Experient Enterteiment Ltd. / ingatlanbazár

Riki_83 # 2011.12.16. 08:27

Kedves Fórumozók, Bajtársak!

Én a mai napon kaptam meg tőlük az első díjbekérőt illetve egyenlegközlőt emailen. Sajnos nem tudom, hogy eddig, hogyhogy nem találkoztam ezzel a témával sem a tvben sem más fórumokon, valahogy elkerülte a figyelmemet a dolog. Mondhatom, hogy emiatt nekem egy kicsit más a helyzetem. Visszamenőleg elolvastam a kommenteket, és ha csak nem kerülte el a figyelmemet akkor nem olvastam olyat aki ugyan úgy járt volna, mint én vagy csak nem írta le pontosan.
Én feladtam náluk egy hirdetést még 2011.02.18-án amit nekem sikerült inaktiválni 2011.03.06-án minden probléma nélkül. Viszont 2011.09.12-én ismét feladtam a hirdetést az oldalukon, amit 11-nappal később szerettem volna törölni, persze nem tudtam, levelet írtam nekik, hogy töröljék, ők erre nem reagáltak az én email címemre. De el is felejtettem és nem foglalkoztam vele. Ma már leveleztem velük (nekem szinte 5 perc alatt válaszoltak minden egyes levelemre)azt állítják, hogy ők amikor én a hirdetésem törlését kértem akkor ők írtak nekem egy akkori egyenlegközlő levelet. Ez remek, csak én nem kaptam azt meg az emailemre. A weboldalukon a profilomnál persze ott van a levél. Persze az általuk szerződésnek titulált szövegben megtaláltam azt, hogy én vállalom, hogy rendszeresen látogatom az oldalt.
Fizetni nem szeretnék, de nem tudom, hogy az én esetemben is megtehetem e ezt. Azt már értem a hozzászólásokból, hogy amíg tértivevényes (hivatalosnak mondott) felszólítás nem érkezik addig ne foglalkozzak vele. Jelentkeztem a Váci rendőrségen, mert több helyen is olvastam, hogy ott ki foglalkozik vele, ők annyit tettek, hogy felvették az adataimat.
Tud nekem valaki segíteni/tanácsot adni.

Előre is köszönöm!

Kenderice # 2011.12.16. 10:15

Riki83:
Szerencsére a válasz rövid és tömör: Ne csinálj semmit, ne vedd figyelembe a leveleket, ne fizess!!!
Ennyi.

Riki_83 # 2011.12.16. 10:46

Kenderice:

Tényleg ennyire egyszerű lenne a dolog? A tegnapi napom ezzel ment el, hogy mindenhol utánaolvastam a céggel kapcsolatos dolgoknak. Mindent értek, hogy miért ne foglalkozzak az üggyel, csak engem nagyon bánt ez a helyzet, sajnos túlságosan lelkiismeretes ember vagyok.

Llenarth:
Téged mennyi idő után és minek a hatására (már ha tudod) hagytak békén? Velem ugye már a nemrég lezárt tárgyalás után kezdték a hercehurcát.

Köszönöm nektek a válaszokat!
Üdv.
Riki

Riki_83 # 2011.12.16. 12:09

Llenarth:
Téged mennyi idő után és minek a hatására (már ha tudod) hagytak békén? Velem ugye már a nemrég lezárt tárgyalás után kezdték a hercehurcát.

bolondmelós # 2011.12.17. 16:35

llenarth: jól ismert a cég arról hogy ezzel az ingyenes reggel visszaélnek. Én még ebben a témakörben nem adtam tanácsot, szerintem:

1. ne fizess,
  2. rendőrség feljelentés csalás miatt

Jah és keress rá ingatlandepó csalás pertársaság kombinációkra.
előfog jönni a panaszfal.hu is itt már nyert pert az étosz társaság ellen, illetve az origo/fogyasztok.hu is nyert pert ellenük.

Őrizz meg minden dokumentációt hátha 1-2 éven belül az illetőt be lehet küldeni a hűvösre, meg a szabó lajost is.Az illetőt már álllítólag sikkasztás miatt felfüggesztették a kamarából tehát nem ügyvéd már !!!!!!!

hZsuzsu # 2011.12.23. 13:08

Ma kaptam levelet Kecskemétről Dr. Szabó Lajostól. 40000 Ft-os csekket is mellékelt. Állítólag én többszöri felszólítás ellenére sem fizettem egy hirdetésért, amit ingyenesnek láttam. Én eddig se számlát, se felszólítást nem kaptam. Nem kellett volna küldeni számlát, s időben lemondhattam volna a hirdetést? El is feledkeztem már róla, erre jön ez a negyvenezres csekk. Milyen eljárás ez?

turcsika # 2011.12.27. 16:53

Sziasztok!

Ma kapott anyósom is levelet és előszörre nagyon megijedtem, mert én regisztráltam. De ezt találtam és segítség képen linkelem be minden idegeskedőnek. :-))

http://os.mti.hu/…_pervesztese

Üdv.Kati

apoka # 2011.12.29. 13:36

szép napot mindenkinek.sajnos én is kaptam egy felszólítást,hogy fizessek 40300 Ft hirdetési díjat csak arra nem emlékszem,hogy mikor hirdettem egyszer sem küldte semmi figyelmeztetőt,hogy tartozom nekik valamivel.

ferenczj # 2011.12.30. 11:13

ferenczj vagyok!Az ingatlan bazárban hirdettem még az ingyenesség hónapjában!Az ingyenes hirdetés letelte előtt értesítettek pár nappal!Nem kértem a tovább hirdetést!Ők mégis hirdették tovább az ingatlant amiről nem tudtam!!!Az első fizetési felszólítást amikor megkaptam kértem sőt követeltem a hirdetés megszüntetését,mert mivel már egy hónappal előtte sem kértem a fizetős szolgáltatást igy nem vagyok hajlandó fizetni!Jött a következő felszólítás hogy fizessek !Akkor megint megírtam hogy nem kértem a szolgáltatásukat és töröljék a hirdetést!Azt válaszolták hogy ameddig nem fizetek addig nem törölik a hirdetést!Nekem nincs jövedelmem sem ingatlanom se semmim így nem vagyok terhelhető!!Lehet csalni!? NEM FOGOK FIZETNI!!!Olyan szolgáltatásért amit nem kértem sőt követeltem hogy szüntessék meg !

BocskaiCs # 2011.12.30. 13:41

Minden érintett figyelem! Kövesd a példát:

http://www.facebook.com/ingatlandepo

agika2 # 2012.01.01. 15:38

Sziasztok!2011.05.24-től hirdettem az ingatlanbazáron,06.07.-én töröltem a hirdetést.Vagy legalábbis azt hittem hogy töröltem,sem levélben sem e-mailben nem kaptam figyelmeztetést arról hogy a hirdetést nem sikerült törölni,vagy arról hogy fizessek.December 30.-án jött levél Dr Szabó Lajostól 38.400 Ft -os csekkel.Elolvastam minden kommentet és úgy döntöttem nem törődöm vele,remélem jól teszem.
Ági

sagi 98 # 2012.01.02. 11:45

Én december 27-én kaptam Dr. Szabó Lajos ügyvédtől sima levélben a fizetési felszólítást, hogy "többszöri felszólításra sem fizettem" ezért 5 napon belül fizessek ki 33 800.-Ft.-ot a mellékelt csekken. 2011. január 19-én adtam fel egy hirdetést, február 15-én töröltem, amit vissza is igazoltak. Semmilyen felszólítást nem kaptam, és mivel ingyenes hirdetést adtam fel, és 30 előtt töröltem, nem tudom, hogy milyen jogon követelik a fenti összeget.

BocskaiCs # 2012.01.02. 14:27

Aki eddig nem tette meg és követelnek tőle pénzt, jelentkezhet tanúként a Váci Rendőrkapitányságon. Úgy néz ki, csak a rendőrség tud ennek az ámokfutásnak véglegesen véget vetni, mert egy elmeroggyant csinálja az egészet, és addig nem lesz vége, amíg rács mögé nem kerül.

A lényeg, hogy tanúvallomáskor csak is az igazat szabad vallani, mindig a teljes, valós történetet elmondva.

BocskaiCs # 2012.01.02. 14:55

http://www.facebook.com/photo.php?…

Ezt mindenki olvassa el.

szabov # 2012.01.05. 10:45

Ismerősöm szintén beesett ebbe a csapdába. Mivel nem tud netezni, így segítettem neki hirdetés feladásában, tehát részese és szenvedő alanya lettem én is. Összesen 3 napig élt a hirdetése, de mind mai napig küldenek értesítést, hogy xx fő nézte meg a nemlétező hirdetést. Küldik a fizetési felszólítást a részére. Bár visszaírtam, hogy nem fizet, mivel ez nem jár a 3 napért. Szeretném megkérdezni, hogy mitévő legyen? Nem tud Vácra utazni. Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.05. 11:34

Nem is kell. Korábban is mondtuk, hogy felesleges a büntetőügyet erőltetni. Most pedig a GVH pert indít annak megállapítása iránt, hogy az ÁSZF tisztességtelen, ezért érvénytelen. Ha megnyerik (lenne rá tétem), akkor erre alapozva senkivel szemben nem lehet követelést támasztani.

Jani manó # 2012.01.05. 16:20

Üdv Mindenkinek ezt kaptam ma hajnali 2óra 33 perckor holnap megyek a rendőrségre ilyen gyalázatos emberek nem ebbe a társadalomba valók hanem a sittre !!!!

Tájékoztatjuk, hogy az üzemeltető 2011-12-30 napjától a Weltimmo S.R.O. kérjük, hogy a hirdetési díjat a most megadott számlaszámra szíveskedjen átutalni!
A honlapok üzemeltetése mellett az elmaradt hirdetési díjak jelentős részben is engedményezésre kerültek.
Az Összeg megfizetettnek akkor minősül, ha az a számlánkon jóváírásra kerül.

Ha bármilyen kérdése merül fel, vagy bármely információra van szüksége, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat a megjelölt elérhetőségen

BocskaiCs # 2012.01.05. 17:02

Korábban a GVH igazat adott a cégnek.

Rengeteg pénzt összeharácsolhatott az évek alatt a cég, úgy hogy tulajdonképpen senki sem látott tőlük papír alapú számlát. Erősen bűnténygyanús az egész, mert úgy néz ki, hogy az adott magyar állampolgár hozta létre az offshore céget azzal a szándékkal, hogy kibújhasson minden magyar hatóság fennhatósága alól.

Már miért ne nyomozhatna a rendőrség és a NAV szerinted ezekután?

BocskaiCs # 2012.01.05. 17:02

Korábban a GVH igazat adott a cégnek.

Rengeteg pénzt összeharácsolhatott az évek alatt a cég, úgy hogy tulajdonképpen senki sem látott tőlük papír alapú számlát. Erősen bűnténygyanús az egész, mert úgy néz ki, hogy az adott magyar állampolgár hozta létre az offshore céget azzal a szándékkal, hogy kibújhasson minden magyar hatóság fennhatósága alól.

Már miért ne nyomozhatna a rendőrség és a NAV szerinted ezekután?

BocskaiCs # 2012.01.05. 17:18

Nem mellesleg több rendőrnyomozó szerint is ordít az egész ügyről a csalás gyanúja...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.05. 18:44

Az ügyfeleknek rengeteg haszna lesz belőle, ha valakit esetleg elítélnek. De borítékolom, hogy nem fognak; a tisztességtelen piacim magatartás nem bűncselekmény.
(Hogy egy nyomozó másképp látja, az természetes. Nekik szükségképpen úgy működik az a agyuk, hogy ha valaki nagy szatyorral jön szembe, az jut eszükbe, "vajon mit lopott".)

BocskaiCs # 2012.01.05. 19:10

És a nagy értékű adócsalás, jogosulatlan adatkezelés és a személyes adattal (hirdetés) való visszaélés (csak pénz ellenében törlik a nyilvánosság elől az engedely nélkül fent lévő személyes adatokat azaz a hirdetést)?? Az mi?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.05. 19:25

Azok bűncselekmények. Csak éppen azokat meg valószínűleg nem követték itt el. De nekem mindegy, tőlem bárki játszhatja Dun Quijotét, aki akarja.

BocskaiCs # 2012.01.05. 19:54

A középsőt a volt adatvédelmi biztos szerint igen, a többiben meg nyomoznak... úgy hogy nem jelentheted ki, hogy nem követték el, hacsak nem tudsz többet mint a NAV és a rendőrség...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.05. 20:47

Épp ellenkezőleg. Azt a véleményemet, hogy valószínűleg nem történt bűncselekmény szabadon hangoztathatom. Azt kijelenteni vagy híresztelni, hogy bűncselekményt követtek el, eléggé necces.