Van egy ötletem, doktor: nyomd meg azt a fizetés gombot. Hátha.
tulajdoni lap
@drbjozsef
1996. évi LXXXV. törvény 31. szakasz (2) "Természetes személy számára évente két alkalommal díjmentes az elektronikus dokumentumként szolgáltatott hiteles tulajdonilap-másolat lekérdezése"
A földhivatal naptári éves ciklusban számol.
Ez nagyon érdekes... ha biztos vagy benne, hogy az ügyfélkapu felhasználóneved hozzád mint természetes személyhez tartozik, akkor ebben a hibában az informatikai üzemeltető fog tudni segíteni.
eulimen,
Biztosan nem kértem le idén, és most megnéztem a párom ügyfélkapuját, neki sincs ingyenes lehetősége, ő meg pláne nem kért le idén.
Tavaly decemberben talán kértem le, az 1 éven belül is lehet, de szerintem ez naptári év.
@drbjozsef
a rendszer számolja, hogy hányszor vetted igénybe az évi 2x hiteles tulajdoni lap lekérdezést. Ha a funkció mellett (teljes / szemle) ár van, akkor már kimerítetted (ha nem te, akkor valaki a nevedben) az évi 2-t. Ha még van a kvótádból, akkor ingyenesként mutatja.
Ahol (eggyel visszább) az "ingatlan keresése" menünpont van, ott a "lekérdezett dokumentumok" pontban, megnézheted, mit kérdeztél le az elmúlt 6 hónapban. Az ennél régebbi lekérdezések már nincsenek tárolva, és a naplózásuk sem lekérdezhető.
Nem hiteles tulajdoni lap valóban nincs már. (Annak megszüntetése volt az első - burkolt - áremelés. Arra jött rá ősszel a nyílt.)
Nézem most a tutorial videót, ott négy kategória van (Ingatlan leíró adatai, E-hiteles tulajdoni lap másolat, Nem hiteles tulajdoni lap másolat, Térképmásolat), még most 2024-es videóban is. Az elsőben van 20, a harmadikhoz 2 ingyenes lehetőség.
De ha én most belépek, nekem csak 3 kategória van, a nem hiteles teljesen hiányzik.
Rémlik, hogy szó volt róla, hogy ez megszűnik, és akkor fel is kérdezték az illetékest, hogy mi lesz az évi két ingyenessel, asszem Lézer Jani mondta, hogy persze hogy megmarad. De hol?
Januárban tudom megmutatni. :)
Biztos én vagyok a béna, de nekem nem ajánlott fel semmit.
Ha a Teljes(4800Ft) opciót választom, akkor már küldd is a fizetési oldalra.
A díjmentes (20db/év) opcióban meg csak a tullap fejlécét mutatja.
Köszi a válaszokat. Este megnézem.
A fizetésnél ajánlja fel.
drbjozsef
Nekem még nem olyan régen ősszel volt lehetőségem ugyanazon portálon, ki is használtam! :-)
Lehet, hogy én vagyok béna, de nem találom a földhivatal onlineon az évi két darab ingyenes tulajdoni lap lekérési lehetőséget.
Már nincs ilyen rubrika, amit választhatnék.
Ugyanakkor, ha jól látom, a hatályos Díjtv. szerint (1996. évi LXXXV. törvény 31.§ (2)) továbbra is megilletne ez a lekérdezési lehetőség.
Létezik még?
Ebből él a lakásmaffia
Kedves lajcsó,
nagyon köszönöm a választ!
"Mire terjed ki az adatot lekérők "naplózása"?
"A naplóban rögzített adatok a következők:
természetes személy azonosító adatai
lekérdezett ingatlanadatok
igénybevett szolgáltatás típusa
dátum" (Földhivatali Portál)
Elég baj az!
Köszönöm szépen a gyors választ!
További szép estét: Ancsa
Nem. De ha tudomást szerezne? Ez egy nyilvános nyilvántartás.
Tisztelt Szakértők!
Szeretném megkérdezni, ennyiben egy tulajdoni lapot lekérek a földhivatal online oldaláról, az ingatlan tulajdonosa erről tudomást szerez(het)? Mire terjed ki az adatot lekérők "naplózása"?
Köszönettel:
Ancsa
Most akkor minek kell az a föld?!!!
Örüljetek, hogy nincs már.
Nincs vele gond-baj.
- -
Vagy MÉGIS KÉNE?
Vissza akarjátok kapni...?
A tulajdoni igény nem évül el.
Tehát, ha jogos lehet rendezni az ügyet.
1.
Az érintett felek közös megegyezésével, szerződésben.
(ez esetben a 3 tulajdonosi kör érintett)
Ehhez ügyvéd kell és aztán a földhivatali bejegyzés.
(cirka 60-90 eFt lesz a költség)
2.
Perben.
(ez költségesebb lesz)
- -
HA!!! az összes papírt előszeditek és kiderül,
hogy
egykor a földhivatal hibázott-tévedett,
azaz papírok ellenére döntött, akkor
kérhető a hivatalból való kijavítás is, szerintem.
Ehhez az irattárból kell kikérni az egykori papírokat.
Segítséget szeretnék kérni.
A történet a következő:
Édesapám és egy házaspár közösen vettek egy kis darab földet, mely egy helyrajzi szám alatt volt, ők egymás között megbeszélték, melyik részét használja édesapám, melyiket a házaspár. A házaspár az ő részét sok évvel ezelőtt eladta egy harmadik félnek, adásvételiben édesapám ehhez hozzájárult, illetve ekkor a földterületet is felosztották, az egy helyrajzi számból lett ugye két helyrajzi szám. A probléma itt van, mert az egyik helyrajzi számon a házaspár szerepel (édesapám helyett), a másikon pedig a harmadik fél. (Bónusz, hogy egyébként pont fordítva kellene a helyrajzi számhoz a tulajdonosoknak kapcsolódnia, de a nagyobb problémám jelenleg, hogy édesapám nem tulajdonos egyik területnél sem, pedig nem ő adta el.)
A földhivatalnál azt mondták, hogy ezt már ők nem tudják javítani, csak éven belül lehetett volna (1996-ban történt az adásvétel, megosztás), mit lehet ez ügyben tenni? Hogyan induljunk el?
A földnek nincs értéke, 3 db diófa van benne, meg pár akácfa, gazos, gondozatlan állapotban van, nem ér annyit, mint amennyibe kerülne egy bírósági eljárás, vagy ügyvédi díj.
Milyen megoldás lehet még?
Telekalakítások változatai.
Telek-határrendezés:
Amikor két vagy több szomszédos földrészletnek közös határszakaszát módosítjuk, valamilyen megállapodásnak megfelelően.
A földrészletek helyrajzi száma és darabszáma változatlan marad.
(pl. egy soktöréses földrészlet határ kiegyenesítése)
Telekmegosztás:
Az az eljárás, amikor egy földrészletet kettő vagy több részre akarjuk megosztani.
A megosztás ingatlan-nyilvántartási átvezetését követően az új telkek önálló földrészletként, saját helyrajzi-számmal fognak szerepelni.
Telekegyesítés:
A telek megosztással ellentétes művelet, amikor kettő vagy több egymással szomszédos földrészletet összevonunk és a továbbiakban egy helyrajzi számon szerepeltetjük az ingatlan-nyilvántartásban.
Telekcsoport újraosztása:
Az az eljárás, amikor több egymás melletti földrészletet összevonunk, és újra osztjuk a területet.
- -
Bővebben a telekalakításról.
http://www.foldhivatal.hu/…iew/148/154/
Ó, ezt így nem tudtam.
„ Vagyis nem lesz telekalakítás.”
A határvonal módosítása is telekalakítás. (Bár az valóban nem eredményez új telkeket.)
Uraim!
Sajnálom, hogy eredeti szándékomtól eltérően belekeveredtem az okok és körülmények ismertetésébe. Bár mondtam volna -ha már mondok bármit is-, hogy látszik egy adminisztratív rendezetlenség, amit természetes vágyunk okán rendezni szeretnénk. Csak nem tudjuk benne a helyzetünk, és a helyes lépés irányunkat.
Annak ellenére, hogy nem mindenkinek sikerült megértenie az okokat körülményeket, én megérteni vélem a választ. Köszönöm azt!
Üdv:h
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02