Tisztességtelen ajánlat

canary80 # 2025.02.02. 19:42

gabibaba
Amennyit én utánaolvasgattam ,a becsületsértés akkor állná meg a helyét ha más/mások előtt írna vagy mondana neked olyat.....
A szexuális zaklatás az meg sztem nem zaklat ha egyszer írt rád és te tiltod...de itt vannak jogdoktorok biztos mondanak jobbat vagy kijavitanak

drbjozsef # 2025.02.02. 19:40

gabibaba,

Egyszeri ilyen üzenet a büdös bunkó kategória, sokat nem tehetsz ellene, IRL ez ahogy írták is, kb. az utcai beszólás kategória.
A zaklatáshoz rendszeres vagy tartós háborgatás kell. Ha többször küldi, ha felszólítod, hogy hagyjon békén, ha ennek ellenére is küldözgeti, az már kimerítheti a zaklatás btk. tényállását.

Szomorú örökös # 2025.02.02. 19:35

gabibaba

Hogy jogilag mit tehetsz meg, azt majd a rendőr eldönti, mikor bent ülsz előtte.
Jó eséllyel már ő eleve le fog beszélni, hogy ne túráztasd őket feleslegesen.
Egyébként meg lapozz már, légyszi! Ez annyira komolytalan, hogy egy ilyenért bárkit fel akarsz jelenteni!

Majordomus # 2025.02.02. 19:34

Jogilag bármit meg tehetsz.
Az én ötletem hatásosabb.

gabibaba # 2025.02.02. 19:33

Szomorú örökös
Igazad van hogy hosszú procedúra de jogilag megtehetném? Kimerít valamit az ilyenfajta üzenet?

Majordomus # 2025.02.02. 19:31

Akkor keresd meg és vágd pofán!

Gyorsabb és hatékonyabb módszer mint levelezni és feljelentgetni.

Szomorú örökös # 2025.02.02. 19:29

gabibaba

De ha biztosan tudható hogy igazi ember írta?
Te azokat is feljelented, akik megnéznek az utcán meg füttyögnek neked?
Tisztában vagy, hogy mivel jár egy feljelentés? Kb. hasonló a sürgősségi betegellátóhoz.
Ott fogsz csücsülni akár több órán át az előcsarnokban, mire behívnak és meghallgatnak.
És még akkor sem biztos, hogy lesz belőle ügy, mert azt már nem te döntöd el, hanem a rendőr.

gabibaba # 2025.02.02. 19:22

"Ugye viccelsz? Sokszor egy-egy profil mögött csak mesterséges intelligencia van."

De ha biztosan tudható hogy igazi ember írta?

Szomorú örökös # 2025.02.02. 19:13

gabibaba

Becsületsértés vagy szexuális zaklatás vagy bármi más?
Ugye viccelsz? Sokszor egy-egy profil mögött csak mesterséges intelligencia van.

Semmi nem lehet csak jelenteni a facebooknak?
Azzal se mégy sokra, nem fogják szankcionálni, mivel nem sérti a közösségi alapelveket (szerintük).

gabibaba # 2025.02.02. 19:04

Szomorú örökös
Becsületsértés vagy szexuális zaklatás vagy bármi más? Semmi nem lehet csak jelenteni a facebooknak? Köszönöm válaszát

Szomorú örökös # 2025.02.02. 18:58

gabibaba

Ezek se merítenek ki semmi olyat amiért lehetne tenni valamit?
Sajnos semmit, letiltod őket és kész! Isten hozott a közösségi oldalak világában!

gabibaba # 2025.02.02. 18:31

Üdv!
És amikor idegentől kapok messengeren minden előzmény nélkül "dugnálak","de jó vagy gyere b.szni" és hasonló üzeneteket? Ezek se merítenek ki semmi olyat amiért lehetne tenni valamit?

Szomorú örökös # 2025.02.01. 18:46

canary80

azt hittem hogy illegális pénzt kínálni szexért
Nem az! Teljesen legális dolog, legfeljebb megsértődik a másik fél.

De akkor ha jól értem akkor csak szexet kinálni pénzért a törvénybe ütköző
Még az sem! Meg fogsz lepődni, a tisztességesebb prostituáltak, akik nyugdíjat is szeretnének, már vállalkozásban is végezhetik.
Máshová nem sorolt egyéb személyi szolgáltatás” a tevékenység neve és 96.99.01 az ÖVTJ kódja január 1. óta.

canary80 # 2025.02.01. 18:08

"Miért tennél?
Tiltsd le a francba."

Mert azt hittem hogy illegális pénzt kínálni szexért.... De akkor ha jól értem akkor csak szexet kinálni pénzért a törvénybe ütköző,fordítva nem

Majordomus # 2025.02.01. 17:30

Miért tennél?
Tiltsd le a francba.

Szomorú örökös # 2025.02.01. 16:39

canary80

Tehetek ezügyben feljelentést vagy nem is törvénybe ütköző ez hogy ilyet kérdezett?

Ma már még szerintem az sem törvénybe ütköző, ha elfogadod. Ajánlani bármit lehet, sőt elfogadni is.
Legfeljebb az oldal kezelőjének jelezheted, de félek, hogy sok minden nem fog történni emiatt.

canary80 # 2025.02.01. 15:11

Tagja vagyok egy társkereső oldalnak és egy másik tag pénzt ajánott egy találkozóért.... Én nem vagyok prosti. Tehetek ezügyben feljelentést vagy nem is törvénybe ütköző ez hogy ilyet kérdezett?