A fizetési meghagyás jogerős. Nem volt kifogás. A végrehajtónak meg kellene előlegezzem a munkadíját, meg még egy két tételt. Ennél lényegesen olcsóbb a bírósági letiltó végzés ilettéke amit szintén kérhetek az adós bérére ha ismerném a munkahelyét. A bírósági letiltó végzés illetéke valami 1 % +... A végrehajtóé pedig 10% +... Szóval sokkal drágább. A kérdésem olyasmire irányulna, hogy meg tudom - e szerzeni valami hivatalos úton a munkáltatója címét. Úgy gondolom hogy a végrehajtónak is azért adják ki APEHék vagy TB a munkahelyének nevét címét, mert a végrehajtó birtokában van az okiratnak. Én is birtokában vagyok :) Vajon nem tudnám olcsóbban megúszni? Erre gondoltam.
Végrehajtási jogi fórum
Drága noway!
Tartozom,rokonoknak,barátoknak,még a sarki boltba is..
nem műkörömre kellett,hanem 3 gyereket etetni,ruházni.3 gyerek,akik miatt munkát nem kapok-nem hinném,ecsetelnem kéne hogy állnak a munkáltatók a hozzám hasonló helyzetben lévőkhöz-csak gazdagék wc-jét pucolhatom fillérekért..Teszem is.
Hm.Bocsi,mégsem vagy marslakó,te is csak egy ember vagy,akivel kicseszett az élet.
azért még folytatom..
ha nem élt ellentmondással határidőn belül,azzal elismerte tartozását.Ez esetben irány végrehajtási lap kiállítását kérni,innen már megy szinte magától a dolog,végrehajtó dolga felkutatni,honnét,miből tudják behajtani.
Na?
Fecsó
A fizetési meghagyás ellen adós ellentmondással élhet,amit ha megtesz,az eljárást polgári perré alakítja.Amennyiben ez történik a bíróság felhív arra, hogy az illetéket 8 napon belül a peres eljárás illetékére egészítsd ki, ennek elmulasztása esetén a pert megszünteti.Remélem,adósod elismeri tartozását,különben hónapok múlva lesz ítélet,amit ha nem teljesít,akkor jöhet a végrehajtó,természetesen azt is neked kell kezdeményezni.
Hülyeséget írtam?
Hű így visszaolvasva nem vagyok benne biztos hogy jó helyen teszem fel a kérdésem, de bízok benne. Kérdésem a következő: Amennyiben kezemben van egy jogerős végrehajtható okirat ( fizetési meghagyás) kérhetek bírói letiltást az adósom munkabérére. Mit tudok tenni, ha a munkahelyét nem ismerem? Azt tudom ha már végrehajtóhoz kerül az ügyem, akkor a végrehajtónak van joga egy csomó helyen (APEH TB) kinyomozni a munkaviszonyát. De a végrehajtó előlege lényegesen többe kerül, mint a bírói letiltás illetéke, és nem is biztos hogy van jövedelme az adósomnak. Ennek a jogerős fizetési meghagyásnak a birtokában kiadja- e esetleg nekem APEH vagy TB ha van az adósomnak bejelentett munkaviszonya és melyik munkáltatónál? Az lenne a célom, hogy lényegesen ne növeljem az adósom tartozását, és az általam megelőlegezett költségeket sem. Nem vagyok benne biztos hogy van- e munkahelye, vagy bármi vagyona az adósomnak. Remélem érthetően fogalmaztam és a felvilágosítást előre is köszönöm.
"HÜLYESÉGEKET KÉRDEZÜNK ÉS HASZNÁLHATATLANT VÁLASZOLUNK"
Tévedsz :)
Ide bajbajutott,segítséget kereső emberek jönnek,akik,biztosíthatlak,kapnak értelmes,használható választ,megoldást problémájukra.Ráadásul olyanoktól,akiktől ez el sem várható,ők mégis megteszik,emberségből.
Nagy a világ,keress a te agyi kapacitásodhoz hasonló szintű értelmi és tartalmú helyet szórakozni,ott talán még elismerést is kaphatsz.
Kezdesz tecceni :))
"szeretnék egy szektát dilinyóokból"-már fel is írhatsz,mint első jelentkező,aki mélységes alázattal,vakon fog követni bárhová,na persze csak ha bebizonyítod,hogy hülyébb vagy nálam
Nemvan itt semmi gond,csak idetévedt egy űrlény noway személyében,akinek lenne egy javaslatom:nekem van adósságom,bőven..ha gondolod,egy részét átengedem számodra,neked is legyen :))
Nemvan itt semmi gond,csak idetévedt egy űrlény noway személyében,akinek lenne egy javaslatom:nekem van adósságom,bőven..ha gondolod,egy részét átengedem számodra,neked is legyen :))
HÚÚÚ itt most mi a probléma mert már nem vagyok képbe...:)
kbs
Te vagy felsorolásban az egyik pont helyén,így neked is köszönöm,sok mindenki nevében :)
Nem tudom, mit lő, de jó ütős anyag lehet...
Vaúúú :))
Igen,félrebeszélek a hatalmas lelki megrázkódtatástól.Közben meg ugrálok örömömben.Miért?Hát mert itt az én emberem..de elmesélem.Majd kétévi szenvedés-válás után,albérletből,3 gyerekkel átmeneti otthonba,tartásdíj,jövedelem és segítség nélkül(de azért senki ne sajnáljon!!!-ide lestem,hátha találok megoldást millió gondomra.Vannak itt általam nagyrabecsült emberkék(vh1,OF..),de akit ma láttam először..hát lepisiltem a bokám.Ez az illető hozta el nekem a megoldást,örök hálám üldözze a sírig.Nem kell többé sírva lefeküdnöm,mert nem tudom,mit esznek holnap a gyerekeim,nem kell rettegnem amiatt,nehogy betegek legyenek...mert noway,akinek világlátása és probléma-megoldó képessége páratlan,aki valszeg több évtizedes kemény munkával önmagát szellemileg éteri magasságokba képezte,oly magasságba,hogy azt ésszel ember fel nem érheti-bár lehet hogy csak genetikai hiba?-elém tárta a megoldást minden bajomra.
Úgyhogy:
Kedves noway!Én fel akarok szállni a fuschisztár evező nélküli luxus lélekvesztőre!!!!!!
De azért még előbb rendbeteszem a gyermekeim életét :)
Köszönöm a választ.
Kollegáim mind kaptak a bíróságtól részletfizetést.
Akkor ez most hogy van?
Hol kérdezhetek?
Dehogynem. Ott van mind a három pötty.
Nem jelenik meg, amit írtam...
.
.
.
Automatikusan biztos nem kapsz részletfizetést, egyezkedni kell a végrehajtóval.
mENNYI IDŐNEK KELL ELTELNIE ANNAK,HOGY JÖJJÖN A VÉGREHAJTÓ?
úGY ÉRTEM,HOGY ELŐTTE KAP AZ EMBER RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉGET?
Hol kérdezhetek?
A gyerekjáték meg a taneszköze mentes a foglalástól. Szvsz a gyerek által használt számítógépet - ha egy van - így minősíti a végrehajtó.
Tulajdonképpen mikor is jön a végrehajtó?
Hálistennek Én még nem vagyok veszélyben de több kollegám már benne van.
Az igaz,hogy még a végrehajtás előtt felajánlanak részletfizetést?
Köszönöm.
Hol kérdezhetek?
Elvileg igen.De nagyon sokszor mentesitik a gyermekre való tekintettel.
AZ ÉN NEVEMEN VAN A SZÁMLA.AKKOR VIHETIK A GÉPET?
Hol kérdezhetek?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02