Zajos bolt a lakóházak között


Szomorú örökös # 2024.10.23. 04:34

tr07

egy éve költöztünk a jelenlegi házunkba, amitől kb egy karnyújtásnyira van egy kis bolt. Még mielőtt megvettük a házat
Nézd az előnyét! Nem kell messzire menni friss kenyérért. Bár szerintem nem erre gondoltál, mikor ide írtál.

direkt körbekérdeztünk mi a helyzet ezzel az üzlettel, nem-e zajos stb, viszont kiderült h akkor már 7-8 hónapja zárva volt és a szomszédság elmondása alapján cső veszteséges volt és szerintük végleg bezárt.
Most viszont újra nyitva van...ez a pech.

Tényleg rendben van lakóházak között ilyen alpári módon üzemeltetni egy boltot?
Nem tilos, bármennyire is furcsa. A kisboltok többnyire lakóházak között vannak. :-)

Szomszédokat még nem kérdeztük meg, h őket nem zavarja-e, mert mindkét oldali szomszédunk alig van itthon,
állandóan dolgoznak, este 8-9-kor jönnek haza, addigra a bolt már zárva

Mondhatni egyedül vagy a problémával, nem lesz könnyű harc!

Hálistennek szombaton is nyitva van délutánig, hogy akkor se legyen az embernek nyugta.
Akkor legalább nézd a jó oldalát, vasárnap tudsz pihenni.

Átmentünk záráskor és normálisan szóltunk a bolt tulajának, hogy lehetne-e ezen változtatni, mert ez nem egy kocsma, hogy állandóan kint az utcán a házaktól néhány méterre ordibáljanak az emberek, de azt mondta most ő mit csináljon, ezek a törzsvendégei, nem fegyelmezheti őket meg nem küldheti el őket, mert akkor nem jönnek többet ide
A bolt a vevőkből él, nem az ő dolguk a fegyelmezés, főleg hogy nem a boltban zajonganak, hanem attól arrébb.

Megjegyzendő, hogy a tulaj nem napon barnult egyén, így a pereputty többsége sem az, akik idejárnak pletykálni.
Azért ha ilyen rasszista módon adod elő, ne számíts sok jóra, főleg a zajongóktól.

Jegyzőnek van értelme írni szerintetek? Birtokvédelmi eljárás?
Próbálkozz vele, hátha! Tutit úgyse fog tudni itt senki mondani, maximum együttérzően pislogunk.

tr_07 # 2024.10.22. 14:11

Sziasztok!

A problémánk a következő: egy éve költöztünk a jelenlegi házunkba, amitől kb egy karnyújtásnyira van egy kis bolt. Még mielőtt megvettük a házat, direkt körbekérdeztünk mi a helyzet ezzel az üzlettel, nem-e zajos stb, viszont kiderült h akkor már 7-8 hónapja zárva volt és a szomszédság elmondása alapján cső veszteséges volt és szerintük végleg bezárt.

Ez ennyiben is maradt, de mit ad isten, miután beköltöztünk rá 2 hónapra mégiscsak megnyitott és hát valami elképesztő, ami folyik itt.

Egy pici, kb 20 nm-es vegyesbolt, alig van benne pár dolog, de állandóan tömve a parkoló, mert mindenki idejár pletykálni, amivel nem is lenne baj, ha az esetek 99%-ában ez a pletykálás nem a parkolóban történne, amire a szobáink néznek és ami miatt zeng bent az egész ház. Ordibálva „beszélgetnek”, összegyűlnek 5-6-7-en és itt óbegatnak 20-30 perceket (de volt már példa arra is h 2 órán keresztül) és ezt naponta minimum 4-5x eljátsszák. De rendszeresen van arra is példa, hogy itt álnnak neki a parkolóban kocsit szerelni, csapkodják a motorháztetőt, kiabálnak a kocsi egyik végéből a másik végébe egymásnak stb. A másik kedvenc, mikor az egyik kintről ordibál be a másiknak bentre és viissza, ilyenkor is visszhangzik a környék. Azt meg sem említve, hogy sokszor össze-vissza járdára, zöld övezetre és főleg a házunk elé parkolgatnak fel, ha már nem férnek el vagy ha nekik ott kényelmesebb. Oké, a ház előtti rész nem magántulajdon, hanem közterület, de mi gondozzuk, mi nyírjuk a füvet, mi füvesítettük és rohadt idegesítő, hogy folyton keréknyomok vannak végig, mert privát parkolónak tekintik sokan. Az is sokszor előfordul, hogy zárás után sokaknak kézenfekvő h ide állnak meg \"bandázni\", zenét üvöltetni a kocsiból és társai.

Most jutottunk oda, hogy elegünk volt, rettentően zavaró, hogy azontúl h ablakot nyitni esélyed nincs, mert akkor nem lehet bent megmaradni, állandóan ezt kell hallgatni. Én sokat dolgozom itthonról, volt már h meeting közben megkérdezték, hogy valami buli van nálunk vagy mi ez a nagy kiabálás. Rengeteg energiánk, pénzünk, munkánk van ebben a házban és végtelenül elkeserítő, hogy egy nyamvadt bolt miatt oda az ember nyugalma.

Átmentünk záráskor és normálisan szóltunk a bolt tulajának, hogy lehetne-e ezen változtatni, mert ez nem egy kocsma, hogy állandóan kint az utcán a házaktól néhány méterre ordibáljanak az emberek, de azt mondta most ő mit csináljon, ezek a törzsvendégei, nem fegyelmezheti őket meg nem küldheti el őket, mert akkor nem jönnek többet ide... Megjegyzendő, hogy a tulaj nem napon barnult egyén, így a pereputty többsége sem az, akik idejárnak pletykálni.

A kérdés adja magát a kérdés, hogy innentől akkor mégis mit csináljunk? Tényleg rendben van lakóházak között ilyen alpári módon üzemeltetni egy boltot? Szomszédokat még nem kérdeztük meg, h őket nem zavarja-e, mert mindkét oldali szomszédunk alig van itthon, állandóan dolgoznak, este 8-9-kor jönnek haza, addigra a bolt már zárva, ők ebből nem igazán érzékelnek semmit, meg hát mi vagyunk telibe szemben velük. Hálistennek szombaton is nyitva van délutánig, hogy akkor se legyen az embernek nyugta.

Bármi tanács? Jegyzőnek van értelme írni szerintetek? Birtokvédelmi eljárás? Vagy milyen hivatalos megoldás van ilyen esetre?
Egyáltalán milyen szabályok vonatkoznak egy boltra? Nálunk ez már bőven kimeríti a csendháborítást, hogy a folyamatos üvöltözést kell hallgatni, mert normál hangerőn egyik se tud kommunikálni.,