Végrehajtási jogi fórum

nandy # 2009.11.06. 13:37

Ki vette a kislánynak a számítógépet? Kinek a nevére szól a számla?

nandy # 2009.11.06. 13:34

Szerintem arra gondolt, hogy a szolgálati lakással együtt megkapták a berendezést is. (vagy mégsem?)

Patrika # 2009.11.06. 12:59

RÉGI BÚTOROK,TV,HŰTŐK VANNAK.AMI ÉRTÉK ESETLEG SZÁMÍTÓGÉP.AZ A KISLÁNYÉ AZT NEM TUDOK ELVIHETIK-E?

Hol kérdezhetek?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.06. 11:57

Miért ne lehetne egy szolgálati lakásban ingót foglalni? Lemaradtam valami törvénymódosításról?

Patrika # 2009.11.06. 09:50

Köszönöm a válszt.
Ingóságot nem tudnának foglalni mert szolgálati lakásban lakunk.
olyankor mi a helyzet?Marad a jövedelemből tiltás?
Gondolom,hogy évek mire jön a végrehajtó?
Ha valaki fizetget a hitelekbe akkor nem jönnek?

Hol kérdezhetek?

nandy # 2009.11.06. 09:35

Zsiguli:

Mive a ház és a hitel is a szülőké, nem pedig a gyerekeké, így sokat lehet tenni, előbb-utóbb úszni fog minden.:((

Célszerű lenne megállapodni a hitelezőkkel, hogy árverés helyett inkább ti keressetek vevőt a házra, így talán magasabb összegért menne el, mint ha árvereznék.

nandy # 2009.11.06. 09:32

Szeged:

Az ingatlant és az autó(ka)t a végrehajtó magától is megtalálja, de pl. bankszámla, jövedelem, üzletrész stb. tekintetében nem árt súgni neki :))

zsiguli # 2009.11.06. 09:00

Amikor a banki hitelt vette fel adós társ lett az anyuka. De még szocpol 10 év sem telt le. És igen a bank is már felmodja a kölcsönt, mert ő az első és úgy a hitelkártyák, stb. Mindeközben apuka ellen büntető eljárás is van mert bántalmazta a gyerekeket, és korházba kerültek. Meg lehet -e menteni a házat a gyerekeknek?

szeged # 2009.11.06. 08:53

Köszönöm. Sajnos mindenben simlizik, hazudozik, de van autója is, hát majd meglátjuk. Ezekről gondolom értesít a végrehajtó majd, nem?

nandy # 2009.11.06. 08:44

Szeged:
Még az jutott eszembe, hogy ha a Kft-ből jövedelmet vesz fel (valószínűleg igen), akkor abból letiltható a 33%. Érdemes lenne szólni a végrehajtónak.

nandy # 2009.11.06. 08:42

Mivel a hitel a te neveden van, ezért rajtad fogják behajtani.
Letilthatnak a munkabéredből, foglalhatnak ingóságot is, de tapasztalat szerint az átlagos számítógépek, régi tv stb. nem igazán érdeklik a végrehajtókat /bár vannak kivételek/.

Patrika # 2009.11.06. 08:36

Patrikára kérnék választ.
Köszönöm.

Hol kérdezhetek?

nandy # 2009.11.06. 08:33

Az üzletrészére igen, de azzal szerintem nem sokat érsz.:(

szeged # 2009.11.06. 08:30

Igen, kértem és úgy, ahogy írod, a végrehajtó jegyeztette rá.
Nandy: a ház értéke nem fogja fedezni, mert iszonyú nagyságú kölcsönt vett fel rá - persze engem elfelejtett belőle kifizetni... - , a kft-jére is ráterhelhetik?

nandy # 2009.11.06. 08:27

szeged:
Ha árverezésre kerül sor, akkot a befolyt összegből először a végrehajtás költségét vonják le, aztán a bankot fogják kifizetni, és ami marad, az a tiéd.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.06. 08:26

No, de valaki csak kérte annak a végrehajtási jognak a bejegyzését. Az meg csak végrehajtó lehetett.
Másképpen kérdezem: kértél végrehajtást?

nandy # 2009.11.06. 08:24

zsiguli:

1. Gyermekről lemondani nem lehet, mint ahogy gyermektartásról sem mondhat le a másik szülő, mert az a gyermeket illeti meg.
  2. Ha a hiteleket már a válás után vette fel az ex, akkor csak az ő tulajdonrészét árverezhetik. Kérdés, hogy kinek kell egy lakott ház fele? Ha akad is vevő, az árverés során befolyt összegből először a banki tartozást fogják kiegyenlíteni. Egytől viszont tartani lehet: sok bank felmondja a hitelszerződést, ha a fedezetül szolgáló ingatlan végrehajtás alá kerül.

Remélem, a hiteleknél a volt feleség semmilyen kezességet nem vállalt, és nem is adóstárs.

szeged # 2009.11.06. 08:21

Nem, a földhivataltól kaptuk meg a tulajdoni lapot, mely szerint bejegyezték a végrehajtást 5 millió és járulékai címmel.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.06. 08:18

Zsiguli, kérlek, kevesebb és konkrétabb kérdést egyszerre. Valamint próbáld kiszűrni a kérdéseidból az érzelmes felhangokat, az jogi kérdésekben nem segít. Sőt.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.06. 08:15

Hogy kell azt érteni, hogy "ráterhelték a házára"? Lefoglalta a végrehajtó?

szeged # 2009.11.06. 08:09

Feleségem 3 éve nem hajlandó kifizetni válásunkat követően. A megítélt 5 millió a nyáron végrehajtható lett jogerősen. Az összeget ráterhelték a házára. Azon viszont rengeteg banki hitele is van. Továbbra sem akar fizetni. Mi várható? Köszönettel!

zsiguli # 2009.11.05. 22:26

Azért próbálok itt érdeklődni, mert segítséget keresek két gyereknek. Hogy lehetséges az hogy válás után az apuka lemond a két gyerekről, hébe-hóba fizet gyerek tartást? A lakás fele-fele tulajdonú amire még apuka vett fel hitelt, (anyuka törleszt a banknak ) mivel ő van a lakásban a gyerekekkel. Apuka nem mondott le ahitelrő az anyuka javára, a gyerekekre sem ruházta át a fele tulajdon részt. Ellenben ahol csak tudott hitelkártyát vett fel , és olyan adóságot halmozott fel hogy már aházat árverésre teszik. Kérdésem mit lehet tenni? hová lehet fordulni segítségért? Ki védi a gyerekek jogait?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.05. 20:20

Kicsi az esélye, hogy ez így igaz legyen. Ha nincs végrehajtható okirat ellened, akkor a végrehajtó nem inkasszálja a számládat. Ha valami furcsa hiba miatt mégis megpróbálná, akkor a bank visszautasítaná az inkasszót.
Kezes voltál te abban az ügyletben vagy adóstárs. Legfeljebb nem emlékszel.

tomdog88 # 2009.11.05. 19:51

Nem közös a bankszámlánk.annyi közöm van a lakáshoz,hogy oda vagyok bejelentve,de nem élek ott.Tanúkkal tudom bizonyitani.

végrehajtó1 # 2009.11.05. 18:49

Hát ezt nem értem A vh-tó az adós bankszámláját terheli meg.Lehet hogy közös a számlátok?
Vagy valamit nem írtál(mondtál) el...

De ha minden úgy van ahogy laírtad akkor jogtalan az inkassó.
Írj vh kifogást a végrahajtást foganatosító bíróságra.Ha helyt adnak követeld vissza a pénzt a kamatokkal együtt.Ha nem fizetne akkor pert kell hogy indíts a vh-ellen az általa okozott kárért.Ami ilyen esetben sokrétü lehet.Ha nyersz a vh-tó felelősségbiztosítója fizet neked.