Ha ügyvéd adja be a keresetet, akkor nagy valószínűséggel nem hiánypótlást kap, hanem hiány esetén egy visszautasító végzést. Ismét beadhatja a keresetet, de a befizetett illeték 10%-a elvész. Ezért nem kötelező jogi képviselet esetén manapság az ügyvédek gyakran akként járnak el, hogy az ügyféllel íratják alá a keresetleveleket.
Ha személyesen jársz el, akkor hiánypótlást írhat elő a bíróság, az erre adott határidőt kérelemre meghosszabbíthatja.
Jogi tanács kérése
Tisztelt Fórum!
Az új Polgári perrendtartás személyes képviselet esetén ad-e lehetőséget a hírek szerint mostanában (nyilván az újdonság miatt) nagyobb számban előforduló esetlegesen bekövetkező hiánypótlásoknál a 15 napos határidő meghosszabbításának kérésére.
Ügyvéd megbízása esetén a kereset benyújtásánál lehet-e hiánypótló felszólítás (végzés).
Arra nincs.
Tisztelt Fórum!
A személyes képviselettel papír alapon történő kapcsolattartásnál van-e általános vagy speciális (kötelező) formanyomtatvány pl. a végzésben közölt határidő meghosszabbításnak kérelmére, vagy ez a hagyományos módszerrel nyújtható be?
Még hányszor?
Tisztelt Fórumozók!
Egy kis segítséget kérnék eljárási illeték ügyben.
Van egy bírósági határozat alapján megosztott közös tulajdon,melynek rám eső részét szeretném eladni.
Miután az eladás jóval könnyebb lenne, ha társasházzá nyilvánítanák az ingatlant, így ezirányban kérvényeztem a bírósághoz.
A gond nem is a 6 százalék befizetésével van, hanem azzal, hogy anno a megosztás egyik feltétele az volt, hogy a másik rész tulajdonosa a későbbiekben hajlandó lesz aláírni a társasházzá nyilvánítást. Vagyis közös megegyezés történt ezen dologban is.
Mégsem teszi, PEDIG A BÍRÓ A MEGOSZTÁS KIHIRDETÉSÉVEL EGYIDEJŰLEG SZÓBAN KÖTELEZTE A MÁSIK TULAJT ANNAK BETARTÁSÁRA.
Hát ennek fényében tűnik a (per)illeték kiszabása érthetetlennek. Hiszen perről szó sem volt ez ügyben.
Köszönöm az esetleges segítséget.
ujpest
Ha üzlethelyiségen kívül kötöttétek, akkor igen.
A felesége felel a tartozásért a közös vagyon ráeső részével.
Ha átíratta másra, akkor fedezetelvonás miatt ez ellen a más ellen lehet pert indítani, ha ingyenesen szerzett, vagy rosszhiszemű volt.
2017.-ben 6 hónapot dolgozott férjem egy megrendelőnek, akinek korábban alkalmazottja volt.Számlát adott a munkáról, melyre a megrendelő
csupán 3 hónapot fizetett, 3 havi összeggel tartozik tavaly óta.
Májusban Közjegyzőnél indítottuk az adósság behajtását, a végrehajtó által
küldött jegyzőkönyv alapján a követelés behajthatatlan,mivel adós nevén nem szerepel semmi.
Kérdésem az, hogy ebben a helyzetben mit lehet tenni ?
Férjem közben leszázalékolták, és mivel a tavalyi jövedelme nem érte el a 6 hónapot - hivatalosan,
igy csupán 29600 Ft a nyugdíja. Amennyiben kifizetésre kerül a 3 havi tartozás tavaly, akkor a rokkantnyugdíja
is több.
Mivel az adósnak cége van, felesége van, aki átvette a leveleket.
Május óta megtehette, hogy átíratta más nevére, azért, hogy ne kelljen fizetnie.
Köszönöm szépen a segítséget !
A tulajdonost a tulajdonból eredő kötelezettségei alól az egészségi állapota nem mentesíti. Ha ezt akarod kérdezni.
Problémák vannak az egészségemmel, ami kihat a munkavégzésemre is. Ugyan (rokkant)nyugdíjas vagyok, de a faluban vannak dolgok, amit el kell végezni a saját portánkon kívül is. Hogyan tudom elkerülni, hogy ne büntessenek meg, ha valamit nem vagypk képes elvégezni? Nagyon kevés a nyd., mást megfizetni nem tudok. Kértem már (írásban) segítséget a p.hivatalban, de válaszra sem méltattak.
Addig nem akarom felfújni a dolgot, míg nem lesz ügy belőle, de ha erre kerülne sor, tudni szeretném, hogy mit tehetek a saját érdekemben?
Köszönettel
Köszönöm és el nézést nem ismerem a szabályokat és nem direkt irkálok minden hova csak nem szeretnék feleslegesen perbe kezdeni de ahogy el nézem van rá lehetőségem nagyon köszönöm a választ és még egyszer el nézést
Több topikban feltenni is eléggé khmmm illetlen ugyanazon kérdést, de még azt is elfelejteni.... de csak a kedvedért :
Munkajogi kérdések topik
hol találom meg a másik topikot bocsánat de nem igazán vágom ezeket
Másik topikban kaptál részletes választ.
és ha szabad kérdeznem ott mit tudok intézni tehát ha nem is kártérítést de legalább a céget meg rángatják? sajnos félek mert ügyvédre nincs pénzem ezt sajnos ők is tudják ezért is nevetnek ki mikor mondom h ezt nem fogom annyiban hagyni
természetesen az orvosi papirokon szerepel a dolog h munkában történt jegyzőkönyv felvétele nem történt meg
tanukat tudok szerezni igen
Jóci, a kollégáid hajlandóak tanúsítani, hogy munkahelyi baleset volt?
És a kórházban mit mondtál?
Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék ha engem ért egy munka helyi balesett amire a munkáltató azt mondta h mondjam azt h otthon történt mert körülményes a jegyzőkönyv felvétel ez álltál fekvő beteg lettem 3 hétre amint vissza tértem melózni egy hétre rá egy semmilyen indokkal el küldtek plusz heti 10 órában voltam be jelentve de napi 14 et dolgoztam ez ügyben mit és hol tudok tenni segítségüket ellőre is köszönöm
Üdvözlöm!
Gázszerelés ügyében lenne kérdésem. Folyamatban van a fűtésem korszerűsítése. Központi fűtésre cserélem a konvektoros fűtésemet. Már megvannak az új radiátorok és a gázkazán is. A szerelő leszerelte a konvektorokat. Most nem érem el telefonon már nagyon rég. Tehát itt állok konvektorok és radiátorok vagyis teljes fűtés nélkül, úgy, hogy nemsokára fűtésszezon és két pici gyerekem van. Mik a jogi lehetőségeim, hogy utána járjak ennek a szerelőnek?
Köszönöm
Köszönöm a választ, már meg is írtam a bejelentést.
Nem számít, határidőben be kell jelenteni.
Köszönöm a gyors választ. A 90 napban benne vagyok, de nem jelentettem be, mivel csak szúrópróba szerűen rákeresve a cégre tegnap szembesültem a kényszertörléssel. Az nem számít, hogy ez folyamatban levő vh. ügy volt ami köznyilvános adatként mindenki számára láthatóan volt rögzítve a cég papírokon? Külön be kellett volna jelenteni?
Kényszertörlési eljárásban a cég vezető tisztségviselőjének megállapítása iránti pert a cég törlését elrendelő jogerős határozat Cégközlönyben való közzétételét követő kilencven napos jogvesztő határidőn belül a cég utolsó bejegyzett székhelye szerint illetékes törvényszéken lehet előterjeszteni.
A pert csak olyan hitelező indíthatja meg, aki követelését a kényszertörlési eljárásban a Ctv. 117. § (2) bekezdése szerint bejelentette és követelése jogerős és végrehajtható bírósági, hatósági határozaton, más végrehajtható okiraton alapul vagy nem vitatott vagy elismert, pénz- vagy pénzben kifejezett vagyoni követelés.
Nálad ez utóbbi feltétel fennáll, az elsőről (vagyis a bejelentésről) csak te tudod, hogy megtörtént-e.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02