Mert ez sajnos múlt idő.
Társasházak jogásza!
Majordomus
„azt nem értem ha tudod hogy törvénysértő és meg fogod támadni akkor miért kell várni 59 napot?”
Pontosan erre próbáltam meg én is rávezetni a kérdezőt, de nem sikerült. :-D
A 60.napon is beadhatod akár személyesen az iktatóba. Akkor beérkezik a 60.napon.
csak azt nem értem ha tudod hogy törvénysértő és meg fogod támadni akkor miért kell várni 59 napot?
1 ügyfél
Ezt jelenti a 60 napon belűl.
Családilag fellebbeztünk.
Kisajátitási ügy.
A miénk beérkezett délután háromkor bélyegző szerint. Elfogadva.
A sógornőmé másnap reggel 10-kor. Elutasítva.
Szóval sokat pöcsölni nem érdemes a beadvánnyal.
drbjozsef
Köszönöm segítő hozzászólásodat.
1ügyfél,
A Tht. nem tartalmaz határidő számítására passzust. Vagyis vagy a Pp., vagy a Ptk. lehet irányadó, tekintve, hogy bírósági pert indítanál, inkább a Pp.
DE : tekintve, hogy most indítod a pert, a keresetet adnád be, ezért magára az eljárásra vonatkozó határidő számítás - és az, hogy a feladásnak kell határidőben lennie - itt nem játszik. Még nincs eljárás. Marad a Ptk. általános meghatározása, amely szerint a határidő annak utolsó napján jár le.
Szerintem maga a kereset be kell érkezzen a bíróságra legkésőbben a 60. napon.
De lehet, hogy tévedek.
Majordomus!
Köszönöm a válaszodat.
Viszont kérlek segíts nekem, mert "vak" vagyok: azt írod, hogy "Ha a 60. napon be is érkezik." No ezt hol látod az ominózus 42.§ (1)-ben?
Akár. Ha a 60.napon be is érkezik.
Valamit félre értesz. Nem "futtatom" magam, csupán azt szeretném tudni, hogy ami a Tht.42. § (1) ben szerepel, azt úgy kell érteni, hogy akár az első napon, akár a hatvanadik napon is beadható a kereset?
1ügyfél
Eddig 3 ember válaszolt neked korrektül, de te mindig visszakérdeztél
és ez már rohadtul unalmas, ahogy futtatod magad itt.
Mostantól egy emberrel kevesebb az, aki esetleg még komolyan vesz.
Nem, mivel nem kaptam egyértelmű választ.
1ügyfél
„Jelen esetben a hatvan nap nem hatvan?”
Úgy őszintén, nem unod még?
Bírósági eljárásban a 15 nap az 15, és a tizenötödik napon feladott beadvány még határidőben van, ugye ez így van.
Jelen esetben a hatvan nap nem hatvan?
1ügyfél
„Ez pontosan mire vonatkozik?”
Pontosan arra vonatkozik, hogy ne centizzétek ki a beadvány beadásának határidejét. Pont!
"Okulva korábbi esetből' "
Ez pontosan mire vonatkozik?
Vagyis a beérkezést jelöli a hatvan nap?
Okulva korábbi esetből'
A közgyűlés napja és az átvételi bélyegző dátuma között ne legyen több mint 59 nap. Akkor nincs vita.
1ügyfél
„a hatvan nap a feladásra vonatkozik?”
Hát lehetőleg ne az 59. napon add fel, mert akkor jó eséllyel nem érkezik be időben és elutasíthatják.
Köszönöm, de a hatvan nap a feladásra vonatkozik?
1ügyfél,
„Tht.42. § (1) Ha a közgyűlés határozata jogszabályba, az alapító okiratba vagy a szervezeti-működési szabályzatba ütközik vagy a kisebbség jogos érdekeinek lényeges sérelmével jár, bármely tulajdonostárs keresettel kérheti a bíróságtól a határozat érvénytelenségének megállapítását a határozat meghozatalától számított hatvan napon belül.”
Tisztelt Hozzáértők!
A következőben szeretnék segítséget kérni a tisztánlátás érdekében:
- a közgyűlésen hozott döntést, határozatot a közgyűlés időpontjától számított hatvan napon belül lehet bíróságon megtámadni, ezt a hatvan napot pontosan hogyan kell értelmezni?
Mondjuk valamiből ki kellene derülnie hogy ki hívta össze a közgyűlést.
.
Tekintettel arra hogy ezt csak a közös képviselő teheti meg -normál esetben- minimum alá kell írnia.
"sk" - oszt jól van.
Hát, ez se rossz. De hogy értelme?
Egy fénymásolt aláírás tulajdonképpen milyen relevanciával bír?
Majordomus a szabályok nagy barátja, ha állítja, hogy aláírás nélkül nem érvényes, biztos a vonatkozó szabályt is be fogja nekünk linkelni.
Pontosan!
Minden esetben így járok el.
Aláírás nélkül nem érvényes a Meghívó.
A közös képviselő aláírása hitelesítí.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02