Csuklósbusz,
Konzulátusi meghatalmazással is lehetséges, de az ügyvédi ellenjegyzés is lehetséges online, egy videohívással.
Csuklósbusz,
Konzulátusi meghatalmazással is lehetséges, de az ügyvédi ellenjegyzés is lehetséges online, egy videohívással.
Akkor földingatlannál hogyan is működik az eladás, ha a külföldi tulaj nem akar hazajönni?
Csak hát földingatlan esetén még az általánosnál is körülményesebb. Én például a biztonsági papírt nemigen engedném ki a felügyeletem alól. Akkor sem, ha nem üres.
A digitáli aláírás csak elektronikusan létezik. A földhivatali eljárás pedig jelenleg még kizárólagosan papíron folyik. De a "távelőttemezés" lehetősége a járvány elmúltával is megmaradt.
Igen, így van.
Meghatalmazás ingatlan adásvételhez nem lehet sima két tanús. Ügyvédi ellenjegyzés kell (ugyanaz a formai követelmény, mintha magát a szerződést írná alá) - de ha külföldi keltezésű a meghatalmazás, akkor a kell konzulátusi hitelesítés is.
De a kérdés csak az volt, hogy lehet-e meghatalmazással. Lehet.
Digitális aláírás most is van, és szerintem az kevés.
Nem találtam meg a posztot, de régebben mikor kérdeztem akkor azt írtátok hogy sima meghatalmazással nem fog menni a földtörvényes adásvétel.
Konzulátusi hitelesítés stb kellett hozzá vagy nem is emlékszem már.
Apropó, digitális aláírással menne a dolog ha azt bevezetik, akkor lehet "távszerződéseket" is aláírni ?
Tehát angliai tulaj esetén mi ennek a pontos menete?
Miért, volt, amikor nem volt erre mód?
Sziasztok!
Földtörvényes telek, Angliában a tulaj, testvére itthon. Ha nem akar hazajönni akkor megoldható az adásvétel valahogy meghatalmazással, van már erre mód?
Amennyire én tudom, a földterület elidegenítése esetén csak annyi a különbség, amit te is írtál : nincs jóváhagyásra szükség.
Minden más szempontból, elővételi jogosultak sorrendjét is ideértve nincs különbség.
Talán egy kivétel van még, a rekreációs célú ingatlanszerzés esetén (5.§, "22a" pont), ha annak feltételeinek megfelel a vevő, akkor a 20.§(1) bek. "e" pontja szerint nincs elővásárlási joga senkinek.
Igen, ez a kérdés, hogy önkormányzati földtulajdon esetén ez máshogy van-e.
Nem értem a kérdést.
Az elővásárlásra jogosultak sorrendje ott van a törvényben Fftv.
És igen, ez azt jelenti, hogy aki előbbre áll, az veheti meg. Ez az értelme.
Az a kérdés, hogy önkormányzati eladó esetén máshogy van-e ez? Vagy mi?
Tisztelt Hozzáértők!
Önkormányzati tulajdonban álló termőföld eladása esetén nem kell jóváhagyás, csak közzététel. A közzététel során hogyan alakul az elővásárlási sorrend? Ha valaki vételi ajánlatot elfogadó nyilatkozatot tesz és ranghelyben előbbre áll, mint az eredeti vevő, akkor az övé lesz a termőföld?
Jogszabály amit senki sem ellenőriz.
Akkor meg minek...
Ez egy lex imperfecta. Nemigen van jogkövetkezménye annak, ha a vevő nem átutalással vagy ügyvédi letétbe fizet. Sőt, annak se, ha nem fizet egyáltalán - mindaddig, amíg a felek egyező akarata érvényesül.
A törvény gyakorlatilag csak azt tudja kikényszeríteni, hogy a szerződés szövegébe az átutalás vagy az ügyvédi letét kerüljön.
Mi az igazi kérdésed?
Tisztelt Hozzáértők!
2024. január 1-től a vételárat csak utalás vagy ügyvédi letét útján lehet kiegyenlíteni. Sokszor előfordul, hogy a felek már amire az ügyvédhez jutnak, készpénzben kiegyenlítették egymás felé a vételárat. Mikor jut szerephez annak ellenőrzése, hogy tényleg utalással történt-e? Mik az eddigi tapasztalatok?
Csak a konkurencia árai szabnak korlátokat...
„Nem tudom, miből tevődik össze ilyenkor egy ügyvédi munkadíj?”
Szabadáras. Amiben megállapodtatok a megbízáskor.
A ráforditott idő munka ellenértéke.
Ha nem megfelelő a szerződés inkább kérjétek vissza mielőtt nagyobb kár lesz belőle.
Egyébként, ebben az esetben mi a teendő a már külföldre kipostázott biztonsági papíros szerződéssel? Vissza kéne az ügyvédnek küldeni?
Nylván. Sztem max konzultációs díj lenne korrekt nem? Az, hogy 2 hét alatt megszerkesztett egy xar szerződést, azért nem illene fizetni..
Nem tudom, miből tevődik össze ilyenkor egy ügyvédi munkadíj?
Ez esetben jogosan fogja kérni az eddig elvégzett munkájáért a díjat.
De ha azt mondod neki, hogy kétszer is elbasztad te szerencsétlen, ezért ha kár ér, még azt is behajtom rajtad, úgyhogy jobb a békesség alapon felejtsük el egymást, az neked olcsóbb lehet...
Nem, mivel nem küldte el nekem e-mailben,.pedig kértem.. Nem helyiek vagyunk, így személyesen nem találkoztunk.
Es teljesen inkompetens,.itt meg tudtommal vannak ügyvédek,.kik tudnak válaszolni.
Egyébként közben eldontittem hogy lecserelem, sztem nyerek vele időt is. Sztem azt mondom neki, jobb a békesség alapon, hogy visszalepunk az adasveteltol...
És amit nem értek. Nem olvasod el (és nem hagyod jóvá? )mielőtt kiküldi külföldre?
De ha van ügyvéded miért nem tőle kérdezed meg?
Mi biráljuk felül az ügyvéded munkáját? Mikor neki fizetsz?
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy szenvedek egy balf@sz ügyvéddel-már bocsánat-,de végülis nem cseréltem le, megbeszéltem vele hogy írja bele amit kell (árfelosztás), és javítsa a művelési ágat (ugye azt is elírta..)
Nos, csak sikerült elqrnia, és hibás szerződést küldött ki külföldre (asszem nem írtam hogy külföldi a tulaj, és konzuli azonosítás lenne).. Az adásvételibe nem írta bele az árfelosztást, holott meg lett beszélve (föld értéke x millió, épület értéke y millió..), a letéti szerződésben pedig nem javította a művelési ágat, az adásvételiben javította, ott jól szerepel.
namost, mivel már így is 1 hónap ráment a b@lfaxkodására, nem feltétlen akarnék új ügyvéddel megint elkezdeni, mert akkor megint 1-2 hetet bukunk az amúgyis hosszadalmas eljárásban.
Tehát a kérdéseim: így be lehetne adni a földhivatalba, egyáltalán, a letéti szerződést is be kell adni, vagy csak az adásvételit?
Az árfelosztásnál láttam több kifüggesztett szerződésnél, hogy utólag írták bele tollal... Kérdésem ez járható út lenne, vagy ezt a beleírást is alá kell iratni a tulajjal, tehát ezért megint kiküldeni külföldre a szerződést?
Köszi a válaszokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |