Sürgős kérdés(ek).


justizmord # 2008.04.19. 22:11

Meg lehet próbálni más bűncselekményt is kiprovokálni, ami már rendőrségi ügy. Valami kurva drága kaját pofátlanul előttük enni, amire nekik garantáltan nem telik (lehet nektek is luxus, de egy-két alkalomra szivatásból meg lehet próbálni). Evés közben mosolyogva mondani nekik, hogy ti ilyet nem ehettek, mert szegények vagytok, semmi emberek vagytok. Ha elveszik, rablás. Vagy nagy köteg pénzt elővenni. A hülye ember mást is hamar elkövet.

Nem lehetne a házban segítséget kapni a kiközösítésükhöz? Kiutálásukhoz? Nincs közösköltség-tartozásuk? Nem lehetne kifüggeszteni az adósok nevét a lépcsőházban?

Ne lehetne okosan, csendesen megmondani nekik, hogy ha nem állnak le, meg fogjátok találni a módját, hogy leállítsátok őket, a törvényes módját? Nem lehetne egy ügyvédet hívni, hogy az ügyvéd beszélgessen velük, és hátha tud rájuk hatni, jogi érvekkel, hogy miért ne csinálják?


Iniuria non excusat iniuriam

nitehe # 2008.04.19. 22:49

Köszönöm az ötleteket!
Közös költség tartozásuk van, de a közös képviselő is fél tőlük.
Ügyvéd barátunk van, talán megtenné nekünk, hogy rájuk ijeszt.
Várhatóan költözünk. Nem is tudom, hogy bírtam ilyen sokáig.
nitehe

Főlökött # 2008.04.20. 04:52

Tisztelettel

Nem értem, miért nincsenek ötletek, a felvetett témához ?

  • Rendzavarás szabsértése
  • Zaklatás bcs.
  • Könnyű testi sértés ( olvasatomban apára - gyerekre )
  • Garázdaság ( közterület, valaki csak hallotta a kiabálást, megbotránkozott, van sérülés az emeletnyi gurulás miatt..., tényállási elemek adottak )

S, hogy érezzék a törődést, lakógyűlésen felszólalni, a hátralék rendezésére, ellenkező esetben írásos felszólítás és behajtás.

Szóval nagy vonalakban felvázolva.

----------------
  • Lökött
justizmord # 2008.04.20. 05:56

Ezeket nagyjából értette itt mindenki, csak a hogyan bizonyítás bolt a probléma, merthogy ők öten mennek tanúskodni. Tehát valami olyan öklet kellett, ami tanú nélkül is működik, avagy többletbeli hamis tanú ellenére is.


Iniuria non excusat iniuriam

ksstomi # 2008.04.20. 07:29

hozzászólás törölve

nitehe # 2008.04.20. 08:10

Hát igen... Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne bíróságra mennünk vagy sem. A kihívott rendőrök azt mondták, hogy aludjunk rá egyet és ezt tanácsolták a "szomszédainknak" is. Kicsit zavart, hogy tyúkperként kezelték az ügyet, pedig szerintem ez annál komolyabb már. Elgondoltam ahogy a bíróságon állunk és arról beszélünk, hogy 5 éve kezdődött és most meg postaláda zsebkendőzéséből indult ki az ordítás. Kijövünk és még a bíró is kinevet minket.
A másik oldala meg az, hogy a gyerek ma folyamatosan azt kérdezik, hogy megyünk ki a lakásból, hogy az XY-ék ne lássanak meg.

justizmord # 2008.04.20. 08:17

mindenképpen menjetek, ha elvesztitek, akkor is!!!!!

ha azt látják, hogy semmi sincs, akkor nem hagyják abba!!!!

semmiképpen se hagyjátok annyiban!!! Próbálkozzatok!!!

Nézd. Nekik meg kell magyarázni, hogy mi a szent szart csinált körülöttetek a család 5 tagja. Mégis mit? Mégis, miért került mind az 5 egyszerre körétek a lépcsőházban?

Minden ilyen alkalommal kérjetek mentőautót is, a ház is lássa, máshoz is hívjatok rendőrt, amikor másoknak okoznak szart.

A rendőrök is unni fogják egy idő után, és csinálnak velük valamit (remnéljük, nem veletek :))) )


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2008.04.20. 08:24

És a postaláda zsebkendőzésről egyébként mit gondolsz? Valaki más szeret velük kibabrálni, mert más szemét is lakik? Vagy hazudoznak zsebkendő ügyben? Vagy másnak is ártottak már, és az a más zsebkendővel törleszt? Azért kérdezem, mert akkor meg lehetne találni azt, akinek még szintén a begyükben vannak, csak nem zsebkendőzni kellene, hanem minden olyat feljelenteni, ami bűncselekmény.

Azért azt meg neked mondom, hogy a társas együttélésben vannak olyan helyzetek, törvényszerűen, amikor nyelnünk kell a másiknak. Nem egyedül vagyunk egy házban, ott vannak kellemesebb és kellemetlenebb emberek. Azt, hogy neked csúnyákat mond, azt nem igazán lehet és nem is kell törvény eszközével elkerülni. De a verést, lépcsőn lelökést, igen.

Te is gázoltál már bele más lelkébe, biztos vagyok benne, szóltál már be te is embereknek a boltban, nem lehet egy életet úgy leélni, hogy másoknak nem szólunk soha semmilyen kellemetlent. Azt meg nem lehet törvényi erővel szabályozni, hogy hetente 1x be lehet szólni, de 2x már sok. Vagy havi 5x lehet enyhébbet meg 2x súlyosabbat. Ez nem megy, ez lehetetlen, de a verést, pláne a gyereked lépcsőn való legurulását, mint kiskorú veszélyeztetését azt fel lehet és kell is jelenteni.


Iniuria non excusat iniuriam

nitehe # 2008.04.20. 16:48

Persze, hogy másokkal is haragban van. A szomszéd boltos zárját pillanatragsztóval beragsztották, zárat kellett cseréni. Mind azért mert a lányuk zárásra ért oda.
Házban már leköptek egy hölgyet, szintén egy nőnek rendszeresen beszólogattak. Nem fizetnek közös költséget... Mindenki fél tőlük.
Egy ügyvéd ismerősünk levelet ír nekik és "felszólítja őket, hogy kerüljenek el minket és leírja nekik, hogy megtettük a bejelentéseket. Látlelet, rendőrség, gyámügy. Következő esetben egyenesen a bíróságra megyünk.Egyenlőre így állunk, de holnapig még gondolkodhatunk még. Ja, és költözünk.

nitehe # 2008.04.20. 16:49

Ja, postaláda ügy. Műbalhé szerintem, bár a mi postaládánkban is volt már zsepi. Gyerekek lehettek.

Tamás123 # 2008.04.20. 17:37

Sziasztok!

Röviden az események.

Feljelentést teszek 2006. őszén elkövetett testi sértés, garázdaság, kiskorú veszélyezteté­se miatt.

Ismételt feljelentést teszek 2007. őszén elkövetett testi sértés, garázdaság, kiskorú veszélyezteté­se miatt.

A 2006. és 2007. őszi esetek vádlottja ugyanaz a személy. A rendőrség egyesíti a két ügyet.

A bíróság a 2006. őszén elkövetett testi sértés miatt már ítéletet hozott a vádlottal szemben. A 2006. őszi eset körülményei már teljesen tisztázottak.

A rendőrség nem hajlandó vádat emelni a 2006. őszi eset garázdaság és kiskorú veszélyeztetése miatt addig, amíg a 2007. őszit is ki nem vizsgálja az egyesítés miatt.

A kérdésem az lenne, milyen jogszabályra tudok hivatkozni, hogy igenis, válasszák szét a két esetet és történjen meg a vádemelés kiskorú veszélyeztetése és garázdaság miatt a körülményeiben teljesen tisztázott 2006 őszi eset miatt.

Nagyon fontos lenne, a veszélyezetett a fiam.

Ezt ismerem, de mire tudok hivatkozni, hogy azonnal különítsék el a két ügyet és történjen végre vádemelés a 2006. évi ügyben?

1998. évi XIX., a büntetőeljárásról szóló törvény 72. §

tomas64 # 2008.04.20. 18:06

Az eljárást a büntetőhatóságok lefolytatják, előbb-utóbb döntés zületik az egyesített ügyekben is. A kiskorú veszélyeztetésének elhárítása nem a büntetőjog feladata, arra ott vannak a ygermekvédelmi hatóságok: jegyző, gyámhivatal, nekik kell a kiskorú veszélyeztetését felszámolniuk, a büntetőeljárás eredméyntől függetlenül.

Tamás123 # 2008.04.20. 21:14

Tomas64

Köszi. Megítélésem szerint sajnos csak akkor van kiskorú veszélyeztetés, mint búncselekmény, ha azt a rendőrség és a bíróság megállapítja, bizonyitottnak találja. Véleményem szerint amiket írtál, ők erre, nyomozati munka, eldönteni mi igaz, mi nem, nincsenek feljogosítva.

Tamás123 # 2008.04.23. 10:38

Sziasztok!

Sürgős kérdésem lenne, ugyanis 2008.04.29-re kaptam idézést a rendőrségről, hogy ... bűntettének megalapozott gyanúja miatt jelenjek meg az idézésen, mint gyanúsított.

Fogalmam sincs, hogy mit is követtem el.

Van-e jogom megtudni az idézésen való meghallgatás előtt, hogy egyáltalán mit "követtem el"

Írja az idézés, hogy az ögyre vonatkozó irataimat, bizonyításnál használható feljegyzéseimet vigyem magammal. De miket, ha fogalmam sincs, hogy mit "követtem el", mindössze azt olvasom, hogy milyen bűntettel vádolnak.

Jogom van-e megtudni, hogy miért lettem feljelentve, ki jelentett fel? Mit csináljak?

Tamás123 # 2008.04.23. 11:03

Újra röviden:

Tehát jogom van-e megtudni az idézésen való részvétel előtt, hogy ki és főleg azt, hogy miért vádolnak engem egy bűncselekménnyel?

Felhívtam a nyomozót, azt mondta, majd az idézésen megtudom. Joga volt-e ezt mondani?

justizmord # 2008.04.23. 12:47

Őszinte leszek. Menj el ügyvédhez rettenetesen gyorsan. Komolyan mondom. Büntető ügyvédhez. Mutasd meg neki a papírt, és együtt menjetek a rendőrségre azon a napon. Mondj el neki mindent, amit sejtesz. Ha nem is tudod biztosra, valamit csak sejtesz, hogy mi lehet.

Ha sejted, hogy mi lehet a baj, akkor azért kell a segítsége. Ha nem tudod, hogy mi lehet a baj, de elképzeljető, hogy tettél valamit, csak nem is sejted, akkor azért. Ha garantáltan nem tettél semmit, és valaki be akar húzni a csőbe, akkor azért.

Tudnod kell, hogy a bűntett megalapozott gyanúja, az SÚLYOS BŰNCSELEKMÉNYT jelent.

Esetleg mondd meg nekünk, hogy melyik bűncselekményt említi az idézés, ha akarod. Abból jobban meg tudjuk mondani, mire számíthatsz.

Nem elkeserítésképpen mondom, de elképzelhető, hogy le is fognak tartóztatni a kihallgatás után. Készülj fel rá lelkileg. Nem biztos, de lehet. Ha viszont nem mész el, akkor 100%, hogy letartóztatnak.

Fontos lenne egy igazi ügyvéd segítsége, nem internetes üzengető segítség.


Iniuria non excusat iniuriam

kali # 2008.04.23. 12:52

Tamás123!

Nagyon más nem is fognak neked telefonon keresztül mondani. Akár arra is hivatkozhatnának hogy nem biztos hogy te te vagy. Szóval majd személyesen elmondják:(
Amiket írta a papírra hogy feljegyzések meg ilyeneket vigyél magaddal, ez is sablon szöveg.

Engem egyszer a bünöldözési osztálya idéztek be, tanuként, és gözöm nem volt róla miről és kéne tanuskodnom, vagy a feljegyzéseimet vinni, és én is hívtam a nyomozot, és nem adott felvilágosítást telefonon keresztül. A későbbeikben ez annyiből volt jó, hogy a meghallgatás után hívott párszor telefonon, és én is mondhattam neki hogy bocsi, de nem tudom hogy valóban azzal beszélek-e mint akiként bemutatokozott :)

Tudom hogy nem tudtam sokat segíteni, de nem fognak telefonon tájékoztatást adni.
Nem lehet hogy a volt feleséged talált ki valamit? Talán amikor volt a gyerek előtt a bántalmazás a sulinál, ha jól emlékszem arról te írtál.
Mindenesetre ugy gondolom, mint naív állampolgár, hogyha tudod bizonyítani hogy te hol voltál a kérdéses időpontban akkor annak ugyis utána fognak járni. Mert gondolom, ezt is naivan, hogy meg fogják határozni hogy mikor történt ami történt.

justizmord # 2008.04.23. 12:59

A letartóztatás akkor lehet főleg, ha:

  1. elrejtőzéstől kell tartani
  2. bizonyítékok eltüntetésétől kell tartani
  3. tanúkkal más elkövetőkkel való összebeszéléstől, befolyásolástól kell tartani
  4. bűnismétléstől kell tartani

Ezekre vigyázz, hogy nehogy tegyél ilyet. Ha megpróbálsz bárkit rávenni, hogy az általad sejtett ügyben mit mondjon a rendőröknek, akkor TUTIRA letartóztatnak, vagy ha nem mész el

Ha ezeket elkerülöd, akkor van esélyed megúszni a letartóztatást.

Komolyan, nagyon nagyon komolyan mondom, mielőtt bármit lépsz, akármilyen irányba, menj ügyvédhez. Hidd el, megéri, bármennyi pénzt is kér. Megéri ilyenkor. Amúgy sem kér a beszélgetésért 10-20 ezer forntnál többet. A beszélgetés után pedig döntsd el, hogy kell-e még további segítsége is.

A végső büntetésed múlhat ezen, akár hónapok de akár évek is múlhatnak rajta, megér pár ezer forintot.


Iniuria non excusat iniuriam

Tamás123 # 2008.04.23. 13:00

justizmord és kali!

Köszönöm a válaszaitokat. Kiskorú veszélyeztetése miatti idézést kaptam. Majdnem padlót fogtam, amikor elolvastam, 21 hónapja, hogy elzárják tőlem a fiamat.

Nem önreklámnak szánom, de egy ilyen csúnya bontóperben vagyok benne. Sajnálom, hogy néhol indulatosabb az oldalam, de az nem fehér ember, hanem egy vasdarab, aki indulatok nélkül meg tudja állni, hogy 21 hónapja elzárják a gyermekét tőle. Ha megnéznétek az oldalt, javaslom, hogy először a YouTube-ra feltöltött, általam készített klipeket nézzétek meg.

http://bontoperem.mindenkilapja.hu/

justizmord # 2008.04.23. 13:05

Azt, hogy tettél-e valamit, ne írd ide be a fórumra.

Az ügyvédnek titoktartási kötelezettsége van, és be is tartják.

Mondj el neki a lehető legőszintébben mindent, akkor tudja, hogy mi a legjobb lépés neked.

Ha tettél valamit, akkor lehet, hogy teljesen nem tud kihúzni a szarból, de tompítani tud. Nem mindegy, hogy mit kapsz érte.

Ha meg semmit nem tettél, akkor garantáltan ki tud húzni belőle, míg egyedül nem biztos, hogy kijösz belőle.


Iniuria non excusat iniuriam

Tamás123 # 2008.04.23. 13:18

Soha, semmit nem tettem a fiam ellen.

Rám akarnak húzni egy undorító bűncselekményt, 1-2 hete feszegettem azt a weboldalamon, hogy feleségem élettársának nagyon magas beosztású ismerőse van a kerületi Rendőrkapitányságon. Ezt végig éreztem.

Még a 2006.09.08-i általános iskola utcájában elkövetett garázdasága, kiskorú veszélyeztetése miatt sem történt meg a vádemelés a rendőrségen. Holott már ítélet is van az élettárs ellen az ugyanezen a napon és ezen bűncselekmények kapcsán tett testi sértés miatt. Rámtámadt egy rúddal a férfi a gyermekem előtt ezen a napon az általános iskolához közel.

Egy év múlva megismételte, de immár az általános iskolában.

Épp ezt feszegettem a weboldalamon, hogy mintha az élettársara ebben a kerületben nem vonatkoznának a törvények, elaltatták az ügyet.

justizmord # 2008.04.23. 14:13

menj ügyvédhez

egyedül nem győzhetsz

sem őket nem tudod elítéltetni ügyvéd nélkül, sem az ellened indítottból nem tudsz kimászni ügyvéd nélkül


Iniuria non excusat iniuriam

ksstomi # 2008.04.23. 15:08

hozzászólás törölve

véső (törölt felhasználó) # 2008.04.23. 15:37

Tamás 123!

Úgy látszik, észre sem vetted, és felsétáltál az igazságszolgáltatás szállítószalagjára, így aztán ne csodálkozz, ha néhány éjszakát a rácsos ajó mögött kell töltened. Ott lesz időd elgondolkodni az ijen közhelyeken: hogy mit ér az igazság erő nélkül és mit ér az erö igazság nélkül.... De elmélyedhetsz a viktimológia témakörében is.
Javaslom, fordulj ügyvédhez, hátha neki sikerül lerántania a gépezetröl, a magad erejéből ugyse sikerül, hiszen azt sem tudod mi történik veled.
Sok sikert!

kalamalyka # 2008.04.23. 16:37

Kedves Tamás123!

meglepett ez a fejlemény, de annál jobban amit az általad készített oldalon olvastam/láttam...

Már többször be volt szúrva ide a link, de még csak az elejét futottam eddig át, nem néztem végig.

Ez nagyon durva....Az is ami veled/ a gyerekkel történik, de annál inkább az, ahogyan ezt közzé tetted. Az ex és annak élettársa SZEMÉLYES adataival, képeivel, még rendszámával is. És még a durva (a legenyhébb kifejezést használtam) jelzők zöméről nem is beszéltem, ami nem egyszer hatósági személyre és bírónőre is kiterjed.....
Kicsit talán érdemes lett volna magad visszafogni, hiszen lehet épp e miatt fogsz most bűnhődni.
De ha nem is e miatt, nagyon kihúzhattad vele vagy ezzel is a gyufát......

Én megértem az elkeseredettségedet, de sajnos ez a legrosszabb út amin jársz, és ez nem fog a gyermekedhez elvezetni, SŐT!!!!!

Sok sikert kívánok, és azt, hogy ne legyen nagy a baj a rendőrségen!!!!

ui: a baj az, hogy nem biztos, hogy az emberek, a bírók zöme egy-egy ilyen megnyilvánulásod után Téged fog sajnálni, még akkor sem ha egyébként igazad van.....