Jogasz szakon vegzettek tapasztalatai

Kolkhisz # 2009.09.23. 08:10

Tegnap megérkeztek a könyveim. Nekem kimondottan tetszik a római jog, olvastam belőle néhány oldalt.
Kellemesen csalódtan.

Még egy dolog, és szerintem itt zárjuk le a témát.
Sajnálom, ha valaki másként értelmezte, amit írtam Szabó Béláról.

Én nagyon szimpatikusnak tartom, nagyon tetszik, ahogyan az órákat tartja.

A lazát úgy értettem, hogy néhányan rezzenés nélküli arccal elmondják az anyagot, és ennyi.

Szabó Béla úgy tud magyarázni, hogy az ember szinte átéli a kort.
Ez nagyon tetszik, leköti a figyelmemet.

Kolkhisz # 2009.09.23. 08:13

Én nagyon szeretem Szabó Béla óráit, szuper tanár. És nem piszkáltam.

Úgy értettem a lazát, hogy nem unalmasan, rezzenés nélküli ábrázattal hadarja el az anyagot.

Nagyon jók az előadásai.

Másik dolog:
Tegnap megérkeztek a könyveim. Én kellemesen csalódtam a római jogot illetőleg, nagyon tetszik.
Jobban mint a jogtöri. Uhhhhhhhhhh, az annyire nem kedvenc.

Kolkhisz # 2009.09.23. 08:15

Bocsi, a kettő ugyanaz, mert nem akarta elküldeni.

A másodikat rövidítettem. :D

Ildikóka82 # 2009.09.23. 08:28

Nekem is inkább a jogtöri volt a mumus, főleg a magyar, abszolút nem tudott lekötni...

Iwikó

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.23. 08:33

Az nem "lazaság", hanem élményszerű előadásmód. Nem hátrány, ha egy jogásznak a szókincse nem a 16 éves szakközépiskolások szintjén van.

Kolkhisz # 2009.09.23. 09:10

Kovács Úr,

Ebben igaza van, azonban megnézhetnénk, hogy hány ember ír itt a magához méltó stílusban.

Szerintem, akárcsak én is, mindenki siet, nem ezzel foglalkozik.

Elnézést, ha ez zavarja Önt.

Kolkhisz # 2009.09.23. 09:13

Annyit még hozzáfűznék, hogy az emberek még csiszolatlan gyémántok, a végleges forma kialakulásában az egyetemnek is szerepe van.

Ha sikerül elvégeznem, biztos vagyok benne, hogy nem ilyen könnyedén fogok dobálózni a szavakkal.

_Wasp_ # 2009.09.23. 09:23

kár tekintélyt parancsoló értéknek gondolni a merevséget...

Megvan a helye ennek is, mint ahogy annak is, hogy az emberek kötetlenül beszélgethessenek. Biztos lehetsz abban, hogy kbs például a bíróság előtt szakmaibb modort mutatsz, mint azt sejtenéd.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.23. 10:01

Most mi van? Kitegeződtünk?

_Wasp_ # 2009.09.23. 10:40

mutatsz -> mutat :)

azért remélem, maradunk pertu :D

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.23. 10:47

:) Kétségem sem volt. Kolkhiszt kérdeztem.

Impossible # 2009.09.23. 14:01

Kolkhisz,

szerintem meg semmi baj a szókincseddel. Egy újszülöttől nem elvárható, hogy lefussa az épp aktuális rövidtávfutó-világbajnokot, de mire hivatásos rövidtávfutó válik belőle, simán lefuthatja. Azok az emberek, akik a helyzetedből természetesen adódó tulajdonságaid miatt csesztetnek, nem tudják, miről beszélnek, ezért nem érdemes adni a véleményükre. Ne hagyd senkinek se, hogy elkedvtelenítsen, sőt minél inkább akarnak elkedvteleníteni, annál inkább lelkesedj! Így kénytelenek lesznek feladni az elhibázott álláspontjukat, és közben még jól is érzed magad. :)

Kolkhisz # 2009.09.28. 06:57

Impossible,

Nagyon aranyos vagy, köszönöm. Bevallom ez most jól esett.
Nem lehet görcsösen élni, néha jó könnyedén kezelni a szavakat. Nem hiszem, hogy mindig mindenki remek formában van. Soha nem téved...és még sorolhatnám. Én ember vagyok, néha fáradt, akkor nehéz a jó formámat hozni. Szerintem ez mindenkinél így van.
Nem fogok csak azért jópofizni, hogy néhány ember kedveljen. Így vagyok természetes, néhány embernek ez nem szimpatikus, de sajnálom.

Másrészt:
Megírtam Werbőczyből a zh-t. Ha tudom az eredményt, elárulom.

Szép napot mindenkinek!

Csipke # 2009.09.28. 11:35

Kedves Kolkhisz!

Nem kell ezen a témán ennyit lelkizni, ennél még sokkal több hideget-meleget fogsz kapni az egyetemen, ami ellen nem árt egy kicsit felvértezni magad, ha ilyen is "apróságon" ennyire kibuksz.

Szép napot mindenkinek!

Imp.!

Neked ehhez nincs semmi hozzáfűznivalód? :D

Csipke

Rexor # 2009.09.28. 12:09

Csipke ne kísértsd, mert a végén tényleg kiengeded a szellemet a palackból, és a következő oldalakon csak Imp bölcsességeit olvashatjuk :)

Legislator # 2009.09.28. 13:24

OFF

Szia, Rexor!

Bejelöltelek az iwiw-en. Most ott nem az anyakönyvi nevemen futok, de majdnem, ezért fel fogsz ösmerni
:-D.

ON

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.28. 14:10

Leg,

engem mér nem jelölsz be? Diszkrimináció! Megyek az ombudsmanhoz vazze. :D

Kacsa is fenn van iwiwen? Már nagyon kíváncsi vagyok a képére.

Csipke,

mit szeretnél? :)

Küldj nekem képet! Téged se láttalak.

szurkeherceg@vipmail.hu

Csipke # 2009.09.28. 14:22

Imp.!

Javaslom visszakeresni a hozzám intézett legelső "hozzászólásodat"... akkor majd érted... :)

Képet nem küldök, ez nem egy társkereső - egyébként is már elkeltem :) -, ha legközelebb eljutok egy fórumtalálkozóra és eljössz, akkor majd megcsodálhatsz... :D

Rexor,

no jól van, visszafogom magam... de lehet, hogy már késő... :)

Csipke

Impossible # 2009.09.28. 14:29

Csipke,

lusta vagyok visszakeresni. Sosem lehet tudni, hogy elkeltél el. Viszont nagyon sajnálom, hogy eddigi tapasztalataim szerint az emberek többsége eléggé siváran képes látni az emberi kapcsolatok egyébként rendkívül színes palettáját. Nemcsak "párkapcsolat" és "barátság" létezik, semmi sincsen jelen a természetben annyira steril és kézzelfogható formában, amelyben azt az emberek elképzelni szeretnék. Az egyszerűsétési mánia odáig fajul, hogy egészen elhalványítja a valóság sokszínű variációját. Nem kell okvetlenül okokat keresni a szándékok mögött, habár okok vannak, sokszor tévedésbe ejthet a szüntelen elemzés.

Impossible # 2009.09.28. 14:30

Csipke,

lusta vagyok visszakeresni. Sosem lehet tudni, hogy elkeltél el. Viszont nagyon sajnálom, hogy eddigi tapasztalataim szerint az emberek többsége eléggé siváran képes látni az emberi kapcsolatok egyébként rendkívül színes palettáját. Nemcsak "párkapcsolat" és "barátság" létezik, semmi sincsen jelen a természetben annyira steril és kézzelfogható formában, amelyben azt az emberek elképzelni szeretnék. Az egyszerűsétési mánia odáig fajul, hogy egészen elhalványítja a valóság sokszínű variációját. Nem kell okvetlenül okokat keresni a szándékok mögött, habár okok vannak, sokszor tévedésbe ejthet a szüntelen elemzés.

Ildikóka82 # 2009.09.28. 15:24

Leg pedig annyira kerestelek már iwiw-en, akkor ezért nem találtalak meg, cseles... ;))

Iwikó

Legislator # 2009.09.28. 15:55

iMP,

Bocs, szökőévben megyek fel az ájviv-re:-), azonnal pótolom a mulasztást.

Ildi!

Megírom mélbe, hogy mi a bűvös keresőszó.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.28. 16:01

Küldtem Ildinek mélt, és mivel nem látszott az O.K. gomb, kínomban a translation-re kattintottam, mire egy igen primitív, félig angol szöveg jött ki, ahol az anyakönyvi nevem becézett alakját "Ribike" alakban fordította. Ti hol, kit, és kinek jelentenétek fel ezért???

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.09.28. 16:04

Még nem jött át Leg, a gmail most sz*rakodik, lehet ezért.... :(

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.09.28. 16:07

megvagy :)

Iwikó