egyedi azonosito jel meghamisitása csalás

Sarkozi Tibor # 2025.02.03. 00:52

sziasztok kétségbe esve keresem a megoldást autó kereskedő vagyok kft em van sok éve vettem egy autot 4 évvel ezelőtt 50ezr forintért a hazam előtt januárban este sőtetben én azt mondtam bontásra hogy le vigyem az árát .akkor kőltőztem szombathelyre és egy akkor megismert ismerősőm szerezte kitőltőtt adásveteli szerződéssel jőttek megegyeztünk kifizettem másnap 280ezer forintért arultam az internetten.3nap mulva nagyábbol eladtam mikor a vevő hivott hogy az erediteseg vizsgálaton valami nem jo de nem tudta el mondani mi. A tulajdonost hivtam üzenetet irtanm neki hogy mi lehet a probléma de ő azt mondta semmi .én azt gondoltam csak az auto nem tetszik neki utolag.Aztán ki derült hogy az autó rendszáma nem egyezik az alvázszámal mert ez egy osztrák autora lett át rakva amit az eladás előtt vett valaki 2 évvel.az osztrák ember elmondása szerint .Én illeték mentes vagyok igy atirasi koltsegem nincs és eredetiség vizsgálatr se kell vinnem az autót csak be belyegeznek hátul a forgalmiba mint kereskedőt. Pár honap mulva jőttek a vasvári rendőrők házkutatásra mikor az egész családom ott volt nem tudom mit kerestek de nem találtak semmit.aztán egyedi azonositi jel meghamisitásával megvádoltak és csalással mert eladtam az autót.sokáig huzodott ügyvédet nem vittem hiszen nem csináltam semmit.vádat emeltek ugy hogy ,ismeretlen helyen ismeretlen személytől ismeretlen időben ezt az autót megvettem és kicsereltem a rendszámot majd ertekesitettem .Nem ellenőrizték le az adásvétel folytonoságát az elado végig hazudott a kőrulmenyekről ami a tárgyaláson beigazolodott maradéktalanul.Szivesen elkuldőm a tárgyalási jegyzőkőnyveket hogy teljes meggyőződéssel legyetek erről.elitelt a szombathelyi bíróság ugy hogy nem kővettem el semmit.kereskedőket tisztába vagyok azzal hogy azzonal feljelenthettem volna magam ha ilyet csinálok mert 2hete van a vevőnek az eredet vizsgálatára és azzonal baj van ha nem stimmel valami.Nem nagykepusegből mondom de van vagyonununk elég tőbb száz millió értékben.A karcselekmeny nagyábbol 60-80forint volt.hiába mondtam és erveltem egyszerűen tehetetlen voltam.Meggyődesem hogy az elado volt a hunyó de őt senki sem vizsgálta pedi utolag megtudva hamisitott adásvételi szerződéssel adta el az autot mivel nem az ő nevén volt a tulajdos nem is tudott rola hogy eladta .En fel kerestem az osztrák embert aki eladta de sajnos ott nem kell le adni az adásveteli szerződést mint nálink olyan mit ha egy bicilit adott volna el.A hatosága azt tanácsolta neki nem emlékezzen semmire de valami kulfoldi állampolgárnak adta el.video felvétel van minderőr saját magam nyoztam hogy be bizonyitsa az ártatlanságomat de biroi mérlegelés alapján bunős lettem és egy év börtön büntetést kaptam fefugesztve ugy hogy még hálás is lehetek erte pedig nem kővettem el semmit.Azota aludni nem tudok anyira bánt ez az egész.Grazbol hozták haza ezt renault scenicet 2002evjaratu ezust színű autot 2000 és 2002kozott egy auto szerelotol ha valaki tud valami információt hogy kinek lett eladva annak nagyon hálás lenne mert tudom hogy az eladó kevert ilyen hilyzetbe.06301239254 ne haragudjatok a sok irásert csak kétségbe vagyok esve hogy ilyen történhet egy átlagos adó fizető emberel.de ha nem lennék az akkkor is.kőszőnőm hogy meg halattatok