Arról szól a meghatalmazás,hogy a területünkön kivághatja a fákat. Ő ezzel megy az erdészhez, aki lemásolja és elküldi a földhivatalba. A vevő a meghatalmazással igazolja magát, ha útközben megallítanak.
Így rendben vagyunk?
Tűzifa vásárlása
Kedves drbjozsef!
Köszönöm a kérdéseket.
Valami motoszkált általuk a fejemben.
Hogy kivághatók-e csak úgy?
A vevő azt mondta, mivel szőlő - tanya a besorolása, csak bejelentési kötelezettség van.
Megkérdezem tőle, hogy akkor ezt ő intézi?
Csütörtökön találkoznak a fiammal, egy meghatalmazást szeretne kérni tőlet. Azt nem kérdezte meg a fiam, hogy pontosan mire szólna?
Szóval nem is olyan egyszerű ez az egész!
Tudsz segíteni, hogy mire figyeljünk, és mi a szabály, hogy minden rendben legyen?
A neten kerestem a témára több megfogalmazással, de még nem sikerült megtalálni, mit, hogyan kell szabályosan csinálni.
Kedves Zöldövezeti11!
Tudom,hogy nem a gólya hozza a fákat.
nanemaaa kérdezte, hogy telepítettek vagy magoncok? Arra válaszoltam, hogy nem tudom.
Ha nem adom meg a bankszámla számomat, hogyan utal rá a vevő?
Köszönöm szépen a segítségedet.
„ úgy gondolom, hogy abból sem lehet károm, ha a bankszámlámat megadom, ahová utalhatja a pénzt.”
Hogy segítő kész legyél, meg kell adni a belépési jelszót is.
Aztán a szorgos kezek mindent kitakarítanak.
A Mátra déli lejtőin ahol már kis....vagy nagy túlzással olyan toszkán hangulat fogja el az embert, nos oda a zártkertek fénykorában tehát a későötvenes és a kora hatvanas években abban a 'fényes 'időkben ott is elkezdték a zártkerti vityillókat építeni / Balatonra, Velencére nem tellett mindenkinek /
Nos meséli egy ösmerős hogy ők is szert tettek egy kis telekre és hogy elinduljanak a civilizációrögös ösvényén egy kis vityillót, építtek.
Pechjükre alumínium burkolattal látták el. Az egyik hétvégén még állt a házikó, rá egy hétre már csak a hűlt helye.
Tán Gyöngyöspata külső. A jó borok vonzották oda. Na meg valami ínvanzív fajról hablatyoltak.
„A videón láttam, hogy fiatal, vékony fák. Nem tudom, hogyan keletkeztek.”
Vajon hogyan keletkeznének? Kultur területen az ott gazdálkodó ülteti, az elhanyagolt területeken pedig az invenzív fafajok maguktól nőnek.
Pl. a különféle akác fajok vagy ecetfák.
Csak a telek elején vannak fák. Ott valamikor egy kis épület állt. Mellette egy tároló fából. Mindent elhordtak az évek során.
Hátul rét van. Ott volt a szőlő.
Én nem tudok kijárni oda.
Külterület. Szőlő és tanya a besorolása.
Nincs karbantartva.
A videón láttam, hogy fiatal, vékony fák. Nem tudom, hogyan keletkeztek. Nincs művelve senki által.
30 éve nem jártatok ott, mégis be van telepítve friss fákkal? :O Vagy egyszerű magoncok? Hogy van az a telek rendben tartva? Szerintem a szomszéd már eleve műveli egy ideje.
Kati67,
Külterület? Belterület? Művelés alól kivont? Besorolása? (szántó, erdő, stb...)
Tisztelt SzakértőK!
Lehet, hogy nagyon naív a kérdésem, de ma már sok minden megtörténhet, amit el sem tudok képzelni.
Van egy telkünk vidéken. 30 éve nem jártunk ott. Szőlő volt, valószínűleg kipusztult.
A múlt héten megkeresett egy úr, hogy a telkükről el kell hordaniuk a tűzifát, mert lopják. A telkük szomszédos a miénkkel. Ő szívesen megvenné a mi telkünkön lévőt is. Éppen ott volt, messengeren megmutatta a helyzetet. Gyökeres fiatal fákról van szó. 80 ezer ft-ot ajánlott. Szerinte 3-4 m3 fa lehet.
A fiam azt mondja, gyanús neki a dolog. Tavaly miért nem jelentkezett? Elképzelhető, hogy valami hátsó szándékkal keresett meg az úr?
Én nem látok benne semmi veszélyt számunkra.
Szerintem egy becsületes ember. Ô is elvihette volna szó nélkül.
És úgy gondolom, hogy abból sem lehet károm, ha a bankszámlámat megadom, ahová utalhatja a pénzt. Semmi más adatot.
Jól gondolom, hogy elfogadhatjuk az üzletet?
Vagy lehet benne valami csízió?
Köszönöm szépen, ha válaszolnak.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02