Ki vette a kislánynak a számítógépet? Kinek a nevére szól a számla?
Végrehajtási jogi fórum
Szerintem arra gondolt, hogy a szolgálati lakással együtt megkapták a berendezést is. (vagy mégsem?)
RÉGI BÚTOROK,TV,HŰTŐK VANNAK.AMI ÉRTÉK ESETLEG SZÁMÍTÓGÉP.AZ A KISLÁNYÉ AZT NEM TUDOK ELVIHETIK-E?
Hol kérdezhetek?
Miért ne lehetne egy szolgálati lakásban ingót foglalni? Lemaradtam valami törvénymódosításról?
Köszönöm a válszt.
Ingóságot nem tudnának foglalni mert szolgálati lakásban lakunk.
olyankor mi a helyzet?Marad a jövedelemből tiltás?
Gondolom,hogy évek mire jön a végrehajtó?
Ha valaki fizetget a hitelekbe akkor nem jönnek?
Hol kérdezhetek?
Zsiguli:
Mive a ház és a hitel is a szülőké, nem pedig a gyerekeké, így sokat lehet tenni, előbb-utóbb úszni fog minden.:((
Célszerű lenne megállapodni a hitelezőkkel, hogy árverés helyett inkább ti keressetek vevőt a házra, így talán magasabb összegért menne el, mint ha árvereznék.
Szeged:
Az ingatlant és az autó(ka)t a végrehajtó magától is megtalálja, de pl. bankszámla, jövedelem, üzletrész stb. tekintetében nem árt súgni neki :))
Amikor a banki hitelt vette fel adós társ lett az anyuka. De még szocpol 10 év sem telt le. És igen a bank is már felmodja a kölcsönt, mert ő az első és úgy a hitelkártyák, stb. Mindeközben apuka ellen büntető eljárás is van mert bántalmazta a gyerekeket, és korházba kerültek. Meg lehet -e menteni a házat a gyerekeknek?
Köszönöm. Sajnos mindenben simlizik, hazudozik, de van autója is, hát majd meglátjuk. Ezekről gondolom értesít a végrehajtó majd, nem?
Szeged:
Még az jutott eszembe, hogy ha a Kft-ből jövedelmet vesz fel (valószínűleg igen), akkor abból letiltható a 33%. Érdemes lenne szólni a végrehajtónak.
Mivel a hitel a te neveden van, ezért rajtad fogják behajtani.
Letilthatnak a munkabéredből, foglalhatnak ingóságot is, de tapasztalat szerint az átlagos számítógépek, régi tv stb. nem igazán érdeklik a végrehajtókat /bár vannak kivételek/.
Patrikára kérnék választ.
Köszönöm.
Hol kérdezhetek?
Az üzletrészére igen, de azzal szerintem nem sokat érsz.:(
Igen, kértem és úgy, ahogy írod, a végrehajtó jegyeztette rá.
Nandy: a ház értéke nem fogja fedezni, mert iszonyú nagyságú kölcsönt vett fel rá - persze engem elfelejtett belőle kifizetni... - , a kft-jére is ráterhelhetik?
szeged:
Ha árverezésre kerül sor, akkot a befolyt összegből először a végrehajtás költségét vonják le, aztán a bankot fogják kifizetni, és ami marad, az a tiéd.
No, de valaki csak kérte annak a végrehajtási jognak a bejegyzését. Az meg csak végrehajtó lehetett.
Másképpen kérdezem: kértél végrehajtást?
zsiguli:
- Gyermekről lemondani nem lehet, mint ahogy gyermektartásról sem mondhat le a másik szülő, mert az a gyermeket illeti meg.
- Ha a hiteleket már a válás után vette fel az ex, akkor csak az ő tulajdonrészét árverezhetik. Kérdés, hogy kinek kell egy lakott ház fele? Ha akad is vevő, az árverés során befolyt összegből először a banki tartozást fogják kiegyenlíteni. Egytől viszont tartani lehet: sok bank felmondja a hitelszerződést, ha a fedezetül szolgáló ingatlan végrehajtás alá kerül.
Remélem, a hiteleknél a volt feleség semmilyen kezességet nem vállalt, és nem is adóstárs.
Nem, a földhivataltól kaptuk meg a tulajdoni lapot, mely szerint bejegyezték a végrehajtást 5 millió és járulékai címmel.
Zsiguli, kérlek, kevesebb és konkrétabb kérdést egyszerre. Valamint próbáld kiszűrni a kérdéseidból az érzelmes felhangokat, az jogi kérdésekben nem segít. Sőt.
Hogy kell azt érteni, hogy "ráterhelték a házára"? Lefoglalta a végrehajtó?
Feleségem 3 éve nem hajlandó kifizetni válásunkat követően. A megítélt 5 millió a nyáron végrehajtható lett jogerősen. Az összeget ráterhelték a házára. Azon viszont rengeteg banki hitele is van. Továbbra sem akar fizetni. Mi várható? Köszönettel!
Azért próbálok itt érdeklődni, mert segítséget keresek két gyereknek. Hogy lehetséges az hogy válás után az apuka lemond a két gyerekről, hébe-hóba fizet gyerek tartást? A lakás fele-fele tulajdonú amire még apuka vett fel hitelt, (anyuka törleszt a banknak ) mivel ő van a lakásban a gyerekekkel. Apuka nem mondott le ahitelrő az anyuka javára, a gyerekekre sem ruházta át a fele tulajdon részt. Ellenben ahol csak tudott hitelkártyát vett fel , és olyan adóságot halmozott fel hogy már aházat árverésre teszik. Kérdésem mit lehet tenni? hová lehet fordulni segítségért? Ki védi a gyerekek jogait?
Kicsi az esélye, hogy ez így igaz legyen. Ha nincs végrehajtható okirat ellened, akkor a végrehajtó nem inkasszálja a számládat. Ha valami furcsa hiba miatt mégis megpróbálná, akkor a bank visszautasítaná az inkasszót.
Kezes voltál te abban az ügyletben vagy adóstárs. Legfeljebb nem emlékszel.
Nem közös a bankszámlánk.annyi közöm van a lakáshoz,hogy oda vagyok bejelentve,de nem élek ott.Tanúkkal tudom bizonyitani.
Hát ezt nem értem A vh-tó az adós bankszámláját terheli meg.Lehet hogy közös a számlátok?
Vagy valamit nem írtál(mondtál) el...
De ha minden úgy van ahogy laírtad akkor jogtalan az inkassó.
Írj vh kifogást a végrahajtást foganatosító bíróságra.Ha helyt adnak követeld vissza a pénzt a kamatokkal együtt.Ha nem fizetne akkor pert kell hogy indíts a vh-ellen az általa okozott kárért.Ami ilyen esetben sokrétü lehet.Ha nyersz a vh-tó felelősségbiztosítója fizet neked.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02