olyan valakit keresek aki 1 héten belül tud pénzt kölcsönözni privát 2milliót .
kölcsön családon belül
Értem. Köszönöm szépen mindkettőjüknek a választ.
Most már csak azt nem tudom, hogy akkor ha van egy ember mellette aki azt mondja, hogy igen, tud róla, hogy kölcsön lett adva, de arról nem tud, hogy vissza lett-e fizetve; erre fel nővérem meg vihetne szintén embereket akik meg tudnak a kölcsönről és arról is, hogy vissza lett fizetve. Így akkor a nővérem ismerőse elvileg erősebb, mert biztosan állíthatja az igazát, mint az örökösé, aki csak abban lehet 100%-osan biztos, hogy igen, kölcsön lett adva a pénz. Illetve ugye senki nem lenne igazán hiteles tanú, miután konkrétan csak a kölcsönt adó és a nővérem voltak jelen a pénzmozgásoknál.
Természetesen ha ő a kölcsönadás tényét tudja igazolni, akkor a kölcsönvevőnek kell igazolnia a visszafizetés tényét. Ha ez nem sikerül, akkor a bíróság - ha egyéb probléma a követeléssel nem merül fel - a kölcsönvevőt a kölcsönösszeg megfizetésére fogja kötelezni.
Az örökös nem tudta mikor és hogyan lett visszafizetve (egyébként készpénzben), nővéremtől tudta meg mikor és hogyan kapta vissza miután kérdőre vonta, nem is élt az örökhagyóval, nem voltak napi kapcsolatban. Ezért sem értem mégis hogyan jöhet azzal, hogy ha visszafizette a pénzt, akkor hol van, mikor azzal sem lehetett tisztában, mennyi pénze volt az örökhagyónak.
Kedves "longest"!
A kölcsön szerződés a kölcsön adott összeg visszadásával teljesítés jogcímen megszünt. Az örökös semmit nem perelhet. Azt tanácsolom, hogy próbálkozására ne reagáljanak, hacsak pert vagy fizetési meghagyási eljárást nem kezdeményez. Egyátalán honnan tudja az örökös a visszafizetés tényét? Bankon keresztül ment?
Kedves Többiek!
Nővérem segítséget kért egy távolibb rokonától aki úgy adta oda a pénzt, hogy majd megadja, ha tudja. A pénz átadásakor senki nem volt közvetlenül jelen, de más is tudott persze erről. Semmilyen papír nem készült, mert volt már ilyen máskor is és mindig rendezte a dolgot. Na most ez a rokon sajnos meghalt, de a pénz vissza lett adva még életében. A visszaadáskor sem volt jelen tanú és az előzményekből kifolyólag arról sem született papír. Az örököse viszont már nem ilyen kedves és szeretné újra megkapni a pénzt, mert ő nem találja ezt az összeget és úgy gondolja, hogy ez még jár neki.
Ha ő (felkarolva a másik illetőt aki tudott erről a pénzről) perelne, akkor a bíróság az ő javára fog dönteni, mert van egy úgymond "tanúja"?
Köszönöm ObudaFan!
„elég egy ügyvéd elött kötött vagy közjegyző álltal hitelesített papírt kötelesek elfogadni.”
Egyik se kellene. De ha nem akarják teljesíteni, akkor mit fogsz csinálni? Ezért bepereled őket?
Úgyhogy Rexornak van igaza: kérdezd csak meg a munkáltatót, nekik hogy jó.
Megkérdezném ha nem lenne olyan körülményes.
Elég nagy gyárban dolgozom 3500+ főt foglalkoztató és ilyen kérdéssel nem tudom melyik személyzetis foglalkozik, egyszerübb lenne csak ha meglenne a papírom róla.
Biztos van valami szabály mit kell elfogatniuk, hogy elég egy ügyvéd elött kötött vagy közjegyző álltal hitelesített papírt kötelesek elfogadni.
Esetleg kérdez meg erről a munkáltatódat...
Tisztelt fórumonzók!
Szeretnék kölcsön kérni az egyik családtagomtól. Melyet minden hónapban a munkáltatóm utalna a családtagom számla számlájára (végülis letiltással).
A kérdésem a munkáltatóm akkor is teljesíti ha ügyvéd elött kötötjük, vagy mindenképp közjegyző kell hozzá?
Legfeljebb vagyonosodási vizsgálat esetén lehet jelentősége.
APEH nézi-e, ellenőrzi-e bármi szerv, keletkezhet-e bármi illeték, adó, vagy bárhogyan nevezhetjük, költségem ebből, hogy valaki van olyan rendes, és ad kölcsön, kamatmentesen, havi fix törlesztőrészletre. Félni senki sem fél, tájékozottak szeretnénk lenni.
Ne körülményeskedj, azt mondd, mitől félsz. Vagy mitől fél a kölcsönadó?
Melyik részt írjam körbe? :) Kedves KBS, még mindig a régi! :)
Pardon?
Tisztelt Hozzáértők!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha családon belül kapok kölcsönt, utalásos teljesítéssel, ezt valaki hivatali szerv nézi-e, van-e ilyen szempontból bármi kötelezettségem, vagy vizsgálhatják-e, hogy honnan lett a pénz, stb. Mi családon belül természetesen lepapírozzuk az összeget, és a visszafizetési ütemeket.
Előre is köszönöm!
hogyne lenne, a legtöbb embernél még ennyi papír sincs. Az elévülés pedig öt év.
Ami probléma lehet az esetedben, hogy hiába ítéli meg a bíróság, behajtatni elég nehéz, ha nincs vagyona az adósnak. Munkabérből persze le lehet tiltani, akkor részletekben fogod megkapni.
Tisztelt Fórumozók!
Egy - valószínűleg - elég általános eset miatt írok,úgy érzem mégsem vagyok elég tájékozott ahhoz hogy megfelelően járjak el az ügyben.
2008. évben kölcsönadtam nevelőapámnak 1 000 000 Forintot, írtunk róla papírt is, az akkori párom volt a tanu. Utólag - és kicsit érettebben - átnézve mondhatni elég hiányos a papír, viszont az egyértelmű, hogy elismeri a tartozást, és azt ígéri benne hogy havonta törleszteni fogja. Egy ideig így is volt, pár százezer forintot ki is fizetett belőle.
Aztán otthagyta a munkahelyét, lezüllött, a két testvérem majdnem az utcára került, a lakásomba fogadtam őket. 19 és 20 évesek voltak ekkor, fél évig laktak nálam, addig én fizettem a rezsit, az ételbe is belefizettem holott már nem a lakásomban lakom hanem a mostani páromnál.
Nevelőapám ide-oda sodródott, nem tudta összeszedni magát. Mostanra sikerült neki, lett egy jól fizető bejelentett állása, egy biztos cégnél, albérletet vettek ki idén áprilisban, és fél év után újra összeköltöztek. Ígérgették hogy kifizetik a rezsit és minden mást amit én rájuk költöttem, persze ebből azóta is elég keveset láttam, holott az ígéretekkel tele volt a padlás! Elég volt, minősíthetetlenül viselkedett velem a nevelőapám, majdnem megvert, mikor meg akartam szüntetni az internetet korábban, ezzel is csökkentvén a költségeimet, hogy meg tudjak élni.
Ezek után nem fizet semmit, nem is jelentkeznek, élik világukat, míg én belefulladok a kölcsönbe, de ez már más téma.
A kérdésem tehát az, be lehet-e perelni így valakit, egy viszonylag hiányos papír alapján, ahol ugyan elismerte a tartozását, mégis, csak egy tanú írta alá.. és hm.. nem egy szakszerűen megfogalmazott kölcsönszerződés. sajnos :-(
Illetve azt is szeretném kérdezni, mennyi ennek az elévülési ideje? És vajon mennyi az esélye annak, hogy sikerrel járok, ha érvényesíteni akarom a kölcsönszerződésbe foglalt ígéretet?
Válaszaikat ilyen kínos helyzettel kapcsolatban előre is nagyon köszönöm,
K.Nikol
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02