Üdvözlök minden kedves fórumozót!
Segítségeteket szeretném kérni egy velem kapcsolatos dologban. Egy éve elváltam a férjemtől, közös lakásunk (ő az adós, én az adótárs) ügyében úgy egyeztünk meg, hogy ő elköltözik, én maradok. Írtunk egy ügyvédi megállapodást, miszerint én lakok a lakásunkban, és én fizetem a törlesztő részlet egészét. A volt férjem számlájáról minden hónapban leszedi a bank, és én kp-ban odaadom neki. Ez így ment egy évig, és sajnos nem voltunk tisztában azzal, amit most tudtunk meg, hogy ha az egyik fél ki akarja vásárolni a másikat, akkor egy az APEH által felbecsültetett ingatlanérték felét kell kifizetni a másik fél részére függetlenül attól, hogy eddig ki és mennyit fizetett, illetve milyen formában. Az új információ birtokában (5 évig még nem idegeníthető el, de ezután eladható, és minden feleződik) úgy gondolom hogy jogtalan, ha én fizetem a teljes törlesztő részletet. A volt férjemnek természetesen nem füllik a foga hozzá, hogy fizesse a fél törlesztő részletet havonta, mondván ő nem lakik itt, de amennyire én tudom, nem is szándékozik. Ő azt szeretné, hogy mivel én lakok itt, így még 5 évig fizessem helyette is a közös lakásunk törlesztőjét, majd ha 5 év után elidegeníthető lesz, akkor szeretné eladni, és megkapni a lakás árának felét. Magyarul több milliót Forintot adnék neki ajándékba. Hivatalos papírt követel, hogy neki is fizetnie kell a közös ingatlanunk törlesztő részletének felét! Szerintem ez nevetséges, de éppen ezért szeretnék itt tanácsot kérni ez ügyben, hogy mit tehetek? Előre is köszönöm!