Gyermekelhelyezés. S.O.S


sagit # 2010.10.25. 12:14

A közös szülői felügyelet azt jelenti hogy a gyermeket érintő minden kérdésben (nyilván hogy milyen színű a szobája fala - nem) KÖZÖS döntést kell hoznotok. Ha ez nem megy bármely fél kérheti a szülői felügyelet megszüntetését, de ezt komolyan meg kell indokolni... nem elég az hogy nem tudunk megyeggyezni.
A gyerekek érdekében meg KELL-ene.

ngfh # 2010.10.25. 15:35

Tisztelt Grád András!

Nagyon szépen köszönöm a gyors pontos válaszát

Pepe-74 # 2010.10.25. 17:09

Sziasztok ! Lenne egy olyan kérdésem , hogy az anya iszik a gyerekeket szülői felügyelet nélkül hadgyja otthon amig az éjszakában szórakozni jár , veri őket stb. Nekem itt egy 3-éves kislányom van , és elszeretném venni az anyától. Vannak telefon beszélgetésekből felvételeim amelybe olyanokat jelent ki , hogy ha kell a bíróságon hazudni fog. Van arról hangfelvételem , hogy veri a gyereket , és trágár szavakat mond előtte.Van egy tanum akivel a lakásán ott voltunk esti órákban , és a másik kislány (10-éves) aki egy másik apától van ő volt csak ott az én (3-éves) kislányommal. Namost az anya a Mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthonában van , de az egészet úgy adja ott elő a gondnokoknak, hogy én vok a rossz ember. Nekem és a feleségemnek van egy 25 mill családi házunk amit 2005-ben építettünk , és szeretnénk a gyerekemet elnevelni ettöl a hölgytöl , és együtt felnevelni a feleségemmel. Mennyi az esélyem ???? Érnek valamit a hangfelvételek ? És ér valamit hogy van tanum , hogy egyedül hagyta a gyerekeit , szülői felügyelet nélkül ????

ObudaFan # 2010.10.25. 17:22

Ember nem lesz, aki a te egyoldalú előadásod alapján esélyt tud majd latolgatni. A hangfelvételeket fel lehet használni.

Pepe-74 # 2010.10.25. 17:25

Tehát akkor van esélyem ????? De a hölgy nagyon hazudik !!!!!

Pepe-74 # 2010.10.25. 17:50

Hmmmm.... Na mindegy azért köszönöm a választ ! De azért elgondolkodtató , hogy egy apának mennyire nincsenek jogai !!!!

sió # 2010.10.25. 18:08

Vannak jogaid. Ha elfogultak is a bíróságok, amíg nem ellened született döntés, addig van esélyed.
Nagyon fontos hogy tudj mindent bizonyítani. A hangfelvételeket nagyon őrizd meg, habár nekem kissé furcsa hogy mindenről van felvétel. De lehet csak rémeket látok.
Menj ügyvédhez, egy nagyon jó felépített stratégia kell, hogy mindent a maga idejében lehessen előhúzni a kalapból.
sok sikert.

renikee # 2010.10.25. 18:16

a bíróságon a láthatást ugy kellett eldöntenem, hogy 48 óra egy héten.azt mondta a bírónő döntsem hogy kívánom megosztani ezt egy hét alatt a szoptatási rendet figyelembe véve.van ilyen?h 48 óra hetente?
és az nem számít hogy nem szívesen adom oda mert az apuka hazudik össze vissza, tartozásai vannak mindenfelé és már fenyegetik őt?nem tud jönni a gyermekért azt mondja vigyem el neki, mikor abban állapodtunk meg, hogy jön érte és hozza és a kapcsolattartás alatt pedig felhív (amit fel is vettem beszélgetést) hogy nem hozza haza a gyereket ne is várjam.nem súlyosbítja a helyzetét?ráadásul olyan helyre viszi ahol az anyukája depressziós és nem szedi a gyógyszert(furi dogokat művel), többször próbált öngyilkos lenni, az unkáját pedig eddig letagadta.tehetek ez ellen valammit?

Pepe-74 # 2010.10.25. 18:22

Ezek ugy jöttek maguktól ! Egyszer beadta már ő a keresetlevelet , de mivel volt egy olyan mondat benne , hogy mióta megszületett a kislányom nemfoglalkoztam vele akkor mondtam neki , hogy olyat próbál állitani ami nemigaz de én tudom bizonyítani hogy foglalkoztam vele. Így felhívtam telefonon , és mondtam neki , hogy mire jó ez majd bekapcsoltam a felvételt. Erre ő azt felelte , hogy egyezzek bele hogy nála legyen elhelyezve a kislány mert ha nem akkor kénytelen lessz hazudni a bíróságon. Majd annyira magabiztosnak látott egész a tárgyalásig , hogy az utolsó pillanatban elált a keresetlevéltől. Utána már csak jöttek a felvételek. Az hogy csavarog az éjszakában és egyedül hadgyja a gyerekeket szülői felügyelet nélkül arról meg néha szokott mesélni ugyhogy véletlenszerüen mentünk el az ismerössel , és beigazoltatta magát ! Hát ennyi. Ma beadtam a gyámügyre a pappirt kiskoruak veszélyeztetése végett , csütörtökön pedig a bíróságra megyek elinditani a keresetlevelet. Majd jövő hét kedden meg az ügyvédhez.

sió # 2010.10.25. 18:36

renikee

Igen tehetsz valamit. Elismered az apát, mint apa. A szerepét megerősíted, és nem a tartozásira kened hogy nem jó apának! Ennek semmi köze a szülői szerephez.
A z ártatlan fenyegetőzéssel nem kel foglalkozni. Ha te szép szóval megígéred neki, hogy segíteni fogod, és be is tartod ezt, akkor nem lesz több hívás megnyugtatlak.
A depressziós mama szintén nem játszik kategória.
Felejtsd el őt is. Valahol te is depressziós vagy, mégse mondja senki hogy nem vagy jó anyának!

sió # 2010.10.25. 18:41

Pepe-74

Lehet nem jól írtad a sorrendet.
Először ügyvéd, aztán majd megbeszélitek hova mész!
Ha tényleg úgy van, ahogy leírtad, akkor van bőven bizonyítékod. Nem mindegy milyen sorrendben pukkasztod ki a lufikat!
Tervezzétek meg, de ezt fogja tudni az ügyvéded!
Nehogy abba a hibába ess, hogy egyenként kis robbanásokat produkálsz, amitől megijed mindenki, de senki nem figyel fel rájuk!

Pepe-74 # 2010.10.25. 19:12

Ma reggel az ügyvédnőnél kezdtem aki a gyámügyre küldött , mivel azt nekem kell elinditani. Majd cüt reggel bíróságra keresetlevél beadása , és jövő héten kedden az ügyvédnővel konzultálok újra. Gondolom amig folyamatban van az ügy addig tervezzük a lufik kipukkadásai sorrendjét. Remélem elég lessz a bizonyitékok arra hogy elvegyem tőle a gyermekem , bár úgy hazudik mint a vízfolyás.

nandy # 2010.10.25. 19:16

Sió, nem azt mondtam, hogy soha nincs igazad, mert általában rátapintasz a lényegre. De nem minden eset egyforma, nem lehet mindenre sablont ráhúzni.

Úgy érzem, kezdesz te is olyan lenni, mint azok a begyöpösödött gyámhatósági úgyintézők, akik körülményektől függetlenül az anyának adnak igazat. Csak te éppen pont fordítva - mingid az apjának. Az anya szinte már nem is pisszenhet, mert azzal is rosszat tesz.

sió # 2010.10.25. 19:18

egyet azért pisszenthet. :)

sió # 2010.10.25. 19:22

Jól van, majd lágyabbra veszem a figurát.

nandy # 2010.10.25. 20:03

Olyan apát nem láttam /jó.-pár, ! / év alatt egyet sem! Írd és mond egyet sem! Akihez ha kedvesen közelített az elvált feleség, akkor ne fogalakozott volna a gyerekivel!

Nos, én már láttam, méghozzá elég közelről. Bár ha az "foglalkozás a gyerekkel", hogy amikor összefutunk az utcán, akkor ad neki két puszit...
Igen, a saját fiam apjáról beszélek... akit soha nem tiltottam, sőt, sokáig én hívtam fel, én vittem hozzá a gyereket (már amikor engedte), én kértem, hogy vigye el nyugodtan legalább egy-két órára... De ő soha nem ért rá, mert kezdődik a híradó, megy motorozni, fáradt, stb...Nem lett volna nehéz a kapcsolattartás, hisz egy utcában lakunk, közös a baráti kör is. Ennek ellenére ő valamiért nem hajlandó foglalkozni a gyerekkel. Pisztolyt meg nem tarthatok a fejéhez.

Apai elidegenítésre is tudnék példát hozni. Ilyen is van, a szakirodalom is megemlíti. Nyilván gyakoribb az, ha az anya a bűnös, mert általában az anyának ítélik meg a gyermeket. De belegondoltál, mi lenne akkor, ha zömmel az apák nevelnék?

sió # 2010.10.25. 20:24

nandy

Hogy-hogy mi lenne, ha az apának ítélnék a gyereket?
Semmi nem lenne. Valószínű kevesebb elidegenítés lenne. Az apák között is van arra hajlamos ember, ezt a helyzet hozza ki a gondozó szülőből, azonban lényegesen kevesebb apa él ezzel, mint anya!
Az hogy az anyáknál van elhelyezve az egyszülős gyerekek nagy része, még nem mentség senkinek erre!
Ha a másik oldal tudna bizonyítani, akkor 20-30 év után lehetne finoman becsült átlagról beszélni!
A saját példád sajnálatos, és nyilván nehezen éled meg. De hidd el hogy büszke lehetsz magadra. Az anyák nagy része, hagy része? Alig pár százaléka ilyen felfogású. A többség bosszúállásra használja a gyereket. Sajnos. Nem mérlegel. Sajnos. Nem nézi a gyerek érdekit, habár azokra hivatkozik minduntalan. Fogalma sincsen a gyerek érdekeiről. A gyerek alapvető érdeke hogy a családi modell legyen előtte. Ne egyszülős acsarkodó modell, és ne egymást ócsároló szülők adják a követendő példát!

MajorDomus # 2010.10.25. 21:34

Ehhez meg kell egy-ket nemzedek,mrg egy uj csaladjogi torveny.

sió # 2010.10.26. 06:33

A csjt. kisseb változtatásokkal szerintem elbicegne valahogy. Ha a ki mit lát bele a helyzetbe felfogás változna, akkor volna átütő siker. Sokszor egy gyermek-elhelyezési perben, kizárólag nő van jelen minden területen. Az apa az egyetlen férfi. A sokszor 15 nőt felvonultató egyéb résztvevő pedig abból építkezik amit kapott. És mit kapott?
Egy Házassági játszmát. Úgymint:

  • Sarokba szorítás
  • Bíróság
  • Frigid nő
  • Űzött vad
  • Ha te nem lennél
  • Láthatod, mindent megpróbáltam
  • Drágám

Minden összetevő is jelen lehet akár, és a férfi alapmentalitásából fakadóan nem bír el ennyi fronton a „nővel!”
A válás, és hercehurcája egy idő után hatalmas össznépi játszmává válik, ahol minden résztvevő nőnek van sérelme, / kinek nincs az életben??/ mivel egyetlen férfi van jelen, őt fogják bűnbakként kezelni, így őt vonják bele az egyéni játszmájukba, mintegy összevonják a játszmáikat. /van egy férfi, akin most el lehet verni a port büntetlenül,!/
Mielőtt bárki nőellenesnek titulálna, nem vagyok az.
Egész egyszerűen lemaradtunk mi férfiak az empátia, lelki élet, beleérzőképesség terén, és sokan a kedvességből is vehetnének példát! A nőtől várja tehát a megoldást a férfi akkor is, amikor már válnak! A férfiak java részen nem érti, hogy miért kell csúnyán válni, nem lát motivációt az egészben. A nők ezzel szemben az addigi családi életükben játszott akár több játszmájukat folytatják tovább, immár a fentebb felsorolt sokszor nem tudatos segítőkkel karöltve.

csillagpor # 2010.10.26. 07:31

Nekem és a feleségemnek van egy 25 mill családi házunk amit 2005-ben építettünk , és szeretnénk a gyerekemet elnevelni ettöl a hölgytöl , és együtt felnevelni a feleségemmel. Mennyi az esélyem ????

HÁT nem tudom a házasságtörőnek mennyi esélye van.Vagy 3éve a kis feleségeddel megbeszélted hogy csinálsz egy gyereket másnak akit majd elszakítotok az anyjától?
Nem tiszteltek se Istent se Embert?

renikee # 2010.10.26. 12:10

köszi a véleményt,de mint apa elismerem.igen szereti a gyermeket és ha tud mindent meg ad neki.de nem tud...odaadnád olyannak a gyereket aki maga is "veszélyben van"?olyannak akihez járkálnak a férfiak és vinnék el a tv-t, szekrényt a tartozás fejében?és aki a kapcsolattartás ideje alatt msnezik végig holott nem azért viszi el, hogy vele legyen? a gyerek másfél éves...nem tudja elmondani ha valami történik vele és azonkívül olyat játszik a gyerekkel, hogy anya meghal az autóval, leesik stb?nem ad neki az édességen kívül egyebet reggel 10-től este 6ig.normális ez?

kick # 2010.10.26. 14:25

Gyermekelhelyezési per van folyamatban közöttem és volt élettársam között. A pert a volt élettársam kezdeményezte, mert amióta elköltözött nem engedte látni a gyermekem, ezért én a területileg illetékes Gyámhatósághoz fordultam megegyezési szándékkal. Korrekt ajánlatott tettem, hozzájárultam, hogy nála helyezzék el a gyermeket, egyedűl felügyeleti jogot kívátam fent tartani, vagy is a gyermekkel kapcsolatos dolgokba beleszólást kértem,mivel az édesanya többször veszélyeztette a gyermekem életét és testi épségét, melyet bizonyítani is tudok.Mindenhol azt hallom, hogy férfiként nincs esélyem, hogy nálam helyezzék el a kicsit(5 éves),ezért próbáltam megegyezni. Az iránt érdeklődnék, hogy ha veszítek a perben, még a perköltség is engem fog terhelni? Mindkettönknek van munkahelye, nekem van egy házam és egy 11 éves
gépkocsim, (mindkettő hitellel terhelt).

ObudaFan # 2010.10.26. 17:15

Önmagában attól, hogy az apa vagy, nem vagy esélytelen. De az tény, hogy a pervesztes fizeti a perköltséget.

Pepe-74 # 2010.10.27. 11:26

Csillagpor ! 3-4 éve a feleségem és én közöttem vállás kezdődött teljessen más ügyböl kifolyólag , és közben ismertem meg ezt a hölgyet. Vállásunk megszakadt mert kibékültünk a feleségemmel. Ő mellém áll mindenben , és ezt becsülöm én is ! A gyerekemet pedig azért szeretnénk elvenni a hölgytöl , mert egy ilyen anya nem méltó a gyereknevelésre amit művel vele ! Persze ez nem gyereknevelés ha elolvastad amit irtam eggyáltalán ! Mert ez mind igaz !!!!

Pepe-74 # 2010.10.27. 11:30

Kick ! Csak kitartás ! Ha van bizonyitékod arra hogy a gyerekedet veszélyeztette Gyámügyre kell fordulni vele elmesélni , és a bíróságon a bizonyitékokat megmutatni. Én is ebben a cipőben járok !