Csalás, vagy nem csalás?

gerbera317 # 2024.12.25. 15:53

Annaerika
Én 3600 Ft-s áron rendeltem. Köteles lenne az üzlet a megrendelés pillanatában áron adni?
Ha úgy egyeztetek meg, akkor igen. De ha csak annyiban egyeztetek meg, hogy majd jössz a cuccért (aztán vagy jössz, vagy nem jössz), akkor aligha.

Szomorú örökös # 2024.12.25. 10:19

Főleg lecsalózni egy kereskedőt, aki meg akar élni és normális árréssel próbál dolgozni,
de közben a beszerzési árnak megfelelően alakítja az árait...eléggé meredek dolog.

Szomorú örökös # 2024.12.25. 10:18

KBS

Nem éppen jogi érvelés.
Írtam is, hogy ez elsősorban adóügyi kérdés, nem jogi.

drbjozsef # 2024.12.25. 09:46

Annaerika,

Elsősorban ezt a rendeléskor kell egyértelműen tisztázni.
Másodsorban, szerintem ez legfeljebb úgy szokás, hogy ha rendelsz valamit, de emelkedhet az ára, akkor azzal kerülheted ezt ki, ha a rendeléskori árat már novemberben kifizeted az eladónak, persze ehhez is közös megegyezés kell.
De az, hogy rendelsz, nem fizeted ki, csak átvételkor, az azzal jár, hogy drágább lehet az áru.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.12.25. 09:45

Nem éppen jogi érvelés.

Szomorú örökös # 2024.12.25. 09:15

Annaerika

November végén december elején körbe járom a baromfi piacot, már évek óta igy teszek. Ahol szép és kedvező áron van ott rendelem karácsonyra a 20 db kacsa combot ( 6 kg )Akkori ár az üzletben 3600 Ft kilója. December közepén szoktam a rendelésemért menni, de már akkor 4300 Ft kilója.
Te megrendelted a kacsacombot, de csakis egy adott mennyiséget rendeltél, nem lett rögzítve a rendelés ára, mivel nem vitted el, mi több, még csak azonnali házhoz szállítást sem kértél. December közepére valószínűleg felment a beszerzési ára. Ugye te se gondolod komolyan, hogy azt a 4200 Ft-os változást majd a kereskedő benyel? Miért nem vitted el azonnal és raktad el a fagyasztóba? Pontosan akkor lett volna érvényes a megrendelés idején kitett ár.

Én 3600 Ft-s áron rendeltem. Köteles lenne az üzlet a megrendelés pillanatában áron adni?.....Helyesen jár el?
Neki van egy pénztárgépe és az adott gyűjtőben ha már az új áron van berögzítve - főleg ráadásul ha vonalkódos raktárkészlet-nyilvántartó programmal történik az eladás - akkor hogy gondolod, hogy majd neked a rendelés idejében kiírt áron oda tudja adni? Ez már nem jogi, hanem adóügyi kérdés többnyire.

Annaerika # 2024.12.25. 08:14

Üdvözlöm !!

Bosszankodásom leírom pár sorban.
November végén december elején körbe járom a baromfi piacot, már évek óta igy teszek. Ahol szép és kedvező áron van ott rendelem karácsonyra a 20 db kacsa combot ( 6 kg )Akkori ár az üzletben 3600 Ft kilója. December közepén szoktam a rendelésemért menni, de már akkor 4300 Ft kilója.. Miért történik ilyen zsiványság ?. Én 3600 Ft-s áron rendeltem. Köteles lenne az üzlet a megrendelés pillanatában áron adni ? Vagy emeli az árat a csillagos égig.?? Helyesen jár el ? Csak úgy érdekelne a vélemény !!
Köszönöm a választ.

drbjozsef # 2020.04.03. 16:05

papus13,

No, ezt még egyszer, de most érthetően. Kinek hova ki mit utal miért?

Az asszonynevét megtarthatja válás után is, nem kényszerítheted rá, hogy megváltoztassa (egy kivétellel : ha jogerősen szabadságvesztésre ítélik bűncselekmény miatt).

papus13 # 2020.04.03. 12:52

Sziasztok szeretném megkérdezni ,a volt ex felvesz pénzt a gyerekekre amire nem jogosult ,és nem az ő számlájára fizetem a gyerektartást direkt azért ki ne derüljön ,mert arra hivatkozik nem kap gyerektartást tőlem mit tudok tenni ilyenkor ?? Ès ha igen bebizonyosodik akkor kèrhetem hogy a nevemet vegye le ?? Köszönöm szépen a segítséget ...

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.07. 06:28

Én azért megkérdezném, mit kellene egyáltalán bizonyítani. Az, hogy ki kivel, mikor, hányszor, hol nem szorul bizonyításra.

derill # 2011.07.06. 21:51

Nem bűncselekmény, tanúként nyilatkozhat az ismerősöd és a levelezést is csatolhatja. Szabad bizonyítás van, tehát figyelembe veheti.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

csakegyjani # 2011.05.30. 18:48

Tisztelt tanácsadók.
Egy ismerősöm az én kérésemre másnak adta ki magát az interneten, és így létesített interaktív kapcsolatot az élettársammal. A társalgásuk közben sok olyan tény került napvilágra, amit máshogy nem tudok bebizonyítani, csak ha ezt az levélváltást felhasználom.
Bűncselekménynek számít e, ha ezt én felhasználom a bíróságon egy polgári perben?
Figyelembe veheti e a bíróság az ilyen úton szerzett információkat?

Előre is köszönöm a válaszokat.