Sürgős kérdés(ek).


Dr.Attika # 2007.11.15. 19:11

A Gt. 100.§-a szerint ha mind a két tag ( legalább ennyinek lenni kell) rendes felmondással felmondja a társasági jogviszonyt , akkor megszűnik a bt. a Gt.110.§-a tekintettel.Ebben az esetben a végelszámoló bíróság általi kijelöléséig kell a terheket viselni.Persze, ha marad teher, akkor a mögöttes felelősség miatt még keletkezhet fizetni való.

annna # 2007.11.15. 18:43

Köszönöm, hogy válaszolt. Az ügyvéd a cégbiróság felé mindenképp kell?azt már tudom, hogy én is , mint végelszámoló lehetek a cégemnél, és közleményt tehetek a cégközlönyben, hogy meginditom a végelszámolást.Gondolom kell illetéket megfizetni, és ehhez hasonló dolgok, ezt gondoltam. Csak azért nekem sem mindegy, hogy mi mennyi, mert beszéltem egy ügyvédnővel, aki mindennel együtt 85ezer forintért akarta vállalni az ügyet...én erre feladtam teljesen.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.15. 18:33

Sajnos nem fog további költségek nélkül menni.

annna # 2007.11.15. 18:31

Szép Estét!
Hétfőn megyek a székesfehérvári apehba.Van egyéb tartozásom, amiket rendezni szeretnék, illetve büntetés, talán még részletfizetést is kapok,400ezer forint mindennel együtt,ezek régebbi köztartozások.
Nos ezt még eltudom intézni, de azt már nem tudom,hogyan szüntessem meg úgy a betéti társaságot, hogy ne kelljen még költségeket fizetnem, mert ez már nem fog menni.Nem mintha nem akarnám, csak sajnos nem jött össze ez az egész dolog úgy, ahogyan szeretném.
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet úgy felszámoltatni a betéti társaságot, hogy ne kelljen még ügyvédet és könyvelőt is fizetnem , mert sajnos erre már nincsen egy forintom sem.Örülök, ha a részletfizetést elintézem egyáltalán.Ilyenkor van erre valami jogszabály?A cégnek sem bevétele, sem kiadása nincs.És mivel nem vagyok anyagilag valami rózsás helyzetben, valami megoldást kikell találnom erre a problémára.
Köszömöm előre is a segítségüket.

ObudaFan # 2007.11.15. 18:16

Magánokirat.

tadam # 2007.11.15. 12:45

Ayber! Véleményem szerint az ügyvédi meghatalmazás kőkeményen okirat. Ha az egyik tanu helyett más írja alá az okirathamisítás, ugyanis aláhamisították más aláírását. De! Az ügyvédi meghatalmazás egyébként meg nem tanuköteles.

Ayber # 2007.11.15. 09:23

Kérdezni szeretnék:
Arról fantáziáltam tanulmányaim során, hogy ki mennyire féltheti magát ilyen esetben amit alább írok:
Első kérdésem:
Ügyédet meghatalmazó írás okirat?
(Szerintem az.)
Ha meghatalmazáson szerepel rajta a bv-ben csücsülő személy mint megbízó, az ügyvéd mint megbízott és 2 tanú aláírása, de az egyik tanu nem volt ott a helyszínen, azaz nem is létezik és 'helyette' MÉGIS megneveztek egy élő személyt és odakanyarították a nevét, az micsoda, okirat hamisítás vagy hamis tanúzás. A meghatalmazás arra szólt h a megbízó helyett az ügyvéd vehessen át papírokat, iratokat.
Köszönöm a választ és több érvet szeretnék mellette, ellene.
Köszönöm.

monalisa1 # 2007.11.08. 23:41

Szerintem ne tőlünk kérdezz (...), hanem az orvosszakértői véleményben feketén - fehéren benne kell lennie az esetleges leszázalékolásra vonatkozó javaslatnak.

A magam laikusi véleményével: az előzőekbeni különböző urológiai problémák nem hinném hogy megalapoznák a munkaképesség csökkenés megállapítását., szerencsésen megvan mindkét veséd, és művesekezelésre sem kell járnod - a többi mondhatni bagatel...

Egyél rendesen, próbálj magadra szedni némi többletet - erősödj meg egy kicsit.

A mentális és pszichés problémáiddal kapcsolatban balegaboy előzőekben már megírta a javaslatát.

Kis szerencsétlen2 # 2007.11.08. 18:32

A szakértői vélemény alapján, ami ide levan írva a leszázalékolás kezdeményezhető?

Kis szerencsétlen2 # 2007.11.08. 18:31
monalisa1 # 2007.10.25. 15:04

Nekem még a régi formátomú szem.igazolványom van, és annak "tudnivalók"-ja alatt:

1./ Az igazolvány elvesztését vagy megsemmisülését a lakhely szerint illetékes rendőrkapitányságon haladéktalanul be kell jelenteni. A talált igazolványt a rendőrségnek át kell adni.

Én f. évben kétszer is elhagytam már "a" kistáskámat, és benne minden igazolvány, bankkártya, bobiltelefon, kulcsok stb., szóval ahogy ilyenkor szokásos...

NAGY szerencsém, hogy mindkét esetben a kistáskámat a becsületes megtalálók előbb leadták a lakáson hiánytalanul (!), mintsem én hazaértem volna.

Igyekszik okulni/tanulni az ember.

bell2 # 2007.10.25. 10:12

Az oké hogy be kell jelenteni de nem is vettem észre mert nem kellett használnom csak pár nap mulva vettem észre amikor fogorvoshoz akartam menni, akkor kezdtem el keresni és amikor megkérdeztem hogy mit csináljak azt mondták hogy várjak hátha leadja valaki + kérdezősködjek...stb.
Most akkor engem fognak megbüntetni vagy mi?

balageboy # 2007.10.25. 09:54

Sőt, én jelentettem is már be, amint észrevettem, hogy eltűnt, hívtam telefonon a rendőrséget, hogy ilyen esetben mi a teendő, de egy igen kellemetlen (=bunkó) hangú ügyeletes a telefonnál azt mondta, az ilyen eltűnés nem az ő hatáskörük, úgyhogy csinákltassak újat és ennyi, de ők nem foglalkoznak vele . Na hát ennyit a bejelentésről, pontosabban arról, hogy mennyire tudod magad levédeni, ha bármilyen módon visszaélnek vele, mert szerintem kb. sehogy sajna.
Balázs

balek_a_legnagyobb # 2007.10.25. 09:40

monalisa1, nekem sokszor volt olyan, hogy lehet, hogy elveszett, aztan 2 nap mulva megtalaltam az agy mogott. Az ember csak akkor jelenti be, ha tenyleg nem talalja, es mar megkerdezi a nagyit is, hogy nem e maradt ott.

monalisa1 # 2007.10.25. 08:59

Amennyiben a személyi igazolvány elvesztését/eltünését nem jelentetted be azonnal (= 24 óra), akkor és ennyiben valóban kiszabható szabálysértési bírság, de nemigen szoksásos - éppen elég a baja az éríntettnek.

Akkor meg milyen szabálysértésről beszélsz?

Ha elveszítjük a szémélyit, bankkártyát stb., önös érdek, hogy mielőbb be legyen jelentve ill. a használat letiltatva, mert bevásárolhatnak vele hitelre (...) és utóbb nehéz a kimagyarázás, talán sehogy se.

bell2 # 2007.10.25. 08:07

Sziasztok!

Remélem valaki tudna nekem segíteni az lenne a problémám hogy elvesztek a kártyáim(személyi, lakcím, Tb...stb.) és valaki lopást követett el vele persze az én személyimet és lakcímkártyámat használta amikor elkapták a boltban, 2 nap mulva megtalálták a személyimet meg minden kártyámat szépen berakva a kártyatartómba és visszahozták nekem a baj csak az hogy most engem vesznek elő hogy szabálysértést követtem el... na most akkor mi van?
Elölre is köszönöm a segítséget.

TiborK # 2007.10.25. 07:22

Üdv!
Kaptam egy komolyabb csekket Dr. Kovács Sebestyéntől BKV tartozás ügyében az előttem már leírt paraméterekkel. Régeben nem kaptam (vettem át) semmilyen felszólítást. Hivatkoznak dátumra és járatra stb.. De mivel bionyítják??? Megkérdőjelezhetem- e a pótdíj mértékét? Kérhetem, hogy igazolja a BKV a büntetést? Ugyanis egyszer sem írtam alá büntetéskor semmit sem.

"Amennyiben az utas a pótdíjat a helyszínen nem rendezi, a jegyellenőr pótdíjfolyamatot kezdeményez. Ennek során megkéri az utastól a pótdíjazáshoz szükséges természetes személyazonosító adatokat (név, anyja neve, születési hely és idő), valamint lakcímét. Ezek alapján adatfelvételi lapot állít ki. A pótdíj összegéről csekket ad át, amelynek átvételét, illetve a személyi adatai közlésének elismerését az utas aláírásával igazolja. Az utas részéről az aláírás megtagadása nem mentesít a pótdíjazás következményei alól." (by BKV)

Lényeg! Alaptalannak tekinthetőek ezek a büntetések? Hogyan mérsékelhető a pótdíj?
1000kösz!

balek_a_legnagyobb # 2007.10.24. 13:53

laszlonagy:
akkor, ha nem hallgat a szepszora, feljelenteni.
Nemhiszem , hogy nem buncselekmeny, ha emberunk az ablakban lobalja, valahogy megkell ertetni ezt a rendorseggel.

monalisa1 # 2007.10.22. 16:21

De hát valahogy segíteni kell(ene) rajta, hiszen neki is csak ez a tyúkszaros van...

A háziorvos tud a viselt dolgairól? Ő nem kezdeményezheti intézetbe vitelét kivizsgálás- gyógyítás végett? (Elismerést érdemel az aki egy kóros elmeállapotú embert képes szakorvoshoz juttatni.)

Az anyjának is van flúgja az biztos...

balageboy # 2007.10.22. 06:24

Jézus ..... Figyelj itt olyan fokú elmebetegségről van szó, hogy megeshet, még jogilag sem érdemes vele mit kezdeni. Amúgy stimmel amit leírtál: zavartság, félénkség, vigyorgás, azaz total eldeformált személyiség, na de egy ilyennel te nem tudsz kezdeni semmit, sőt én sem tudnék sztem. Meglepő, hogy már fiatal korban is mennyi hasonló exhib. hajlamokkal bíró emberke van, hát mit mondjak erre? Ritka nagyon az egészséges személyiség, de azért az ennyire durván sérült se mindennapos.

László: én továbbra is fenntartom, hogy ne foglalkozzatok vele, ugyanis a magamutogató ember nagyon félénk, "normális" emberi kapcsolatokra maximálisan képtelen, ellenben pont az hozza őt izgalomba, ha foglalkoztok vele !! Nem lehetne, hogy pár hétig rá se hederítetek, és akármit is csinál, ti ugyanolyan természetességgel néztek ki az ablakon, mintha senkit nem is látnátok ?
Na de ha az anyja ilyen ahogy írtad, akkor nem is nagy csoda, hogy fiacskájánál se stimmel minden ... ezek szerint úgy alapvetően volt honnan örökölni, csak más formában jelent meg nála a személyiségtorzulás. Szerintem nem sokat tudsz vele kezdeni, de hátha valakinek van ötlete, de tudod mi a vicc? Hogy ha kezdesz vele valamit, az még jobban izgatni fogja őt !! Érdekes egy kör ez ....
Balázs

laszlonagy # 2007.10.21. 17:38

balek_a_legnagyobb, ksstom, Kovács_Béla_Sándor: Személyesen már többen is megkeresték. A reakciója zavart viselkedéssel egybekötött vigyorgás volt és közölte hogy és akkor mi van. Szóval nem vezetett eredményre. Mások már néhányszor el is kenték a száját. Nem sok eredménye volt. Pár napra eltűnt, de aztán ismét felbukkant.

Ha a függöny mögött "variálna" az megint más, de kint "produkálja" magát az ablak és a függöny között.

Tegnap este az utcán elkaptam a grabancát. Nem nagyon érdekelte, mikor közöltem, hogy szólok az érdekében a szüleinek - velük él, jobban mondva az anyjával. Felmentem hozzájuk és beszéltem az anyjával. A reakciója meglepett: tudta, sőt véleménye szerint senkinek nem árt, sőt a tévéből is ömlik a meztelenség, tehát - és itt most idézek: "Felőlem húzogathatja a bőrt, csak ha végzett ne nekem keljen letörölnöm az ablakról.". Nem tudtam megszólalni, meg ezzel a mondatával be is csukta az ajtót előttem. Véleményem szerint nem normális abba a lakásba senki – bár nem vagyok szakember. Ez kész vicc.

balageboy # 2007.10.20. 11:08

Oké-oké, én nem akarlak támadni !!!!! Valóban ezt ígérted, úgyhogy oké, nincs semmi gond részemről, másrészt említettem, én is estem már áldozatául ilyen többnickes hülyeségeknek ....
Balázs

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.20. 10:52

Hi!

Akkor sorba a válaszokkal:

Hannah: Nem tudom miről beszélsz de ha ráérsz fejtsd ki

monalisa1: az üldözési mánia is betegség nem tudtad?
http://www.google.co.uk/search?…
Az egyik legnagyobb chat szolgáltató moderátora szerint egy embernek 2-3 nick természetes hogy van, rengeteg chatesnek 20-30 nickje van. A chaten pedig több ezren vannak és döntő többségüknek több neve van. Akkor ezek mind skizok ugye?

balageboy : emailben azt írtam, hogy amint lesz akármilyen fejlemény, szólok neked, nos nem volt, szóval nagyon nem is volt mit írni.

Attól függetlenül pedig, hogy a fórumon nem írok, még olvasni olvas(hat)om.

balageboy # 2007.10.20. 08:58

Nagy Lacinak pedig:
figyeld meg, ksstominak igaza van abban, hogy ha nem foglalkoztok vele, valószínűleg sokkal hamarabb abbahagyja, ugyanis az ilyen exhibicionista személyiségű emberek általában nagyon félénkek és pont az okoz nekik izgalmat, ha "titokban" mutogathatja magát, azaz ha nincs kinek, mert mondjuk ki se néztek az ablakon két héten keresztül, figyeld meg, hogy abba fogja hagyni, mert az úgy nem fogja őt kielégíteni az exhib. vágyaiban.
A jogi részét viszont nem tudom tényleg, most ilyen esetben, mondhatja azt is, hogy ő a saját lakásában miért ne lehetne meztelenül ... hát inkább erről nem mondok semmit, mert nem tudom erre milyen szabályozás van hogy esetleg a kívülről való láthatóságot tiltja-e valami ....
Balázs
Balázs

balageboy # 2007.10.20. 08:53

Hát Monalisa, ha igazad van, akkor annál inkább fennforog a schizofrenia lehetősége, de azért remélem, nem hiába írogattam neki isten tudja hány mailt, de tény ami tény, egy jó ideje eltűnt.
Balázs
(jó, mondjuk a fene tudja erről is mit gondoljak ám, mert egy időben felsoroltak itt pár nevet, hogy állítólag ők ugyanazok, na és én si köztük szerepeltem, hát mit mondjak, jól esett, de jobb híján nem foglalkoztam vele ..)