Azt nem mondta hogy a hülyeség is örökölhető??:)
Kérd írásba avégrehajtótól amit mondott.
És küld el a a kamarának illetve a megyei bíróság elnökének.:)
Azt nem mondta hogy a hülyeség is örökölhető??:)
Kérd írásba avégrehajtótól amit mondott.
És küld el a a kamarának illetve a megyei bíróság elnökének.:)
S. O. S.
Segítséget kérnék!
Nemsokára elárverezik édesanyám összes vagyonát, édesapámnak alapból nincs semmilye.
Sajnos az árverezéssel nem lesznek kielégítve a követelôk (végrehajtón keresztül történik a dolog)
Azt mondta nekem a végrehajtó, hogy mostantól nekem se lehet semmilyen tulajdonom, mert a végrehajtási jog örökölhetô. Tehát ha anyukámnak, apukámnak semmilye nem lesz, akkor utána rajtam behajthatják??
Jelenleg semmim nincs ,csak egy bankszámlám.. ezt féltenem kéne??
Válaszukat elôre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Harcisun
Szerintem felszólításra közokiratban, nem kell felmondás, mert a felszámolással esedékessé vált a követelés.
Kedves Szakértők!
Van egy viszonylag összetett kérdésem, amiben szeretnék segítséget kérni egy hozzáértőtől.
Adott egy pénzintézet, amelyik kölcsönt nyújtott egy Kft-nek. A Kft ellen felszámolási eljárás indult egy pár hónapja. A kölcsön biztosítékai között van 2 természetes személy készfizető kezességvállalása is, akik ellen vht-t kíván indítani a pénzintézet.
A kölcsönszerződés és a kezességvállalási szerződés is közokiratban van.
Mivel a felszámolás lejárttá tette az adós kft. tartozásait, ezért nem volt felmondás, megtörtént a hit. igénybejelentés a felsz.elj-ban annak rendje és módja szerint.
A kérdésem az, hogy mire van szükség a kezesek elleni vht. megindításához?
Ara gondolok, hogy szükség van-e felmondásra közokiratban, vagy elég előbb felszólítani őket a fizetésre (esetleg közokiratban?) és aztán mehet a záradékoltatás?
Előre is köszönöm a segítséget!
Penny
végrehajtó1 köszönöm válaszodat itt is:))
a gépet a gyerekek tanulása miatt kell azaz az övék:) szóval így okés.
Vagy félreértés vagy az ő nyílvántartásában nincs nyoma anno a tartozásrendezésnek...
végrehajtó1
Köszönöm a válaszokat.
Több mint 10 éves tartozást követel,amit már rég rendeztem kamatostul.
drnagyzs
A bírságot határozattal kellett kiszabni.Ha jól értettem amit írt.És ezt a bírságot ki hajtja be?Önkormányzati adóhatóság?
hóvirg
1.nem jogszerü. követelje vissza mert a végrehajtó is behajtja önön még egyszer.Ha nem fizeti vissza szólítsa fel tértisen írásban erre határidőt meg jelőlve.Ha nem fizet akkor fizetési meghagyást kérjen.
2.nem
3. miért? tizéves tartozást követel?
végrehajtó 1: konkrétan egy építéshatósági kötelezésre, és annak eljárási bírsággal történő végrehajtatására.
Bocsánat,van egy 3.kérdésem is:
A társasház kezelőt miért nem lehet arra kötelezni,hogy 10 évre visszamenőleg igazolja állítását?
Szép napot.
két kérdésem lenne:
1:A társasház kezelő milyen jogon vonja le a végrehajtói díjat a befizetett közösköltségből?
2:Fizetési felszólításnak minősül-e a levládába bedobott papir,amin közlik,hogy 15 napon belül fizessem ki a tartozásomat?
„az önkoros jelzálog terhelés, az hogy két héten belül jönnek foglalni mikor nincs is még róla bírói ”papírom.
Bárcsak minden ilyen gyorsan menne...
csaka bíróságivégrehajtót engedje be.A sz.gépről meg célszerü azt nyilatkozni hogy a nagyszülőktől kapták a gyerekek.Ha kell akkor a nagyi bizonyíthatja.:)
„szóval amiben a gyerekek ruhái, játékai cuccaik vannak azokat a bútorokat nem. ha jól értelmeztem.”
pontosan
hmm bocsánat a dupláért.
végrehajtó1
köszönöm a válaszát:))
az engem nem érdekel hogy neki mennyi marad csak ne tőlem vonjanak olyan dolgot ami az ő nevén van hiszen ezt bíró előtt is megmondtuk hogy ami az ő nevén van ő fizeti ami az enyémen én.
erre nem is emlékszem hogy adóstárs lettem volna de hála csak ez az egybe van ha van.
amúgy ez a coffidis itt nem volt közjegyzői aláírás.
az önkormányzati dologban én is így tudtam.
akkor ezek mind üres fenyegetőzések lehetnek?
az önkoros jelzálog terhelés, az hogy két héten belül jönnek foglalni mikor nincs is még róla bírói papírom.
Igen közben megtaláltam hogy mit vihetnek.
szóval amiben a gyerekek ruhái, játékai cuccaik vannak azokat a bútorokat nem. ha jól értelmeztem.
És a sz.gépet ami az én nevemen van? számlával tudom igazolni.
elnézést a sok sületlen kérdésért tuti elege van már az ilyenekből:)) csak tisztán szeretnék látni ha ne adj isten odáig fajulna a helyzet.
végrehajtó1
köszönöm a válaszát:))
az engem nem érdekel hogy neki mennyi marad csak ne tőlem vonjanak olyan dolgot ami az ő nevén van hiszen ezt bíró előtt is megmondtuk hogy ami az ő nevén van ő fizeti ami az enyémen én.
erre nem is emlékszem hogy adóstárs lettem volna de hála csak ez az egybe van ha van.
amúgy ez a coffidis itt nem volt közjegyzői aláírás.
az önkormányzati dologban én is így tudtam.
akkor ezek mind üres fenyegetőzések lehetnek?
az önkoros jelzálog terhelés, az hogy két héten belül jönnek foglalni mikor nincs is még róla bírói papírom.
Igen közben megtaláltam hogy mit vihetnek.
szóval amiben a gyerekek ruhái, játékai cuccaik vannak azokat a bútorokat nem. ha jól értelmeztem.
És a sz.gépet ami az én nevemen van? számlával tudom igazolni.
elnézést a sok sületlen kérdésért tuti elege van már az ilyenekből:)) csak tisztán szeretnék látni ha ne adj isten odáig fajulna a helyzet.
anyuka05
„1: vonhatnak e még tőle? azaz tőle fognak előszőr vonni és hogy lehet e még?”
50%-ig tiltható le.Öntöl is követelhetik mert adós társ
„2:ha nem tudnak tőle vonni akkor ugye tőlem fognak? hiszen számlára érkezik a gyedem és a családim is.”
lehetséges.Utaltassa nem a saját nevén lévő számlára az összeget
3.
Attól függ hogy hogy ha közjegyző elött írták a kölcsönt akkor relatíve gyorsan vh-hoz kerül az ügy.Ha nem akkor fizetésimh kell kérni majd ha ez j.erős lesz akkor lehet végrehajtást kérni.Ez az ut hónapokig ha ügyesen húzza évekig is tarthat.
Mit vihaet: a jellegénél gyermekek által használt tárgyakat nem .De egyszer kétszer már bemásoltam a mentes vagyontárgyakat melyeket az adós beleegyezésevél sem lehet legfoglalni.
Keresse meg.
:„ha nem tudnak az összegnek megfelelően végrehajtani akkor azt mondták hogy a lakást terhelik meg és mivel ez önkoros lakás minket kitehetnek nem fizetés miatt az önkormányzat. Ez igaz?”
Önk.lakás nem az öné.nem terhelik meg.Ha fizeti a lakbért stb az önk.mányzat felé nincs a lakhatás veszélyben.
„Én úgy hallottam hogy vinni nagyon végső esetben visznek. inkább lefoglalják de marad itt csak nem adhatom el. szóval nem tudom hogy működik ez”
Értelmezési hiba van.Azért foglalják le hogy értékesíthessék később.A lefoglalt vagyontárgyat fő szabályként az adós őrizetéban kell hagyni .De ez nem azt jelenti hogy végleg ott is marad.Csak az árverezésig marad ott.
Trysii
Nem tudom hogy miből ered a tartozás..De nektek tudni kellene hogy mivel foglalkozik a cég.Mint írtad rendelnél tőle.Akkor gyárt valamit mert akkor kell lenni tárgyi eszköznek, kivéve ha bérli.stb stb...vagy kereskedik,
Járj utána a telephelyén székhelyén .Ezt helyetted nem tudja más megtenni.És e infók bírtokában el lehet dönteni ahogy érdemes vh indítani.
Bár nem ez az első hitelező aki futhat a pénze után...sokan járnak jártak és járni fognak így sajnos.
jah még valami. a sz.gépet tudom igazolni hogy én vettem.
T. végrehajtó
ide is leírom.
segítségét szeretném kérni. Jelenleg válás alatt állok a férjemmel. Fél éve ment el és itt hagyott engem 5 kiskoru gyermekkel. Én gyedet kapok ami 40 ezer és családit meg az önkormányzattól pár forintot. Tartásdíjat még ez idáig csak egyszer kaptam 25 ezret a múlt hónapban. Több tartozásunk van az én és az ő nevén is amiben meg egyeztünk hogy ami az ő nevén van ő fizeti ami az enyémen én. Nem tudom hol lakik, nem tudom az új számát sem szóval számomra elérhetetlen. Önkormányzati lakásban lakom a gyerekeimmel. Most konkrétan egy adósság miatt érdeklődöm amiben társ adós vagyok. a férjemnek már van egy 33%-os levonása a fizetéséből. a kérdések:
1: vonhatnak e még tőle? azaz tőle fognak előszőr vonni és hogy lehet e még?
2:ha nem tudnak tőle vonni akkor ugye tőlem fognak? hiszen számlára érkezik a gyedem és a családim is.
3:ha nem tudnak tőlem se tőle se vonni azt mondták végrehajtani jönnek két héten belül bár bírósági papírt még nem kaptam és közben meg azt mondták hogy peres úton van már. a kérdés: MIT VIHETNEK? Mi az ami a gyerekek miatt nem vihetnek? értem hűtő mosógép ágy szekrény.
van egy számítógépem azt vihetik? szekrénysor sarokülő ami az ágyam, tv-k a gyerekeknek galéria van így azt nem tudják elvinni. mikro, pár gyerekszekrény, hűtő, mosógép, babakocsi, babaágy. nagyjából ennyi. a mosógépet az anyám nevére vettük hitelre. ez még megvan valahol.
4:ha nem tudnak az összegnek megfelelően végrehajtani akkor azt mondták hogy a lakást terhelik meg és mivel ez önkoros lakás minket kitehetnek nem fizetés miatt az önkormányzat. Ez igaz?
Én úgy hallottam hogy vinni nagyon végső esetben visznek. inkább lefoglalják de marad itt csak nem adhatom el. szóval nem tudom hogy működik ez.
elnézést a kusza kérdésekért de van még ezer.
Üdv Veronika
„A tapasztalat az hogy ilyen esetben nem lesz semmi foglalható.A 3milla már régen nincs meg általában.
Én hagynám a fenébe.De nektek kell tudni…”
Tehát az a tényszerű helyzet, hogy lóg egy cég kb félmillióval, amit a bíróság is jogerősen megítélt, és nincs mód rá, hogy ezt az összeget a károsult megkapja?
Ennyit tud a mai jogrendszer Magyarországon egy lassan 3 éve húzódó polgári peres ügy után tenni a megkárosított fogyasztóért?
Azt ki lehet deríteni valahogy, hogy a cég dolgozik-e még? Ha rendelek valamit a neten tőlük, és küldik, azt le lehet foglalni a jogerős végzés birtokában, vagy sem, hogyha ugyanaz a cég neve az adásvételi szerződésen?
Vannak ilyen kiskapuk?
Hatósági eljárásnál pl. az Apeh-ra gondolsz?vagy az önkormányzati adóhatóságra gondolsz?
Egy merőben evidensnek tűnő kérdést szeretnék feltenni, ami azonban mint kiderült, mégsem annyira az. A hatósági eljárásokban ad1. el kell-e rendelmi külön a végrehajtást, majd a foganatosítást (ami ugye mostmár csak maga az első végrehajtási cselekmény elrendelése, ha az elrendelő és végrehajtó hatóság ugyanaz), és mindez mehet-e egy végzésben, ad2. van-e a végrehajtás elrendelése ellen (ha el kell) jogorvoslat (szerintem nincs)?
Köszönöm!
A tapasztalat az hogy ilyen esetben nem lesz semmi foglalható.A 3milla már régen nincs meg általában.
Én hagynám a fenébe.De nektek kell tudni...
3M-val alapított Kft.
Azt viszont sajnos nem tudom, hogy van-e bármiféle vagyona is, vagy sem, s azt sem tudom, hogyan lehetne ezt kideríteni.
6 számlaszámukból 5-ön nem volt egy kanyi sem, 2-n még tartozás is van, a hatodik számlaszámról nincs tudomásom, tartalmaz-e bármi pénzt.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |