Átkozott kerítés


drbjozsef # 2024.10.22. 16:07

Amalia,

Joga van megtiltani, hogy azt csináljak a saját területemen, a kerítésemen belül, amit akarok, természetesen a jogszabályok betartásával?

Nincs. A saját telkeden azt csinálsz, amit akarsz. Kárt ne okozz az ő tulajdonában, vigyázz az oszlopára, ahogy írtad. Minden más tekintetben küld el a búsba.

Amalia # 2024.10.22. 11:52

A jobb oldali kerítést én létesítettem anno. Most le kellene raknom egy zártszelvény oszlopot, mert a kaputartó oszlopról, ami egyébként jól néz ki, le kell venni a nagykaput, és a zártszelvényre áthelyezni, mert ebben a helyzetben erősen a közterület felé húz a kapuszárny, így nagyon nehéz kezelni.
Plusz akkor az a pillér, amelyen most van, tovább lesz jó állapotban, mivel nem lesz rángatva.

A szomszédnak a drót túloldalán van egy beton oszlopa, nagyon régi. Nem akarja megengedni, hogy a saját területemen, a kerítéshez hozzá sem nyúlva, lebetonoztassam a zártszelvény oszlopot, mert a fúrás és a betonozás veszélyeztetné a nagyon rossz, régi betonoszlopát (amely egyébként szintén az én költségemre épült, de ez most mindegy). A betonoszlopát természetesen a munkálatok és a megkötés idejére megtámasztanánk, így nem lenne veszélyeztetve. Plusz megengedtem neki, hogy a zárszelvény oszlopomra, átnyúlva a kerítésen, hozzáerősíthesse szükség esetén a beton oszlopát.

Joga van megtiltani, hogy azt csináljak a saját területemen, a kerítésemen belül, amit akarok, természetesen a jogszabályok betartásával?