Jogasz szakon vegzettek tapasztalatai

bajussz # 2009.09.16. 12:42

"A római jognál az sem mindegy, hogy kinél kaptál jelest. Van, akinél az elégséges többet ér, mint másnál a jeles"

az átlagszámításnál inden tanár jegye ugyanolyan súllyal esik latba:)

Leg, pont most írok egy filozófiai értekezést Balzac: Az ismeretlen remekmű c. remek művéből, okosodok legalább:)

Csipke # 2009.09.16. 13:14

Sziasztok!

Szerintem a lényeg, hogy rendesen meg kell tanulni és kész. Én még másod-harmadévben is éltem a Római jog "tudásomból"... :)

Üdv.:

Csipke

bajussz # 2009.09.16. 13:30

ez igaz, polgári jognál sokat segít, ha jó voltál rómából. és más tárgyaknál is

a filót meg tessék kipuskázni:)

Impossible # 2009.09.16. 16:43

Leg,

Te hogy tudod, eltének (nem feltétlenül AJK) van olyan terme, ahova befér kényelmesen 600-700 ember?

Legislator # 2009.09.16. 18:12

Imp: Talán a díszterem, de ez csak tipp.
Bajussz: Minek/kinek foglalkozol ilyesmikkel:-)?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.16. 18:15

A római jog a legjobb doogmatikai alap lehet. A jogi alaptanból is hasznosak voltak a jogra, és annak felosztására vonatkozó fejtegetések. A JÁB-ot én nem annyira szerettem, a jogi dogmatikát igen, a BCE-n meg nagyon jó volt s Tamás András-féle jogelmélet.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.16. 18:15

doogmatikai=dogmatikai

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.17. 13:05

Tamás András A közigazgatási jog elmélete című könyve a nagyon hatásos. Az a csodálatos ebben a könyvben, hogy csak a szerzője érti igazán, vagy talán még ő sem. :D

Csipke # 2009.09.17. 13:22

Imp.!

Az a csodálatos ebben a könyvben, hogy csak a szerzője érti igazán, vagy talán még ő sem. :D

Eljött a pillanat: Ebben látod egyetértek veled! Milyen megható, jaj!!! :D

Csipke

Impossible # 2009.09.17. 13:44

Csipke,

te jössz sörözni?

Legislator # 2009.09.17. 13:45

Ad Imp: Olvastam. Én nagy rajongója vagyok Tamás professzornak. A tananyag a sárga-kék jogelmélete volt, hadd ne mondjam, ki kapott az évfolyamban egyedül jelest nála:-D.

Ad Csipke: Vow, végre: egyetértés Csipke és Imp között. Bontsunk pezsgőt virtuálisan.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.17. 13:48

Hát, grat! Én mindig 2-est kaptam. Egyszer azzal a szöveggel adta meg, hogy "így nem sértődhet meg". Meg 16h után egyébként sem buktat (ezt szerintem kevesen tudják, hasznos). :D

Pezsgőt pedig ne virtuálisan!
Tessenek jönni a sörözőbe!

Legislator # 2009.09.17. 13:57

A hangsúlyát, a hanghordozást hallom, a tekintetét látom, ahogy mondja Neked:-9. Érdemes hallgatni rá, nagy emberismerő. Szóval, ne légy sértődékeny:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.17. 14:01

hanghordozást=hanghordozását

Sunshine after the rain.

Kolkhisz # 2009.09.17. 16:53

Sziasztok!

Nekem Szabo Bela oktatja a romai jogot. Erdekes ember, de szimpatikus. Olyan szinesen adja elo az orat, hogy nem lehet nem figyelni.

Masreszt, teljesen beijesztett. Azt mondta nala 150 emberbol, olyan 80 szokott atmenni.
Kepzelhetitek mennyire megnyugtatot. En szeretek tanulni, imadom a torit, de nagyon felek. A konyveimet megrendeltem, meg csak a jovo heten erkeznek meg, remelhetoleg. Allando gyomorgorcsom van, nem birok enni, en teljesen ideg vagyok mar. Se konyv, se tetel, de a vizsga a nyakamon. (oktober)

A tetelek kozul csak a romai jogot lehet meg letolteni, amibol november 14-en vizsga, zh.
Illetve szinte minden targybol lesz egy zh, vagy elo vizsga, amit persze nem kotelezo elfogadni.
Tiszta ideg vagyok, teljesen szokatlan a helyzet, fogalmam nincs, hogyan osztom majd be azt a keves idot, alig 1 honapot. Minden nap nezem a neten a teteleket, de semmi.

Szerintetek mennyi ido szukseges ahhoz, hogy tokeletesen felkeszuljek a romai jogra. Hatha megnyugtattok, de attol tartok nem igy lesz.

Masreszt a jovo penteken zh jogtorteneti gyakorlatbol. Abbol volt 1 orank, es ennyi. Attol nem felek annyira, de nagyon tanulok ra. a Tripartitumot millioszor atolvasom, atdolgozom magamnak, es megtanulom. Egyebkent meg csak most sikerult letolteni.

Amint eredmeny van, megirom majd.

Szabo Belarol nem tudtok valamit? Mire utazik elsosorban...stb?

A kiejtessel, leirassal kapcsolatban pedig igazatok van, jobb ha nem rogzul a butasag.

Koszi, es szep almokat mindenkinek!

Impossible # 2009.09.17. 17:54

Leg,

akkor egy Tamás Andrásos történet Csak Neked (ott voltam, hallottam, nem mendemonda, megtörtént eset), szó szerint már nem tudom idézni, de a lényeg a lényeg:

T.A. a vizsgázó kislánynak (akinek elég szarul megy a felelete): hány utóvizsgája van?
lány: ööö...hát...elég sok...
T.A.: Na, akkor most lesz eggyel több.

_Wasp_ # 2009.09.17. 18:13

Tamás András nagyon korrekt fazon volt (meglepő is volt a szigorú fejéből kiindulva), igazából csak azt buktatta meg, aki nem tudott a témához kapcsolódva elmondani néhány épeszű mondatot.

Az viszont poénos volt hogy vizsga közben rágyújtott: "zavarja a füst kollegina?"
"Khh, Khhhhh, khh, csak egy picit."
Rezzenéstelen arccal: "hát ez pech." és dohányzik tovább... :)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Legislator # 2009.09.17. 18:33

Kedves Kolkhisz,

Jogos a para:-), de ha készülsz, biztos meglesz az eredmény is.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.17. 18:35

Kolkhisz,

(az egyébként mi?)

150-ből 80, az több mint 50%, az nagyon jó arány! No para!

Legislator # 2009.09.17. 18:36

Wasp, Imp,

Ezek a poénok rá vallanak:-). Amikor én vizsgáztam, szinte alig buktatott, de jót, vagy jelest sem adott /kivéve utóbbi jegyet egyvalakinek...:-D/. Két tételt kidolgozás után kellett elmondani, a harmadikat húzhattad, de azt IQ-ból kellett nyomni, felkészülés nélkül.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.17. 18:47

Imp,

Vannak olyanok, akiknél csak 10% megy át...

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.17. 18:49

Én 2x jártam nála. Először egy tételt kellett mondani felkészülés után, aztán odavágott mégegyet, hogy na mondjam, most kiderül, hogy tudom-e. Szerencsére nagyjából ment, aztán kaptam egy 2-est. Egyébként baromira bosszantott, hogy cigizik, és nem érdekelte, hogy nem tetszik. Attól még, hogy ő a vezetője a helynek, ahol vizsgáztam, nem kell a pofámba fújni a füstöt. A nagy ember nem attól nagy ember, hogy bármit megengedhet magának, és meg is teszi, hanem hogy bármit megengedhetne magának, mégsem teszi meg. Hát nem?

Másodjára meg asszem azt is mondta, hogy ő már délután négy után nem buktat (szóval megéri legutolsók között bemenni). Másodjára már szimpi volt, akkor nem cigizett, meg azt mondta, hogy a legisticából már nemis mer kérdezni...nemis kérdezett (így a fél anyaggal is átmehettem, pedig a legisticát elég jól tudtam a másik részhez képest). Aztán még kicsit elbeszélgettünk arról, mennyire hasonlít szerintem ez a tárgy a jogelmélethez, és hogy szerintem az ő könyve is olyan jogelmélet-ízű, és ezze legyet is értett. Mondtam neki, hogy hát nem tudom, hogyan fog menni nekem ebből az államvizsga...mire ő: hát ha így folytatja, akkor sehogy. lol
Na aztán államvizsgán 5-öst kaptam (persze nem tőle). :D

Legislator # 2009.09.17. 18:52

Ja, lehet, hogy 1-1 tételt volt, úgyúgy:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.17. 18:53

"Vannak olyanok, akiknél csak 10% megy át…" (Leg)

Én szerettem Gabi bácsit. :D

Legislator # 2009.09.17. 19:10

Én egy nevet sem írtam:-D.

Sunshine after the rain.