egy kis kiegeszites: a sufnik 1934-ben epultek a mi sufnink a kozos falhoz volt epitve, tehat nem tudtam, hogy atlog a telkemre. eloszerzodesunk van meg csak alairva. az ingatlan arat nem kaptam meg teljes mertekben,( csak kevesebb mint 1/3-t kaptam kezhez) a maradekot tartotta meg foglalonak.
Volt egy bontando hazam nagy telekkel amit eladtam egy vallalkozonak aki most ikerhazat epit ra, a kisebbiket nekem. Elkezdtek az epitkezest, amikor feltunt, hogy nincs meg a szerzodesben eloirt 135 cm hanem csak 97 cm maradt a bejarashoz. a komuves jelezte az epitesznek, aki azt mondta, hogy 1 ponton megfelel a meret, kezdjek az epitkezest. a kivitelezo akivel szerzodesben allok szinten tudott rola. engem senki nem tajekoztatott, csak veletlen jottem ra. kiderult, hogy a szomszed haz ( 2 tulajdonos + 3 onkormanyzati berlok) 5 db sufnija atlog az en terfelemre 35 cm-t, ahol nekem a bejarati ajtom lenne.Lebontani a sufnikat es ujra epiteni kb. 3 millio. Onkormanyzat nem foglalkozott velem mikor ezt jelentettem. Most le kell bontani a falat -kivitelezo sajat koltsegen vallalta - uj tervet keszitettek, megcsereltek az eloszobat a wc-vel,stb. hogy elorehozzak a bejaratot a keriteshez, hogy ne a sufniknal legyen. az uj terv nyomokban emlekeztett csak az eredeti elkepzelesre de nem volt mas lehetoseg. ilyenkor elallhatok-e a szerzodestol es visszakaphatom-e a penzemet, tobb mint felet kifizettem a vetelarnak. milyen jogi kovetkezmenyei vannak, ha emiatt visszalepek pl. az ikerhaz masik tulajdonosat is erintheti mert a haz igy nem lesz kesz hataridore. koszonom a segitseget
egy kis kiegeszites: a sufnik 1934-ben epultek a mi sufnink a kozos falhoz volt epitve, tehat nem tudtam, hogy atlog a telkemre. eloszerzodesunk van meg csak alairva. az ingatlan arat nem kaptam meg teljes mertekben,( csak kevesebb mint 1/3-t kaptam kezhez) a maradekot tartotta meg foglalonak.