Digitális tartalom vásárlás - elállási jog

gerbera317 # 2025.01.09. 08:55

eleztem, hogy (...). ez a tartalom nekem nem megfelelő. Nem töltöttem le semmit
Én továbbra is zavart érzek. Honnan tudod, hogy nem megfelelő a tartalom, ha le sem töltötted?
Nem töltöttem le semmit, de azt hiszem ez ellenőrizhető lenne.
Ez nem a jogosult dolga. Neked kell bizonyítanod, hogy nem töltötted le.

Alapos # 2025.01.09. 06:47

Badarság!

drbjozsef # 2024.12.18. 05:56

gera,

Ha EU-ban laksz, akkor Európai Fizetési Meghagyásos eljárást tud indítani.
Azt a címet adtad meg a szerződésben?

gera # 2024.12.17. 15:33

Köszönöm a választ!
Pert nem szeretnék. Fizetési meghagyást hová küldenek ha nincs magyar lakcímem?

drbjozsef # 2024.12.17. 12:09

Pár nap múlva jeleztem, hogy elállnék a vásárlástól, mert ez a tartalom nekem nem megfelelő.

Ha a cég nem felelt meg az általad is citált "m" pontnak, és te a rendeletnek megfelelő formában jelezted az elállási szándékodat, akkor a fizetési meghagyásra ellentmondással kell élned, per lesz, és ott bizonyíthatja a cég, hogy miért jár neki ez a pénz mégis.

gera # 2024.12.17. 11:55

Kedves József,
Köszönöm a válaszokat. Valóban zavarosan írtam, szóval ha megengedi kifejtem: 1 évig hozzáférést kaphatt volna egy DRUVE-on megosztott nyelvleckéért, havi részletekben fizetéssel. Az 1.rész fizettem mikor jelentkeztem. Pár nap múlva jeleztem, hogy elállnék a vásárlástól, mert ez a tartalom nekem nem megfelelő. A DRIVE hozzáférésemet azóta megszüntették, és most a 2.részlet elmaradása utám közjegyzői fizetési meghagyással “fenyegetnek”. Ki tudok ebből szállni?
Nem töltöttem le semmit, de azt hiszem ez ellenőrizhető lenne.
Mit tudok tenni még? Mivel tudok érvelni?

drbjozsef # 2024.12.17. 11:09

Ez mondjuk nem a szerződés.

De amúgy kicsi zavart érzek. Azt írtad, "havi részlet", és azt, hogy a "következő részletet" nem fizetted meg. Akkor hogy jön ide a 14 nap?

Ha az a kérdés, akkor nem tudsz elállni a szerződéstől, ha az általad citált "m" pontnak a vállalkozás is megfelelt.

gera # 2024.12.17. 07:04

Erre hivatkozva:
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól1
alapjan a 14. bekezdes 29. paragrafusanak m pontja szerint a digitalis termekek eseten nem tudsz elni a 14 napos elallas jogaval.

drbjozsef # 2024.12.17. 05:43

Ismerjük mi azt a szerződést?

gera # 2024.12.16. 21:52

Sziasztok!
Vásároltam havi részletfizetéssel egy tartalmat, amit a DRIVE-on osztottak meg velem. Nem tetszik, számomra nem hasznos, így jeleztem az elállási jogomat. Az eladó közölte, hogy nem állhatok el mert le is tölthettem azóta az anyagot. A következő részletet nem fizettem be, így felszólított, hogy elindítja a közjegyzői fizetési meghagyást. Ez jogszerű eljárás?