KGeri,
Jelezte a vevőd a telefonban (minimum, de inkább írásban), hogy élni kíván a szavatossági jogával, és kéri a javítást? Ha igen, elutasítottad?
Ha nem jelezte, és saját szakállára javíttatta, akkor én a helyedben azt válaszolnám az ügyvédnek, tértis levélben, hogy álláspontom szerint az autó a korának és futásteljesítményének megfelelő állapotban volt, a vevő kipróbálta, rejtett hibáról nem tudtam, a vevő nem kérte a Ptk. 6:159.§ szerinti kellékszavatossági jogának érvényesítését, amelynek első lépése kötelezően a kijavítás kérése lett volna. Tekintve, hogy saját maga javíttatta az autót, amelyre a 6:160.§ szerinti okot én nem adtam, ezért a javítási költségekbe fizetni sajnos nem áll módomban.
Ha a vevőd még így, javítás után is egyértelműen tudja bizonyítani, hogy a hiba már a vásárláskor is fennállt, és azt is, hogy az a szavatosság körébe tartozik (16 éves 200+ezer kilométernél ez már nem evidens minden esetben), és perre megy a leveled után, akkor lehet, hogy majd fizetned kell. Ez a te kockázatod. Ez a bíróság miatt nyilván drágább lesz, mintha most fizetnél. Mérlegelj, hiszen te ismered az autódat.