Jogasz szakon vegzettek tapasztalatai

Csipke # 2009.09.18. 07:58

Kedves Kolkhisz!

Nem akarlak elkeseríteni, de igen jó arány a 150-ből 80. Amikor én vizsgáztam, akkor Zlinszky professzor úr csoportonként 1, max 2 embert engedett át. De Varga dr. sem volt éppen kíméletesebb. :)

Nem kell nagyon rágörcsölni, mert akkor pont azért nem fog menni a vizsga.

A rendelkezésre álló időről pedig egy vicc jut eszembe a kínai nyelvtanulásról. (A lényege, hogy az egyetemista nem azt mondja, hogy ennyi meg ennyi idő alatt meg tudja tanulni, hanem megkérdezi, hogy hány napja van rá :)) Majd belejösz (kénytelen leszel rá), és látni fogod, hogy igen rövid idő alatt nagyon sok mindent meg tud tanulni az ember.

Én sokszor visszasírtam, hogy inkább rómából kétszer egymás után, mint mondjuk valamelyik "nemszeretem" tárgyból... :) Nekem nem a róma volt a leghalálosabb, de hát mindenkinek más a "mumusa".

Imp.,

köszi a meghívást a sörözésre, talán leközelebb (bár nem tudom mikor lesz, de elég zsufi vagyok, szóval sajnos mindegy is). :)

No, és legközelebb már nem csak virtuálisan ihatunk a nagy egyetértésre... :)

Csipke

Kolkhisz # 2009.09.18. 08:17

Köszi!

Aranyosak vagytok, hogy őszintén leírjátok a véleményeiteket.
Nem rémülök meg, tudtam mire vállalkoztam, csak most még első évben gyomorgörcsöm van, szerintem ez természetes.
Pont azt szerettem volna, ha az igazat írja mindnki, nem kell kiszínezni a dolgokat, így tudom mire kell számítanom.

Dr. Szabó Bélával kapcsolatban meglepett, amiket írtok. Nem is gondoltam volna. Azt látom, hogy meglehetősen laza, na de ennyire?!!

Másrészt,több tételt kér? Egy tételt kell elmondani, amit kihúzol. Húúúúúúúúú, ettől meglepődtem, bár mindet meg kell tanulni, de azért nem semmi.

Megyek, mert át kell még olvasnom Werbőczy Tripartitumát, abból lesz a zh a jövő pénteken. Még átdolgozom magamnak. És érdemes párszor elolvasni, érdekesnek találom, tetszik.

Most mennem kell.

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok!

Legislator # 2009.09.18. 09:56

Kolkhisz,

Én úgy láttam, hogy az idő előrehaladtával ez nem csökken. De lehet, hogy én jártam rossz egyetemre.

Csipke,

A kínais vicced, nekem, mint China-fannak nagyon tetszett. Hasonló dolgok forognak közszájon a telefonkönyv megtanulásáról.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.18. 10:00

Kedves Kolkhisz,

Mesélj valamit magadról, mit tudhatunk Rólad? Például arról, hogy lány vagy-e?:-D (Ezt főként Impiboy szokta kérdezni...).

Sunshine after the rain.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.09.18. 10:11

A pletykák így keringenek. Szerintem Kolk..-on kívül senki sem beszélt Szabó Béláról, mégis meglepte a Szabó Bélával kapcsolatos dolgok. (egyébként nem is dohányzik)

Rexor # 2009.09.18. 10:23

99%-ban biztos, hogy Kolkhisz lány :). Bizonyíték: szeptemberben már elkezdett tanulni. Werbőczy Hármaskönyvét olvasni ilyenkor...háát nem is tudom. Kolkihisz, ha javasolhatok valamit inkább élvezd az egyetemi életet, bulizz és majd decemberben kezdj tanulni (hidd el gyorsan elrepül ez a pár év).

Legislator # 2009.09.18. 10:26

Rexor,

De amíg ő maga nem mondja, addig mindig ott az a bosszantó 1%. Bár Bajussz is egy időben lánynak adta ki magát, szóval az önbevallás sem biztos:-).

Sunshine after the rain.

_Wasp_ # 2009.09.18. 11:59

(Kolkhisz: nyilván nappalis, mert ZH-t ír, szóval bármi lehet - XX, vagy XY koromoszómapár is belefér. Meg aztán ne bántsátok ezért, hisz a nappalisok is megtanulhatják az anyagot idővel. ;) )

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Csipke # 2009.09.18. 12:04

Szerintem teljesen normális, hogy az elején még tart a "lendület"... én is lelkesen jártam előadásokra az elején... másodévtől negyedévig csak a nagyon muszáj-okra... ötödévben pedig leginkább a büfé törzsvendégei voltunk, mert csak azokra jártunk, ami államvizsgatárgy volt...:)

Persze voltak nálunk is kivételek... na, tőlük szereztük az előadásjegyzetet... :)

Csipke

Rexor # 2009.09.18. 12:30

Kedves Csipke,

Nem amiatt "gyanús" a dolog, mert bejár előadásra, hanem mert már elkezdett tanulni :). De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, és persze lehet hogy ő csinálja jól. Én az XX-re szavazok :)

Rexor # 2009.09.18. 12:31

Legislator: lehet hogy bajussz lány, én még nem találkoztam vele :)

Ildikóka82 # 2009.09.18. 12:37

Rexor:

bajussz nem lány. :)

Iwikó

bajussz # 2009.09.18. 15:26

sosem adtam ki magam lánynak, csak azt kérdeztem, hogy honnan tudjátok, hogy férfi vagyok. nem ugyanaz!

Ildi, te honnan tudod, hogy nem vagyok csaj?

Rexor # 2009.09.18. 16:51

Bajussz ezt már elszúrtad... :) Szerintem lány vagy :)

Legislator # 2009.09.18. 17:14

Bajussz,

Olyan zenéket, amiket Te hallgatsz, többnyire csákók hallgatnak. Meg mondtad, hogy egy klipben Te vagy a két fiú közül az egyik, csak azt nem tudtuk, hogy a rövidhajú, vagy a félhosszú hajú. Bajusza (a nők közül) meg csak a bolgár határőrnőnek van...:-D. (Remélem, nem haragszik meg rám a tisztelt bolgár szak... Egyszercsak.)

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.18. 17:14

Rexor,

Hódítsd meg Bajusszt és járjatok:-P.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.09.18. 18:59

bajussz,

ne fárassz le kérlek, külsőleg férfinak tűntél, igaz még Te is lehetsz olyan, mint a most 'lebukott' futónő, az, hogy mi vagy, azt csak egy orvos vagy partner/-nő tudná megállapítani. :))

Iwikó

Legislator # 2009.09.18. 19:08

bajussz neked 'kézzelfoghatóan' akarja bizonyítani férfiasságát, avagy nőiségét. Mondjuk ha nő lenne, nem járnék vele:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.18. 19:09

Ha meg férfi, akkor meg duplumra úgyse:-D.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.09.18. 19:15

'kézzelfoghatóan' naaaaaa...... Leg, ne túlozzunk! :)))

Iwikó

bajussz # 2009.09.18. 20:23

Leg, nem azt mondtam, hogy a 2 srác közül az egyik vagyok, hanem azt, hogy benne vagyok a klipben, nem ugyanaz.

Ja igen, volt ez a futó(nő) ügy. Az egyik műsorban megkérdezte tőle a műsorvezető:

• Hölgyem, mit üzen azoknak, akik azt állították önről, hogy férfi?
  • Azt, hogy kapják be!
Impossible # 2009.09.19. 12:35

"Amikor én vizsgáztam, akkor Zlinszky professzor úr csoportonként 1, max 2 embert engedett át. De Varga dr. sem volt éppen kíméletesebb. :)" (Csip)

Versenyeztek?
Azér Zlinyó nyert, gondolom. :D

Nekem Dorottya mondta (miután átengedtek), hogy "a professzorúr SZÉTKARMOLTA volna".
Kicsit csodálkoztam ezen a beszóláson. :D
Zlinyótól egyébként szívesen tanultam volna többet, abban az időben ő már eléggé vissza volt húzódva az oktatásból, de Kilényi még asszem mindig nyomja, meg Péteri meg Varga Csaba. Rájuk még nagy szüksége lenne a fiataloknak. Nameg azt sajnáltam már akkoriban is, hogy Erdő Péter már nem taníthatott. Az ilyen kategóriás emberek hiányoznak onnét nagyon, a tanársegédek leadhatják az anyagot, de az anyag leadása nem tanítás, a tanítás valami több. Na ez csak bevillant Zlinyóról.

Kolkhisz # 2009.09.21. 06:43

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nagyon édesek vagytok. Mivel ennyire kíváncsiak vagytok, felfedem a titkot. :D

20 éves lány vagyok.
Egyébként levelezős, de pénteken ZH-t írunk. Nem azért tanulok, mert annyira kedvem van, segíteni akarok magamon.
Magyar alkotmány-és jogtörténetből, egyetemes jogtörténetből, valamint filozófiából és közgazdaságból október végén zh-t írunk.
Ha sikerül, akkor nem kell fogalmakból is húzni a vizsgán, csak a tételekből.
Római jogból pedig november 14-én írunk zh-t. Azt mondta az oktató, akkor eldől, hogy tudjuk-e, vagy már késő elkezdeni a tanulást a vizsgára.

Másik dolog:
Én nem piszkálni akartam Szabó Bélát, nem tudom hogy lehetett úgy értelmezni.
Pont azt mondtam, hogy nagyon szimpatikus, nagyon jók az előadásai.

Üdv mindenkinek!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.09.21. 07:12

Dr. Szabó Bélával kapcsolatban meglepett, amiket írtok. Nem is gondoltam volna. Azt látom, hogy meglehetősen laza, na de ennyire?!!

Másik dolog:
Nem értelmeztem másként, mint ahogy írtad. Talán ha lesz szíves legközelebb a negatív írásodat és a pozitív gondolkodásodat összhangba hozni.

lewho # 2009.09.21. 07:20

Ha már Szabó Béla, akkor figyeljétek meg, milyen iszonyat jó emlékezőtehetsége vagyon!(tudom, h nem ritkaság, de akkor is)

Pl.: elsőben félévkor nála vizsgáztam, év végén meg nála szigorlatoztam.

Az első vizsgán asszonta, hogy vacilál a 3-as és a 4-es között. De tudja mit kolléga? -így ő - Majd legközelebb beszámítom!
És lőn, a szigorlaton külön megemlítette, hogy azért kapok egy jeggyel jobbat, mert megígérte!