Jogi tanács kérése

Majordomus # 2023.06.19. 19:55

Nézd a jó oldalát!

Nem kaukázusi juhászokat sétáltattak a kislányok. Igaz akkor most nem irkálnál ide.

De áruld már el hogy bírt úgy megharapni egy 4 kg-os kutya hogy leestél a bicikliről és odalett a szabid?

Ha egyet nyomsz a pedálon,elfárad mire utolér a 8 cm-es lábain!

Kerdezo2360 # 2023.06.19. 19:42

Ó Gerbera!
Empátiád magasfokú, undorító ember lehetsz! Lehettél volna a segítségemre, hogy hova fordulhatok, hol kérdezhetem meg, hogy mit csináljak, már csak azért, hogy visszakapjam a nekem okozott kárt! De TE, fölényes modorodban kioktattál, és olyasmit állítasz, amit nem tudsz! Gratulálok!

gerbera317 # 2023.06.19. 15:25

Jajj, elírtam. Akkor a javítás:
Ez a fórum nem kutyaharapás, hanem egy fórum.

gerbera317 # 2023.06.19. 15:25

Ez a fórum nem kerékpározás, hanem egy fórum. (Csak a megszólítás miatt.) Miért írtál ide, ha nincs kérdésed? Vagy csak dicsekedni akartál, hogy utánaderedt egy tacskó, utol is ért, és leszedett a bicikliről? Az egyébként naon komoly teljesítmény egy ilyen kis ebtől. Máshol nem kevés pénzt költenek arra, hogy eleve ilyesmire kitenyésztett munkakutyákat erre is megtanítsanak.

Kerdezo2360 # 2023.06.19. 11:51

Kutyaharapás!
Kerékpárral közlekedtem, amikor két tacskó kutya vad ugatásba kezdett, és az egyik kutya megharapva a lábam, leestem a kerékpárról. Balatonon nyaralok éppen, így a siófoki sürgősségi ügyeletre kellett bemennem, ahol elláttak, és felírtak részemre tetanusz oltást. A kutyákat két kislány pórázon vezette, hátuk mögött lépkedett az édesapjuk. A kisebbik lány nem tudta megtartani a dühösen ugató kutyát, így az nekem rontott. Az apa ahelyett, hogy megfogta volna a kutyákat, közölte, hogy be vannak oltva. Az utcából a vad ugatásra kijöttek a szomszédok, és a gyerekek anyja is, aki hozta az oltási könyvet. Férjem lefényképezte az oltásokat, a férj megadta a telefonszámát!
Most, hogy túl vagyok a kórházi kezelésen, elküldtem a leleteket és a tetanusz oltás blokkját emailben az apának, aki nem reagált a levelemre.
A mai napon felhívtam és azt mondta, hogy ügyvédhez fordult, aki azt mondta neki, hogy írjak egy levelet neki, hogy ha kifizeti az injekció árát, további követelésem nem lesz, és lecsapta a telefont! Meg sem várta, hogy válaszoljak, hogy rendben, igaz fáj a lábam, igaz oda van a szabim, igaz, hogy nem fürödhetek, hanem felpolcolva kell üldögélnem, de sebaj, én ennyire rendes vagyok, vagy most kezdtem el gondolkodni, hogy ennyire hülye"?

Kovács_Béla_Sándor # 2023.05.23. 13:03

Mindegy, melyik fokon válik jogerőssé a visszautasítás: 30 napon belül az eredeti beadás hatályának fennmaradásával lehet újra beadni az - immár hibátlan - keresetlevelet.

Dr. Toth Katalin # 2023.05.23. 10:47

Ha esetleg valaki tud más fórum topikot erre a kérdésre azt is jelezheti.

Dr. Toth Katalin # 2023.05.23. 10:30

Polgári perrel kapcsolatban szeretnék kérdezni.

Visszautasított kereset alapján a végzés jogerőre emelkedése előtti fellebbezés elbírálását követően az így jogerős végzés jogerőre emelkedése után is van lehetőség 30 napon belül a keresetet joghatályosan újra beadni? Vagy a kettő kizárja egymást?

dr. Tarczay Aron ugyved # 2023.05.23. 07:55

Ha gondolod, írj e-mailt és megbeszéljük.
aron.tarczay@avocat.hu

ChuckN # 2023.05.23. 05:40

Budapest. Tudom hogy a Google segít de megköszönöm ha valaki ajánl a témához egy fővárosi szakjogászt.

Majordomus # 2023.05.22. 21:11

Elsősorban anyagilag.
.
Célszerű erre specializálódott szakjogászt felkeresned.

Budaprsten ez nem gond.

Merre tanyázol?
Vidék?

dr. Tarczay Aron ugyved # 2023.05.22. 20:36

Ez teljes mértékben vállalhatónak tűnik, tehát ügyvédkereséssel nem hiszem, hogy gond lesz. Az más kérdés, hogy perindítás előtt érdemes lesz felmérni az esélyeket, mert ez nagyon ingoványos terület és a bizonyítás nem könnyű. Erről nyilván az ügyvéd tájékoztat, felvesztek egy tényvázlatot, de a tájékoztatás alapján neked kell döntened, hogy elindítod-e a pert, mert a pervesztesség neked fog fájni elsősorban.

ChuckN # 2023.05.22. 14:17

dr. Tarczay Aron ugyved - a legutolsó bekezdés mindegyik eleme teljesül az esetemben. Tudom hogy szinte lehetetlen egy ilyen pert megnyerni de nem hagy nyugodni az ügy annak ellenére sem hogy a kötelesrész iránti pert már jogerősen megnyertük. Bizonyítani tanúkkal, hangfelvétellel, és napló valamint orvosi leletekkel tudnám az ügyet a tisztességtelen befolyás kapcsán.

7:40. § [Az örökhagyó akarati hibája]

1. az örökhagyót valaki jogellenes fenyegetéssel vagy tisztességtelen befolyással bírta rá az intézkedésre; feltéve, hogy az örökhagyó a rendelkezést egyébként nem tette volna meg.

Tisztességtelen befolyásnak minősül az olyan meg nem engedett aktív vagy passzív magatartás (hízelgés, testi vagy szellemi gyengeség kihasználása), mely a társadalom erkölcsi megítélése szerint alkalmas arra, hogy az örökhagyót a tények helyes értékelésén alapuló, valóságos végrendelkezési akaratától eltérő végintézkedés tételére késztesse.

BH 2020.9.270 Tisztességtelen befolyásolás - egyebek mellett - akkor valósul meg, ha valaki azért, hogy ő vagy az általa támogatott személy a hagyatékból részesüljön, olyan etikátlan magatartást tanúsít, amely alkalmas az örökhagyó végintézkedési akaratának a befolyásolására. Ilyen magatartás különösen, ha az adott személy az örökhagyó idős korából és hanyatló egészségi, illetve szellemi állapotából adódó kiszolgáltatott helyzetével visszaélve - részben formális gesztusokkal és valótlan állításokkal - az örökhagyó bizalmába férkőzik; az előtte ismert, korábban megnevezett örököst hamis színben feltüntető, vagy őt lejárató valótlan nyilatkozatokat tesz [1959. évi IV. tv. (régi Ptk.) 649. § (1) bek. c) pont].

A bírói döntések elemzése során az alábbi, e tényezőkre mutató jegyek körvonalazhatják a tisztességtelen befolyást:
⎯ Az alperes az örökhagyót szándékosan izolálta rokonaitól és barátaitól
⎯ Örökhagyó szellemi – döntésformáló képességeinek gyengülése, testi vagy érzelmi kiszolgáltatottsága; az örökhagyó idős kora, betegségei és állapota miatt elmebeli állapotától függetlenül egyébként is az őt ellátó személy részéről befolyásolható;
⎯ örökhagyó és örökös közötti szoros bizalmi viszony, tartós függőség, kihasználtság;
⎯ végintézkedést tartalmazó okirat írásba foglalásában való közreműködés: hirtelen megvalósuló, vagy a befolyásoló által kezdeményezett és általa segített végrendelkezés, elutaztatja, költségét állja, közjegyző díját kifizeti, arra sarkallja („Legfőbb ideje, hogy végrendelkezz!”), közjegyző közös felkeresése, diktált végrendelet, a végintézkedésbe foglalt juttatás rendellenes, aránytalan mértéke illetve szokatlan örökösnevezés vagy indokolatlan juttatás

dr. Tarczay Aron ugyved # 2023.05.22. 12:53

Mi az akarati hiba oka és mivel kívánnád bizonyítani?

ChuckN # 2023.05.22. 06:36

Örökléssel kapcsolatos ügyvédet keresek. Tudtok ajánlani olyan irodát aki elvállal esélytelennek tűnő ügyet is? (Végrendelet megtámadása, akarati hiba okán).

Majordomus # 2023.04.26. 19:38

Okosan teszed..

Laci423 # 2023.04.26. 18:40

Köszönöm drbjozsef! Ügyvédhez elmegyek mindenképp.

drbjozsef # 2023.04.26. 17:21

Laci423,

Ha erőszakkal kényszerítettek, akkor tehetsz feljelentést a rendőrségen is kényszerítés bűncselekménye miatt.

drbjozsef # 2023.04.26. 17:20

Laci423,

Ha te indítasz egy (új, külön) pert, akkor te vagy a felperes, neked kell illetéket fizetned (amit költségfeljegyzés esetén nem kell előre kifizetned, csak ha elveszíted a pert, költségmentesség esetén meg egyáltalán nem kell fizetni, mindkettőt (vagy-vagy) a vagyoni helyzetedtől függően kérelemre engedélyezhetik).

Ha a már futó perben az alperes vagy, akkor nem kell fizetned semmit, és ott is (megfelelő helyen és időben, ehhez nem ártana egy ügyvéd) megtámadhatod a szerződést.

De bizonyítanod neked kell, hogy kényszerítettek az aláírásra.

gerbera317 # 2023.04.26. 17:13

Jogos egy ilyen magas bírság?
Nem bírság, hanem pótdíj. Kb. tizenkét óra díja. A helytől függ. Csak rajtad múlik, hogy nem lesz-e százhúszezer.

Szomorú örökös # 2023.04.26. 16:16

Mikica

a GPS nem ismerte fel pontosan, hogy hol áll az autó és ezért rossz zónában sikerült parkolást indítani

Neked is figyelni kell, nem hagyatkozhatsz kizárólag a technikára, mert az tévedhet, te nem.

Laci423 # 2023.04.26. 16:16

Tisztelt Ügyvédek! Ha tartozom egy összeggel, amit be akarnak rajtam hajtani a bíróságon., már elindították,de én nem ismerem el a tartozást, mivel a szerződésre engem erőszakkal kényszerítették és meg akarom támadni, akkor a perben kell költséget, illetéket fizetnem az elején? Ha igen, akkor mennyit?
Ha valaki tud, kérem segítsen, fontos lenne.
Üdv, Laci

drbjozsef # 2023.04.26. 13:02

Feltehetőleg igen.

Mikica # 2023.04.26. 11:30

Szeretnék érdeklődni egy budapesti parkolási ügyben. Sajnos, a GPS nem ismerte fel pontosan, hogy hol áll az autó és ezért rossz zónában sikerült parkolást indítani. Itt kifizettem a parkolási díjat, de megbírságoltak több, mint tíz ezer forintra. Jogos egy ilyen magas bírság?

Majordomus # 2023.04.25. 19:58

Ha belinkeled,minden további nélkül...