Jogasz szakon vegzettek tapasztalatai

Legislator # 2009.09.28. 13:24

OFF

Szia, Rexor!

Bejelöltelek az iwiw-en. Most ott nem az anyakönyvi nevemen futok, de majdnem, ezért fel fogsz ösmerni
:-D.

ON

Sunshine after the rain.

Rexor # 2009.09.28. 12:09

Csipke ne kísértsd, mert a végén tényleg kiengeded a szellemet a palackból, és a következő oldalakon csak Imp bölcsességeit olvashatjuk :)

Csipke # 2009.09.28. 11:35

Kedves Kolkhisz!

Nem kell ezen a témán ennyit lelkizni, ennél még sokkal több hideget-meleget fogsz kapni az egyetemen, ami ellen nem árt egy kicsit felvértezni magad, ha ilyen is "apróságon" ennyire kibuksz.

Szép napot mindenkinek!

Imp.!

Neked ehhez nincs semmi hozzáfűznivalód? :D

Csipke

Kolkhisz # 2009.09.28. 06:57

Impossible,

Nagyon aranyos vagy, köszönöm. Bevallom ez most jól esett.
Nem lehet görcsösen élni, néha jó könnyedén kezelni a szavakat. Nem hiszem, hogy mindig mindenki remek formában van. Soha nem téved...és még sorolhatnám. Én ember vagyok, néha fáradt, akkor nehéz a jó formámat hozni. Szerintem ez mindenkinél így van.
Nem fogok csak azért jópofizni, hogy néhány ember kedveljen. Így vagyok természetes, néhány embernek ez nem szimpatikus, de sajnálom.

Másrészt:
Megírtam Werbőczyből a zh-t. Ha tudom az eredményt, elárulom.

Szép napot mindenkinek!

Impossible # 2009.09.23. 14:01

Kolkhisz,

szerintem meg semmi baj a szókincseddel. Egy újszülöttől nem elvárható, hogy lefussa az épp aktuális rövidtávfutó-világbajnokot, de mire hivatásos rövidtávfutó válik belőle, simán lefuthatja. Azok az emberek, akik a helyzetedből természetesen adódó tulajdonságaid miatt csesztetnek, nem tudják, miről beszélnek, ezért nem érdemes adni a véleményükre. Ne hagyd senkinek se, hogy elkedvtelenítsen, sőt minél inkább akarnak elkedvteleníteni, annál inkább lelkesedj! Így kénytelenek lesznek feladni az elhibázott álláspontjukat, és közben még jól is érzed magad. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.23. 10:47

:) Kétségem sem volt. Kolkhiszt kérdeztem.

_Wasp_ # 2009.09.23. 10:40

mutatsz -> mutat :)

azért remélem, maradunk pertu :D

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.23. 10:01

Most mi van? Kitegeződtünk?

_Wasp_ # 2009.09.23. 09:23

kár tekintélyt parancsoló értéknek gondolni a merevséget...

Megvan a helye ennek is, mint ahogy annak is, hogy az emberek kötetlenül beszélgethessenek. Biztos lehetsz abban, hogy kbs például a bíróság előtt szakmaibb modort mutatsz, mint azt sejtenéd.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kolkhisz # 2009.09.23. 09:13

Annyit még hozzáfűznék, hogy az emberek még csiszolatlan gyémántok, a végleges forma kialakulásában az egyetemnek is szerepe van.

Ha sikerül elvégeznem, biztos vagyok benne, hogy nem ilyen könnyedén fogok dobálózni a szavakkal.

Kolkhisz # 2009.09.23. 09:10

Kovács Úr,

Ebben igaza van, azonban megnézhetnénk, hogy hány ember ír itt a magához méltó stílusban.

Szerintem, akárcsak én is, mindenki siet, nem ezzel foglalkozik.

Elnézést, ha ez zavarja Önt.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.23. 08:33

Az nem "lazaság", hanem élményszerű előadásmód. Nem hátrány, ha egy jogásznak a szókincse nem a 16 éves szakközépiskolások szintjén van.

Ildikóka82 # 2009.09.23. 08:28

Nekem is inkább a jogtöri volt a mumus, főleg a magyar, abszolút nem tudott lekötni...

Iwikó

Kolkhisz # 2009.09.23. 08:15

Bocsi, a kettő ugyanaz, mert nem akarta elküldeni.

A másodikat rövidítettem. :D

Kolkhisz # 2009.09.23. 08:13

Én nagyon szeretem Szabó Béla óráit, szuper tanár. És nem piszkáltam.

Úgy értettem a lazát, hogy nem unalmasan, rezzenés nélküli ábrázattal hadarja el az anyagot.

Nagyon jók az előadásai.

Másik dolog:
Tegnap megérkeztek a könyveim. Én kellemesen csalódtam a római jogot illetőleg, nagyon tetszik.
Jobban mint a jogtöri. Uhhhhhhhhhh, az annyire nem kedvenc.

Kolkhisz # 2009.09.23. 08:10

Tegnap megérkeztek a könyveim. Nekem kimondottan tetszik a római jog, olvastam belőle néhány oldalt.
Kellemesen csalódtan.

Még egy dolog, és szerintem itt zárjuk le a témát.
Sajnálom, ha valaki másként értelmezte, amit írtam Szabó Béláról.

Én nagyon szimpatikusnak tartom, nagyon tetszik, ahogyan az órákat tartja.

A lazát úgy értettem, hogy néhányan rezzenés nélküli arccal elmondják az anyagot, és ennyi.

Szabó Béla úgy tud magyarázni, hogy az ember szinte átéli a kort.
Ez nagyon tetszik, leköti a figyelmemet.

Kolkhisz # 2009.09.23. 08:00

Kedves Lacirek!

Én nem azt mondtam, hogy az a végleges félévi jegy lesz, már elnézést.
Én azt írtam, hogy arra is kell tanulni. Kissé kellemetlen lenne, ha semmit nem tudnánk összehozni belőle. Nem gondolod?

lacirek # 2009.09.22. 19:57

Kedves Kolkhisz!

Távol áll tőlem, hogy megkérdőjelezzem, amit a "Római jog" zh-val kapcsolatban írtál, de én másként hallottam DR Szabó Béla szavait.
Szerintem azt mondta,ha valaki megírja a zh-t, akkor kiderül, mik a hiányosságok és még mindig van 2 hónapja, hogy megtanulja az anyagot.
Nem kioktatás képpen írtam, én sem szeretem, ha a fórum átmegy személyeskedésbe, de szerintem ezt mondta.Na megyek is inkább tanulni a jogtörit.

üdv
lacirek

Csipke # 2009.09.22. 14:54

Imp!

nyilván nem az volt a lényeg, hogy mi a lényege a rabszolga felszabadításnak, hanem, hogy hülye (oppárdon) kérdésekre tudod-e a választ... :) Nekem meg dobálózhattok latinul, mert a mi évfolyamunk volt az utolsó (legalábbis úgy tudom), aki nem tanult latint (megjegyzem, így volt igazán kihívás rómából vizsgázni kiejtésileg)

Szia Leg!

Elfogadták az új Ptk-t... nem vagyok boldog tőle... :(

Üdv.:

Csipke

Legislator # 2009.09.21. 18:11

Jaj, Imp:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.21. 17:14

Vagy: beleültették az állványba. Ez sem kizárt. Már rég volt, ki tudja, mi? :D

Legislator # 2009.09.21. 12:18

Nekem rémlik, hogy az MNM-ben van egy, a Seuso-kincsekhez tartozónak vélt ezüst állványféle. Nem ez lett volna a 'mensa', ahová nem feltétlen ültették, csak odahívták a szegény Stichust?

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2009.09.21. 12:14

Az 1989 előtti szemináriumokba még beépítették a fogadósokat is a szervezetbe....

Legislator # 2009.09.21. 12:10

Ejha, én a hajósi-fogadósi (istállótulajdonosi) receptum-felelősségről tartottam római jogból a szemináriumban a kiselőadásomat.:-)

Impi,

Csip=Chip:-D?

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2009.09.21. 12:00

Rossz lehet egy -kétszeresre menő poenális actiora ébredni....