Végrehajtási jogi fórum

ObudaFan # 2009.12.09. 13:50

Sajnos ebben a helyzetben nem lehetetlen, mert a lakáshitelt nyújtó bank gondolhatja úgy, hogy az ő hitele visszafizetésére sincs kellő biztosíték.

angela83 # 2009.12.09. 10:47

Üdvözlet!Nekem van egy olyan problémám, hogy az egyik banknál van hitelkártya tartozásom, amit most kiadtad végrehajtónak.Ők felvették velem a kapcsolatot.Az a helyzet, hogy a tartozásom elég magas összeg, amit nem tudok visszafizetni, csak részletekben, de ez nem lehetséges, csak max. 3 hónap alatt, de sajnos nincs annyi a fizetésem, hogy ezt meg tudjam valósítani.Arról tájékoztattak, hogy ebben az esetben jogi képviselőnek adják át az ügyet, ami azt jelenti, hogy minden más bank kihátrál az ügyfél mögül.Nekem van lakáshitelem is, amit nem tudnék egyösszegben visszafizetni.Az a kérdésem, hogy ezt tényleg megtehetik, hogy elveszítsem a házat a fejem felől?Vagy van erre valamiféle megoldás?

végrehajtó1 # 2009.12.09. 09:10

nem lehet.

JackL. # 2009.12.09. 08:30

Köszönöm a választ. Ez a letiltható összeg a behajtó jutalékával és más költségével együtt sem lehet több 33%-nál? ( Az adósság nem gyermektartásból és nem jogalap nélkül felvett nyugellátásból ered )

végrehajtó1 # 2009.12.08. 19:21

goodman!

A végrehajtónak van lehetősége arra hogy ellenőrizze hogy vonják-e ill. hogy jól vonják le a letíltott összeget.
Előszöris jelezd a vh-nak ezt a problémát.Majd menjen ki és ellenőrizze le miért nem vonják.(ezt nem szokták szeretni a vh-tók)
Végső soron a vh-tó 500.000Ft-ig terjedő rendbírságra is tehet javaslatot a végrehajtást elrendelő bíróságon.

végrehajtó1 # 2009.12.08. 19:16

JackL.!

Ne, lehet 44,5% levonni.Csak 33%-ot.
Lásd itt:

Levonás a nyugdíjbóllevonás a nyugdíjból (végrehajtás munkabérre és egyéb járandóságra)

67. § (1) Az adós társadalombiztosítási nyugellátásából legfeljebb 33%-ot lehet levonni.Nyugdíjból levonása követelésnek|3123
(2) A levonás a nyugellátásnak legfeljebb 50%-áig terjedhet az alábbi követelések fejében:

1. gyermektartásdíj,
  2. jogalap nélkül felvett nyugellátás.

(3) Több letiltás esetén a levonás a nyugellátásnak legfeljebb 50%-áig terjedhet.

goodman # 2009.12.08. 11:08

Sziasztok!

Illető tartozik, végrehajtási fázisban van a dolog, megvana munkahely, végrehajtó küldött értesítést a munkaadónak, hogy tiltson, de semmit sem csinál, nem is vélaszol, lebeszélte az adóssal stb. Tudom, hogy ilyenkor a munkaadó kezesként felel, vagyis neki kell fizetnie. Mi a gyakorlati teendő, hogy a munkaadótól a pénzt beszedjük? SImán a végrehajtó eljárhat vele szemben, vagy kell hozzá vmilyen bírósági procedura???
Köszönöm szakértő válaszát!

JackL. # 2009.12.08. 10:30

Tisztelt Fórumozók! Egy rossz kezességvállalást követően úgy alakult hogy szüleim nyugdíjából tiltanak, nem is keveset. Apáméból 33 százalékot, Anyám 51ezres rokkantnyugdíjából 44.5 százalékot.Van arra jogszabály hogy maximum mennyit tilthatnak le? A 44.5 százalékot sokallom.

Tinuviel # 2009.12.08. 10:17

Köszönöm a választ!

Még annyit tennék hozzá az ügyhöz, hogy a végrehajtó már kért tőlünk tájékoztatást arról, mennyi pénz folyt be az eljárás során. Azt meg is adtuk neki, tehát elvileg tudhatja, hogy a teljes összeg befolyt.

Ez még augusztusban történt, azóta nem volt semmi fejlemény az ügyben, a vhajtó sem jelentkezett, és a földhivataltól sem kaptunk határozatot a törlésről.

Akkor is érdemes jelzéssel élni a vhajtó felé, vagy így nem szükséges?

Mi tartalmazza azt, hogy a végrehajtónak kell ebben az esetben intézkedni a törlés iránt?

végrehajtó1 # 2009.12.08. 09:25

Ezt a végrehajtónak kell figyelni hogy rendezte a tartozást.Ő törölheti a vh jogot.

kell-e adnunk neki nyilatkozatot arról, hogy hozzájárulunk a bejegyzett végrehajtási jog törléséhez?
neki nem ,de jó ha a vh-nak jelzitek

Tinuviel # 2009.12.08. 09:14

Kedves Fórumozók!

A munkahelyemnek volt egy adósa, akivel szemben a végrehajtási eljárás eredményes volt, a nyugdíjából levonták a tartozást.

Kérdésem: kell-e adnunk neki nyilatkozatot arról, hogy hozzájárulunk a bejegyzett végrehajtási jog törléséhez?

Köszönöm a választ.

Csipikeeee # 2009.12.08. 08:55

Azt hittem ez egy ilyen fórum ahol segítenek!A válasz pedig amit kaptam 1×,kb 3 szavas volt,abból sajnos nemtudtam sokat leszűrni,h mi lenne a legjobb amit tehetnénk!Min­denesetre kössz! :S

végrehajtó1 # 2009.12.07. 15:15

Inkább anyukád kérdezzen mert ő jobban meg fogja érteni..:)

Csipikeeee # 2009.12.07. 15:13

Szép jó napot!
A következő történt!Apukám és anyukám jogerősen elváltak,az ítélet megszületett,illetve az összeg is.Ámde apám azt mondta nekünk,h nem fogja kifizetni.Ilyenkor mi a teendő?Be kéne szólnunk a bíróságra?Vagy eggyáltalán mit tehetünk?

ObudaFan # 2009.12.07. 11:25

Nyilván van valamilyen általános szerződési feltétele ennek az aukciós cégnek, ahol le van írva, hogy ilyen esetben ilyesmiért a teljesítési segédjük mit kérhet.

Tuco78 # 2009.12.04. 20:02

Jó Estét!

Tanácsot szeretnék kérni!
Egy internetes aukciós portálnak tartoztam pár ezer forinttal.Sajnos pár hónapig nem volt internetem és nem léptem be.Ekkor kaptam egy levelet egy behajtócégtől,hogy fizessem ki nekik a tartozást plusz adminisztrációs költséget(ami több mint a tartozás maga)
A tartozásomat amint tudomást szereztem róla azonnal átutaltam az aukciós cégnek!Viszont a Behajtócégnek nem szeretné fizetni!Nem sok pénzről van szó(kb:5ezer Ft)
Nem is a pénzről van szó hanem én személy szerint gyűlölöm az ilyen cégeket és szeretnék egy kicsit borsot törni az orruk alá ha lehet!:))
Most bírósági eljárással fenyegetőznek amit viszont nem szeretnék!Fizessek nekik és adjam fel az elveimet?
Egyáltalán milyen behajtási jogai vannak egy ilyen cégnek?Köszönöm a segítséget!!!

végrehajtó1 # 2009.12.01. 10:08

Ha jogerős ítélet van róla akkor fizetnie kell.Ha nem kérj bírói letíltást.Vagy végrehajtást.

Csipikeeee # 2009.12.01. 09:00

Szép jó napot !
Én egy 19 nő vagyok,akinek a szülei éppen válnak.Pontosítok,elváltak.
A problémám a következő lenne,a válóperen apukám amit mondott,és amit most be akar tartani az 2 külön dolog.Tudni kell,hogy vagyoni rendezéssel történt a válás.Mi anyukámmal kiköltöztünk a lakásból másfél éve,és kaptunk 3 millió forintot tőle.A bíróság megítélte,hogy apukámnak ki kell fizetnie 750.000 Ft-ot, májusig!Ámde most a fejébe vette,hogy az nem úgy működik,és ő ugyan nem fogja kifizetni.Mondta,hogy eladja a lakást,amelyben él ( amit mi anyukámmal elhagytunk) És ő úgy gondolja hogy majd ő amennyiért eladja a lakást,annak a fele anyué lehet,és persze mínusz a 3 millió!Ő úgy gondolja,hogy amit a bíró kijelentett,hogy ki kell fizetnie,az neki nem kötelessége,és nem akarja,és állítólag nem is tudja.Az lenne a kérdésem,hogy ilyenkor mi a teendő? Amikor nem akarja kifizetni,márpedig a tárgyalás már megtörtént? Sajnos nem tudtam neki megmagyarázni,hogy különben akkor minek mondta volna a bíró,hogy 750.000 Ft-ot kikell fizetnie májusig,ha amúgy nem is! Számomra ez emberi butaság,de tanácstalanok vagyunk anyukámmal,hogy ilyenkor mi fog történni? mi a legjobb lépés,és mik a lehetőségeink?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Klaudia

végrehajtó1 # 2009.11.27. 07:08

igen.A vállalkozótól leinkassozzák a ha van a számlán pénzecske

nandy # 2009.11.14. 13:24

Kedves Fecso!

A végrehajtási eljárás megindítása előtt fel kellene mérni, hogy az adósnak van-e egyáltalán végrehajtás alá vonható vagyona/jövedelme.
Ez nem egyszerű feladat, és igazából szinte semmilyen adathoz nem férsz hozzá te magad.:(( Hivatalos úton nem szerezhetsz meg információkat, akkor talán van esély, ha ismered az adóst, és annak baráti/rokoni körét is.

Ahogy te is mondod, a végrehajtási eljárás megindításához be kell fizetni a vh. költségek egy részét. Ha kiderül, hogy az adósnak nincs semmije, akkor akár évekig is várhatsz, mire eredményes lesz a behajtás (az adós örököl, nyugdíjas lesz stb.). És még akkor is tudomásul kell venni, hogy a végrehajtó a behajtott összegből le fogja vonni - részletekben - a saját költségét is, tehát kevesebbet kapsz eleinte...

A saját pénztárcádhoz mérten kell a döntést meghozni.

*SiCC* # 2009.11.13. 21:13

Hm.Üdv a klubban.Az én exem szegény.. amint feltűnt a végrehajtó,odalett a jól fizető állása,segélyen van,abból röhejes amit kapok..közben meg csak az elmúlt 3 hónap alatt szupi tévét és autót vett,ami persze a barátjáé..Ha egy adós nem akar fizetni,nem is fog,mert meg tudja oldani.70 ezret kifizetni a bizonytalanra,azért hogy esetleg éveket várj a pénzedre..megértelek,de sajnos más lehetőség nincs.
Én bizony nem bánnám,ha néhány szekrényméretű verőember intézkedhetne végső esetben,akiket nem köt meg a jog :)

Fecso # 2009.11.13. 20:56

Nagy a valószínűsége hogy nincs sem autója sem ingatlana sem bankbetétje. Viszont valamiből csak éldegél. Jó esély van rá hogy dolgozik. Viszont a legrosszabb adós kiskönyvel csinálja ezt vagy feketén. Nem szivesen tennék bele, még 70 ezret egy 400as tartozásba hogy álljon benne a pénzem. Gondolom az ok érthető. De ha nem létezik olyan lehetőség amiről érdeklődtem akkor valószínűleg be kell fizessem a végrehajtónak, mert különben meg sem tudom próbálni megtalálni a munkahelytét.

*SiCC* # 2009.11.13. 20:46
"De el tudom képzelni hogy a végrehajtókat védik ezzel hogy csak ők nyomozhatnak. Nehogy elvegyem a kenyerüket…
  • ez nem így van :)
Olyan egetverően nagy összeg amit ki kéne fizetned?Azzal meg talán már nem kéne törődnöd,hogy adósodnak még többet kell majd fizetni..végülis miatta jutott a dolog ide.
Fecso # 2009.11.13. 20:35

Na igen... Nem gondolnám hogy elárulja. Ezért gondoltam arra hátha van valami hivatalos út is... Arra van lehetőségem hogy még a végrehajtó intézkedése előtt bírósági letiltót kérjek a munkabérére, de arra nincs hogy megtudjam hol dolgozik. Így nem tűnik logikusnak. De el tudom képzelni hogy a végrehajtókat védik ezzel hogy csak ők nyomozhatnak. Nehogy elvegyem a kenyerüket... Azért köszönöm a választ.

*SiCC* # 2009.11.13. 20:27

A vh-i és egyéb költséget mind követelheted rajta,de sajnos neked kell megelőlegezni.Nem hinném,hogy neked mint magánszemély,a papírt lobogtatva bármilyen infót kiadnának.Magánnyomozni van kedved?Szomszédja,ismerőse tudhatja munkahelyét..Esetleg tőle magától megkérdezni?