„eleztem, hogy (...). ez a tartalom nekem nem megfelelő. Nem töltöttem le semmit”
Én továbbra is zavart érzek. Honnan tudod, hogy nem megfelelő a tartalom, ha le sem töltötted?
„Nem töltöttem le semmit, de azt hiszem ez ellenőrizhető lenne.”
Ez nem a jogosult dolga. Neked kell bizonyítanod, hogy nem töltötted le.
Digitális tartalom vásárlás - elállási jog
Badarság!
gera,
Ha EU-ban laksz, akkor Európai Fizetési Meghagyásos eljárást tud indítani.
Azt a címet adtad meg a szerződésben?
Köszönöm a választ!
Pert nem szeretnék. Fizetési meghagyást hová küldenek ha nincs magyar lakcímem?
„Pár nap múlva jeleztem, hogy elállnék a vásárlástól, mert ez a tartalom nekem nem megfelelő. ”
Ha a cég nem felelt meg az általad is citált "m" pontnak, és te a rendeletnek megfelelő formában jelezted az elállási szándékodat, akkor a fizetési meghagyásra ellentmondással kell élned, per lesz, és ott bizonyíthatja a cég, hogy miért jár neki ez a pénz mégis.
Kedves József,
Köszönöm a válaszokat. Valóban zavarosan írtam, szóval ha megengedi kifejtem: 1 évig hozzáférést kaphatt volna egy DRUVE-on megosztott nyelvleckéért, havi részletekben fizetéssel. Az 1.rész fizettem mikor jelentkeztem. Pár nap múlva jeleztem, hogy elállnék a vásárlástól, mert ez a tartalom nekem nem megfelelő. A DRIVE hozzáférésemet azóta megszüntették, és most a 2.részlet elmaradása utám közjegyzői fizetési meghagyással “fenyegetnek”. Ki tudok ebből szállni?
Nem töltöttem le semmit, de azt hiszem ez ellenőrizhető lenne.
Mit tudok tenni még? Mivel tudok érvelni?
Ez mondjuk nem a szerződés.
De amúgy kicsi zavart érzek. Azt írtad, "havi részlet", és azt, hogy a "következő részletet" nem fizetted meg. Akkor hogy jön ide a 14 nap?
Ha az a kérdés, akkor nem tudsz elállni a szerződéstől, ha az általad citált "m" pontnak a vállalkozás is megfelelt.
Erre hivatkozva:
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól1
alapjan a 14. bekezdes 29. paragrafusanak m pontja szerint a digitalis termekek eseten nem tudsz elni a 14 napos elallas jogaval.
Ismerjük mi azt a szerződést?
Sziasztok!
Vásároltam havi részletfizetéssel egy tartalmat, amit a DRIVE-on osztottak meg velem. Nem tetszik, számomra nem hasznos, így jeleztem az elállási jogomat. Az eladó közölte, hogy nem állhatok el mert le is tölthettem azóta az anyagot. A következő részletet nem fizettem be, így felszólított, hogy elindítja a közjegyzői fizetési meghagyást. Ez jogszerű eljárás?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02