Végrehajtási jogi fórum

Fecso # 2009.11.13. 20:16

A fizetési meghagyás jogerős. Nem volt kifogás. A végrehajtónak meg kellene előlegezzem a munkadíját, meg még egy két tételt. Ennél lényegesen olcsóbb a bírósági letiltó végzés ilettéke amit szintén kérhetek az adós bérére ha ismerném a munkahelyét. A bírósági letiltó végzés illetéke valami 1 % +... A végrehajtóé pedig 10% +... Szóval sokkal drágább. A kérdésem olyasmire irányulna, hogy meg tudom - e szerzeni valami hivatalos úton a munkáltatója címét. Úgy gondolom hogy a végrehajtónak is azért adják ki APEHék vagy TB a munkahelyének nevét címét, mert a végrehajtó birtokában van az okiratnak. Én is birtokában vagyok :) Vajon nem tudnám olcsóbban megúszni? Erre gondoltam.

*SiCC* # 2009.11.13. 20:14

Drága noway!
Tartozom,rokonoknak,barátoknak,még a sarki boltba is..
nem műkörömre kellett,hanem 3 gyereket etetni,ruházni.3 gyerek,akik miatt munkát nem kapok-nem hinném,ecsetelnem kéne hogy állnak a munkáltatók a hozzám hasonló helyzetben lévőkhöz-csak gazdagék wc-jét pucolhatom fillérekért..Teszem is.
Hm.Bocsi,mégsem vagy marslakó,te is csak egy ember vagy,akivel kicseszett az élet.

*SiCC* # 2009.11.13. 20:03

azért még folytatom..
ha nem élt ellentmondással határidőn belül,azzal elismerte tartozását.Ez esetben irány végrehajtási lap kiállítását kérni,innen már megy szinte magától a dolog,végrehajtó dolga felkutatni,honnét,miből tudják behajtani.

Na?

*SiCC* # 2009.11.13. 19:58

Fecsó
A fizetési meghagyás ellen adós ellentmondással élhet,amit ha megtesz,az eljárást polgári perré alakítja.Amennyiben ez történik a bíróság felhív arra, hogy az illetéket 8 napon belül a peres eljárás illetékére egészítsd ki, ennek elmulasztása esetén a pert megszünteti.Remélem,adósod elismeri tartozását,különben hónapok múlva lesz ítélet,amit ha nem teljesít,akkor jöhet a végrehajtó,természetesen azt is neked kell kezdeményezni.

Hülyeséget írtam?

Fecso # 2009.11.13. 17:09

Hű így visszaolvasva nem vagyok benne biztos hogy jó helyen teszem fel a kérdésem, de bízok benne. Kérdésem a következő: Amennyiben kezemben van egy jogerős végrehajtható okirat ( fizetési meghagyás) kérhetek bírói letiltást az adósom munkabérére. Mit tudok tenni, ha a munkahelyét nem ismerem? Azt tudom ha már végrehajtóhoz kerül az ügyem, akkor a végrehajtónak van joga egy csomó helyen (APEH TB) kinyomozni a munkaviszonyát. De a végrehajtó előlege lényegesen többe kerül, mint a bírói letiltás illetéke, és nem is biztos hogy van jövedelme az adósomnak. Ennek a jogerős fizetési meghagyásnak a birtokában kiadja- e esetleg nekem APEH vagy TB ha van az adósomnak bejelentett munkaviszonya és melyik munkáltatónál? Az lenne a célom, hogy lényegesen ne növeljem az adósom tartozását, és az általam megelőlegezett költségeket sem. Nem vagyok benne biztos hogy van- e munkahelye, vagy bármi vagyona az adósomnak. Remélem érthetően fogalmaztam és a felvilágosítást előre is köszönöm.

*SiCC* # 2009.11.13. 14:34

"HÜLYESÉGEKET KÉRDEZÜNK ÉS HASZNÁLHATATLANT VÁLASZOLUNK"
Tévedsz :)
Ide bajbajutott,segítséget kereső emberek jönnek,akik,biztosíthatlak,kapnak értelmes,használható választ,megoldást problémájukra.Ráadásul olyanoktól,akiktől ez el sem várható,ők mégis megteszik,emberségből.
Nagy a világ,keress a te agyi kapacitásodhoz hasonló szintű értelmi és tartalmú helyet szórakozni,ott talán még elismerést is kaphatsz.

*SiCC* # 2009.11.13. 08:08

Kezdesz tecceni :))
"szeretnék egy szektát dilinyóokból"-már fel is írhatsz,mint első jelentkező,aki mélységes alázattal,vakon fog követni bárhová,na persze csak ha bebizonyítod,hogy hülyébb vagy nálam

*SiCC* # 2009.11.12. 19:36

Nemvan itt semmi gond,csak idetévedt egy űrlény noway személyében,akinek lenne egy javaslatom:nekem van adósságom,bőven..ha gondolod,egy részét átengedem számodra,neked is legyen :))

*SiCC* # 2009.11.12. 19:36

Nemvan itt semmi gond,csak idetévedt egy űrlény noway személyében,akinek lenne egy javaslatom:nekem van adósságom,bőven..ha gondolod,egy részét átengedem számodra,neked is legyen :))

végrehajtó1 # 2009.11.12. 18:29

HÚÚÚ itt most mi a probléma mert már nem vagyok képbe...:)

*SiCC* # 2009.11.12. 10:54

kbs
Te vagy felsorolásban az egyik pont helyén,így neked is köszönöm,sok mindenki nevében :)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.12. 10:36

Nem tudom, mit lő, de jó ütős anyag lehet...

*SiCC* # 2009.11.12. 10:09

Vaúúú :))
Igen,félrebeszélek a hatalmas lelki megrázkódtatástól.Közben meg ugrálok örömömben.Miért?Hát mert itt az én emberem..de elmesélem.Majd kétévi szenvedés-válás után,albérletből,3 gyerekkel átmeneti otthonba,tartásdíj,jövedelem és segítség nélkül(de azért senki ne sajnáljon!!!-ide lestem,hátha találok megoldást millió gondomra.Vannak itt általam nagyrabecsült emberkék(vh1,OF..),de akit ma láttam először..hát lepisiltem a bokám.Ez az illető hozta el nekem a megoldást,örök hálám üldözze a sírig.Nem kell többé sírva lefeküdnöm,mert nem tudom,mit esznek holnap a gyerekeim,nem kell rettegnem amiatt,nehogy betegek legyenek...mert noway,akinek világlátása és probléma-megoldó képessége páratlan,aki valszeg több évtizedes kemény munkával önmagát szellemileg éteri magasságokba képezte,oly magasságba,hogy azt ésszel ember fel nem érheti-bár lehet hogy csak genetikai hiba?-elém tárta a megoldást minden bajomra.
Úgyhogy:
Kedves noway!Én fel akarok szállni a fuschisztár evező nélküli luxus lélekvesztőre!!!!!!
De azért még előbb rendbeteszem a gyermekeim életét :)

Patrika # 2009.11.09. 12:26

Köszönöm a választ.
Kollegáim mind kaptak a bíróságtól részletfizetést.
Akkor ez most hogy van?

Hol kérdezhetek?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.09. 11:13

Dehogynem. Ott van mind a három pötty.

nandy # 2009.11.09. 11:12

Nem jelenik meg, amit írtam...

nandy # 2009.11.09. 11:11

.

.

.

nandy # 2009.11.09. 11:10

Automatikusan biztos nem kapsz részletfizetést, egyezkedni kell a végrehajtóval.

Patrika # 2009.11.09. 10:45

mENNYI IDŐNEK KELL ELTELNIE ANNAK,HOGY JÖJJÖN A VÉGREHAJTÓ?
úGY ÉRTEM,HOGY ELŐTTE KAP AZ EMBER RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉGET?

Hol kérdezhetek?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.07. 10:56

A gyerekjáték meg a taneszköze mentes a foglalástól. Szvsz a gyerek által használt számítógépet - ha egy van - így minősíti a végrehajtó.

Patrika # 2009.11.07. 10:55

Tulajdonképpen mikor is jön a végrehajtó?
Hálistennek Én még nem vagyok veszélyben de több kollegám már benne van.
Az igaz,hogy még a végrehajtás előtt felajánlanak részletfizetést?
Köszönöm.

Hol kérdezhetek?

végrehajtó1 # 2009.11.06. 14:59

Elvileg igen.De nagyon sokszor mentesitik a gyermekre való tekintettel.

Patrika # 2009.11.06. 14:55

AZ ÉN NEVEMEN VAN A SZÁMLA.AKKOR VIHETIK A GÉPET?

Hol kérdezhetek?