drbjozsef
„de ez még nem kár”
Azért ha határidőre nem fut be egy átutalás, az mégiscsak egy konkrét kár.
drbjozsef
„de ez még nem kár”
Azért ha határidőre nem fut be egy átutalás, az mégiscsak egy konkrét kár.
Szomorú örökös,
Értem, de én nem ezt kérdeztem. Hanem azt, hogy KONKRÉT kára keletkezett-e.
Gondolom, észrevette, hogy nem jön SMS, nem tud utalni, utánajárt, kiderült mi a szitu, ha fontos volt nyilván megoldotta máshogy az utalást, papíron mondjuk, igen, ez sok vesződség, és kényelmetlenség, de ez még nem kár.
drbjozsef
„Egyébként mit szeretnél? Rúgják ki? Keletkezett konkrét károd?”
Pl. nem tudott utalni, mert az ehhez szükséges kódot nem kapta meg sms-ben.
Eléggé konkrétan leírta: „Másnap internet bankon számlát akartam átutalni amikor kiderült hogy nem kapok sms-t.”
Akinek nincs a telefonra mobil banki alkalmazás letöltve, az mindig sms-ben kapja meg az utaláshoz a kódot.
eva2025,
Elég fura, és nehezen hihető, hogy amit leírtál az így, és eszerint történt, de tegyük fel. Én a helyedben írásbeli panaszt nyújtanék be a bank központi fiókjában, nem ott, ahol ez az eset megtörtént. Azt kötelező megválaszolniuk és döntésüket indokolniuk.
Ha ez nem tetszik, akkor pénzügyi békéltető testülethez fordulhatsz, vagy a bank felügyeleti szervéhez, ami most az MNB.
Egyébként mit szeretnél? Rúgják ki? Keletkezett konkrét károd?
Változtathat-e a banki alkalmazott egy meglévö számlámon személyes adatot az engedélyem nélkül?
A következö történt az MBH Bankban.
Reklamáltam mert a csoportos beszedési megbízást elrontották,
Másnap internet bankon számlát akartam átutalni amikor kiderült hogy nem kapok sms-t.
A banki alkalmazott átirta a mobiltelefonszámot rosszindulatból. Bementem a bankba és (ugyanaz az alkalmazott) bevallotta hogy ö tette és kérésemre sem javitotta vissza,
Ez nem büntetendö cselekmény? Kihez fodulhatok segítségért vagy a panaszommal?
(P.S. A bank igazgató vagy rokona vagy a barátja mert nem csinál semmit.)
köszönöm válaszukat.
marianusrex
„Fél év elteltével derült ki, hogy egy 2023 decemberében kelt egészségpénztári számlát a kibocsátó helytelenül állított ki.....Jeleztem a hibát és a korrekcióra vonatkozó igényemet a kibocsátó felé, aki azonban arra hivatkozva utasította el, hogy a korrekcióra csak az adott hónapban van lehetőség”
Komolyan gondoltad, hogy egy tavalyi számlát majd idén, közel fél év után még büntetlenül módosítani lehet? :-O
„Tudtommal a számlák elévülési ideje 7 év”
Ne keverd az „elévülési időt” a „megőrzési idővel”.
Tisztelt szakértők!
Jogszabállyal kapcsolatos segítséget szeretnék kérni. Fél év elteltével derült ki, hogy egy 2023 decemberében kelt egészségpénztári számlát a kibocsátó helytelenül állított ki, mivel a vevő adatainál az egészségpénztár helyett az én személyes adataimat szerepeltette. Az egészségpénztár megnevezése és a tagi azonosítóm szerepel a számlán a megjegyzés rovatban, így bizonyítható, hogy valóban EP számlát igényeltem, és a kibocsátó oldalán történt adminisztrációs hiba. Jeleztem a hibát és a korrekcióra vonatkozó igényemet a kibocsátó felé, aki azonban arra hivatkozva utasította el, hogy a korrekcióra csak az adott hónapban van lehetőség (feltételezésem szerint az ő oldalán felmerülő adminisztrációs költségek miatt). Tudtommal a számlák elévülési ideje 7 év, s bár laikus vagyok, azt kétlem, hogy a jogszabály lehetővé tenné, hogy az egyik fél egyértelmű hibájából fakadó extra költségeket a másik félnek kelljen elviselnie (EP számla híján nem élhetek az adójóváírással, így majdnem 20%-kos károm származik az ügyletből). Ha akad itt a témához értő kompetens személy, akkor nagy segítség lenne számomra, ha tudna nekem segíteni abban, mely jogszabály tárgyalja a számlakibocsátó számlakorrekcióra vonatkozó kötelezettségét, köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |