Hamis bizonyíték?

Kovács_Béla_Sándor # 2024.11.14. 07:27

Természetesen élni fogok az észrevételezéssel a bírósági eljárás során.
Nem kéne.

Az apasáig per tárgy az apaság - ehhez egymás gyalázásának semmi köze. A tartásdíj meg első sorban matek, azt se befolyásolja érdemben, hogy melyik fél mekkora gazember,

drbjozsef # 2024.11.14. 05:04

Pedig sajnos családjogi ügyekben nem árt egy jó ügyvéd...

ebenguba # 2024.11.13. 20:24

Kedves drbjozsef!
Köszönöm szépen a gyors válaszodat, még ha nem is örülök annak amit írtál. :) (Hogy jogilag nem megfogható sehogy sem a történet a kreált e-mailek kapcsán, amit rám akarnak kenni.) Természetesen élni fogok az észrevételezéssel a bírósági eljárás során. "Kicsit" unom, hogy az én becsületemet tapossák folyamatosan (tudom, ne legyen gyenge szívű aki perbe kezd), engem vádolnak meg mindennel, holott a gyermek édesapjáról kerül elő egyre több negatív információ.
A nyavalygásom ellenére boldog ember vagyok, van egy csodálatos fiam, akiről egyedül is tudok gondoskodni, és szégyenkezés nélkül tudok a szemébe nézni.
Viszont kívánok neked is minden jót! :)

drbjozsef # 2024.11.13. 19:41

ebenguba,

Ez mind kellemetlen, és szomorú, főleg neked, de a "mit tehetek" kérdés egy pöppet általános.

Az én javaslatom, hogy boldogan élj, míg meg nem halsz, addig is fogyassz sok rostosat és sokat legyél jó levegőn.

Nem nagyon tudjuk ennyiből, hogy mit szeretnél, így nem sokat lehet hozzátenni. Ha a topikod címét nézem, ezekkel az emailokkal nem nagyon tudsz mit kezdeni azon kívül, hogy jegyzőkönyvbe kerüljön, hogy nincs hozzá közöd, nem te írtad.
Ha az a kérdés, akkor az, hogy ezt ők neked tulajdonították, önmagában nem meríti ki a hamis vád Btk. fogalmát.

ebenguba # 2024.11.13. 17:47

Kedves Fórumozók!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni tőletek. Pert indítottam a gyermekem édesapja ellen apaság megállapítása és gyermektartás tekintetében, mely során a mai napi tárgyaláson becsatoltak 2 db minősíthetetlen stílusú e-mailt, amiben állítólag én „zaklatom” az alperes apát és annak a letagadott élettársát az élettárs „18 pluszos” múltjával és a jelenlegi perrel kapcsolatos dolgokkal. Nem tudom, hogy a jegyzőkönyvben ez hogy fog megjelenni, mert amikor szóvá tettem, akkor már visszakoztak, hogy ők nem állítják hogy az e-maileket én írtam. Az említett e-mailek viszont becsatolásra kerültek, tehát azt letagadni nem tudják. Az e-mail küldője fantázianév. A tartalma egy részéről nekem is tudomásom van. Az e-mailek primitívek és trágár nyelvezetűek.
Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetek? Az e-maileket nem én írtam. Az e-mailek időpontjában bizonyíthatóan más tevékenységet végeztem, amit papírral és tanúkkal is igazolni tudok, nem volt módom irkálni. Én a joghoz nem értek, de nem hiszem, hogy egy valótlan tartalmú bizonyíték becsatolása jogkövetkezmény nélkül megúszható. Hol és mit kellene tennem? Az élettárs „18 pluszos” múltjáról több mint 1 éve tudomásom van. Részemről a gyermekfelügyeleti perig nem bír jelentőséggel. (Akkor is csak azért mert az apa és az ügyvédje már megfenyegetett, hogy harcba szállnak, holott a gyermekkel a biztosított lehetősége ellenére sem tartja a kapcsolatot az apa, sőt emberszámba sem veszi a gyermeket.)
Az e-mail előtti napon lebuktattam az apát, hogy hazudik arról is a bíróságnak hogy hol él, amit beadványban még aznap jeleztem a bíróságnak (bérleti szerződés, gépkocsi behajtási engedély a mélygarázsba, fotók, videók az apáról a lakáshoz tartozó parkolóban a kocsijával), így várható volt hogy támadni fog ismét, hogy elvonja magáról a figyelmet, de erre nem számítottam. Ha tippelnem kellene mivel lebukott hogy hol él valóban és nem tudja tovább használni álcának az élettársát meg akar tőle szabadulni, és ezt az én nyakamba akarja varrni.
Az egész per során a méltatlan és támadó magatartás jellemző az alperes apára és az ügyvédjére amikor 1-1 hazugságra vittem a bizonyítékot, de ezt már erősnek érzem.
A gyermek apja 8 hónapos terhesen elhagyott, a gyermekünket is meg akarta tagadni, a bíróságig apasági vizsgálatra se lehetett rábírni titokban megpróbált elköltözni amivel szintén lebukott, a mostani élettársa nevén vett ki közvetlenül utána egy újépítésű ahol együtt élnek, a letagadott közös bérleményben az alperes apa előző lakásából származó bútorai bizonyíthatóan megtalálhatóak (éljen a magamutogató élettárs) míg a per során azt állítja hogy 54 ezer forintból él (ezt a NAV is igazolta) egy testvéreivel megörökölt panelben, de pl. a gyerektartási perben neki ebből a jövedelemből telik ügyvédre (nekünk nem, ezért is fordultam hozzátok), kocsi fenttartására, konditeremre, márkás ruházatra, nyaralásra, más neve alatt működteti a cégét mert időközben az is kiderült, hogy adócsalás miatt vádlott is. (Mea culpa, én is utólag tudtam meg ezt, semmi nem utalt rá. Benéztem tudom, ne szedjetek szét, nem tudok mit csinálni. Ja és a büntetőügyben is van az 54 ezréből forrása ügyvédre.)
Elnézést hogy ennyire bő lére eresztve írtam le a történetemet, és előre is köszönöm szépen a segítséget!