Bocsánat,de az elöbbi hozzászólásomból ez lemaradt:Nem élek a testvéremmel már másfél éve.
Végrehajtási jogi fórum
Sziasztok!üdv!Szeretném,ha valaki segitene nekem.problémám a következő:Testvéremnek van egy tulajdona,amit megvett,és törleszt a vagyonkezelőnek.Idén június óta viszont nem fizet,a végrehajtó pedig az én számlámat inkasszózta.Nekem annyi közöm van a lakáshoz,hogy oda vagyok bejelentve(vmi folytán,lustaság,feledékenység miatt ez elmaradt:(()Mi ilyenkor a teendő?Most itt állok pénz nélkül 3 kisgyermekemmel.
kösszönöm a válaszotokat!!!
„nem dolgozok.mit lépnek erre a „nagyok“??”
Semmit ,szívják a fogukat.
Csak arra vigyázz hogy sose legyen a neveden semmi:)
gatyi, nem veszik el, de ha egyszer majd lesz állásod onnan évekig nem sokat kapsz majd kézhez, valamit ha egyszer örökölsz, abból sem marad sok... addig meg ketyeg a kamat.
Szépnapot!
gyorskérdés:
küldtek egy levelet hogy jön aa végrehajtó
nincs semmim csak egy ágyam.egy faházban élek bátyám telkén.adóságom nem nagy de nemfogomrendezni.egy szál gyertya nincs a nevemen és nem is lessz a telket elvehetik amin a házvan.utána mivel trükköskednek??nem dolgozok.mit lépnek erre a "nagyok"??
választ előre is köszönöm!!!
Dzsina:
meg kell próbálni fizetési haladékot kérni a bankoktól, bár erre nem kötelezhetőek! Sőt, nemrég volt egy riport a tévében egy családról, akik szintén elúsztak a törlesztéssel, áthidaló hitelt akartak felvenni, amit még a mai napig nem kaptak meg (mert nem bírálták el a kérelmet), de a házukat már kiírták árverezésre.
Sajnos nem lehet bíztatót mondani, mert az erőviszonyok enyhén szólva nem egyenlőek...
De ha eddig mindent pontosan fizettek a szüleid, és a fizetési nehézség csak átmeneti, akkor talán van esély.
Ha nem átmeneti a válság, akkor valóban el kell adni az ingatlant /a bank beleegyezésével!*, mert ez még mindig jobb, mint az árverezés.
„Behívhat engem egy behajtó cég??Mi van ha nem tudok elmenni?”
Behívni bárki behívhat még én is hogy jelenj meg nálam...No ha nem jösz hát fátylat rá:)
Azaz a behajtócégnek nincsenek jogosítványai jogai csak annyi mint bármelyik magyar állapolgárnak.Tehát ha nem mész be akkor sincs semmi.
Ne aggódj még fognak csöngetni a kapuba párszor.
„Végrehajthat egy behajtó cég birósági végzés nélkül?”
Nem csak behajtó cég hanem senki sem hajthat végre jogerős itélet (fizetése meg hagyás) nélkül.
Javaslom egyezkedj velük hogy engedjenek el valamennyit és a többit részletre fizeted.
Nemrég levelet kaptam egy behajtó cégtől,amelyben tartozásomról értesítenek, és felajánlottak részletfizetést, de sajnos ezt most jelenleg nem tudom bevállalni.
Azt is irták ammenyiben egyik fizetési lehetőségnek sem teszek eleget, személyesen jelenjek meg náluk az irodájukban a végrehajtás elkerülése érdekében megadtak kettő időpontot.
Behívhat engem egy behajtó cég??Mi van ha nem tudok elmenni?
Természetesen szeretném kifizetni a tartozásomat, de jelenleg nem tudok havi 40-50 ezer forintot kifizetni.
Végrehajthat egy behajtó cég birósági végzés nélkül?
Attól félek,hogy ebbe a sok hitelbe beleőrülök egymagam és a végén jönmnek foglalni!
Ahogy mondtam szolgálati lakásban lakom.
A kislány elől elviheti a számítógépet?Sulinetre vettem neki még annak idején.
Hol kérdezhetek?
Sajnos én vettem fel a hitelt mert az élettársam munkanélküli volt és beteg elég sokáig.
Ő azt mondta,hogy egy fillért nem fizet.
Ilyenkor milyen lehetőség van esetleg?
Köszönöm a választ.
Hol kérdezhetek?
Kedves Patrika. Ki vette fel a hitelt te vagy a párod? A párod a férjed volt vagy az élettársad?
Szétmentünk a párommal,és itt hagyott a csomó hitellel.
Kérdésem,ha a bank felmondja a hiteleket mert egymagam nem győzöm fizetni majd,ajövedelmemből tiltják?
Foglalni addid nem fognak?
Szolgálati lakásban lakom a kislányommal.
Azt hallottam,hogy ami a kislányé azt nem vihetik el,pl,számítógép.
Ez igaz?
Hol kérdezhetek?
Mi fog történni velük?
A szüleim házán jelzálog van nem is kevés kb.10 millió ft.A válság előtt jól tudták törleszteni, mivel az apámnak a munkahelye mellett elég sok mellékmunkát tudott vállalni,de ennek mára teljesen vége lett!A törlesztő részletük szinte a duplájára emelkedett! Hogy tudják fizetni a törlesztést és a havi rezsidíjakat sajnos egyik hitel egy másik hitel felvételével törlesztettek.Tehát ebben az évben vettek fel személyi kölcsönt 2 banktól is,ráadásul még autó hitelük is van! most volt az első hónap hogy nem tudták befizetni a lakás hitelt,viszont jövő hónaptól valószínű
hogy már egyik hitelt sem fogják tudni befizetni!
Ilyenkor mit fognak csinálni a bankok ennyi bank fog jelzálogot rakni a házra? És ha nem lesz annyi a ház eladási ára mint amennyi a tartozás akkor mi történik?
Ők most albérletbe akarnak költözni!Sajnos idáig jutottak 50 éves korukra a butaságuk miatt!
Járt már valaki így? Kérlek írjato S.O.S.
Sajnálom, de én tényleg úgy éreztem nekem szántad! Az utóbbi időben jóval érzékenyebb vagyok... Remélem sikerül neked is bebizonyítani az igazad! Én még bízom benne, hogy jobbra fordulhatnak a dolgok, de azért fel kell készülni mindenre!
Köszönöm a segítséget! Ma voltam már az ügyvédnél, megbeszéltem vele mindent. A 3 napos fellebbezés szerencsére nem erre vonatkozott. Egyébként egy ágy és a gyerek dolgain kívül mindent összeírtak.
Kedves noway!
Nem tudom szó nélkül hagyni, amit írtál!
Csak hogy tudd, van lakáshitelünk és még diákhitelem is, rendesen fizetünk mindent. Jó munkahelyem volt, viszonylag magas bérrel, jelenleg gyeden vagyok. Férjem az építőiparban dolgozik/dolgozott, szerencsére mindenre futja amire nagyon kell, nem használjuk sem a te pénzed, sem pedig másét! És igen sírok, mert más szemétsége miatt kerültünk ilyen helyzetbe! Amiért évekig keményen dolgoztunk, most mind zár alatt van. Bízom benne, hogy mihamarabb rendeződnek a dolgaink és bebizonyosodik az igazunk, de fel kell készülni mindenre.
És máskor kérlek előbb tájékozódj, minthogy ítélkezel bárki felett, mert most melléfogtál! Egyébként a válaszod első felét köszönöm, az hasznos volt számomra!
babijocska:
Ha zár alá vették akkor büncselekmény alapos gyanuja merült fel.Ilyenkor a megyei bírósági végrehajtó foganatosít vh cselekményeket ugynevezett bünügyi zár alá veszi.De ezen cselekményeket is a VHT novella alapján végzi.
„A másik kérdésem meg az, hogy ha a gyermekemmel élek együtt, akkor a mosógépet, a hűtőt és a tűzhelyet is elvihetik?”
Látnom kellene a foglalási jegyzőkönyvet hogy mit "vett fel" és mit nem.
De ha a lefoglalt ingóságra valaki tulajdoni igényt tart akkor igénypert kell indítania a végrehajtást foganatosító bíróságon.Ebben lehet számlával tanukkal igazolni a tulajdonjogot.
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni, holnap be kell nyújtanom a fellebbezést!
A férjem miatt (hogy miért nem szeretném részletezni), az összes ingóságunkat a házban a bíróság zárolta, hogy később árverezhessék. A létező összes bútort, kivéve egy ágyat és a gyermekbútorokat, valamint az összes elektronikai cikket zárolták. Olvasgattam a törvényeket, miszerint a házasság alatt megszerzett vagyont zárolhatják, viszont az én különvagyonomat, amit a házasságkötés előtt vettem, ill. kaptam, azt nem lehetne zárolni. A kérdésem az, hogy ha nincs az adott különvagyonomról ÁFÁ-s számlám (mert ugye név csak azon szerepel), akkor azt hogyan tudom igazolni, hogy az enyém? A jegyzőkönyv felvétele során mindent figyelmen kívül hagytak, mondván, hogy igazoljam fellebbezéskor! A másik kérdésem meg az, hogy ha a gyermekemmel élek együtt, akkor a mosógépet, a hűtőt és a tűzhelyet is elvihetik? Az egyik törvényben olvastam azt, hogy ezek a tárgyak a végrehajtás alól mentes tárgyak közé tartoznak, mégis jegyzőkönyvbe vették. Nagyon el vagyok keseredve, az ügyvédet nem érem el, és holnap be kell nyújtanom a fellebbezést!
Kérem aki tud segítsen!
Előre is köszönöm!
OFF
Semmiféle választ nem címeztem neked. Nehéz is lett volna, hiszen nem kérdeztél semmit.
ON
„kivizsgálási kérelmet (vagy panaszt) nyújtok be a végrehajtási eljárás kapcsán/ellen.
Esetleg tanács ezügyben?”
Írj a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarának .
CÍM:1138. Budapest, Váci út 201.
Üdv Kacsa111!
Mit érthettem volna félre?.... A végrehajtó állítja, hogy ő megtett mindent, amit kellett, " várni kell ", mert még nem kapcsolódott be mindenki! Tudok én is a 8 napról, sanos nem megyek vele sokra, ha a zálogjogosulthoz fordulok, az valószinű megint több hónapos procedúra...
Szerintem inkább ez a "nem akarok most foglalkozni vele" esete !
Én csak azt szeretném, ha mihamarabb vége lenne az eljárásnak, megfordult a fejemben az is, hogy kivizsgálási kérelmet (vagy panaszt) nyújtok be a végrehajtási eljárás kapcsán/ellen.
Esetleg tanács ezügyben?
Köszi és üdv
Besi: igen, árverezheti, de csak a te részedet. Kérdés, lesz-e vevő az egyharmad házra.
Kedves banuta,
„Kérdésem, hogy lehet-e, hogy kb 15 hónapja tud a jogosult a dologról, mégsem történik semmi”
elvileg nem lehet, mivel a végrehajtó értesíti a zálogjogosultat (ingatlan esetén nem olyan nagy kunszt megállapítani, hogy van-e és ha van, akkor ki a zálogjogosult), aki kérelmezheti, hogy bekapcsolódhasson (erre 8 munkanapja van). A kérelemről a bíróság pedig soron kívül dönt.
nem értettél félre valamit?
Kacsa11
Tisztelt Szakértők!
Az lenne a kérdésem, hogy akkor is elárverezhető egy ház ha az csak egy rész ben az én nevemen van 2/3 részben az édesapám nevén akinek semmi köze a hitelhez ami miatt végrehajtás zajlik.
Köszönöm
Tisztelt Szakértők!
Az alábbiakban szeretnék tanácsot kérni:
Általam indított ingatlan végrehajtási eljárás 2008 eleje óta húzódik.
Állítólag azért nem halad az ügy, mert az egyik zálogjogosult még nem kapcsolódott be az eljárásba. 2008 nyarán is ezt az információt kaptam, most is, és emiatt korábban felfüggesztette a bíróság az eljárást.
Most úgy áll a dolog, hogy a többi jogosult már bekapcsolódott, a bírói végzés a felfüggesztés megszűnéséről már jogerőre emelkedett, de még mindig várnom kell…
Kérdésem, hogy lehet-e, hogy kb 15 hónapja tud a jogosult a dologról, mégsem történik semmi, ill. mit tegyek, hogy ne húzódjon esetleg további másfél évig a dolog? ?
köszönöm a segítséget, tanácsokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02