Testi sértés

Csabe # 2025.02.18. 10:19

Közbe előkerestem amit az ügyészség küldött, és hiába a látlelet, súlyos testi sértésnek írják. Akkor valòszínű van okom aggodalomra?

Csabe # 2025.02.18. 09:49

A közvetítő eljárásròl a nyomozò is tett említést a szembesítés végén. De elég eltérő információk vannak. Ő azt mondta nem kérhetjük, levélben lehet és ők intézik. Máshol meg azt olvasom mi is kérhetjük. Jelenleg még az ügyészség foglalkozik az üggyel.De nyílván ennek az anyagi vonzata sem mellékes, volt ami viszonylag baráti díjat írt, volt ahol rendesen megszédültem. Pesten élünk nem tudom van e valakinek tapasztalata hová forduljunk.

Kovács_Béla_Sándor # 2025.02.18. 08:07

Ha közvádas, akkor is lehet közvetítő eljárást indítványozni. Miért nem bízol meg egy védőt?

Csabe # 2025.02.18. 07:36

Köszönöm a válaszaidat.
Az aggodalmam abbòl indul, hogy a korházi jelentés könnyű testi sértést tartalmazott, de nem lett egyértelműen vázolva minek minősítették. Ahogy olvastam súlyos testi sértés esetén indítják hivatalból az eljárást és ez is történt. Ahogy korábban írtam a megbánás részemről őszinte, a testvérem se akarja bajom legyen. És nem tudjuk mi lehet ebből, illetve mit tudunk tenni.

drbjozsef # 2025.02.17. 19:54

Hát a könnyű testi sértésnek nem nagyon vannak. Azért könnyű.
Ha annak minősítik, meg fogják szüntetni az eljárást.

Csabe # 2025.02.17. 19:05

Nagyon köszönöm a választ!
A probléma onnan indul hogy a mentősök először 8 napon túlinak gondolták, a vizsgálatok megállapították hogy 8 napot nem halad meg, a szembesítést követően küldték ügyészségre az ügyünket. És nem tudom mi lehet ami súlyosbíthatja ezt az ügyet.

drbjozsef # 2025.02.17. 18:45

Csabe,

Elvileg persze 2 évig terjedhet a könnyű testi sértés büntetése is, de ha nem volt még ilyen eseted, nincs más súlyosbító tényező, nem minősített eset, megbántást tanúsítasz, etc, akkor teljesen kizárt a letöltendő büntetés, de még egy felfüggeszett is.

Meg pláne azért is, mert a könnyű testi sértés (Btk. 164.§(2)) csak magánindítványra büntetendő (Btk.164.§(10)).
Ha a testvéred nem kívánja, hogy meglakolj vétkedért, akkor semmilyen büntetést nem fogsz kapni.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Csabe # 2025.02.17. 18:04

Üdvözlök mindenkit!

2024 szeptemberében némileg ittas állapotban egy szòváltás kialakulásával többször megütöttem a testvéremet. A sérülései 8 napon belül gyògyulòak voltak, viszont az eljárást megindították, és 15 napos távoltartást is hoztak. Egy szembesítés is történt. Az esettel kapcsolatban maximális megbánást tanúsítok, a testvérem is megbocsátotta ezt az esetet és nem szeretné bármi bajom essen, vagy börtönbe kerüljek.A múltban nem volt még hasonlò ügyem sem.
Az lenne a kérdésem ha valaki tud rá választ adni, mennyi az esélye elkerülhető legyen a szabadság vesztés?
Nagyon köszönöm bárki válaszát