Közlekedési baleset

Szomorú örökös # 2025.04.18. 19:16

balesetutan

Gondolom szabálysértési eljárás indul. Ezt csak a feltételezett okozó ellen indítják és én leszek a sértett?
Kivizsgálják a baleset körülményeit a helyszínelő rendőr(ök) jelentése alapján.

Számítsak-e meghallgatásra, ha a helyszíni vizsgálat alapján megállapítható ki hibázott?
Hogyne! Nem a helyszíni vizsgálat fog dönteni, hanem a személyes meghallgatások az eljárás során.

Kék-sárga bejelentőt nem írtunk a helyszínen. A rendőri igazolás alapján jeleztük a feltételezett károkozó biztosítója felé.
Sajnos ez semmit nem jelent, mert sokszor előfordult már, hogy a biztosító nem fogadta el a rendőrségi vizsgálat eredményét. Ez általában azt jelenti, hogy akár azt is megállapíthatja, hogy mindkét fél hibás volt valamennyire és osztott felelősség van. Hogy mi értelme van, nem tudom, de itt is olvastunk már ilyen történetet. Viszont tuti, hogy a rendőrségi vizsgálat lezárultáig semmi nem fog náluk történni.

balesetutan # 2025.04.18. 17:58

Karambolóztunk, csak a két sofőr volt jelen. 8 napon belül gyógyuló sérülések. Rendőrség volt a helyszínen. Tőlük kaptam igazolást, hogy a baleset feltételetett okozója a másik fél.

Mire számítsak az eljárás során? Sajnos a húsvét miatt nem dolgoznak és semmi infót nem kaptam. Gondolom szabálysértési eljárás indul. Ezt csak a feltételezett okozó ellen indítják és én leszek a sértett? Számítsak-e meghallgatásra, ha a helyszíni vizsgálat alapján megállapítható ki hibázott?

Kék-sárga bejelentőt nem írtunk a helyszínen. A rendőri igazolás alapján jeleztük a feltételezett károkozó biztosítója felé. A saját biztosítónknak is kell jelezni? Nem saját autót vezettem, de a tulajdonos engedélyével, ilyenkor mi van?