ui:feltehetően azért csalta vissza, hogy a lány ne tanúskodjon ellene a bíróságon...........
Segítség
Üdv, történt egy eset, 24 éves férfi csalta, szerelmet ígért egy akkor még 13 éves húgómnak, addig fajult a dolog hogy egyik este édesanyám ment hozzá és számon kérte mert eltünk egy nagy értékű arany ékszer, elötte is ment meg hívogatta menjen haza nagy nehezen mikor már a gyámhivatallal fenyegette haza ment, de reggel le is lépett. Volt egy eset édeanyám felhívott hogy a férfi neki támadt fellökte és bele rúgott, én bementem és kihívtam a rendőrséget. Elmondtam hogy feltehetően fegyver van nála, mert volt már rá példa fenyegetözött bármire képes, öntörvényű, pl. boltba bemegy oda ahová vevő nem mehet és magának méri ki az élelmiszert. Feljelentést megtörtént, könnyá testi sértés, és a lakásán találtak éles lőszert de mást nem, amit a mostóha anyjára akar rá kenni. Azóta csend de újra maga köré tekerte a lány aki most 15 éves lett, szemptember óta mióta magához költöztette, nem jár iskolába, sok a hiánzás, jegyei nincsennek, most küldött felszólító leveelt az osztályfönök és megegyeztünk vele mert akarta értesíteni a gyámhivatalt hogy fog járni, ezután én kiderítettem hová jár lassan 5 naónapja iskola helyett, hát a volt bántalmazó férfihez, aki pár napja már annyira maga bíztós hogy belém met kötni egy boltba. Kérdésem, az lenne mit tehetek hová fordulhatok? A rendőrség mint ha elnéző lenne vele, valamiért, pedig akkor este mikor bántalmazta édesanyámat még pénzt is felaánlott a rendőröknek, ezt anyunak egy magas beosztású rendőr mesélte el pár nap múlva mikor bement megtenni a feljelentést. De jelenleg engemet vádolnak 2. rendbeli hamís vád miatt, mert akkor este mondta róla pár dolgot, pl fengyvere van, meg bármire képes, még akát robbantásra is, mert annyira szerette volna a húgomat, aki egyébként azt hazudta a férfinak, ő milliómos az elhúnyt apja utám miliókat örökölt, több ingatlannal is rendelkezik, stb.. amit természetsen nem igaz, a férfi is ezt mondja ő válalkozó és milliómos, holott az ellopott ékszerből életek azelőtt, meg a lányy másokkal töltette fel a telefonját hogy tudjon vele beszélni, mert amit a szülő töltött adott hónapba kevés volt. Kérem, írják meg mit tehetek, hová firdulhatok? Édesanyám, nem hiszi el ezeket, idős már 60 éves múlt 2. házasságából született a gyerek, meg nem is szeret a rndőrségre járni, de ez nem mehet így tovább. Köszönöm hogy meghallgattak.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket
„a házasság előtti tartozásom őt nem terheli?”
Őt nem. Csakhogy amit az életközösség ideje alatt szerez, annak a fele a tied. És téged terhel.
Szia! Nagyon fontos kérdést vetettél fel. A házasság előtti tartozások általában nem terhelik a házastársat, mivel ezek a tartozások a különvagyon részét képezik. Ez azt jelenti, hogy a házasságkötés előtt keletkezett adósságokért a házastársad nem felelős, és a végrehajtó nem foglalhatja le az ő ingatlanát vagy vonhatja le a fizetéséből ezek miatt.
Azonban érdemes lehet házassági vagyonjogi szerződést kötni, amelyben részletesen szabályozhatjátok a vagyoni viszonyokat és a tartozások kezelését. Ez további biztonságot nyújthat mindkettőtök számára.
Ha további kérdéseid vannak, vagy részletesebb tanácsra van szükséged, érdemes egy ügyvéddel konzultálni, aki pontosan tájékoztatni tud a jogi lehetőségekről és a legjobb megoldásokról.
Melinda35,
Igen.
Házassági vagyonjogi szerződéssel.
Keressetek egy ügyvédet, vagy menjetek el egy közjegyzőhöz. (Csak így érvényes, és még bejegyeztetni is érdemes).
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy párom aki rendelkezik ingatlannal fizetéssel és szeretnénk összeházasodni de viszont nekem elég sok tartozásom van és félek attól ha megtörténik a házasság akár lefoglalhatja a végrehajto az ingatlanát vagy a fizetésből levonja. Szerintetek van erre valami megoldás vagy az még a házasság előtti tartozásom őt nem terheli? Köszönöm aki válaszol
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02