GPS hibás


Amalia # 2024.10.23. 11:47

Igaz, az adatbázis a hibás. És nagyon jó gondolat, kérni fogom, hogy ott változtassák meg. Annál is inkább, mert az itteni utcában sokan laknak, ráadásul ennek az utcának legalább hetven éve ez a neve.

A csatolt faluban sokkal később lett egy ugyanilyen utca, azzal a bizonyos házzal szemben csak egy telephely és üres telkek, mellette is üres telkek.

entropia # 2024.10.23. 09:08

Nem a GPS hibás, hanem a navigátor program (adatbázisa). Ha, mint írod, az alternatív címen mindössze egy ingatlan található, lehet, hogy az önkormányzat hajlana arra, hogy ad egy másik utcanevet. Legfeljebb néhány személy okmányát kell megcserélni.

drbjozsef # 2024.10.23. 06:36

A GPS nem egy "hivatalos" program. Még egyéb hibák is lehetnek benne. Nincs olyan törvényi kötelezettség, hogy annak hibátlannak kell lennie. A google maps vagy a waze az nem egy "közokirat" minőségű valami. Csak egy program.

Amalia # 2024.10.23. 04:05

Viszont a falu, amit hozzánk csatoltak, iskolája, postája a GPS-ben csak a falu nevén szerepel. Akkor ez közintézménynél lehetséges, magánszemélyeknél pedig nem?

Egyébként maga a kormányhivatal is úgy tájékoztatott, hogy a falu-részét a városnév, kötőjel falunév kell használnia. Ezt írásban közölték velem. Akkor miért nem javítják ki erre a GPS-t is?

efi99 # 2024.10.22. 18:23

Ez egymillió helyen fennáll, ahol közös az önkormányzat. Egyben van 2-3-4, akár falu is, Kossuth utca meg mindenhol van. Szóban navigálni meg nem kell senkit, nála is többet kell kidobjon ilyenkor, válassza a másikat aztán már húzza is onnan neki az új csíkot.
Egyébként lehetne ezt kezelni, csak a sok navigációnál alaptérképül szolgáló OpenStreetMap szerkesztésekor leszavazott a sok okostojás, amikor a konkrét település nevét akartam inkább felvinni a "központ" helyett, hogy nem úgy van az, az kell mindegyikhez, ahol a polgi ül, akkor is ha az 10 km-re van, 9 km pusztával a 2 település között. Tehát kifejezetten önálló névtáblás településekről van szó, még csak nem is ilyen egybeolvadtakról.

osztap # 2024.10.22. 17:25

Amalia,

Érdekes cikk: https://www.teol.hu/…gyesules-ota

Mit lehet csinálni? Megválasztani olyan önkormányzati képviselőket, akik át akarják nevezni az utcákat. Azon kívül pedig a közterületek elnevezéséről szóló helyi rendelet alapján kezdeményezni az utcád nevének megváltoztatását. Hasznosabb, ha nemcsak Te kéred, hanem mondjuk az utcában lakók többsége aláírja a kérelmet, beleértve, hogy mi legyen az új név.

drbjozsef # 2024.10.22. 16:09

Amalia,

Semmit.
Ha az irányítószám nem azonos, akkor nincsen elvileg probléma. Az, hogy a hülyéknek, included Magyar Posta van, azzal nem tudsz mit kezdeni.

Amalia # 2024.10.22. 12:03

Gyakran rendelek webáruházakból, és sajnos gyakran jönnek ide szakik valamit javítani. Addig nem is volt gond, amíg a városunkhoz hozzá nem csatoltak egy falut.
Azóta a falu nem annak nevezi magát, ami volt, hanem felvette a városunk nevét, és nem csatolja hozzá a régi nevet.
A két településen vagy egy azonos nevű utca. És sajnos a miénkkel azonos. A falusi utcában egyetlen ház van, ugyanaz a házszám, mint a miénk.
A futárok beírják a címemet, és mindig a falusi címet írja ki nekik, mindig oda mennek először, és nekem kell navigálnom őket a továbbiakban.
Sőt, a leveleink is oda mennek, az övék pedig néha ide.
Az irányítószám nem azonos, de azzal senki nem törődik.

A GPS-ben ki akartam javítani a falu elnevezését falu neve és zárójelben a város vagy város, kötőjel falu, de nem engedi a GPS, mert magánszemély vagyok.

A kormányhivatal pedig nem hajlandó a problémával foglalkozni. Holott ő kijavíthatná, annál is inkább, mert a közintézmények a falu nevén találhatók a GPS-ben, nincs is ott a város neve.

Mit tehetek? Rengeteg időm és bosszúságom van ezzel.