Sürgős kérdés(ek).


Kis szerencsétlen2 # 2007.10.06. 10:00

Helló!
http://img45.imagevenue.com/img.php?…

Köszi a támogató hozzászólásokat is, melyek jól estek. Tegnap jött meg az a lelet ami amúgy 2005ben készült, csak akkor nem mertem elmenni érte, mivel kimaradt a gyógytorna :)

A fenti linken van a lelet, személyesadatoktól mentes változata.

Súlyonak mondható dolgot állapítottak meg, amivel akár fel is menthetnének, de ha az orvosszakértő azt hozza ki, hogy mozgáshiány szerepet játszott a kialakulásában, akár a legintenzívebb fizikai munkára is beoszthat, mert bár ezt (sem) gyógyítgatni nem nagyon tudják, de azért nem árt lehet szerintük. Szóval most akkor szerintetek ez alapján a lelet alapján mi a teendő? Nem tudom hányan orvos szakértők, hányan jogászok, de hát valaki tudja, mik a lehetséges variációk.
Egyébként spondylitis.
http://www.pirula.net/mszotar/s.htm

ksstomi # 2007.10.05. 07:06

hozzászólás törölve

monalisa1 # 2007.10.04. 11:24

Kis szerencsétlen2
A sajnálatos betegséged ellenére próbálj emberek közé menni, sétálni, valamint esetenként legalább pár szót váltani. A depresszió nem vezet jóra...

Ha beszélgetni akarsz emberekkel így a net-en keresztül, nem kevés levelező fúrum van., javaslom próbálkozz ott és lehet hogy barátra találsz.

Attól a néhány hét közmunkától meg ne félj, egyrészt mégis csak napi elfoglaltság, másrészt "kontakt" másokkal.

Õszintén kívánok jobbulást, változást.

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.04. 08:48

Helló!

Nos én csak elmondtam a véleményemet, állítólag ahoz még mindemkinek joga van nem tudom. Azt azért nem feltételeztem, hogy legelemibb dolgokban nem értünk egyet, mint pl abban, hogy a közmunka lehet e valakire megalázó hatással vagy sem, de mindenkinek az a véleménye ami.
Szeretném ezt a vitát lezárni.
Volt pár kérdésem, azt megkérdeztem, és a saját véleményemet leírtam a közmunkáról.
Amiért minket elmarasztaltak, az 2002 áprilisában lépett be a btk.-ba. Nem is tudtam róla, persze a törvény nem tudása nem mentesít jött a válasz, ami egyfelől érthető, mert mindenki ezzel védekezne, de olyan esetekben, amikor ennyire friss törvényről volt szó még akkor azért ...
Nos mindegy, nemakarom én, hogy itt ezen vitatkozzunk, elmondtam a véleményemet, ti is elmondtátok ennyi.

Köszönöm, hogy beszélgettünk, sziasztok.

elve # 2007.10.04. 05:47

Öregem, ha te valóban ilyen vagy, amilyennek bemutattad magadat, akkor most szereztél nekem egy jó napot, mert örülök, hogy nem ismerlek.
Ha meg csak szivatod a közönséget, akkor jó szórakozást.

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.04. 00:48

monalisa, már a múltkor is gondoltam, hogy keversz valakivel, amikor ex mackóztál, nem értettem miért írod, ezért rá is kérdeztem ,hogy mire gondolsz... azért mire ,és nem kire mert nicknévről van szó.

Nem emlékszem olyanra, hogy itt magammal vitatkoztam volna. Szóval légyszíves és mondd meg, hogy kinek hiszel.

Azért megalázó, mert :
ez több okra vezethető le.

Előszőr is én nem vagyok csapatjátékos, kerülöm az embereket, és a külvilággal leginkább az interneten keresztül tartom a kapcsoltatot, az utcán leginkább a mozgás miatt sétálgatok. Most meg odaküldenek egy olyan helyre, ahol sokan vannak , és ráadásul nem is a legkellemesebb társaságból. A buta ember agresszív általában mint tudjuk, ezek meg nem nobel díjasok.
Annak idején a katonaság alól felmentettek (idegiokokra hivatkozva), előbb pszichológushoz küldtek, aztán meg pszichiáterhez. Nade az más téma kissé, lehetne róla jó pár monologot is írni talán :) Egy arisztokratikus tartású valakinek nem könnyü mindent elfogadnia.

monalisa1 # 2007.10.03. 18:06

Részedről miért "rettenetes" és miért "megalázó" a munka, tán te vagy a római császár?

Amúgy az ujabb beírásod már kezd visszavezetni az 1-2 héttel ezelőtti, és akkor egyre-másra más neveken folytatott nem rövid irásaidhoz - amikor már saját magaddal is vitáztál a végén...

ObudaFan magvasan megjegyezte: őrület.

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.03. 12:28

A pártfogóságról saját bőrőmön tapasztaltam, hogy fenéket nézi ez az én érdekemet

de azért itt áradoznak róla
http://www.magyarorszag.hu/…gyleirasjogi

meg itt is
http://www.kih.gov.hu/…vekenyseg/pf

bár második alapján nem értem, minek rendeltek ki pártfogót, mert a négyből egyik sem rémlik...

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.03. 12:24

Azt elfelejtettem, hogy mióta elítélt vagyok, előszőr kaptam hivatalos levelet TC (Tisztelt Cím)- ként :)

Ez azért haladás, az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatnak csak egy haszna lehetne, az pedig az idő...

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.03. 12:22

Ma 10 kor kelltemk b, ami azért ritkaságszámban megy mert ritka az amikor 11 előtt. Feküdtem az ágyban, és eléggé depis voltam, nem volt étvágyam sem, szóval ébren feküdtem, vagy plussz 1 órát, és gondolkoztam.
Igazából enne az ügynek csak 3 féle variációja van.

  1. Munka
  2. Duty
  3. hogy az ember kinyírja magát

Az elsővel az a baj, hogy megalázó, és rettenetes az én helyzetemben, a másodiknak a vége meg ugyanaz mint a harmadiknak azzal a különbséggel, hogy plussz szenvedéssel van megfűszerezve.

nade 12 órakor megjött a posta is, persze az igazságügyi orvosszakértőtől. Az áll benne, hogy van még 7 napom utána vagy vizsgálat vagy körözés, bár ez utóbbit nem írták, de nem gond mert az én pártfogóm ezt elmondta.
Nade van benne egy érdekes szösszenet.
"Megjegyzés: Hazautazáshoz utazási utalványt biztosítani nem tudunk"

ugye - ugye a jogállam milyen szép is ? Mert itt esélyegyenlőség van ám... Szóval ha szegény vagy, és nincs pénzed a drága utazásra akkor takarodás dolgozni, mert az orvosszakértő sok(k)ba kerül. Kitudom fizetni, nem arról van szó, csak arról, hogy hányok az ilyen esélyegyenlőség van dumától amikor nincs.

Amikor azt nyilatkoztam, hogy nem vagyok alkalmas a fizikai munkára, én azt úgyis gondoltam, gondolom. Amikor azt mondta a pártfogó, hogy ezzel nem fognak felmenteni a munkavégzés alól én ezt el is hittem neki, mert tudom, hogy max akkor mentik fel az embert, ha levan vágva az összes végtagja talán némi túlzással.
de ugye akkor meg ahogy monalisa írta lekell ülni.
Kivan ez a BTK, meg joggyakorlat találva.
Legalábbis azok akik nem olyanok mint Kabai úr, ők nem nagyon találnak normális lehetőséget.
Nade ami még jogomban áll, mielőtt kinyírnám magam az az, hogy az összes olyan ellenségemet, akikről tudom, hogy bíróság elé állíthatóak, azoknak a nevét és az azokkal kapcsolatos bizonyítékokat a hatóság tudomására hozzam. Mindössze azért mert nehogy már röhögjenek azon, hogy hogy jártam :) Különben is ha nekem szar...

monalisa1 # 2007.10.01. 21:03

Kis szerencsétlen2

Pl. jó kis közmunka lenne ha valamelyik büntetésvégrehajtási intézmény konyhályán napi 8 órában krumplit és/vagy hagymát pucoltatnának veled...

És hogy a sajnálatos egészségedre is ügyeljenek, te ülsz az asztalnál, a többiek meg halmokban hordanák eléd a tisztitani valót.

Én pl. el tudnék képzelni ilyesmi foglalatosságra kötelezést, mert hát ne felejtsd el: a közmunkára kötelezés az valami miatti büntetés...

Hidd el nem lenne semmi bajod azon néhány hét alatt, csupán "a" meló dolgába kóstolnál bele egy kicsit.

Ettél már krumplit és/vagy hagymát?
Édesanyád bizonyára tett már elég, igaz jobára valamilyen főzet/sütés formájában. És hát az anyud akkor max 8 oszt. általános végzettségü - te írtad: a kétkezi munkát "magasságos" végzettséggel nem tudod elképzelni.

No jó, nme forszírozni akarlak.
De azért sokféle egyéb más közmunka is lehetséges.
És a kétkezi ember munkáját is meg kell becsülni, köszönni.

ObudaFan # 2007.10.01. 16:39

Gt. 22. § (3) A vezető tisztséget - ha a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - nem láthatja el munkaviszonyban az egyszemélyes gazdasági társaság tagja, illetve a közkereseti és a betéti társaság üzletvezetésre egyedül jogosult tagja.

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.01. 15:57

Monalisa, azt azért nevezd már meg, hogy milyen munkára gondolsz :)

goodman # 2007.10.01. 10:10

Sziasztok!

A kérdésem annyi lenne, hogy büntetőügyben a felülvizsgálati 6 hónapos határidő, az ítélet kézhezvételétől számít, vagy a jogerős ítélet kihírdetésétől?

turulmissio # 2007.09.30. 23:47

Végrehajtás:
Törvénysértő ítéletek alapján végrehajtást szenvedtünk el.Majd a Legfelsőbb Bíróság megszüntette /:1993-2005:/
Most végrehajtást rendeltek el ellenünk,mert a megszüntetés jogerőssé válása idejére már bankunk felbontotta a szerződést!Mit tehetek az újabb vh.ellen,melyet a bíróságok okoztak?
Tisztelettel: János.

monalisa1 # 2007.09.30. 22:17

Ugye - ugye...

Kis szerencsétlen2 # 2007.09.30. 22:14

Mire gondolsz ? :)

monalisa1 # 2007.09.30. 21:57

Amúgy az írásmód változtatás még nem jelenti azt hogy az íróját ne lehessen az előzőekről felfedezni.
Remélem érted amit írtam, ex mackó...

monalisa1 # 2007.09.30. 21:53

Ha te itt vagy a fórumon 2-3 éve már - ahogy állítod... -, akkor annyit már tudnod kellene, hogy a közmunka mint olyan az egy büntetés., kiszabásánál közömbös az iskolai végzettség.

Én tuti hogy tudnék neked való közmunkát (= fizikai munkát) ajánlani (...), és hozhatsz orvosi papírt és 3 ügyvédet is, ahogy nagyon helyesen a bíró sem döl be az ilyen-olyan védekedésednek.

Kis szerencsétlen2 # 2007.09.30. 13:37

Kedves Balek, monalisa1!

Nektek elhiszem, hogy természetes dolog a fizikai munka, de azért maradjunk annyiban, hogy a fizikai munkákat alacsonyan kvalifikált, legtöbb esetben 8 általánost végzett, szegény emberek végzik. Ez nem lenézés, ez megállapítás. Elsem képzeltem, hogy olyan végzettséggel ami nekem is van képesek közmunkát adni. Az ügyben 3 ügyvéd védett, és bár a pártfogó akiről ma sem tudom még, hogy kinek az érdekeit védi váltig állította azon véleményét, hogy szerinte ez enyhe ítélet, mégis erősnek érzem, és logikátlannak is. Ha zt mondták volna, hogy valamelyik munkahelyen köteleznek arra, hogy ingyen dolgozzak rendszergazdaként, azt is elfogadhatónak tartottam volna. Feltételezem, hogy ez is magyar sajátosság. A fizikai közmunkára küldhetnék a szellemileg gyengén bútorozottakat is csak. Belesem merek gondolni, hogy milyen lesz...

A jogifórum fórumozója vagyok már vagy 2-3 éve szóval ismerem nagyjából baleket is interneten kersztül, és elég humoros, amikor kbs-el egymást piszkálják :)

Választváró # 2007.09.30. 12:50

Nyugdíjügy
Kedves Obudafan!
köszönöm a véleményét, de engedje meg, hogy tovább bocoljam adolgot.

1., Az alapító okirat szerint én, mint cégvezető "kirendelem" XY-t(magamat) ügyvezető igazgatónak és a cégképviselettel, stb. és munkáltatói jogokkal lettem felvértezve. Ugyan ezzen az analógiát követve, mint ügyvez.ig. alkalmazotti jogviszonyban ténylegesen is munkaszerzödést kötöttem XY-al(magammal) meghatározatlan időre 1997-ben. Egyébként úgy tudom az akkor jogszerű volt. Ha jól tudom a GT. 2006. évben azt írta elő, hogy a korábbi jogállás megmarad. Ha jogszabályi pontokkal tudnának segíteni...

2., Ugyancsak az alapító okíratban szerepel, hogy én, mint ügyvez.ig. a társaság alkalmazotját is állandó v. eseti jelleggel felhatalmazhatom, hogy a társaságot egyedi ügyben képviselje. Pld. írja alá a munkaszerződésemet és/vagy megállapodást kössön velem a korengedményes nyugdíjazásra?!!! Esetleg jogszabályi pont van-e?

Előre is köszönöm a választ!

goodman # 2007.09.30. 09:54

Sziasztok!

A kérdésem annyi lenne, hogy büntetőügyben a felülvizsgálati 6 hónapos határidő, az ítélet kézhezvételétől számít, vagy a jogerős ítélet kihírdetésétől?

ObudaFan # 2007.09.30. 09:21

Az az igazság, hogy egyszemélyes kft. tagja a kft-vel eleve nem állhat jogszerűen munkaviszonyban.

Választváró # 2007.09.29. 17:18

Nyugdíjügy!
Sajáttulajdonú egyszemélyes Kft. jogszerűen köthet-e megállapodást az ügyvezető igazgatójával annak korengedményes nyugdíjazásáról - aki egyben a cég tulajdonosa és 1997.év óta folyamatosan, mint munkaválló, munkaszerződés keretében dolgozik a cégénél és az előírt járulékokat befizették utána.

balek_a_legnagyobb # 2007.09.29. 16:50

A munka megalazo... LOL
Jol dontott a biro, nevelni kell a kolkoket.
En barom meg napi 16 orat dolgozom neha hetvegen is, kis taknyos meg lefizetne mindenkit.