magyar hangfájlok szöveggé alakítása

gerbera317 # 2025.02.10. 09:52

Ez nem hangtechnika-fórum. Én a jogi részéhez szóltam hozzá azzal, hogy hiába készíted el az átiratot, azt a bíróság nem fogja elolvasni. Neked kell végighallgatnod a száz órát, kiemelned azokat a részeket, amelyeket fontosnak tartasz, hogy a bíróság megismerje és figyelembe vegye, természetesen, a hozzáfűzött jogi álláspontoddal együtt. Ehhez viszont nem szükséges a százórányi hangzóanyag teljes átírása, hanem csak a releváns részeket kell átírni, hivatkozva arra, hogy azok melyik hangfájl melyik részéből származnak. Feltételezem, hogy néhány percnyi érdemi szövegről van szó.
Egyébként, magát az átírást talán még valamelyik AI-bot is elvégzi neked, de mondom: nem fogsz menni az így kapott anyaggal semmire!

polgarinemperes # 2025.02.10. 09:01

Sajnálom h picit is belementem a részletekbe. Lehetne csak a tárgynál maradni?
Arra szeretnék itt választ kapni, melyik szoftverrel szokás ekkora anyagról átiratot készíteni. Ha valaki ehhez a részhez ért, írjon, kérem.

gerbera317 # 2025.02.10. 07:33

Szerinted a perben elfogadnának egy szoftveres átiratot?
Abból a 100 órából 99 óra 52 perc eleve érdemtelen, így a bíróság nem kötelezhető arra, hogy céltalanul végighallgassa (de talán még ötperces hanganyagot sem köteles előkészítetlenül meghallgatni). Azt annak kell azt végighallgatni és kijegyzetelni, illetve az érdemi részekből átiratot készíteni, akinek ahhoz elemi érdeke fűződik, hogy az elhangzottakat figyelembe vegye a bíróság.
Úgyhogy, kedves polgarinemperes, szépen nekiszakadsz, végighallgatod TE, a releváns részekről átiratot készítesz TE (az nem jogi kérdés, hogy hogyan csinálod), és írásban úgy terjeszted a bíróság elé az átiratot a hozzá fűzött jogi álláspontoddal együtt, hogy abban hivatkozol, hogy mi, melyik hangfájl, melyik részén (óra - perc - másodperctől óra - perc - másodpercig) hallgatható meg, megjelölve azt is, hogy ki beszél ott.

drbjozsef # 2025.02.10. 01:34

Szerinted a perben elfogadnának egy szoftveres átiratot? Vagy a másik fél simán elfogadná?
Előbb-utóbb valakinek le kell azt írnia. Ha te nem akarod meghallgatni, de perben fel akarod használni, akkor amúgy is egy hangtechnikai szakértővel készíttetném a helyedben, esetleg közjegyzővel előzetes bizonyítást kérve, és akkor nincs macera az ellenérdekelt akadékoskodásával sem.

polgarinemperes # 2025.02.09. 17:30

Mi a bevett módja ennek?

A hangfelvételek változó minőségűek. Több, mint 100 (száz) óra összesen. Szóval nem kevés.

Az átiratok egy perhez kellenének. Ha lenne szöveges átiratom, akkor nem kéne végighallgattatnom ezt a sokórányi hangrögzítést.

Próbáltam már néhány, az available \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"best\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" szoftvert, de a mennyiséghez képest annyira nagyon sok a hiba (\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"elhallás\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"), hogy feladtam az önálló keresgélést.. és most itt kérdezem meg, mi a bevett módja az ilyesminek, pl melyik a legjobban felismerő szoftver. Nyilván fontos, szóval nem kell h ingyenes legyen.