SOS osztatlan közös tulajdon

MajorDomus # 2010.07.27. 21:39

Dominika
nyaralohelyeken nem halotti torokat szoktak rendezni.
a Balatonhoz mindenki pihenni kikapcsolodni megy a napi robotbol, a 2 hetes szabadsaga alatt nem arra fog tekintettel lenni hogy egy idos hazaspar aludni akar. En sem tennem.
Csereld el az ingatlanodat egy csendes faluba. Ott lehet meg pihenni.
egyebkent meg kerd el a vevetel 40 %-at. Ha osztatlan kozos tulajdon, akkor a berleti dij 40 %~a a tied.

Impossible # 2010.07.28. 03:13

Kedves Dominika48,

egyrészt szerintem érdemes lenne megkérdezni egy ügyvédet; azért az nem úgy van, hogy a tulajdonostárs bármit megengedhet magának.
Másrészt a randalírozó fiatalságot el lehet hallgattatni a rendőrséggel, de lehet szólni a helyi jegyzőnek is, hogy az éjszakai hangoskodás elkerülése érdekében tegyen valamit.

MajorDomus,

meglehetősen tiszteletlen hozzászólást engedtél meg magadnak, az pedig más kérdés, hogy még segítséget sem jelent a kérdezőnek.

imre70 # 2010.07.28. 18:12

A "sima" Osztatlan közös tulajdon fórumon kérdeztem már, de még nem tiszta, hogy pontosan hol találom, melyik jogszabályban azt, hogy a szomszéd a házam falától 1 méteren belül nem ültethet például virágot. Engem érdekelne a "leírás", azaz a jogszabály pontos szöveg, nem találom sajnos.
Problémám az, hogy öntözi a virágokat és emiatt penészedik a lakás azon fala.
Másik problémám, hogy kapuval-kulccsal lezárta a területet, így a virágokat kiszedni nem tudom ... 10 napja szóltam neki, 3-4 virágot kiszedett. Maximum bemászok. Neki külön nincs több joga, azaz a földhivatali papíron nem szerepel ilyen speciális jog. Mindenkinek ugyanannyi joga van.
Holnap hívom a jegyzőt.
Remélem, a jogszabály említett (1 méter a faltól) részét be tudják nekem linkelni vagy másolni.

MajorDomus # 2010.07.28. 19:01

Imp
nem szoktam tiszteletlen lenni,foleg nem idosekkel,de ennyire nem lehet naiv valaki hogy balatoni udulohelyen akarja kipihenni magat 35 fokban mikor ejjel 2-ig nem lehet aludni a melegtol.
abban igazad van,hogy tanacsot nem kapott.
ime:
Birtokvedelmet kerhet a helyi jegyzotol, 2.200 ft illetek megfizetese elleneben.
ekkor birtokhaboritasi eljaras indul a szomszed ellen, s kotelezika rendzavaras korlatozasara, amit mint tarstulajdonos meg is vetozhat,mivel az osztatlan kozos tulajdon berbeadasahoz a 40 %~os tarstulajdonos hozzajarulasa is kell,s a bevetel 40%-a is ot illeti.
sok sikert.

MajorDomus # 2010.07.28. 19:01

Imp
nem szoktam tiszteletlen lenni,foleg nem idosekkel,de ennyire nem lehet naiv valaki hogy balatoni udulohelyen akarja kipihenni magat 35 fokban mikor ejjel 2-ig nem lehet aludni a melegtol.
abban igazad van,hogy tanacsot nem kapott.
ime:
Birtokvedelmet kerhet a helyi jegyzotol, 2.200 ft illetek megfizetese elleneben.
ekkor birtokhaboritasi eljaras indul a szomszed ellen, s kotelezika rendzavaras korlatozasara, amit mint tarstulajdonos meg is vetozhat,mivel az osztatlan kozos tulajdon berbeadasahoz a 40 %~os tarstulajdonos hozzajarulasa is kell,s a bevetel 40%-a is ot illeti.
sok sikert.