Experient Enterteiment Ltd. / ingatlanbazár

Kenderice # 2011.09.19. 11:47

Rendőrségre felesleges menned, mert egy kifizetetlen, jogtalan követelés sem szabálysértés, sem bűncselekmény.
Ne rettegj semmitől, nekem is van tartozásom (szerintük), de nem foglalkozok vele.
Még egyszer: Amíg ezügyben BÁRHONNAN nem kapsz TÉRTIVEVÉNYES levelet, addig ne foglalkozz vele.
Én egyszerűen letagadom, hogy valaha is igénybe vettem az ingatlanbezar.com szolgáltatását.
Aki követel, annak kell bizonyítania, hogy kivel áll szerződésben. Hiteles aláírás nélkül pedig nehéz lesz nekik. A klaviatúrát bárki nyomogathatta. Azzal, hogy szóba állsz velük csak azt éred el, hogy még jobban nyomulni fognak.
Hidd el, ha a követelésük jogos lenne, akkor már régen tértivevényes levelet küldözgetnének mindenkinek, mert az bizonyíték lehet a fizetési meghagyás benyújtásánál. Ezen kívül bármilyen sima levél, e-mail, belső üzenet nem hivatalos felszólítás. Olyan, mint ha nem kaptál volna semmit.

ernata # 2011.09.19. 12:49

Ha valaki bővebben szeretne tudni erről a FANTOM cégről, hívja fel telefonon az "ingatlanbazár.hu"-t. Onnan küldenek olyan eemail leveleket amitől mindenki megnyugszik. Már régóta nyomoz utánuk a rendőrség, de sajnos a Bahamákról irányítja egy elmebeteg, ezért nem tudják lekapcsolni őket. Ha valaki fizet, utána sem szűnik meg a zaklatás!! Ezért ne fizess! És ne félj!!!

katka1977 # 2011.09.19. 13:53

hát ez jó ötlet. Lehet felhívom őket, bár már ingatlanos ügyvéddel, jogásszal is beszéltem, mindketten azt mondták jogtalan a követelésük, ne is fizessek nekik semmit. Ilyen levelet én is nyomtathatnék...

Nonika # 2011.09.19. 16:32

Ma átnyálaztam rengeteg oldalt, de sokkal okosabb így sem lettem. Mindenki a maga problémáját adta elő, a pertársasághoz meg hogyan is csatlakozhattam volna, mikor 16.án kaptam meg a levelet.. Szerintem ebből holnap ügyvéd lesz...

katka1977 # 2011.09.20. 05:54

Sziasztok, tegnap kisebb eszmecserét folytattam egy jogász ismerősömmel, és a következőket mondta. A 2009-es törvény amire mostanában hivatkoznak sajnos mert a törvény valóban létezik, sőt!
Egymillió forint alatti követelést először fizetési meghagyásos eljárás útján kell megpróbálni behajtani

Ez azt jelenti, hogy elbattyog egy közjegyzőhöz (vagy ügyvédhez, és az elküldi elektronikusan a közjegyzőnek), BEMUTATJA A KÖVETELÉS ALAPJÁT KÉPEZŐ OKIRATOKAT
egy milla felett nem lehet fmh (fizetési meghagyás), az automatikusan bírósági eljárás
szóval, közjegyző: megvizsgálja a követelés alapját, és kiad egy fizetési meghagyást

elküldi a kötelezettnek (neked), és van 15 napod ellentmondással élni, a közjegyző küldi meg a bíróságra a papírokat, és neki 8 napja van illetéket fizetni, ha nem teszi meg, az ügy automatikusan megszűnik; nem a közjegyző jegyzi ellen
ez egy félautomatikus rendszer.

Ha pl. én tartozok neked, van erről egy papírod, akkor elmész a közjegyzőhöz vagy egy ügyvédhez,. Ha közjegyzőhöz mész, akkor ott elmondod, bemutatod, fizetsz eljárási illetéket és hopp, már küldi is nekem az fmh-t
ha ezt megteszed, mert nem ismered el a tartozást, akkor a közjegyző 8 napon belül erről értesíti a jogosultat (akinek tartozol), ő ezután bírósághoz kell, hogy forduljon, megelőlegezve a teljes perköltséget, ami a pertárgy értékétől függ (mennyit követel, annak valahány %-a)

de ebben az a gáz, hogy ha kijön egy fmh mondjuk most épp neked, és te ellentmondasz neki, akkor a közjegyző automatikusan elküldi a bíróságnak az ügyet és a jogosultnak is

Találtam még valamit: UZSORÁSOK!!!! :napi 1% a kötbér késedelmes teljesítés esetén! És ezt le merik írni!!! Mikor természetes személy esetén az éves jegybanki alapkamatot írja elő a Polgári Törvénykönyv (4-8 % között szokott lenni)
" Fizetési késedelem: A fizetési késedelem esetén a Szolgáltató a díjtáblázatban meghatározott napi késedelmi kötbérre jogosult, mely napi 1% mértékű. A felszólító levelek díja 500 Ft/db.

A Ptk erre vonatkozó része a szerződési feltételekről:

209. § (1) Tisztességtelen az általános szerződési feltétel, illetve a fogyasztói szerződésben egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel, ha a feleknek a szerződésből eredő jogait és kötelezettségeit a jóhiszeműség és tisztesség követelményének megsértésével egyoldalúan és indokolatlanul a szerződési feltétel támasztójával szerződést kötő fél hátrányára állapítja meg.
tehát nem tisztességes az a feltétel, ami a jóhiszemű fél hátrányát írja elő

Kötbér fizetését vállalhatod ÍRÁSBAN, a szerződés során,. hogy ha nem teljesíted a szerződésben foglalt kötelezettségedet, akkor x összeget fizetsz. De ez hangsúlyozom, nem a pénztartozásra vonatkozik. Hanem pl. az építési, szállítási szerződésekre, stb. Tehát aki szolgáltat, az vállalja, hogy kötbért fizet, ha nem megfelelően teljesíti a szolgáltatást

Pénztartozás esetén, ha a követelés jogos, akkor a késedelmes időre kamatot kérhet, ami a jegybanki alapkamattal egyezik meg. csak mivel mindig változik a jegybanki alapkamat, a PTK kiköti, hogy a naptári félévet megelőző utolsó naptári napon érvényes jegybanki alapkamatot kell számítani, azaz 07.01-12.31. közötti követelésnél a június 30-án érvényes, a másik félévben pedig a 12.31-én érvényes jegybanki alapkamatról van szó

A jegybanki alapkamat 2011. január 25-től változatlan, ÉVI 6,00 % azaz hat egész százalék

Hát, egyenlőre ennyit sikerult megtudnom....

Nonika # 2011.09.20. 09:27

Nem nem a végrehajtócégtől kaptam, hanem egy Szabó Lajos nevezetű jogtanácsostól.

Katka!!!! Nagy ötletet adtál... nekem még mindig meg van a lakásom, és legalább 2 éve fent van ezen az oldalon.. nekem kéne kötbért követelni tőlük a silány szolgáltatás miatt, hogy egy telefon nem jött se egy email... elégtelen szolgáltatásért meg nem jár fizetség...

katka1977 # 2011.09.20. 10:21

Ja, azt még hozzátenném, hogy akár én is kérhetnék tőlük kártérítést, mert 1 éve fent van a hirdetésem 4 oldalukon, pedig nem bíztam meg őket hogy fent legyenek! (Személyiségi jogok, adatok megsértése, hozzájárulás nélküli cselekedetek,stb.). Továbbá, hamis dolgokat terjesztenek, mivel az ingatlanok többségének hirdetése már nem aktuális. Ergo: engem is leb..nak hogy olyan dolgot hirdetek ami nem is igaz = félrevezetem az embereket!!!
Mert ők vannak olyan kegyesek és nem veszik le a hirdetést. Megjegyzem az expressz oldalán, ha egy hónap után nem hosszabbítod meg a hirdetésedet, automatikusan törlik...
És még valami, amit észre v ettem. Ugye az ÁSZF-ben kérik, ha bármilyen változás áll be az adataidban, azonnal értesítd őket!És ők majd eldöntik, hogy jogos e? HHHMMMMM????? Ja, és a végén oda irják ám: hogy mégsem lehet módosítani? Akkor most mi a rákot akarnak??? Tényleg nyakatekert a dolog, de én hiszek benne hogy semmit nem tehetnek. Pereljenek be, és bizonyítsák az igazukat. Megjegyzem, nincs is saját IP címmel rendelkező számítógépem, tehát nem tudnak beazonosítani. A hirdetést egy olyan volt munkahelyemről kuldtem, ami már azóta tulajdonost is cserélt (szintén pénzmosó cég vette meg), szóval X vállalkozás tulajdonában ma is jogtalanul van az a számítógép:DD

Persze lehet én vagyok a naiv:)

katka1977 # 2011.09.20. 10:23

Nonika,

állítólag e-mailben értesítenek, hogy XY érdeklődik a lakásod után, valaki részletezést kér,stb...
Érdekes, mert én sem kaptam egy árva telefont sem:))))

Nonika # 2011.09.20. 10:35

Esküszöm addig fogok kínlódani, míg valahogy fel nem töröm azt a régi email címemet... mert erre nagyon kíváncsi vagyok.
De vigyázz ez az IP-cím vicces dolog.. attól, hogy dhcp-s, a szolgáltatótól ki lehet kérni már nyomozati stádiumban is, hogy abban a bizonyos időintervallumban hova volt kiosztva az az ip.

katka1977 # 2011.09.20. 10:37

ez igaz, de bizonyítsa be hogy én ültem a gép előtt és nem más...

azt nem tudom, hogy egy nagyon okos PC guru ebben a hirdetést leszedetem dologban nem tudna e segíteni, hm, utána nézek:)

Nonika # 2011.09.20. 10:58

áhh az nemmegoldás, szerintem ne erőltesd...

Kenderice # 2011.09.20. 13:25

Katkának annyiban igaza van, hogy nem tudja bizonyítani, hogy ki tette fel a hirdetést az oldalra.
Viszont hiába idéz a Ptk-ból, meg bármely magyar jogszabályból. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a cég a sehol szigeteken van bejegyezve, tehát az ottani törvények szerint kell működnie. Amíg magyar hatóság/hivatal ki nem mondja ennek az ellenkezőjét, addig ezt így kell kezelni, ha tetszik-ha nem.
Nem kell sehová sem szaladgálni ez ügyben, simán csak le kell tojni az üres fenyegetőzéseket. Ha jogos lenne a követelés, már régen fmh-t küldözgettek volna és talán már bírósági ügyek is lennének.
De mivel nem biztosak benne, hogy ez az út járható, ezért csak fenyegetnek.
Azt hiszitek, hogy a követeléskezelő ha csak egy kicsi esélyt is látott volna a pénzszerzésre visszaadta volna a megbízást? Meg a lósz.rt!

Nonika # 2011.09.20. 13:55

https://www.facebook.com/!/ingatlandepo

Olvasgassatok bele! Itt írja, hogy már perről is van szó, "Tegnap volt az első tárgyalás ahol az eredetileg követelt kb 30 ezer forint helyett már 2 milliót követeltek hivatkozva a napi 1% kötbbérre."

katka1977 # 2011.09.21. 07:18

Én azt értem hogy a magyar törvények elvileg nem vonatkoznak rájuk. De akkor mi a búbánatnak nem mondják meg, hogy melyik bíróságon is perelnek???? VAgy akkor már csomagolhatok is mert megyek a Szessselllll szigetre???? Nagyon jo, akkor nyaralhatok is.
Ha pedig az ottani torvények szerint kell működnie, akkor miért jönnek vissza "címzett" ismeretlen" jelzéssel a kiküldött levelek???? Magyarországon egy ilyen után már indítja a felszámolást a NAV a cég ellen.
Ezt a tárgyalást biztosan nem a Dr. kamulajos kezdeményezte hanem az ügyfél...Szerintetek ő hivatalosan szeretné ilyen kamu cselekedetre felhivni a figyelmet???
És elvileg 5 év után minden tartozásod elévül..Ja, és millió felett ahogy korábban is irtam már fizetési meghagyás kell, amihez kéne szerezni egy HIVATALOS közjegyzőt. Ki az aki ma kockára teszi a közjegyzői kinevezését??? NA mindegy, lehet én vagyok túl naiv. Az, hogy bárki is kipipálta hogy elfogadja az áltuk akár naponta módosított ÁSZF-et még nem bizonyító erejű, hogy TÉNYLEG XY adta fel a hirdetés. Egy hivatalos bírósági perben azt gondolom ennél azért több kell.

katka1977 # 2011.09.21. 07:20

JA igen, nem tudom már irtam e, de mostanában zajlik annak a törvénynek az elfogadása, miszerint hiába valaki nem Mo-on bejegyezve, de ha ténylegesen itt folytat tevékenységet, akkor az itteni jogszabályok (adó meg miegymás) vonatkozna a cégekre. Szóval innentol kezdvea kamus szlovák cégekre is, ahogy a "nincs már több jelző rájuk cégre".
Remélem elfogadják...Akkor aztán kapkodhatnak....

Rexor # 2011.09.21. 07:32

Kedves Katka,

Ez most is így van, ehhez nem kell külön törvényt elfogadni :).

katka1977 # 2011.09.21. 07:39

Rexor, ha ez már tényleg létező törvény akkor meg miről beszélgetünk itt hogy nem vonatkoznak rájuk a magyar ÁFA +egyéb törvények???? Rájuk vonatkoznak, és az itteni szabályok szerint kell eljárniuk. Igy akkor nagyon sok minden megdől velük kapcsolatban...

katka1977 # 2011.09.21. 07:51

"Valóban elfogadod az ÁSZF-et, de az a fogyasztóvédelmi törvény szerint kötelező. És ha az ÁSZF olyan rendelkezést tartalmaz, ami hátrányos az elfogadójára nézve, akkor azt semmisnek lehet nyilváníttatni. Tekintettel arra, hogy itt ingatlanhirdetésről van szó, az egy év kötelező hirdetési időtartam teljesen irreális, hisz az az érdeked, hogy minél hamarabb kiadd/eladd. és ha az összejön, akkor miért hirdetnél tovább?
3. A nemzetközi magánjog értelmében, ha két különböző nemzetiségű a szerződő fél, akkor meg lehet választani, hogy melyik ország bírósága járjon el. Sőt, ilyen esetekben már a szerződésnek rendelkeznie kell arról, hogy jogvita esetén melyik ország jogát és bíróságát fogadják el. Ha nincs ilyen kitétel, akkor az a bíróság jár el, amelyiknek több köze van az ügyhöz. Mivel magyar az egyik fél (Te) és itt köttetett a szerződés, így a magyar bíróság az esélyesebb. "

Utólag is köszönöm annak a kedves fórumozónak a másik (nem akarom megnevezni melyikre és milyen névvel tette) fórumra való info bemásolásokat:)))

Rexor # 2011.09.21. 09:39

Kedves Katka,

Az adótörvények szempontjából általában teljesen mindegy, hogy Honoluluban vagy máshol van bejegyezve a társaság.

Ha egy társaság pl. magyar telephelyen tevékenységet végez, vagy magyar illetőségű (hnagsúlyozom, ez független attól, hogy milyen országban van bejegyezve a társaság) akkor a magyar társasági adó szabályokat kell alkalmaznia (és adóznia az itt elért nyereség után).

Az áfa egy külön lapra tartozik, itt a tevékenységtől függően kell magyar adószámot kérni és magyar áfát fizetni. De ha ez összefügg pl. egy telphellyel akkor a magyar áfa alanya lesz a társaság.

katka1977 # 2011.09.21. 10:29

"Tilos a felek között létrejött jogviszonyról a másik fél írásbeli beleegyezése hiányában, harmadik személynek bármilyen információt kiadni, mivel az csak a két félre tartozik."

Na most akkor mi is van? Kell a beleegyezésem ahhoz hogy jogászhoz menjen?

valaki40 # 2011.09.22. 10:21

Sziasztok sorstársak!
Én is kaptam újból fizetési felszólítást...
Dr. Szabó Lajos
KECSKEMÉT
P.F.343
6001

És azt írja,hogy :
Sajnálatos módon Ön többszöri felszólítás ellenére sem rendezte az Experient Enterteiment Ltd felé,hirdetési szolgáltatásból eredő tartozását.
Az Ön tartozása: 67.300. HUF
hatvanhétezer-háromszáz HUF
És felszólít,hogy 5 napon fizessem be.. erre és erre a számlaszámla...
Nah most kérdem ÉN...MIÉRT NINCS ENNEK AZ ÜGYVÉDNEK SE CÍME, SE TELEFONSZÁMA???
Kivel tudok ez ügyben koknkrétan beszélni???
Valaki tud valamit...

Köszönöm...

katka1977 # 2011.09.22. 12:50

Érdemben sajna senkivel nem tudsz beszélni levelezhetsz egy nevenincs moderátorral az üzenőfalukon keresztül.

Nekem eleve egy pecsét és egy ügyvédi kamarából kizárt "jogtanácsos" hiteltelen!

Kiküld egy XY nevére szóló ki tudja jó címre e egy levelet, amiben még egy nyomorult dátum sincs!!! Ilyet én is nyomtatok 70 Ft-ért!!!

ugykepviselet # 2011.09.22. 19:07

TOVÁBBI KÁROSULTAK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK PERTÁRSASÁGUNK BŐVÍTÉSÉHEZ!

Amennyiben az ügyképviseletünkre legalább 100 károsult jelentkezik, ebben az esetben a perköltség arányosan megosztódik. Így a perközösségi díj jóval kedvezőbb, az iroda munkadíja fejenként 25 ezer forint.
Ezért vállaljuk, hogy a perközösséget létrehozzuk, a károkozóval szemben büntető eljárást indítunk, a kilétét felkutatjuk és kártalanítást nyújtunk be az elkövetőkkel szemben.

/Időközben több információt ismerhettem meg a felszólítást küldő személyekről, valamint az Interpollal is felvettük a lapcsolatot./

Jelentkezésüket az alábbi telefonszámon és mail címen várjuk:

Mobil: 06 20 536 43 24
E-mail: ugykepviselet1@gmail.com

Vajda Attila
irodavezető

Rita72 # 2011.09.22. 22:16

Sziasztok! Én is mai napon kaptam az ominózus cég megbízásával
dr.Szabó Lajos
Kecskemét
Pf.: 343
6001

címről egy felszólítást, miszerint a tőketartozás
111.800 HUF, amennyiben ezt nem egyenlítem ki a levélben közölt határidő alatt, úgy azt kötbérrel együtt követelik, minek összege szerintük 513.152,-Ft.

Segítséget és tanácsot, útmutatást szeretnék kérni egyáltalán mi ez az egész. Soha nem regisztráltam náluk, még csak nem is hirdettem. Meglehet valamelyik családtagom anno hirdette az ingatlant, de az már rég felejtésbe merült, valószínű, ha hirdetett is, ezért merült az feledésbe. Fogalmam sincs milyen email címről, milyen jelszóval regizett ott, ha egyáltalán valós a hirdetés, így természetesen belépni és törölni se tudom a hirdetést.
Szeretnék tanácsot kérni, mi lehet a további lépés, egyáltalán hova, kihez fordulhatok.

Köszönöm előre is.

végrehajtó1 # 2011.09.22. 22:33

olvasgass vissza