Gyermekelhelyezés. S.O.S


ObudaFan # 2012.10.03. 12:13

"Saját nevedre vennéd" a saját lányodat? Ennek sok értelme nincs. Az apa sem "mondhat le" a gyerekéről, legfeljebb az örökbefogadáshoz járulhatna hozzá, ha lenne örökbefogadó.
Nyilván itt gyermekelhelyezési perre lesz szükség, de nem ártana tudni, mi mindent írtál alá a gyámhatóságon.

FaCsa # 2012.10.03. 12:28

A saját névre vételt úgy értettem, hogy az én (lánykori) családnevemet venné fel a lányom.

ObudaFan # 2012.10.04. 11:13

Ahhoz egyrészt kell a másik szülő beleegyezése, másrészt azzal sok minden nem változik.

FaCsa # 2012.12.11. 15:41

Üdvözlet

A gyerek apja nemrég megindította az elhelyezési pert a bíróságon, dec 18 lesz az első tárgyalási nap.
Lenne egy harmadik személy, aki örökbefogadná a kislányt.
Ennek mik a jogi feltételei?
Nem szeretném ha apjáékhoz kerülne.
Mennyi esélyem van, hogy az apjáék ne nyerjék meg a pert? Ott 6-7 ember lakik egy házban, közülük legalább 4 vagy 5 cigizik és egy iszik is (rendszeresen), a gyerek apjának nincs folyamatos munkaviszonya.
Amit az apja jegyzőkönyvbe mondott a bíróságon, annak néhány pontját a kislány is elismerte, hogy nem úgy van.
Másik kérdés: hiába voltam a bíróságon személyesen és adtam be kérelmet, nem mondták meg, hogy ki lesz az ügyvédem. Azt mondták, majd a tárgyaláson...
Ilyenkor van kirendelt ügyvéd? Kinek kellene keresnie a másikat? Az ügyvéd nevét sem tudom...
Hogy lehet így egy tárgyalásra felkészülni? vagy mondjuk azt, hogy kell idő és napolják el a tárgyalást?
Ki tudna ebben segíteni?

Előre is köszönöm

ObudaFan # 2012.12.12. 14:56

Ügyvéded akkor lesz, ha keresel egyet. Polgári perben még pártfogó ügyvédet is neked kell megbíznod, nem rendelnek ki senkit, ha pedig nem vagy jogosult pártfogó ügyvédre, akkor szintén keresni kell egyet.
Örökbefogadáshoz mindkét szülő hozzájárulása kell, hacsaknem szüntetik meg az egyiknek a szülői felügyeleti jogát.

éjjel # 2014.06.27. 21:37

Üdv Mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni.
Gyermekelhelyezési per van folyamatban.Környezettanulmányon már túl vagyunk.Most várunk a pszichológiai vizsgálatra.A helyzet az,hogy vissza kellene mennem Londonba hivatalos ügy miatt,de szeretném a gyermekemet is kivinni magammal 2-3 hétre nyaralni.
A kérdésem az lenne,hogy mivel a bíróság szünetel Július 15.-től,elindulhatok e a gyermekemmel Londonba?Vagy inkább várjak?Félek,ha megyünk,pont akkor kapunk időpontot.Esetleg ha akkor kapunk időpontot pszichológiai vizsgálatra amikor kint vagyunk,akkor kérhetek újat vagy haza kell utaznunk?
Kérem valaki segítsen!Tanácstalan vagyok.Már a jövő héten szeretnénk indulni.
Köszönöm előre is!
További szép estét!

ObudaFan # 2014.06.30. 10:56

Ha a másik szülőt tájékoztatod erről, akkor szerintem nincs akadálya.

sada37 # 2014.07.02. 10:14

Szép napot! Kedves ügyvédiroda! A segítségét szeretném kérni.5 éve elváltam és 2 lányom van. A nagyobbik lányom hozzám került és én nevelem a párommal. A másik lányom az exnejemmel maradt. Viszont az ő párja iszik és kötekedik velük. A lányom nem bírja tovább és azt is mondta hogy meg akar halni. Nagyon szeretném hogy hozzám kerüljön de még csak 11 éves múlt. Vajon ha elindítanám a gyermekelhelyezési pert vajon megnyerném-e ?? Mennyi rá az esélyem ?? Sajnos nincs még 14 éves. Kérem írja le a véleményét. Előre is köszönöm!! Üdv!

ObudaFan # 2014.07.02. 20:47

Ezt innen megmondani lehetetlen.

éjjel # 2014.07.03. 21:10

Köszönöm ObudaFan!Utána jártam,és magyar törvény szerint lehet külföldre vinni,nekem is és az apukának beleegyezés nélkül.De a londoni reptéren bizony kérik a beleegyező nyilatkozatot.Ami nekem nincs,mert nem hajlandó aláírni,de jegyünk meg viszont van.Ugyhogy most fogalmam sincs hogy mit tegyek.

mucogi # 2014.07.04. 15:36

Üdv!
2 éve húzódik a gyerekelhelyezési perünk.....az igazságügyi megvolt,én javamra döntött(nagy volt az eltérés),a másik fél mégis próbálkozik,megegyezni nem tudtunk,így a bírónő dönt.Mire számítsak?köszönöm.

hathorankh # 2014.07.04. 18:30

Tisztelt Ügyvédek!
Második éve húzódik a válóperünk, családon belüli erőszak a fő ok.
A gyerekek nálam vannak ideiglenesen elhelyezve.
Leendő exférjem elismerte, hogy a sérüléseket ő okozta nekem, de állítja, hogy önvédelem volt, én vertem.
Kérte leendő exférjem pszichológiai és elmeszakértői vizsgálat kirendelését, amiből egyelőre a pszichológiai vizsgálatot el is rendelték, pl. hogy kiderítsék, hogy mennyire vagyunk agresszívak, vagy hogy hogyan állunk az agresszióval, létezhet-e, hogy ő csak védekezésből vert rendszeresen rommá.
Mivel van új élettársa, így ez rajtunk és a gyereken kívül őt is érinti.

Kérdésem:
mivel ennek költsége van, ki fogja azt állni?
Úgy hallottam, ezek elég drága procedúrák és hogy a vesztes féllel fizettetik ki.
De ez polgári per, így itt a vesztest hogyan lehet értelmezni?
Ha a gyerek nevelésére én alkalmasnak találtatok továbbra is, akkor ki fizeti ki?
Ha mindketten alkalmasak lennénk, akkor ki fizeti ki?

Nagyon nem szeretném, ha majd egyszer csak váratlanul kiderülne, hogy egy még csak nem is általam igényelt vizsgálatnak a cehhét mondjuk felesben kell állnunk, tekintettel arra, hogy a válás miatt én két gyereket nevelek fel egyedül, tartásdíjat pedig minimálisat fizet az apuka....

Másik kérdésem, hogy mennyi idő alatt szokták kirendelni a vizsgálatot?
Ősszel lesz a következő tárgyalás, ez már az ötödik lesz, és nagyon szeretném, ha egyben az utolsó is lenne végre, de ennek előfeltétele, hogy addigra legyen meg a szakértő eredménye, mik a tapasztalatok, 3 hónap alatt ezek a vizsgálatok lemennek?

Köszönettel,

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.07.04. 19:17

kértél személyes költségmentességet a bíróságtól?

hathorankh # 2014.07.05. 05:28

Nem, azt hogyan lehet?

hathorankh # 2014.07.05. 05:35

Ezt találtam:
http://www.jogiforum.hu/…kalmazasarol[jogi_forum].pdf

ezt akkor akár hétfőn is benyújthatom a konkrét szakértői díjra vonatkozóan, ugye?

Köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.05. 07:51

Teljes költségmentességet, másodlagosan költségfeljegyzést kérj.

Zsuzska88 # 2014.07.21. 17:11

Tisztelt Ügyvédek, Fórumozók!

Segítség kellene, sürgősen. 2 és fél hónapja mentünk külön a volt párommal, majdnem tíz év után, van egy nyolc és fél éves kislányunk.
Az édesanyám és a volt párom most ellenem vannak. Az édesanyám megfenyegetett hogyha elhagyom elfogja venni tőlem a kislányomat. Hát ez sikerült. Miután külön mentünk, megegyeztünk szóban, hogy én fogom nevelni továbbiakban a kislányunkat. Az első havi gyermektartást el is utalta, ezután elengedtem a kislányt nyaralás címen vele. Másfél hét után felhívtam, hogy hol van a kislány és hogy miért nem hozza haza?! Elvitte az édesanyámhoz, azóta egyszer láttam, akkor az egy alkalommal is csak úgy hogy a rendőrséget kellett kihívnom, hogy haza tudjam hozni. Pechemre, a lányom az öcsémmel szeretett volna még játszani. De legalább készült jegyzőkönyv hogy milyen állapotban voltak; az édesanyám és a férje. Rengetegszer hívtam a volt páromat, hogy hozza el a kislányt, azt mondta hogy nem és nem is akarja. A kislányt is hívtam, sohasem veszik fel a telefont. Nem tudom mi lehet vele. Elindítottam a gyermekelhelyezési pert, voltam háromszor a gyámügyön. Nem tudom minek kell történnie, hogy a gyámügy végre megmozduljon. Itt van mindjárt szeptember, a kislánynak el kell kezdenie az iskolát is. A bíróságon, szinte biztos vagyok abban, hogy mocskoskodni fognak. Előre is köszönöm a segítségeteket!