bajussz
10 éves koromig orvos akartam lenni-kórboncnok. Aztán rájöttem, hogy minek....:-D
Sunshine after the rain.
bajussz
10 éves koromig orvos akartam lenni-kórboncnok. Aztán rájöttem, hogy minek....:-D
Sunshine after the rain.
aranyos :)))
anno nálunk is meg kellett írni a puskát, kézzel, vagy géppel, most meg lefényképezed a jegyzetet telefonnal, vagy a fájlt felmásolod, így puskáznak a kölkök. ha jön a tanár, akkor 1 gombnyomás, nincs ott semmi.
ilyen a technika. a tanárok helyében minden elektronikus kütyüt kipakoltatnék a tanári asztalra, dehát ilyet meg nem szabad :S
Szia, Csip!
Sunshine after the rain.
Mondjuk a Közigkaron saját IQ-ból vizsgáztam le Költségvetési szervek gazdálkodásából, Költségvetési szervek számviteléből(!), és ott a pénzügyi jog is olyan volt, hogy egy adószámítást is el kellett végezni (jó bonyolultat). A jogi karon volt statisztika is.
Sunshine after the rain.
Bajussz,
Én az ilyen telekomunikációs "puskázást" már pofátlanságnak tartom. Személy szerint én mindig megírtam a magam is puskáját csini papírra (nem kölcsönpuska, azt sosem tudtam használni), szóval azért foglalkoztam az anyaggal, ha úgy vesszük. :)
Csipke
Szia Leg,
No, abból én is - azt szoktam viccesen mondani, hogy azért vagyok jogász, mert nem értek a számokhoz :) -, illetve tb-jogból, és statisztikából. Talán még logikából is.
Üdv.
Csipke
csak kíváncsi voltam. nem lenne gyomrom az orvosihoz. van jópár orvostanhallgató ismerősöm, látok-hallok elég gusztustalan dolgokat, de van aki bírja.
nálunk is volt olyan ember, aki nem puskázott. lehetett volna, de amikor nem tudta a kérdésekre a választ, akkor inkább kiment. időveszteség a pót zh, de szóbeli vizsgáknál jól jön a tudás. bár ott is simán lehet hedszettel kommunikálni, a kolikban ilyen dolgokat kölcsönöznek az emberek. úgy hallottam. rákerestem neten, dobja is ki:P
Akkor ennyiben maradtunk, Csipke. Nem ez az első eset, amikor egy nő nem hisz el nekem valamit, ami pedig színigaz.
Én egyszer, közgázból. Alkatilag alkalmatlan vagyok az ilyesmire.
Sunshine after the rain.
Kbs,
Annyira nem mozgat, hogy nyomozzak utána. Te azt állítod, hogy soha nem puskáztál egyetemen, én meg nem hiszem el. :)
bajussz,
ez inkább a vizuális memóriámmal függ össze, nem a kifesők hiányával... :)
Csipke
Dr. iur. et med. lennél. De minek az Neked?:-D
Sunshine after the rain.
Sosem késő.
Legalább három doctor med. univ. csoporttársam volt.
ezt nevezem!
na nekem sem késő még az orvosi. akkor mi lennék, dr dr?
40-45.
KBS,te hány éves korodban végezted el a jogot?
Mint az ügyvéded, tájékoztatlak, hogy nem vagy köteles válaszolni!
Kérdezd meg gubát, az esetek legalább felében ott ült valahol a közelemben.
Csipke, nektek kifestő kellett volna:D
Nem, csak szelektív a memóriád. :)
Csipke
Öööö... Csipke, akkor én most hazudok?
Kedves Kolkhisz,
Az pozitív dolog, ha komolyan veszed az egyetemet, de a tanulás terén nem kell túlzásokba esni (szerintem Imp. erre gondolt, nem arra, hogy ne vedd komolyan).
Persze, megpróbálhatsz mindent ötösre megtanulni, és lehet, hogy sikerül is (szerintem lehetetlen), de majd megtanítja neked az egyetem, hogy az érdemjegy nem mindig tükrözi a tudásodat.
Nekem a "szinezős" módszer jött be: ami "töltelék", az fekete toll, ami ennél kicsit fontosabb (nevezzük lényegnek), kék, a dátumok, határidők zöld, a nagyon fontosak, a fogalmak és a törzse a mondandónak piros. Aztán ezen belül még sárga szövegkiemelő a kulcsszavakhoz. Macerásnak tűnik, de ezzel legalább 3X elolvastad. (Plusz, a lényeglátást szerintem nagyon fejleszti) Utána már csak a fontos dolgokat tanultam. Nekem bejött.
Vedd komolyan az egyetemet, az fontos, de azért tartsd szem előtt, hogy nem feltétlenül abból lesz jó szakember, aki beseggelt mindent és kitűnő a diplomája. Minden hivatásban fontos, hogy gondolkodni is tudjon a szakember. Ezt pedig - mégha furán is hangzik - igencsak fejleszti, ha esetleg nem készültél fel/nem tudtál felkészülni rendesen, ki tudd magad vágni vizsgán.
Az pedig, aki azt állítja, hogy sosem puskázott egyetemen nem mond igazat. Nem szerencsés ilyen szélsőségekben gondolkodnod, attól még valaki nem egy utolsó senki, mert alkalmasint puskázott. És akkor mi van? :)
Üdv.
Csipke
Én is megvettem egy könyvét, nagyon tetszett. :D
Ja, az a jogtörténész, olvastam tőle, nagyon hasznos volt.
Sunshine after the rain.
Leg!
Debreceni Egyetem, Szabó Béla (remek tanár)
Nem érdekel, hogy mit gondolsz. Azért járok egyetemre, hogy tanuljak.
Én azt utálom, ha valaki egyetemre jár és nem veszi komolyan, valószínűleg TE is ebbe a csoportba tartoztál, ha erre ezt mondod.Gondolom a puskázók táborát gyarapítottad.
Most pont azért vagy abban a helyzetben, hogy itt villogtál azzal, hogy milyen jó vagy polgári jogból, valaki erre beírta, hogy mégsem.
Akkor meg arra hivatkozol, hogy jajj, te is szoktál hibázni...blablabla. :D Ugye?
Nem vagyok stréber. Csak azt akarom jól tudni, ami az elvárás, az alap.
Hát nekem ennyiből az a benyomásom, hogy nagyon túzásba viszed. Sose bírtam azokat, akik aranyeresre tanulják a seggüket. :D
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |