Ha már így jártál, akkor egyszerűbb, ha tűröd, hogy a gépjármű-nyilvántartás a tiednek mutassa az autót. Nem is gondolnád, mennyi embernek van a nevén réges-régen bontóba adott jármű.
Bosszúságot az okozhat, ha bírságoló határozatot vagy fizetési meghagyást kapsz, de azt rendes jogorvoslattal vagy ellentmondással elháríthatod. Vagy hallgatsz drbj tanácsára, és kivonatod a forgalomból, igaz, adott kérni fogják a forgalmi engedélyt meg a rendszámot.
Nem lett átiratva az autó
Természetesen. Feljelentést is tehetsz (mert az nem tilos), és ki is vonathatod a forgalomból az autót, mint tulajdonos. Azért előtte igazolhatóan próbáld meg előkeríteni a vevőt, nehogy utólag neki álljon feljebb, hogy csak egy adminisztratív hiba volt az egész, te meg tönkretetted a vállalkozását ezzel...
De gondolom az is járható ut hogy feljelentést teszek és kivonatom forgalomból a járművet
A cég létezik,székhelyet bérelt,de már nem található ott,facen kirakta egy vidéki nepper a cég nevét hogy a felesége nevére csinálták a céget,beszéltem vele ,de az is lehet hogy az ő megbízásával vásárolnak autókat,wolf vanda kft.holnap a tanút megpróbálom megkeresni,ha nem jutok vele dűlőre,akkor bemegyek a rendőrségre,állítólag a nepper feljelentette a céggel visszaélőket,de lehet csak kamu,opció az is ha minden kötél szakad ,hogy kikérem az aláirási cimpéldányt........
Ha ez egy amúgy működő és létező cég, akkor az biztosan megtalálható.
Cégnyilvántartásban megnézted már?
Ha már nem létezik, vagy valóban fantomizálódott, akkor nem sokat tehetsz. Megszívtad. Esetleg megpróbálkozhatsz egy rendőrségi feljelentéssel, mondjuk mert a nem egyező aláírásból feltehető, hogy eleve csalni akartak, és nem is akarták átíratni. Hátha ők előkerítik az embert - bár szerintem el fogják utasítani a feljelentést bűncselekmény hiányában. Balek voltál, az nem bűncselekmény.
Sajnos nem található a cég,így mit lehet tenni?
boruzsf,
„valamilyen aláirást firkantott” és „nekem is bekellett volna jelentenem”
Hát ez kellemetlen, de ugye magadnak köszönheted. Személyit elkéred, megnézed ő az tényleg, aki vásárol, adatok stimmelnek, aláírás stimmel.
Az adásvétel így nem felel meg a szabályok szerint előírt alakiságnak. Szerencsére orvosolható : felkeresed a céget, és kötsz velük egy új, alakilag is megfelelő adásvételi szerződést, amelyet 15 napon belül be is mutatsz a kormányhivatalban.
Tisztelt jogtudósok!novemberben eladtam az autóm,a vevő cégnévre vette meg bélyegzővel +valamilyen aláirást firkantott,át nem íratta most néztem utána,valamint értesültem hogy nekem is bekellett volna jelentenem a hivatalba,most próbáltam de mivel nem egyezik az aláírása,gondolom aláirási cimpéldánnyal,igy nem fogadták el,kérdésem az lenne mit tudok tenni ez ügyben hogy lekerüljön a nevemről az autó,köszönöm a választ
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02