Sürgős kérdés(ek).


Tihi # 2007.12.22. 08:09

Segítsetek! Adott egy adós és egy kezes. Fizetési meghagyás kiállítása indokolt, de időközben meghalt a kezes. Az örökösét beírhatom én a fizetési meghagyásba? Azaz a kezesség személyhez fűződő kötelem, vagy "örökölhető"?

Kis szerencsétlen2 # 2007.12.21. 21:47

KBS, nem arról van szó. Amit te mondtál az nem különleges, inkább szánalmas bcs, ráadásul nekünk olyasmihez semmi közünk sem volt.

Ami minket érintett az ez : bétékáháromszázpercé
http://www.hu.freebsd.org/…ct/3188.html

http://www.jogiforum.hu/forum/17/13508

http://www.sulinet.hu/…cc/0/23025/1

ha nem ismerős neked olvass utána...

A pártfogónak meg kisebbségi érzése lehet, mert talán nem érzi magát elég okosnak biztos :)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.12.21. 12:33

Ha jól emlékszem, semmi különös. Okirathamisítás, csak nagyzol.

csak egy állampolgár # 2007.12.21. 07:48

Ne haragudj, hadd kérdezzem meg, mi volt az az elite bcs? köszi
ha ilyen szabad keze lenne.” - ezzel pedig vigyázz, van ilyen szabad keze (szerintem)!

Kis szerencsétlen2 # 2007.12.21. 01:03

Helló!

Eszembe jutott pár fontos kérdés az ügyben.

  1. A pártfogó, megtagadhatja az újabb igazságügyi orvosszakértői vizsgálat kérésnek továbbítását a bíró felé?
  2. Amikor legutóbb találkoztam vele, akkor azt mondta, hogy attól mert ő kéri vizsgálat elvégzését a bíró még elutasíthatja, erre az alábbi orvosi dokumentumok bemutatása esetén mennyi az esély?

A dokumentumokat lefénymásoltam, tehát ott is tudom nekik hagyni a fénymásolatot.
3.Az orvosszakértői vizsgálatnak államilag meghatározott ára van? Tehát ha ugyanannyi vizsgálatot végez el, akkor annyiba kerül mint az első?
4.Ha elutasítja a bíró az újabb vizsgálatot, azért nem dönthet úgy hirtelen, hogy hát ez problémás kötekedős emberke, és irány baracska ? :) Mert akkor inkább nem eröltetem az újabb vizsgálatot, ha ilyen szabad keze lenne.
5.A pártfogót eléggé érdekelte az ügy ,mert ez elég elite bcs volt (valószínűleg ilyennel még nem találkozott pályafutása során), tehát hozzáférhet e önszorgalomból, a rendőrségi, bírósági jegyzökönyvekhez, vallomásokhoz?

Előre is köszönöm az újabb válaszokat.

ObudaFan # 2007.12.20. 18:26

A 8 nap ilyenkor is 8 nap, de ha a határidő utolsó napja munkaszüneti nap, a határidő a következő munkanapon telik le. A fellebbezést azon a megyei bíróságon kell benyújtani, amely, mint bv. bíró eljárt. Ugyanakkor ebben az ügyben a bűnügyi költséget véleményem szerint akkor is neked kell viselni, ha azt állapítja meg a bíróság, hogy más munkahelyet kell kijelölni. Ha a végzés jogerőre emelkedik, a bíróság gazdasági hivatala kiküldi a csekket. Az új panaszokat is át lehet adni a pártfogó felügyelőnek, de az új szakértői költséggel fog járni.

Kis szerencsétlen2 # 2007.12.20. 17:12

Helló!

Ma megint kaptam mindjárt két levelet is, az egyik a megyei bíróságtól jött a másik meg az igazságügyi hivatalból:

A levelek személyiségi adatoktól mentes változatai :

http://img107.imagevenue.com/view.php?…
http://img109.imagevenue.com/img.php?…

Az első levélben írják, hogy fizessek az orvosszakértői véleményért majdnem 12 000 Ft-ot. Azonban csekket nem küldtek, feltételezem azért, mert 8 napig lehet fellebezni kézhezvételtől számítva.
1.Mivel most jön a Karácsony, ez a 8 nap hogy alakul?
2.Mivel a szakértői vélemény részben nekem adott igazat, azaz azt írta, hogy CSAK könnyűfizikai munkára vagyok alkalmas, ami azért enyhébb mint a korlátlan, ezért nekem miért kellene fizetni? (nem mintha nem lenne pénz :)
3. Ha jogerőre emelkedik küldenek majd csekket, csak azért kérdezem, nehogy kijöjjenek lefoglalni a palotát amíg a csekkre várok :)
4.(pótkérdés) Ha nem küldenek csekket hova kell befizetni, arra a címre ahonnan küldték a levelet.
5.Fellebezni, hol kell, vagy hogy ?
A második levélben megidéznek a pártfogóhoz megint :)
Na most ugye volt egy igazságügyi orvosszakértői vizsgálat, de azóta nekem lettek újabb orvosi papírjaim, ugye pl, hogy beutaltak, hogy nem e vagyok skizo... , illetve elmentem egy magán alapon egy szívultrahangra, EKG-ra és Holter EKG-ra, a Holter EKG -s vizsgálat eredményét alább linkelem. A 24 órás holter EKG -s vizsgálat alatt volt 66 szupraventrikuláris pitvari ütés, illetve 143-as pulzus került rögzítésre pedig csak a váróteremben álldogáltam ami alátámasztja, hogy van némi szívritmuszavar.
Újabb kérdés: Az újabb orvosi leleteket megmutatva a pártfogónak ,kérhetek e újabb igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot ?
Vagy mi ilyenkor a teendő?
Plussz mostmár itt van a lelet a spondilosys-ról, és a neurosisról is amit akkor első alkalommal nem tudtam neki megmutatni mert még nem volt meg.

http://img145.imagevenue.com/view.php?…
http://img134.imagevenue.com/img.php?…
http://img194.imagevenue.com/img.php?…
http://img158.imagevenue.com/view.php?…
http://img103.imagevenue.com/img.php?…

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.28. 07:43

Vannak dolgok, jelenségek, amelyeket a jog jellegéből adódóan nem képes teljes szélességben illetve mélységükben szabályozni. Ilyenek különösen az emberi kapcsolatok. Nincs értelme arra kötelezni, hogy szeresse a felebarátját, vagy akárcsak arra, hogy legyen "rendes".
Az a a társadalom, ahol mégis megpróbálják ezeket a jog eszközeivel szabályozni, az vagy diktatúra vagy úton van affelé. És a végén, ahelyett, hogy ezen a téren hatékonyan működne a jog, a többit is eluralja a jogbizonytalanság. No, meg a jogfosztottság.

Hirni Marcsi # 2007.11.27. 23:13

Durva, hogy ez ellen semmit sem tehetünk. Szerintem ennek nem szabadna így lennie egy normális társadalomban.


hirnimarcsi

monalisa1 # 2007.11.27. 11:18

A rendődségen tehet(ne) feljelentést zaklatás címén, de neki kell tudnia bizonyítani., azonban lásd az előbbi beírásom első bekezdése.

monalisa1 # 2007.11.27. 11:15

Remélem nem gondolod, hogy a többiek - akiknek régebbről stabil már a helye - majd a főnök ellen fognak vallani, vagy éppenséggel saját maguk ellen...

Az igazságot valahol máshol keresd mint az ismerősöd esete. Aztán valaki vagy bírja a szekálást vagy nem - nem vagyunk egyformá

Lelki terror ellen (...) nincs a Mt.-ben paragrafus, legalább is ilyent nem tudok.

Hirni Marcsi # 2007.11.27. 10:57

Tehát az igazságtalan elbánás ellen nem tehetünk semmit? És mi újság a nem anyagi megkárosítás, a megfélemlítés, a lelki terror esetében? Mindent el kell tűrni úgy, hogy a munkáltató bűntetlenül megussza? Hol itt az igazság?


hirnimarcsi

monalisa1 # 2007.11.27. 10:35

Tücsy

Miután a vezetékes telefont bekötötték, kellett hogy érkezzen az irásbeli szerződés, abban szerepelt-e 12 ill. 24 hónap "hűség" kikötése? Ha nem, akkor a távoztakor hátrahagyott telefonvonal okán az ex főbérlőnek vélem kára nem származhatott a dologból. (Ha neki nem kell a /vezetékes/telefon, egyszerűen adja vissza.)

Az okirathamísitás az megtörtént, ez nem letagadható, de a ha az egész történetet elmondod a bíróságon, vélem nem lesz különösebb problémád.

Hirni Marcsi

3 hónap a próbaidő, ez idő alatt bármely okból bármely fél felmondhat mindféle jogkövetkezmény nélkül. Általában az szokott lenni, hogy negyedévenként új alkalmazottat vesznek fel arra a minimálbérre - ha közben egyáltalán bejelentik-e...

Ismerősöd mielőbb keressen magának új munkahelyet.

Hirni Marcsi # 2007.11.27. 09:03

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!

Szeretnék segítséget kérni Öntől, hogy az alábbi eset másokkal ne történhessen meg.
Az eset a következő:
VAlakit alkalmaznak októberben egy üzletben. Beválik, mert jól végzi dolgát, és két-másfél hónapig semmi probléma a munkájával. (Összes kollégáját ezalatt az idő alatt elküldik éves szabira, ő helyettük is helyt áll.) Miután kollégái visszatérnek szabiról, kezdődik a megfélemlítés, lelki terror. Minden apróságba belekötnek, már-már addig megy a dolog, hogy rettegve megy dolgozni. Eddig helyt állt mind a kasszázás, mind az árufeltöltés területén tökéletesen. Főnöke, kollégái most nem szólnak hozzá, ami eddig jó volt, már nem az. Igyekeznek őt megalázni, még a vevők előtt is. Emberünk felkeresi elődjét, aki ugyanerről számol be neki. Tavaly a karácsonyi szezont vele is ledolgoztatták ugyanitt, mejd kezdődött a lelki terror, megfélemlítés, míg magától mondott fel. (Már ketten vannak.) Természetesen emberünk nem várja ki a karácsonyt, ő már "okosabb".
A munkatörvénykönyve tartalmaz utalást az egyenlőtlen elbánás-lelkiterror-megfélemlítés témákkal kapcsolatban. Mit tegyen emberünk, hogy ez az eset esetleg ugyanitt, ahol ez, másokkal ne történhessen meg egyik karácsonykor sem?
Hogyan alkalmazhatná e törvényeket?
Egy munkáltató bármit megtehet gátlások nélkül? Hogy lehet bizonyítani a megfélemlítést? (Ha ketten már vannak.)


hirnimarcsi

Tücsy # 2007.11.27. 07:38

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!

Tanácsra lenne szükségem!2 évvel ezelőtt feljelentett a volt főbérlőm. Okirat hamisítás és csalás miatt beidéztek a rendőrségre mint gyanusított. Elmentem elmondtam az én verziómat is, majd most tudtam meg véletlenül, hogy vádemeléssel tovább küldték a bíróságra.Persze erről engem nem értesítettek.
A történet az, hogy mikor beköltöztünk a főbérlőhöz beszéltünk arról, hogy bevezetném a kábeltévét és a telefont. Mondta rendben a telefont saját névre, míg a kábeltévét az ő nevére köttessem be, mert ha mi elköltözünk, ő majd tovább használná. Le is beszéltem mindent a kábelesekkel, mondtak egy időpontot mikor jönnének. Felhívtam a főbérlőt, hogy jöjjön el abban az időpontba, hogy aláírhassa a szerződést. Azt mondta nem ér rá, de töltsem ki helyette az adatait és írjam is alá,lediktálta telefonban a személyes adatait. Eljöttek a kábelesek kitöltöttem mindent a főbérlőm nevére, majd aláírtam, (most már tudom ostobán) az ő nevét. nem is volt ezzel semmi gond,megmutattam a szerződést, mondtam mindent elintéztem.Nyugtázta,minden oké. Elköltöztünk... majd rá pár hónappal jött az idézés, hogy feljelentett a főbérlőm. Nos visszatérve, a kérdésem az, mire számíthatok? Lesz tárgyalás? ha igen vigyek ügyvédet? Vagy ha nem lesz, milyen ítéletet szabhat ki a bíróság?
Előre is köszönöm válaszát!

ObudaFan # 2007.11.26. 19:21

Amíg nem szólít fel a bíróság, hogy fizesd be, addig nem kell befizetned. Más kérdés, hogy szerintem akkor meg a végzésnek rendelkeznie kellene arról, hogy az állam viseli.

Kis szerencsétlen2 # 2007.11.26. 14:14

Üdvözletem.

Ma is kaptam egy levelet:
http://img108.imagevenue.com/img.php?…

A múltkor az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy csak könnyű fizikai munkára vagyok alkalmas, és felsorolta, hogy a bíróság mennyi pénzt utal át, az orvosszakértői intézetnek.

Ma meg a fenti linken olvasható levelet kaptam, hogy 16.-án jogerőre emelkedett a díjkiutaló végzés
( http://img174.imagevenue.com/img.php?…
http://img101.imagevenue.com/view.php?…
)
, de csekket nem küldtek, kinek kell fizetni nekem vagy az államnak? Mivel részben igazam lett, azaz, hogy nehéz fizikai munkára nem vagyok alkalmas.

Dr.Attika # 2007.11.15. 20:58

Fel tudja mondani.Viszont ha fennállnak az egyszerűsített végelszámolás feltételei, akkor az gyorsabb, de költségesebb. Főleg, ha megakasztja a cégbíró.

annna # 2007.11.15. 20:02

Köszönöm. Emailben megkeresem.

ObudaFan # 2007.11.15. 19:53

Egyszerűsített végelszámolással az ügyvédi munkadíjra és a zárómérleg elkészítésének költségére.

annna # 2007.11.15. 19:44

Köszönöm.
Tudom naiv kérdés, de körülbelül mennyi összegre számíthatok, azaz a végelszámolás költségeire?A beltag én vagyok.

ObudaFan # 2007.11.15. 19:32

Mindkét tag nem tudja felmondani a szerződést. A későbbi felmondás nem hatályosulhat, mert nincs kihez címezni. Ha meg más nem, a beltag mindenképpen viseli a végelszámolás költségeit.
A legolcsóbb megoldás még mindig, ha a beltag ezt magától megteszi, és a tagok egyszerűsített végelszámolással megszüntetik a társaságot.

annna # 2007.11.15. 19:32

A felmondást mi magunk is megtehetjük és postázhatjuk a cégbíróságnak, vagy elég csak az egyik tag, illteve ezt a cégbiróságnak ügyvéd által, vagy ügyvéd nélkül kell megtennünk?Az apehba hétfőn egy formanyomtatványt kitöltök , hogy a céget felszámoljuk, illetve egy barátom elintézi a könyveléseket, én meg a törlesztőt.

annna # 2007.11.15. 19:28

Ketten vagyunk a bt-ben.

annna # 2007.11.15. 19:28

Mit ajál nekem Dr.Attika ?Inkább ügyvéd?Vagy felmondás?
Köszönöm.