Gyermekelhelyezés. S.O.S


nandy # 2010.11.08. 09:16

Sió, továbbra is elbeszélünk egymás mellett... Az írásaimat pedig úgy látszik, mindenáron máshogy akarod értelmezni.
Nem tudom, honnan veszed, hogy én a saját bajomat vetítem ki másokra! Elmondtam, hogy nálunk mi a gond az apával. Ez a helyzet már évek óta változatlan, én pedig évek óta azért aggódom, mert a gyerek nem hülye, pontosan érzi, hogy az apja mennyire keveset foglalkozik vele, mennyire nem számít neki, és ez később nagyon vissza fog ütni!

Nagyon jó példa erre az alábbi eset: idén nyáron a fiamat a névnapján még csak fel sem köszöntötte az apja. Rá egy hétre volt az apuka születésnapja, mondtam a gyereknek, hogy hívjuk fel apát, és köszöntsük fel. Mire a gyerek azt mondja: nem köszöntöm fel apát, mert ő sem köszöntött fel engem. És akkor döbbentem rá, hogy tényleg nem köszöntötte fel az apja! Szóval nem az én ráhatásomra döntött úgy a gyerek, hogy ő sem hívja fel apát. Nagyon eszes és okos nyolcéves... Már nem felejt olyan könnyen!

Ha bajom van az apjával, akkor az emiatt van, a saját sérelmeimet már rég lezártam (sőt, most már tudok örülni annak, hogy nem vagyunk együtt!).

sagit # 2010.11.08. 09:17

Az apaszerep sokkal késöbb alakul ki egy férfinál mint az anyaszerep a nőnél hiszen a nő 9 hónapig "együtt" van gyermekével és ezalatt a legbensőségesebb kapcsolat alakul ki közöttük. DE a férfinek időt kell adni és lehetőséget hogy a terhesség alatt ill. a születés után kialakulhasson ugyanez benne ellenkező esetben esély sincsen rá hogy "apa" legyen. Az hogy ki férj ki nem ahhoz a gyermeknek nincs köze ez a két szülő közti kapcsolat mely a gyermek születése fogantatása előtt is megvolt - legfeljebb most kicsúcsosodik, látványosabb lehet.

2fiúanyukája # 2010.11.08. 10:48

Tiszteletem!
Nem kell kihatnunk a gyerekeinkre,hisz saját maguk is kis felnöttek a maguk módján és értelmi szintjén sok mindent megértenek.
Az ideális eset,amikor a gyermeknek van apa és anya képe is mindkét szülőtől.
Nem értem,hogyan várjátok el Ti kirekesztett apák,hogy jogaitokat folyamat a magasban lobogtatjátok papíron,de semmit nem tesztek meg érte,hogy a kis emberpalánta gyermeketek tisztelettel tudjon rátok nézni.Tisztelet a kivételnek.
De mi csúnya kirekesztő anyák-mindig elfelejtem:)-lépjünk túl a sérelmeinken,holott mi már rég megtettük,csak a férfiúi önérzetetek sértetsége folytán Ti nem adtok teret sem az anyának,sem saját gyermekeiteknek.
Nekem 4 hónap után megjelent apuka és csodálkozott,hogy a gyerekek nem mentek el vele.Sírás-rívás volt,anya könyörgése,hogy menni kell,mert megint baj lesz.És láss csodát igazam lett:)Feljelentett,mert nem mentek el vele 4 hónap után a saját fiai.
Közben mindkettönek névnap,születésnap ami ugye apukának eszébe sem jutott,de 4 hónap elteltével még egy-egy kis autó sem fért bele a látványosan megérkeztembe!:)

sagit # 2010.11.08. 11:27

Kedves 2fiúanyukája:

"anya könyörgése,hogy menni kell,mert megint baj lesz"
Ha így adtad elő a gyerekeknek nem csoda hogy sírtak hiszen ezzel azt sugalltad hogy amit csinálnak vagy nem csinálnak baj lesz. Ezzel a gyermekekre hárítod ezt a szörnyü döntést mégha a kimenetele biztos is!
Többször mondták már nálam okosabbak is: Jobb egy rossz apa mint egy semmilyen!

sió # 2010.11.08. 11:37

A gondozó szőnek fogalma sincsen, a különélő szülő lelkéről, sem annak működéséről.
Akkor lehet bármit a különélő szülő szemére vetni, ha felcserélődnek a szerepek, és a gondozó szülő válik különélő szülővé! Akkor volna fogalma a hétvégi apukaságról, meg a harcról amivel élete végéig együtt kell élni a férfinek.
Addig csak azt észt lehet osztani, és megpróbálni uralkodnia különélő szülőn is mint a gyereken.
Csak ezt nem sok különélő szülő tűri el.
Ezért rossz a különélő szülő, mert a gondozó szülő agyhalott parancsaira nem ugrik úgy, ahogy az elképzeli. (hála istennek)

Fel kellene már fogni végre, hogy nem minden úgy van ahogy azt anyuka elképzeli.
A férfilélek másképp működik mint a női, (habár sok nőnek kő van a lelke helyén, és vörös iszap az agya helyén).

Nem nevezem csak elviekben szülőnek az ilyen embert. Az ilyen ember nem alkalmas a szülői szerep betöltésére.

A férfi, ha kedvesen közelítenek hozzá, akkor kenyérre kenhető a gyereke érdekében legalábbis szinte 100 % ban.

És megmondom őszintén, kezdem unni, hogy minduntalan le kell írni egy –egy, szerintem provokatív célú bírónak mindig ugyanazt.

2fiúanyukája # 2010.11.08. 11:37

Kedves sagit!
Nem hárítok semmit a gyerekekre,főleg nem egy ekkora terhet.Nekik nincs döntés joguk és ezt már nagyon sokszor elmagyaráztam nekik és meg is értették.
Az van,amit a bíró leírt azt kell betartani bármi áron! Itt a pont.
Sajnos rutinosan tudják már,hogy apa fenyegetőzik gyámügy,rendőrség,elveszlek majd megtudjátok stb.
Havaonta megyünk mikor éppen hol tesz feljelentést,panaszt.A gyerekek meg törödnek és ez apukát sajnos egyáltalán nem érdekli.
Az hogy 4 hónapom keresztül a tájukra sem jött és minden egyes alkalommal keltek és öltöztek majd megállapították,hogy megint nem jött.Számold ki hány csalodás ez egy gyermeknek!
De Én rekesztem ki apukát:)Míg el nem felejtem:-)

2fiúanyukája # 2010.11.08. 11:46

"Kedves sio"!
Ne bánj ilyen kesztyűs kézzel a Nekem írt szavakban irányomban,mert még a végén pozitív csalódást okozol:)
képzelegni maximum álmomban szoktam.:)Itt jogokról és kötelezettségekről van szó.Két gyermekről akikből nekünk szülőknek a felelősségünk milyen felnőtt válik!
Majd észben tartom,hogy elfelejtette apuka 4 hónapig,hogy van két gyermeke mert nem ért rájuk még arra a négy napra sem egy hónapban.:)
Nem az Én agyhalott kérésem az apás hétvégéket legyen olyan kedves apuka betartani.:)

sió # 2010.11.08. 11:49

Ennek hiába írod le, nem érti.
Ha meg érti, akkor provokál. Minden érintett férfit.

sió # 2010.11.08. 11:52

sagit

Ennek hiába írod le, nem érti.
Ha meg érti, akkor provokál. Minden érintett férfit.

sagit # 2010.11.08. 12:18

Én próbálok csak véleményt nyílvánítani úgy hogy nem bántok senkit kap mindenki a "kedvesétől" úgyis hideget-meleget. DE:

"...nincs döntés joguk és ezt már nagyon sokszor elmagyaráztam nekik és meg is értették.
Az van,amit a bíró leírt azt kell betartani bármi áron! Itt a pont"

A gyereknek bizonyos fokig kell lenni jogaiknak de úgy hogy figyelembe vesszük mik a kötelességük úgy mint apának kötelessége és joga a láthatás és gyt-fizetés. A gyermeknek is joga az apjával lennie. De ha az ellenkezőjét látja otthon ez lesz neki természetes, és tudni fogja hol a kiskapu.

Egy példa a saját életemből:
A gyermekeim minden nap hozzám jönnek iskola után és én átnéztem az ellenőrzőjüket és bizony rosz jegyet találtam benne mert a hétvégén nem csinált házit. Mikor anyuka jött a gyerekekért szóvátettem neki (finoman csak hogy nézzen rá az ellenőrzőre) erre ő neki esett a gyereknek (ott előttem) Erre a gyerek: jajj anya én útálom apa feleségét mert piszkál... Anyát mint akit kicseréltek ...elfelejtett már minden rosz jegyet - nekemtámadt hogy mit képzelünk mi főleg a párom hogy a gyereket bántja... Másnap beszélgettem a gyerekkel hogy mi a baj miért érzi magát nálunk rosszul.. Erre: Dehogy semmi gáz csak ilyenkor anya nem bánt ha rosz jegyet kapok... Hát nem tudtam sírjak v. nevessek...

nandy # 2010.11.08. 12:51

sagit: mit válaszoltál a gyereknek, miután kisírtad, -nevetted magad?

sió # 2010.11.08. 13:00

Figyelj már.
Egyszer parasztozol, másszor "kedvesen"irkálsz?
Normális vagy te?

sió # 2010.11.08. 13:02

Sagit

Játszmázás.
A gyerek ezt megtanulja, ha anya egyszer is ugrik.

sagit # 2010.11.08. 13:07

Játék a szülőkkel , gyermeki (de rafkós) manipulálás.
Elmondtam neki hogy ilyet nem szabad csinálni, mert ez már hazugság és nagyon megbántja azt akiről ilyeneket mond, és az nagyon fáj a másiknak. Szerencsére nálunk a gyerekek imádják a párom így több gond ezzel azóta sincs.

nandy # 2010.11.08. 13:46

A gyerek ezt megtanulja, ha anya egyszer is ugrik.

A gyerek ezt megtanulja, ha a SZÜLŐ egyszer is ugrik. Sagit esetében sajna az anyuka nem valami következetes, amiatt könnyen átverhető.

monalisa1 # 2010.11.08. 16:43

Az 1/3-ad tulajdoni hányadra is kiírhatják az árverezést de kicsi a valószínűség hogy lesz rá vevő. /Ha van pénzed (?) bagóért megvehetnéd a gyermeked részére, így majdan az apjuk halálát követően nem kell osztoznia azon vagyoni értéken a féltestvérekkel./

nandy # 2010.11.08. 20:19

monalisa, és mit kezdene az 1/3-ad résszel? Gyanítom, hogy még az anyós haszonélvezetével is meg van terhelve az ingatlan... Sziszi-nek most kellene pénz a gyerekekre, nem 10-20 év múlva.

Sziszi, azt azért lásd be, hogy az apuka már másik egy-két gyermekről is gondoskodik. Bár ez nem a te felelőtlenséged, hanem éppenséggel az apukáé, hiszen ha két gyermek tartásáról kell(ene) gondoskodnia, akkor a harmadikat meg a többit nem szabad csak úgy bevállalni.

MajorDomus # 2010.11.08. 21:31

Vagyis az uj feleseg nem szülhet gyereket,mert a férjének mar van kettő ?
Te ezt komolyan gondolod?
Képzeld magad a hölgy helyebe !

nandy # 2010.11.09. 08:57

MD, igen, komolyan gondolom.
Annyi gyermeket kell vállalni, amennyit el is tud tartani.
Ha a hölgy helyébe képzelném magam, már eleve nem jönnék össze olyan pasival, akinek két gyermekről kell gondoskodnia, hiszen egyértelmű, hogy a közös már nehezen férne bele...

2fiúanyukája # 2010.11.09. 16:43

Tiszteletem!
sziszi68.
Nem Neked célzott a "kedves sio" tisztelt ügyintéző Úr,hanem nekem szánta szerintem.Mert a tisztelet legkevesebb leje nélkül "ez" vagyok szerinte és nem Ő!:)
sagit!
Értettem amit írtál.Én nem keresek már magyarázatot arra,hogy az Én két fiamnak miért nincs joga,de nincs!!
Joga van tartania a kapcsolatot az apukájával,aki 2 hetente 2 napra nem ért rá velük lenni,mert a haverok,buli,kocsma fontosabb volt,majd a mama vigyázz a fiainkra.Aki "kicsit mindig ideges"-ezt a fiaink mondák-és folyamat pofonokat osztja.
Kértem apukától annyi segítséget,nem többet,hogy amíg az új munkahelyemen rendeződik a beosztásom,menjen el a fiainkért az iskolába-persze,ha neki ez nem gond-és napi 3/4 órát töltsön el velük.Így tud beszélni a tanárokkal,látja a házi feledatokat,osztályzatokat stb.Mondta nem náluk vigyázna a fiankra,mondtam megértem,adtam kulcsot a lákásomhoz Neki.Sajnos 1 hét után közölte apuka neki erre nincs ideje ezek után,oldjam meg.Megoldottam.
De Én vagyok a kirekesztő anya!:)
4 hónapig a gyerekei eszébe sem jutottak most megjelent és csodálkozik,hogy nem mennek el vele a fiaink!?Bár kijelentette nem is akarja Őket elvinni!!Ez is jó esett gondolom a fiuknak:)

2fiúanyukája # 2010.11.09. 16:43

Tiszteletem!
sziszi68.
Nem Neked célzott a "kedves sio" tisztelt ügyintéző Úr,hanem nekem szánta szerintem.Mert a tisztelet legkevesebb leje nélkül "ez" vagyok szerinte és nem Ő!:)
sagit!
Értettem amit írtál.Én nem keresek már magyarázatot arra,hogy az Én két fiamnak miért nincs joga,de nincs!!
Joga van tartania a kapcsolatot az apukájával,aki 2 hetente 2 napra nem ért rá velük lenni,mert a haverok,buli,kocsma fontosabb volt,majd a mama vigyázz a fiainkra.Aki "kicsit mindig ideges"-ezt a fiaink mondák-és folyamat pofonokat osztja.
Kértem apukától annyi segítséget,nem többet,hogy amíg az új munkahelyemen rendeződik a beosztásom,menjen el a fiainkért az iskolába-persze,ha neki ez nem gond-és napi 3/4 órát töltsön el velük.Így tud beszélni a tanárokkal,látja a házi feledatokat,osztályzatokat stb.Mondta nem náluk vigyázna a fiankra,mondtam megértem,adtam kulcsot a lákásomhoz Neki.Sajnos 1 hét után közölte apuka neki erre nincs ideje ezek után,oldjam meg.Megoldottam.
De Én vagyok a kirekesztő anya!:)
4 hónapig a gyerekei eszébe sem jutottak most megjelent és csodálkozik,hogy nem mennek el vele a fiaink!?Bár kijelentette nem is akarja Őket elvinni!!Ez is jó esett gondolom a fiuknak:)

2fiúanyukája # 2010.11.09. 16:49

Duplázott.Bocsánat.
MajorDomus!
Az a hölgy aki megismerkedik egy férfival,akinek már van gyermeke eleve tudja,hogy ez kötelezettséggel jár!
Ha meg nem,az már baj.De az a "hölgy" aki szüli a gyermekeket egymás után egy olyan férfinak,aki nem gondoskodik az első házasságából született gyermekeiről és végignézi ezt szótlanul,mert a sajátjának van mindig mit adnia!

MajorDomus # 2010.11.09. 20:19

Haaat?
En a holgy védelmében mondanám hogy ha neki sem jott össze más,csak egy elvált apa azért neki is joga van gyereket szülni.
Nem mindenki olyan bombázó mint en és Nandy.

Tündér4 # 2010.11.10. 10:25

Kedves Mindenki!

Véleményem szerint nem kellene ennyire általánosítani!
Nem csak a férfiak semmire valók, mert nem fizetnek gyerektartást, és nem csak a nők lehetnek elidegenítő gondozó szülők.
Viszont az tény, hogy az esetek minimum 80 %-ában az anyánál maradnak a gyerekek, így ugyan ilyen arányban férfi, aki külön élő szülő lesz és gyerektartást fizet. Ebből következően a nagy számok törvénye szerint sokkal több férfi nem fizet gyerektartást, mint nő, és sokkal több nő áll bosszút az exen a gyerekeken keresztül.
DE: van olyan férfi is, aki rendesen fizet, és van olyan anya is, aki mindent megpróbál a gyereke érdekében, még sem megy a kapcsolattartás.
Az is tény, hogy ezek a házasságok nem véletlenül mentek tönkre.

Az meg egy hülyeség, hogy"neki nem jött össze más, csak egy elvált férfi". Ezek után akkor jelentsük ki ugyan ezt az elvált nőkre is, aztán a fogyatékosokra, munkanélküliekre, szemüvegesekre, mit tudom én kikre...
Az elvált férfi/nő is lehet jó ember, és ne fosszuk már őket meg egy új élet lehetőségétől. Az új kapcsolatot hibáztatni azért, mert az ex nem fizet, ugyancsak hülyeség, az az ex felelőssége.

T.

2fiúanyukája # 2010.11.10. 11:08

Tündér4!
Nem általánosításra gondoltam,mikor leírom a véleményem.Minden helyzet egyedi,más és más.
Én is elvált vagyok és ember tudtam maradni:)
Majd mindjárt megcáfolja "kedves" fórumózó Ügyintéző Úr.:)
Nem éjól értelmezted amit írtam,vagy nem jól fogalmaztam.
Nem kell hibáztatni senkit sem!Nem ez a cél.De egy új életközösségben együtt élő emberpárnak tudatosan-egyformán-helyesen kell cselekednie!Ha az új partner végignézi,hogy a párja miképpen bánik az elöző kapcsolatából származó gyerekeivel-értem ez alatt a náluk eltöltött időben illetve azon felül-és nem csak az anyagiakra gondolok és szerinte az helytelen tegyen ellene!