Nem megbántani akarlak, a gondolataimat írtam le (jó pár év szakértői munka tapasztalata alapján).
A zártkörű rendezvényt ismereteim szerint valamilyen módon (táblával?) jelölni szokták, ráadásul ha azt bejelentettétek a rendőrségen, arról írásos papír van.
Ha a büntetőeljárásban elmarasztaltak titeket, akkor valószínűleg a bíró figyelembe vett minden körülményt, elé tárt bizonyítékot. A Mahasz polgári perben ismereteim szerint csak bírósági tárgyalás után szokott polgári peres igényekkel fellépni, ha ez nem így van, akkor mindenképp várjátok ki a bírósági tárgyalás végét, ahol lehetőségetek van bizonyítani az igazatokat.
Ugyanakkor tudnod kell azt is, h zártkörű rendezvényre is szükséges engedéllyel rendelkező DJ v. egyéb zeneszolgáltató meghívása, aki már megfizette a zeneszolgáltatásért a díjat (jogosította a lejátszott zeneszámokat). Tehát önmagában az, h zártkörű rendezvény volt, még nem mentesít titeket...
Ráadásul az mellékes, h kié volt a laptop és ki szolgáltatta a zenét, ui. a helység üzemeltetője ilyenkor a felelős a zeneszolgáltatásért.
Nem tudom, érdemes-e javasolnom, de talán próbáljatok megállapodni a Mahasszal vmi csökkentett díjazásban. Ez elég komoly összeg, ami tárgyalási alap lehet, talán nekik is jobban megéri pereskedés nélkül... aminek vagy lesz eredménye vagy nem.
Ezt elmagyaráznád pontos törvényi hivatkozással? Ezt a részt ugyanis nem találtam meg.
"a nyilvánosság jogi fogalmába a zártkörű rendezvény belefér."