (erről visszaigazoló e-mailt kaptam,tehát aktív hirdetésem nincs a rendszerükben), informálnak azonban arról, hogy a 6 havi hirdetési díjtól (ennek tarifáit én sehol nem találtam) eltekintenek, amennyiben 8 napon belül a megadott számlaszámra átutalon az összeget.Mára viszont az "egyenlegem" a duplájára emelkedett.
Ami nekem nem világos, mit tehet egyáltalán a cég,hogy az összeget behajtsa?
Ha én tudom mondjuk Barack Obama e-mail címét és telefonszámát és ezzel adok fel hirdetést az oldalukon, rajta is behajtanák?
(magyarul bárki, aki az említett infókat tudja rólam, adhat fel a nevemben, a tudtom nélkül hirdetést?)
Nem tudom, hogy ez internetes kereskedelemnek (mint szolgáltatás) számít-e, sajnos nem ismerem az erre vonatkozó jogszabályokat, de az efféle üzérkedés mindennemű aláírás stb. nélkül érvényes?
Köszönöm előre is!
Panatta:
"A bíróság határozata, miszerint a díjkövetelés jogtalan, ma is hatályos?
Érvényes ez a 2012-ben "kötött szerződésekre" is?"
Teljesen mindegy, a céget nem érdekli egyetlen bírósági határozat sem. Ők a megfélemlítésre játszanak.
"Mi történhet, ha 8 napon belül nem utalom át a megjelölt összeget? (sajnos erre sem nekem, sem az ismerősömnek nincs pénze)"
Semmi. Ne foglalkozz vele. Én is kapok havonta egy figyelmeztetőt, de le se sz.rom. Csak ugatnak, de nem harapnak.
"a megadott bankszámlaszámhoz semmiféle név, információ (pl. pénzintézet, akármi)nem tartozik, kizárólag a számlaszám"
no comment... Bujkál a cég.
"és ami a legfontosabb, jogosan követelik rajtam az összeget, tehát tényleg muszáj befizetnem, ha nem akarok nagyobb tartozást?"
Nem jogos, de ha jogos lenne sem tudnának mit csinálni ha letagadod, hogy te tetted fel a hirdetést... ;)
Én most estem bele ebbe a csapdába. Karácsonykor kaptam egy felszólítást, hogy fizessek 26 ezret, most pedig, hogy 32 ezret. 25-én töröltetni akartam a hirdetést, de a rendszer közölte, hogy addig nem töröltethetem, amíg nem fizettem meg a tartozásomat. Közben azért mégis törölték a hirdetést. Érdekes módon az újabb, ma kapott fizetési felszólításban nem számlatartozást emlegetnek, hanem "díjbekérő" címszó alatt szólítanak fel befizetésre.
Kérdéseim:
- miben különbözik a díjbekérő jogi státusza a számlatartozástól?
- jogszerű-e az, hogy elfogadnak egy 30 napra szóló ingyenes lakáshirdetést, majd 30 nap után külön értesítés nélkül automatikusan fizetősre változtatják, arra hivatkozva, hogy valahol a webhelyen eldugtak egy olyan szabályzatot, amelyben szerepel ez az automatizmus, és a website első oldalán szerepel egy olyan mondat, hogy a hirdetés feladása egyet jelent a szabályzat elfogadásával?
- hogy állnak az ügyben a nyomozások?
cselcsabi:
Ne törődj vele, hogy miket küldözgetnek. Töröld ki, dobd ki, ne foglalkozz vele.
Ez a legjobb, amit tehetsz.
A nyomozásnak meg úgysem lesz érdemleges eredménye, ne is várja senki.
Pl. egyértelmű orgazdaság esetében sem foglalkozik a rendőrség az orgazdával, de még a tolvajjal sem.
Ebből sem lesz semmi...
Sziasztok épp most kaptam meg az új leveket amit fenyegetésnek is vehetek a részükről
Már meg tettem a feljelentést a Váci Rendőr kapitányságon kb 2 hónapja:)
Nyilvántartásunk szerint Ön elmulasztotta rendezni az felénk fenálló tartozását.
Tájékoztatom, hogy a perre adott esetekben 200-300 ezer Forint többletköltséget jelentett peres ellenfeleknek az, hogy önszántukbók nem rendezték tartozásaikat.
Ezúton tájékoztatom, hogy követelésünk jogalapját - az eddig jogerőre emelkedett eljárásokban minden esetben megítélte az eljáró bíróság.
A teljesség igénye nélkül:
http://ingatlandepo.com/…iteletek.pdf
Tájékoztatom, hogy - kivétel nélkül -, minden nemfizető ügyfelünk ellen elindítjuk a hivatalos eljárást. Tájékoztatom, a követelés nem évül el, mert minden, a behajtás érdekében tett cselekedet az elévülési határidőt újabb 5 évvel meghosszabbítja.
Az Ön által, peren kívül befizethető összeg:
32400 Ft
Mi ez ha nem fenyegés??
Hehe.
"Tájékoztatom, a követelés nem évül el, mert minden, a behajtás érdekében tett cselekedet az elévülési határidőt újabb 5 évvel meghosszabbítja."
Az e-mail és a sima postai levél ugyan mikor szakítja meg az elévülést? Mert én még nem hallottam olyanról, hogy valaki tértis levélben kapta volna meg a fizetési felszólítást...
Ez az ember nagyon hülye.
Meg amúgy is: Ha én szerződésbe lépek egy külföldi céggel, azon szerződésre mióta érvényesek a magyar jogszabályok? Vagy az számít, hogy a cégnek a weblapja mely országban lévő szerveren fut? Vagy netán azt kell nézni, hogy melyik ország állampolgára veszi igénybe a szolgáltatást?
Minden írásbeli felszólítás megszakítja az elévülést. A bizonyítás más kérdés.
„Ha én szerződésbe lépek egy külföldi céggel, azon szerződésre mióta érvényesek a magyar jogszabályok?”
Miért ne lennének érvényesek?
OFF
Nem kellene ezt neked erőltetni, biztos van olyan, amihez értesz.
ON
Tehát azt mondod, hogyha én pl. repülőjegyet vásárolok mondjuk a delta airlines new york-los angeles járatára és bármiféle olyan hátrány ér, amely jogorvoslatot kíván, akkor a magyar fogy.védelem vagy a magyar bíróság fogja elmarasztalni ezért a céget?
Biztos elhiszem...
ma én is megkaptam a levelet:
Nyilvántartásunk szerint Ön elmulasztotta rendezni az felénk fenálló tartozását.
Tájékoztatom, hogy a perre adott esetekben 200-300 ezer Forint többletköltséget jelentett peres ellenfeleknek az, hogy önszántukbók nem rendezték tartozásaikat.
Ezúton tájékoztatom, hogy követelésünk jogalapját - az eddig jogerőre emelkedett eljárásokban minden esetben megítélte az eljáró bíróság.
A teljesség igénye nélkül:
http://ingatlandepo.com/…iteletek.pdf
Tájékoztatom, hogy - kivétel nélkül -, minden nemfizető ügyfelünk ellen elindítjuk a hivatalos eljárást. Tájékoztatom, a követelés nem évül el, mert minden, a behajtás érdekében tett cselekedet az elévülési határidőt újabb 5 évvel meghosszabbítja.
32400 Ft
Elnézést ha már kérdezték, de gondolom -és ugye így van?- ezt nem gondolják komolyan??!!
behajtás tárggyal a levelet én is szintén megkaptam... :
Nyilvántartásunk szerint Ön a tájékoztatásunk ellenére sem rendezte felénk fennálló - hirdetési díjból eredő - tartozását.
Amennyiben időközben befizette volna tartozását, úgy kérem szíveskedjen levelünket tárgytalannak tekinteni.
59400 Ft
Számlaszám:
59500351-11079408
Üdvözlettel:
Weltimmo S.R.O
WTF???
- ba. imélen nem lehet őket elérni sem más módon R--T csalók.
Sziasztok:)
most jött ez az email.....
Hivatkozással többszöri felszólításunkra, sajnálattal kellett megállapítanunk, hogy tartozását cégünknek a mai napig nem fizette meg.
A tartozás megfizetésének elmaradása esetén kénytelenek leszünk követlésünket hivatalos eljárásban érvényesíteni, és jogos igényünket ily módón kielégíteni.
A tartozás megfizetésére biztosított 3 napos határidő eredménytelen eltelte után fizetési meghagyást kezdeményezünk, mely eljárásban már igényt tartunk a késedelmi kötbérre, valamint az eljárás miatt kelettkezett további költségeinkre is.
A követelésünk jogosságát az eddig jogerőre emelkedett bírósági ítéletek megerősítették.
3 napon belül tartozását kötbér és pótlékmentesen is megfizetheti!
Az Ön által fizetendő összeg:
32400 Ft
Most fizessek?? vagy várjak??
váci RFK-on már ott a feljelentés
Ne fizess. Ne foglalkozz vele.
Én is ezt teszem évek óta. Csak fenyeget, de nem perel...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02