Tisztelt Válasz adó!
Augusztus végén, szerződést kötöttem a Duna Haus irodával/ Kizárólagos/ hogy eladnám a lakásom. /Tudom, nem kellett volna/
Az első nézelődő már tett is vételi ajánlatot, de nem írtam alá, mert nem tudom milyen következményekkel jár az a szöveg "A vevő a vételi szándékát csak abban az esetben tartja fenn, ha részére legalább a fenti összeg 100%-a folyósításra kerül."
8.5mill kölcsönnel szeretné kifizetni a fennmaradó részt. A végleges adásvételi szerződés megkötésekor, 4mill.Ft-ot, melyből1 250000Ft foglalónak minősül.
Kérdésem, ha nem kapják meg a hitelt, ők büntetlenül tovább lépnek, visszakapják a foglalót is, ha a fent idézett szöveg szerepel a szerződésben?
Mivel a vételi ajánlatban dec 15-i kiköltözési határidő szerepel, nekünk ebből a pénzből kéne tovább lépnünk, de nem merünk, mert nincs biztosíték a bank felől.
Ha nem fogadom el az ajánlatot, akkor én köteles vagyok az irodának , vagy más valakinek fizetnem? Ha biztosítanak a banki kölcsön összegének kifizetéséről, akkor aláírhatom? Illetve Milyen használatba vételi dátumot javasol?
Hétfőn ülnek le tárgyalni a vásárlók az iroda D.H.hitel ügyintézőjével, az ő véleménye mennyire reális a bankéval szemben?
Köszönöm válaszát: Tisztelettel
Tisztelt Válasz adó!
Augusztus végén, szerz?dést kötöttem a Duna Haus irodával/ Kizárólagos/ hogy eladnám a lakásom. /Tudom, nem kellett volna/
A